Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dancing-queen Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu? içinde söyledi:

Merhaba arkadaşlar sorum tam olarak belli bir vize türünü kapsamıyor sanırım;
    Şimdi malum göçmen vizesi alınırken doktor raporu için göğüs röntgeni isteniyor ve hamile olanlanlar bu işi Doğum sonrasına erteliyor;
    Peki hamile iken turist vizesi alma aşamasında böyle bir röntgen yine isteniyormu? Yani turist vizesi içinde aynı sağlık raporu isteniyormu aslında?
    Bir ikincisi , eğer istenmiyor ise hali hazırda turist vizesi ile ABD de iken varsayalım gc çıktı ve işlemlerimi oradan devam edeyim dedim, yine aynı sağlık raporunu ABD sınırları içinde iken de talep ediyorlarmı? @crazycells yanlış yere yazdıysam yönlendirin lütfen ve her konuda olduğu gibi tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum , teşekkürler 🙏🏻

B1/B2 vizesi icin saglik raporu gerekmiyor, loto talihlisi olsaniz bile turist vizesiyle ABD'de islemlere devam edemezsiniz.
    Evet, gocmen olmak isteyen herkesten saglik raporu istiyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@daydreamer gerci siz yorumu hemen sonrasinda degistirmissiniz sanirim ama sayin @berry alindigi icin yine yazma geregi duyuyorum.

Forumda bilgi veya cevap verirken kirici ve suclayici yazmamaniz gerekiyor, bu sekilde ne saglikli bir tartisma ortami olusturabiliriz, ne de herkesin bilgi paylasimi yapmasini saglayabiliriz. Yazi dili konusma dili kadar renkli olmadigi icin cok yanlis anlasilabiliyor, o nedenle gerektigini dusundugunuz yerlerde emoji kullanmaktan cekinmeyin.

Konuda da denildigi gibi hamile oldugunuz icin turist vizesini amacina uygun kullanmayacaginiza kanaat getirirlerse konsoloslukta da, eger vize alsaniz bile ABD'ye girerken de sorun yasayabilirsiniz. Bunu tabii ki sizin ABD'ye gelis amaciniz ve CBP gorevlilerine vereceginiz cevaplar belirleyecek.

Ayrica belirteyim, genel olarak insanlar olumsuz ornekleri paylasmaktan cekiniyorlar. Dolayisiyla bir seyi yapamamis insanlardan cok, yapabilmis insanlarin tecrubelerini okursunuz. Biz forumda herkesi her turlu olumlu veya olumsuz paylasim icin tesvik etmeye calisiyoruz ama yine de herkes olumsuz deneyimleri hakkinda konusmak istemeyebilir.

• @ayvalik10 Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu? içinde söyledi:

uzun zamandır burada yorum yada yardımcı olacak paylaşım yapmıyordum ama bu kadar hassas bir konu için HER ZAMAN Kİ GİBİ KLASİK TÜRK MİLLETİ ZİHNİYETİ BİLMEDEN YAZMAK RENCİDE EDİP KIRICI YAZMALAR devam ediyor. Herkesin sesini kesecek @annecik buyrun en sağlıklı en güncel bilgiyi alacağın kişi ve videosu 3 gün oldu doğum yaptı. Bir konu hakkında ALLAH AŞKINA bilmiyorsan yazma biliyorsan desteleyecek video yada resim atın ya
    https://www.youtube.com/user/memelimestanvine/videos

Birinin bir seyi yasadigi icin o konudaki her seyi bildigi faraziyesi dogru degil. Fakat Turkler'de bir konuda deneyim yasayan kendini o konuda uzman zannediyor (ve kendisini oyle tanitiyor) kesinlikle, bu konuyu reddedemeyiz :)

Bir video'nun guncel bilgi icerdigi iddiasi bana her zaman garip gelir :) 2-3 yil once cekilen video bile actiginizda guncel bilgi icerdigini iddia ediyor :) Siz bunu guncel olarak algiliyorsaniz tabii ki bu size kalmis. Fakat bunlari yasanabilecek pek cok yoldan sadece biri olarak algilamak daha dogru bence.

Videolari elestirecegim ama belirteyim ben video paylasmaniza ya da insanlari oralara yonlendirmenize kesinlikle karsi degilim, ben ideal bulmasam da pek cok arkadasin bu yolu tercih ettiginin farkindayim. Su an sayfayi actim ve son paylasilan video'ya baktim, babaligin kolay olup olmadigini anlamak icin 30 dakikami ziyan etmek istedigimi hic sanmiyorum :) benim gibi dusunmeyen su an icin 78.000 kisi var, daha fazla olmasi da dert degil (eminim artacaktir izlenme sayisi) :) ama bir sorunun cevabini video icinde arayamazsiniz, ya tum video'yu izlemeniz lazim ya da birinin sizi dogru yere yonlendirmesi lazim. Dolayisiyla bu kisiyi ve nasil video cektigini biliyorsaniz, video linkinin yaninda yorum yaparsaniz da daha faydali olur. (su bir kac video cok bilgilendirici, genelde videolarin ilk 5 dk'si onemsiz, video'larin ikinci yarisini izlemene gerek olmuyor vs. gibi)...

• @crazycells evet, sizin de belirttiğiniz gibi, (her ne kadar ilk yazdıklarımın hala arkasında olsam da) yorumumu kimsenin okumasına bile fırsat bırakmadan değiştirmişim, dolayısıyla söylenenlerin hiçbirini üzerime almıyorum. Yorumumda ne şu an itibariyle ne de kendisine hakaret olduğunu düşünen arkadaş okuduğu esnada hiçbir olumsuz satır yoktu, tek bir kelime bile. Gereksiz bir alınganlık nedeniyle 2 satırlık cevap gün boyu süren bir tartışmaya yol açmış oldu yok yere. Herkese iyi günler diliyorum

• @crazycells ben bütün listeyi koydum ki belki başka videolardan @annecik yararlanır diye ama asıl gerekli olan linki koyuyorum

• Yasaklı

Teşekkür ederim sayın @ayvalik10 verdiğiniz örnek çifte instagram keşfetten sık sık maruz kalıyorum , temel olarak amacı Amerika’da Doğum olan kişiler için belki bir nebze aydınlatıcı olabilir kendileri sanırım danışman hizmeti alarak Doğum işini tamamladılar ; benimde hiç aklımda yokken hamilelikte turist vizesine doktor muayenesi röntgen gereklimi değilmi bu durumda diye aklıma düşmesine bu çift sebep olmuştur ; hali hazırda 2 evladımız var tam olarak ABD ye gidip Doğum yapayım diye hedeflemediysekte :)merakımı giderip Bilgi almak istedim ; ileride belki lazım olur diye.Bilgi paylaşan herkese teşekkürler

• b2 turist ile abd de hastaneye gidip muayene olabilirmiyiz ? (ucretsiz)

• ⭐⭐

@vermaynen ücretsiz gidip muayene olamazsınız
    göçmenler bile sağlık sigortası yaptırdığı halde belli miktar ücret ödüyor

• @yapay-zeka

Tskler peki ny de uygun ucretli kontrol yaptirabilecegimiz yer tavsiyesinde bulunabilirmisiniz?

• ⭐⭐

@vermaynen hiç hastaneye gitmediğim için bilgim malesaf
    @crazycells nyc yaşıyor geldimi kendisine danışın bence

• @vermaynen, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

b2 turist ile abd de hastaneye gidip muayene olabilirmiyiz ? (ucretsiz)

Su konuyu inceleyin isterseniz, ama genelde ucretsiz olan yerler "acil durumlar"a bakmiyorlar. Bunun icin bir acil servise gitmeniz gerekiyor, bu da ucretsiz degil maalesef.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2091/ucretsiz-saglik-merkezleri-abd-geneli

• @crazycells, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

@vermaynen, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

b2 turist ile abd de hastaneye gidip muayene olabilirmiyiz ? (ucretsiz)

Su konuyu inceleyin isterseniz, ama genelde ucretsiz olan yerler "acil durumlar"a bakmiyorlar. Bunun icin bir acil servise gitmeniz gerekiyor, bu da ucretsiz degil maalesef.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2091/ucretsiz-saglik-merkezleri-abd-geneli

acil olarak gitmek istemedik aslinda sadece kontrol icin rutin normal bir kontrol icin demistim. Vermis oldugunuz link i inceleyecegim tesekkurler crazycells, :)

• slmlar, abd ye turist vize ile gidip birkac ay kalip giris cikis yaptik. simdi ise 5-6 ay sonra gidip abd de dogum yapmayi dusunuyoruz. Aradaki bu kadar zamanlik fark sizce normal karsilanir mi acaba? (ucaga kabul binis suresine gore gidis suresi degisiklik gosterebilir.)

• @mexido, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

slmlar, abd ye turist vize ile gidip birkac ay kalip giris cikis yaptik. simdi ise 5-6 ay sonra gidip abd de dogum yapmayi dusunuyoruz. Aradaki bu kadar zamanlik fark sizce normal karsilanir mi acaba? (ucaga kabul binis suresine gore gidis suresi degisiklik gosterebilir.)

Eger gecerli bir mazeretiniz varsa 1 gun ABD disinda kalmaniz bile normal karsilanabilir. Onemli olan mazaretinizin vize sartlarini saglamasi ve tabii ki CBP gorevlisi tarafindan inandirici bulunmasi.

• @crazycells, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

@mexido, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

slmlar, abd ye turist vize ile gidip birkac ay kalip giris cikis yaptik. simdi ise 5-6 ay sonra gidip abd de dogum yapmayi dusunuyoruz. Aradaki bu kadar zamanlik fark sizce normal karsilanir mi acaba? (ucaga kabul binis suresine gore gidis suresi degisiklik gosterebilir.)

Eger gecerli bir mazeretiniz varsa 1 gun ABD disinda kalmaniz bile normal karsilanabilir. Onemli olan mazaretinizin vize sartlarini saglamasi ve tabii ki CBP gorevlisi tarafindan inandirici bulunmasi.

mazeret abd de dogum eger tabi bu bir mazeret sayilabilirse ?
    Ayrica son donemlerde abd de dogumla artik vatandaslik kazanilmayacak diye haberler okuyoruz fakat ayni sekilde dogum yapip vatandaslik alanlar da devam etmekte. TLC de amerika gumruk adli bir programi izledim birkac gun once nijeryadan bir kari koca abd ye giris icin gelmisler fakat kadin hamile oldugu halde hamileligi gizlemeye calisti ve gumruk memuru abd ye dogum icin gelmeniz kadar dogal birsey yok cocugunuzu burda da dogubilirsiniz tabi dedi cok normal fakat dogum masraflari karsilayabilecekmisiniz diye sordu. Yani hamileligi gizlemek icin bol elbiseler giysem gizleyebilirmiyim v.s gibi cabalara girilmemesi lazim aslinda. Bu abd de dogum yapmak isteyen her kisinin en dogal hakki masraflari karsilamak kosuluyla.

• ⭐⭐⭐

• @keysnambır, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

@mexido https://yesilkartforum.com/forum/topic/3145/hamile-kadınların-dikkatine-abd-ye-çocuk-doğurmak-amacı-ile-b-vizesi-ile-gelemeyeceksiniz

Belirtmis oldugunuz link deki habere istinaden yeni gidip dogum yapan kisiler var ben onu anlamadim demekki daha yururluge girmedi askida kalan bir haber de olabilir. Ayrica sifirdan dogum icin turist vizesi almak icin belki olabilir ornegin bizim hali hazirda turist vizemiz var yada bu sekilde daha once 10 yillik vizeye sahip olan kisiler var bu kisilerin direk turist olarak ulkeye girip dogum yapmasi kacinilmaz.

• Dogum turizmini engellemek icin yeni kural 24 Ocak'tan itibaren yururlukte, degisik haber kaynaklarina gore. Ama gerek visa alma asamasinda, gerekse halihazirda B1/B2 visasi olupda ABD'ye giris yapacaklar uzerinde nasil bir uygulama olacagi, etkilerinin ne olacagi henuz daha kesinlik kazanmis degil. O konuda simdilik net bir bilgi yok.

• @mexido, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

@crazycells, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

@mexido, içinde söyledi: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

mazeret abd de dogum eger tabi bu bir mazeret sayilabilirse ?
    Ayrica son donemlerde abd de dogumla artik vatandaslik kazanilmayacak diye haberler okuyoruz fakat ayni sekilde dogum yapip vatandaslik alanlar da devam etmekte. TLC de amerika gumruk adli bir programi izledim birkac gun once nijeryadan bir kari koca abd ye giris icin gelmisler fakat kadin hamile oldugu halde hamileligi gizlemeye calisti ve gumruk memuru abd ye dogum icin gelmeniz kadar dogal birsey yok cocugunuzu burda da dogubilirsiniz tabi dedi cok normal fakat dogum masraflari karsilayabilecekmisiniz diye sordu. Yani hamileligi gizlemek icin bol elbiseler giysem gizleyebilirmiyim v.s gibi cabalara girilmemesi lazim aslinda. Bu abd de dogum yapmak isteyen her kisinin en dogal hakki masraflari karsilamak kosuluyla.

Hmm, sadece bu amacla turist vizesini kullanmaniza izin vereceklerini sanmiyorum. Ama ne olup olmayacagi sizinle CBP gorevlisi arasindaki iletisime bagli... Dediginiz kadar anlayisli da olabilirler, girisinizi yasaklayip vizeyi de iptal edebilirler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Zaten bu durumun yasal olmadigini defalarca vurgulamistik...

New York, Long Island'da Turkiye'den gelen annelere "dogum turizmi" hizmeti sunan 6 kisilik bir cete yakalanmis ve hem dogum turizmi sahtekarligindan hem de Medicaid sistemini 2.1 milyon dolar zarara ugratmaktan yargilanacaklar...

Bu cetenin yardimiyla 117 anne, 119 bebek sahibi olmus... Bu anneler ceteye bu hizmetleri icin 10.000 dolar odemis fakat hastanelere saglik hizmetini odeyecek paralari olmadigini bildirip Medicaid'den yararlanmislar. Resmi gorevliler, dogum yapmis kisilerin ve bebeklerinin suclanmayacagini ve bebeklerin ABD vatandasliklarini tutabilecegini belirtmisler.

https://longisland.news12.com/feds-charged-in-birth-tourism-scheme-on-long-island

Benzer Başlıklar

• 17 yasinda amerikaya turist vizesi ile gitme.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    132 Bakış
    semaviS
    Evet, gidebilirsin. Anne ve babandan noter onaylı muvafakatname alman gerekiyor, onun dışında bir sorun olmaz. Bunu söyleyen kişi yanlış bilgi vermiş.
  • Ailece Turist Vizesi Başvurusu ve Çocuğumuzun WAT Başvurusu

5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Y
    Merhaba, 4 kişilik bir aile olarak Eylül 2024 gibi Amerika'ya turist vizesi ile gitme planımız var ve 2024 Mayıs ayına randevumuz var. Ancak oğlumuz da bu sene 2023'te Work And Travel'a başvurmak istiyor. O'nun Work And Travel'e başvurması, bizim ailecek Tursit Vizesi başvuru sonucumuzu olumlu veya olumsuz nasıl etkiler? Planımız şu: Work and Travel'e kabul edilirse 2024 Haziran gibi gidip, Ağustos sonunda TR'ye dönecek ve bizim de ailecek turist vizemiz onaylanırsa 2024 Eylül sonu gibi US'e gideceğiz.
  • Bebek için turist vizesi

2
    0 Oy
    2 İleti
    974 Bakış
    ?
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci?_=1670221835224 bu konu başlığını okuyun lütfen detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
  • Abd B2 Vizesi (öğrenci başvurusu)

Kilitli Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    5
    0 Oy
    5 İleti
    878 Bakış
    crazycellsC
    @pisagor burasi soru cevap platformu degil, bir forum. Dolayisiyla kisisel sorulariniz icin ayri ayri basliklar olusturmamalisiniz. Zaten turist vizesiyle ilgili bilgiler su konuda veriliyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k