Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@knnrn Abd'ye girişte bildirim yeterli. Peki Türkiye'den çıkarken $20K ile çıkarken bildirimde bulundum diyelim. O zaman herhangi vergi veya sınırlama var mı ?
-
@mhepekiz hyr..green kart basimi icin gelicem..sari zarfi burdan postalamak MUMKUN degil cunku
-
Merhabalar,
İlk giriş esnasında dil yeterliliği hangi aşamada olmalı?
Dilim yeterli seviyede değil, fakat geliştirmem için önümde yaklaşık 3-4 ay var ve geliştirmek için çaba sarfediyorum.
Havalimanında ilk giriş esnasında sorun yaşar mıyım?
Beni endişelendiren açıkcası bu -
@bolatmali hiç dil bilmeseniz bile çevirmen ile işinizi sorunsuz halledersiniz..
İşlemlerin normalden biraz daha uzun sürmesi dışında bir dezavantajı yok. -
@bolatmali 3-4 ay pratik ve günlük ingilizce için çok yoğun çaba sarfedin. Hayatınız bu olsun diyebilirim. İlk giriş için değil daha sonraki günler içinde çok rahatlarsınız. İlk girişte İngilizce bilmeden sorun yaşamazsınız. Hello, Green Card falan halledersiniz. :)
-
Merhabalar
19 Ocak 2010 tarihinde göçmen vizesi ile ABD ye giriş yapacağız. Forumda okuduğum kadarı ile yurt dışı çıkış harcı yatırmak gerekmiyor. Antalya’da oturuyorum ve havalimanında çalışan akrabam vasıtası ile sordurdum. Grene card olmadığı için ödememiz gerektiği söylenmiş . Bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı acaba -
@sirin biz greencardlıyız dedik sarı dosyaları gösterdik ödemedik.
-
@HockeyUmpire2 bize dosya vermediler evraklar online olduğuna dair bir kağıt koymuşlar pasaportun içine , immigrant vize üzerinde de 1 yıllık geçerli olduğu yazıyor .
-
@sirin, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@HockeyUmpire2 bize dosya vermediler evraklar online olduğuna dair bir kağıt koymuşlar pasaportun içine , immigrant vize üzerinde de 1 yıllık geçerli olduğu yazıyor .
ABD'ye ayak basmadan henüz green cardlı olmuyorsunuz. O nedenle sizden çıkış harcı alacaklardır. Memurun bu durumu bilip bilmemesine göre istisnalar olmuş olabilir. Kartlarınız geldikten sonra bir daha çıkış harcı ödemenize gerek kalmayacak.
-
@sirin Merhaba , ben 2 hafta önce Istanbul havaalanından çıkarken pasaport memuru cr1 vizesi ile pul almanıza gerek yok demişti.
-
@sirin "Def-i bela uğraşmayayım" diyerek aldım çıkarken son kez ama almayan arkadaşlar da var oradaki memurun anlamak istemesi ve sizin buna mesai harcamak istemenizle alakalı bir durum
-
Yanıtlarınız için teşekkür ederim . Bende önce şansımı deneyeyim o zaman 😊
-
@bolatmali, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Merhabalar,
Dilim yeterli seviyede değil, fakat geliştirmem için önümde yaklaşık 3-4 ay var ve geliştirmek için çaba sarfediyorum.
Beni endişelendiren açıkcası bueger biraz biliyorsaniiz cambly yada english central gibi uygulamalar var onlarla baslayabilirsiniz ingilizceye ben cok faydasini gordum. 1.5 sene oldu hala bir sknti yasamadim :)
-
@gkhanfeez, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@bolatmali, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Merhabalar,
Beni endişelendiren açıkcası bueger biraz biliyorsaniiz cambly yada english central gibi uygulamalar var onlarla baslayabilirsiniz ingilizceye ben cok faydasini gordum. 1.5 sene oldu hala bir sknti yasamadim :)
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)
-
@Sylar, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@sirin Merhaba , ben 2 hafta önce Istanbul havaalanından çıkarken pasaport memuru cr1 vizesi ile pul almanıza gerek yok demişti.
Siz, isi bilen birine denk gelmissiniz :) herkes bu kadar sansli olmayabiliyor maalesef. :)
-
Merhaba, ben ilk girisimi Paris aktarmali ucusla 25 Aralik'ta Detroit'ten yaptim. Istanbul havalimanindan cikarken pasaport polisi oturum iznim olmasina ragmen sistemde ikametim Turkiye'de oldugu icin yurtdisi cikis harcini odemem gerektigini soyledi, sanirim memura gore degisiyor bu harc durumu. Amerika'ya giriste ziyaretci sirasini bekledim ve pasaport kontrolu sonrasi beni sari zarfimla birlikte bir ofise goturduler. Ofiste beklerken diger giris yapanlari uzun sorgulara cektiklerini gorup biraz panik oldum acikcasi. Ama sira bana geldiginde sorgulamadan pasapotumu geri verip cikis yapabilecegimi soylediler.
Giris yaptiktan 1 hafta sonra SSN, verdigim adrese ulasti fakat GC henuz gelmedi. 7 Ocak'ta cikis yapip, yuksek lisansimi bitirince Eylul ayinda yerlesecegim.
Sizlere birkac sorum var: Cikis yapmadan once GC ile ilgili yapmam gereken bir sey/gitmem gereken bir ofis var mi? Tekrar giriste GC elimde olmadigi icin sorun yasar miyim? -
@gizemm tebrik ederim ilk girişi yapmışssınız, ssn bile gelmiş 😀, sizin adınıza çok sevindim,zannedersem USCIS Immigrant Fee Ödemesini(Greencard basım ücreti) yaptınız, şu anda greencard için 120 gün yasal bekleme süresi olduğu için yapmanız gereken bir şey yok
SSN teslimatında bir sıkıntı yaşamadığınıza göre adresinizi aşağıdaki örnek formatta ki gibi ds260 formunda belirttiniz sanırım
Isminiz Soyisminiz
c/o Adres sahibinin ismi ve soyismi
123 First Avenue, Apt 100
10001, New York, NYEğer bu şekilde yapmadıysanız siz yokken greencardınızın teslim aşamasında belki sıkıntı yaşayabilirsiniz, bunun için Uscis ile iletişime geçip bu durumu güncellemelerini isteyebilirsiniz, buna gerek olup olmadığına @crazycells ve @redsat2000 daha iyi biliyordur sanırım
Greencard teslim takip aşamasını aşağıdaki konu başlığında ki iletileri okuyarak daha doğru anlayabiliriz⬇️⬇️⬇️
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? https://yesilkartforum.com/forum/post/49062
-
@gizemm hayırlı olsun. GC gelişi ile ilgili ilk 90 gün hiç bir şey yapamıyorsun. Ancak 90 günden sonra @Muhtaradana yazdığı gibi Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? https://yesilkartforum.com/forum/post/49062 kısımından benim yaptığım gibi işlemleri yapabilirsin. 120 gun sonrası prosedürler biraz daha farklı oluyor. Onemli olan GC kartı sen Turkiyede iken ALACAK KİŞİNİN DOĞRU GÜVENİLİR VE ADRES DEĞİŞTİRMEYECEK BİR KİŞİYİ SEÇMİŞ OLMAN ile ilgilidir. USPS hesabı mutlaka şimdiden aç . GC gelişini haber alma ,yönlendirme ve takibin açısından önemli. Eğer vizen bitttikten sonra GC gelirse O kişi sana GC KARGO VEYA GÜVENILIR BIR KISI ILE gönderebilmeli.
-
@Muhtaradana @redsat2000 oncelikle cok tesekkur ederim :) USPS Informed Delivery ve USCIS hesaplarini actim, simdilik bir degisiklik gorunmuyor. Sanirim sadece beklemem gerekecek, yardimlariniz icin sagolun :)
-
@redsat2000
Cevap için teşekkürler ederim, benim merak ettiğim konu adres baskasina aitse, hicbir sorunla karsilasmamak icin adresi "baskasinin dikkatine" yani care of (c/o) seklinde belirtmelimiyiz (eğer bu şekilde belirtilmediğinde forumda bazı postacıların greencardı teslim etmediklerine dair iletiler okumuştum, eğer böyle bir durum varsa @gizemm hanım Türkiye'de iken greencard tesliminde bir sorun olur mu?
Eğer sorun olma ihtimali varsa ne tür önlemler alınmalı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum