Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TOGG - Yerli otomobil

Gündem ve Sohbet
211 41 8.9k 29

  • @greenati bunu destekleyecek bir durumla geçen gün bir arkadaşımla sohbet ederken karşılaştım, Kendisi Türkiyede %60 a yakın yerli üretimlere ulaşmış bazı modellerinde kendi şanzumanlarını bile üretmeye başlamış, neredeyse her tonajda iş makinesi üretimi yapabilen bir Türk firmasında önemli bir konumda görev yapıyor

    Malum Türkiye'de iş makinesi satışları inşaat sektörünün neredeyse durma noktasına gelmesinden dolayı çok düştü, satışlar 100 lerle ifade ediliyor

    Peki bu duruma karşı nasıl ayakta kalıyorsunuz dediğimde biz uzun süredir yurtdışı satışlarımıza odaklandık ve çok iyi noktalardayız, hatta bazı modellerde çok uzun süredir piyasayı domine eden markalara karşı satış oranlarında da yakalamışlar (ilgili rakip firma hindistanda üretmeye başlayınca kaliteden ödün vermiş ve bolca şikayet varmış)

    Yani demek istediğim özel girişime devlet ve halk olarak gerekli destekleri verirsek ve işin başında şimdi olduğu gibi liyakatlı kişiler olursa tamamen elektrikle çalışan araçlarda şu anda sadece bir marka firma var, rekabete açık ve büyük otomobil firmaların henüz tam olarak ağırlık vermediği bir piyasa var

    Piyasadaki bu açıklığa rağmen hala TOGG başındaki ceo bizim rakibimiz büyük firmalar değil diyor, bence bu kadar ayakları yere basan her türlü işbirliklerine açık bir ekip, bu işin başında olduğu sürece başarısız olması çok büyük talihsizlik olur, Ben seri üretime söz verildiği gibi 2022 de başlanacağına inanıyorum

  • ⭐⭐⭐


  • https://www.dailymotion.com/video/x9qdgs ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar :)


  • @Muhtaradana America 'nın nüfusu 300 milyon Japonya' nın nüfusu 128 milyon Çin ve Hindistan gibi ülkelerin nüfuslarından bahsetmiyorum bile. Bu ülkeler sadece kendi ürettiği araçları kullanmıyor. Her çeşit ülkenin aracı var. Makul bir vergi koyarak ülkesine sokuyor. İstese vergileri arttırarak aracın (ya da herhangi bir ürünün) ülkesinde fiyatını tavan yaptırarak alternatif seçeneklere yöneltebilir. Amerika ve Çinin birbirine yaptığı ticaret savaşları gibi. Bizim ülkemizde de herkes yerli otomobil kullanmayacak ancak milli duygular ile herkes kullanmak isteyecek.Yapılamaz mı? Ancak o zaman küresel ekonomiye ihanet edilir ve makro ekonomiden mikro ekonomiyle başbaşa kalırız.
    Bu sadece bir araç üretimi değil. Bu bir yarış ve çok yeni başlayan isabetli bir yarış.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar lutfen kiskirtici ifadelerden kacinin. Kendi fikirlerinizi baskalarina laf etmeden de dile getirebilirsiniz. Bu basligin amaci uyelerin konu hakkinda fikirlerini paylasmasi, diger uyeler ya da insanlar hakkinda degil...

  • ⭐⭐⭐

    autocar professıonal 2017 yılında tweet atılmış.

    buda diğer araç için yapılan haber yani açıklaması. anlamı şu seçime yetiştirmek olan sadece ve sadece 40 milyon euroya oldu.

    diğer yandan ilk tanıttıkları araç 2020 de trafikte olucaktı sadece 2 gün kaldı 2020 ye

    Devletime sonuna güveniyorum ama Devleti yönetenlere güvenmiyorum çünkü israf müsriflik içinde olan savurgan bir hükümet ve zenginleştikçe zenginleşen karunlaşan yandaşlar var kul hakkı gözetmeyen yetim malı yiyen insanların bu ülkeye katkısı ne olabilir. merak ettiğim ilk yerli araba diye saabtan alınan araca 40 milyon ödeyenler acaba bu araç için ne kadar bir bedel ödediler ? bakın ben iyi düşünmeye hayra yormaya çalışıyorum ama yaptıkları ile hareket ettikleri söyledikleri ile gösterdiklerinin arasında dağlar kadar fark var. inşallah biz yanılırız inşallah kazanan Devletimiz Ülkemiz Milletimiz olur.


  • ........


  • ........

  • ⭐⭐

    Allante mi bar sizde


  • ........


  • Acaba togg mi bizden önce girecek Amerika'ya yoksa biz greencard bekleyenler mi 🙂


  • Şu araçla veya olayla gurur duymayan da artık ne bileyim milliyetçi duygusunu sorgulasın


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @tash ben şu araçla gurur duyuyorum açıkçası buna pek kalmadı. Hatta Türkiye'ye geldiğimde bu paylaştığım aracın fabrikasını da ziyaret edip sipariş vermeyi düşünüyorum 2 tane

    81231414_2637653719665093_2542393761879556096_n.jpg


  • 2015 yilinda siparis bile vermisler 🤤

    Hangi yil seri uretim ve satisa baslanacakti?

  • Yasaklı

    @MySea ödeme yaptılarsa fena :dog:


  • Umarim koprulerdeki aylik veya yillik gecis garantisi, sehir hastanelerindeki hasta garantisi gibi yerli otomobilde de satis garantisi vermemislerdir!

  • Yasaklı

    @MySea Türkiye'de 800 civarında elektrikli araba var. Bu otomobilin yıllık üretim hedefi 175 binmiş

  • ⭐⭐

    sımdıden elektirik piyasasını da şişirmeye basladılar yok efendım 60 tl ye 500 km gidebilecekmiş. Lpg yi 2.60 den aldıgım zamanlarda benım araba uzun yolda 16 kurus yakıyordu neredeyse aynı Bu ne bıcım sacmalık. Bu ulkede şöyle agız tadıyla vuslata ermek yok.. Her muslugun başına biri geçmiş. Ha her numara da olabilir mesela Gurcan Karakus sonucta almanyanın adamı. BND, tayyib erdoganı mal varlıgı ıncelemesı tehdıtı yollar bizimkilerde Bataryaları gider Bosch siemense yaptırır. Her iş böyle degılmı sankı? Behind the closed doors

  • ⭐⭐

    @gokcell Abi bir tur versene? 5.3 mü 6.2 mi. Ben gelebilsem 88 98 OBS ye razıyım


Benzer Başlıklar

  • Domestic violence

    Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    261 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • 2024 Başkanlık Seçimi

    Gündem ve Sohbet
    74
    4 Oy
    74 İleti
    4k Bakış
    MySeaM
    Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler: 1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek. 2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek. 3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa. 4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak. 5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak. 6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek. 7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek. 8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak. 9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak. 10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak. 11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek. 12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda. 13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak. 14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak. 15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc) 16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari) 17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek. 18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak. 19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak. 20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek. 21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek.
  • AMERİKADA TATİL ÖNERİLERİ

    Gündem ve Sohbet
    14
    1 Oy
    14 İleti
    864 Bakış
    ATS16A
    @MySea Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
  • Kitap Tavsiyeleri

    Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum