Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
@crazycells evet NVC yönlendirdi, neyseki bugün NVC den mektup geldi, herşey yolunda. ..
-
Sormak istediğim diğer soru şu. Pasaporta vize onayı alındıktan sonra -sağlık raporu tarihi baz alınarak- 6 ay içinde giriş yapıyoruz. Yani bu stamp 6 ay geçerli ve o sürede US adresimize kart geliyor (anladığım kadarıyla). Peki o kartta issue edilen vizenin geçerlik süresi nedir? Ve nasıl uzatılır?
-
@somebody, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak)
Sormak istediğim diğer soru şu. Pasaporta vize onayı alındıktan sonra -sağlık raporu tarihi baz alınarak- 6 ay içinde giriş yapıyoruz. Yani bu stamp 6 ay geçerli ve o sürede US adresimize kart geliyor (anladığım kadarıyla). Peki o kartta issue edilen vizenin geçerlik süresi nedir? Ve nasıl uzatılır?
genelde 10 yil oluyor. Yenilemek icin I-90 formunu doldurmaniz lazim, ilgili konu surada:
-
Merhabalar,
İş dayanaklı Green Card başvurusunda bulunacağım. Amerika’a da ki firma bana bu süreçte sponsor olmayı kabul etmiş durumda.
EB-3 Sürecini detaylı ve kronolojik olarak sıralayabilir misiniz?
Çünkü bu vize türü çok tercih edilen bir vize olmadığı için süreci deneyimleyemiyoruz.
Sadece bütün işlemleri Amerika’nın kamu kurumu sayfaları ve online başvuru platformlarından yürütüyorum.
Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla, -
Merhaba,
3.cu sayfada bir arkadasimiz paylasmis adimlari. -
@FreeWoRLD Çok teşekkürler sayfaya yönlendirdiğiniz için.
Sürecin takibi biraz zorlu gibi gözüküyor.
Umarım hiçbir sıkıntı olamadan süreci atlatırım.
O arkadaşımız süreci ana taslak halinde yazmış. Bunu biraz daha detaya dökebilme şansı varmıdır acaba?
Malum ufak bir hatada bütün işlemlerin sonlanması ve sürecin tekrar başlatılması durumu söz konusu.
Şimdiden bilgilendirmeni için çok teşekkür ederim. -
Guncelleme. (Suradaki Ilk konu guncellendi)
Tarih: Aralik 12, 2019
PERM APPLICATION adimini avukatimdan gelen bilgiye gore bugun yapmis olduk. Bu ayni zamanda priority date oluyor benim islemlerim icin. Sirada PERM onayini beklemek var. Tahmini sure 3-4 ay. (Yas 36, emeklilige tamamlariz herhalde hepsini :) ) -
Bende eb3 vizesini araştırıyordum. İş bulmak için tavsiyeleriniz var mı.24 yaşındayım fazla geç olmadan iş bulup gidesim var.
-
@eren57tr, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak)
Bende eb3 vizesini araştırıyordum. İş bulmak için tavsiyeleriniz var mı.24 yaşındayım fazla geç olmadan iş bulup gidesim var.
EB-3 ile ilgili daha once foruma bilgi aktarildi, o basliklari okumayi unutmayin.
-
@crazycells link atar mısınız bulamadım.
-
@eren57tr, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells link atar mısınız bulamadım.
ozellikle su konu:
-
@crazycells okudum. Benim araştrmamda doğru avukatlar önce parayı alıp işlemi başlatıyor. Bakanlığa sizin yerinize başvuru yapıyorlar. Onaylanmazsa parayı geri ödüyorlar. Eğer onaylanırsa kalan kısmı için de ödeme yapıyorsunuz.
-
Ne kadar ücret ödediniz avukatlara ve bakanlık onay vermeseydi ödediğiniz ücreti geri iade edecekler miydi? Beni böyle bilgilendirdiler.
-
Ne kadar ücret ödediniz avukatlara ve bakanlık onay vermeseydi ödediğiniz ücreti geri iade edecekler miydi? Beni böyle bilgilendirdiler.
o ucret avukattan avukata degisebilir. Avukat belki kendi cebinden odeyecektir, o kismi bilemiyorum ama devlete odenen ucretleri geri alamiyorsunuz... basvuru reddedilse bile...
-
Herkese selam, Birşey danışmak istiyorum belki bu süreç hakkında bilgisi olan bir arkadaş bilgi verebilir. Yaklaşık bir yıl önce EB-1 ile ABD'ye yerleşmemiz kabul edildi. Bir yıldır DS-260 için sıramızın gelmesini bekliyorduk. 3 ay önce sıramız geldi ve formu doldurduk ve avukatımıza evrakları gönderdik. Avukatımız 4 kasımda NVC ye ulaşacağını söylemişti. Geçen hafta başı sıra 21 Kasıma geldi. 20 günden fazla sıra geçmesine rağmen eksik belge ya da belgelerin konsolosluğa gönderileceğine dair bir bilgi gelmemesi normal mi?
Not: not:bu konuda @somebody nicki arkadaşımızın benzer süreçten geçmiş gibi ordan ufak bir fikir edindim ama submitted date!in geçmesi konusunu göremedim.
Yardımlar için çok teşekkür ederim. Sevgiler, -
@Aydinbuyuktas evet, 20 gun kabul edilebilir bir bekleme suresi :) bir sorun oldugunu sanmiyorum. Haber gelmesini bekleyebilirsiniz.
-
@crazycells Bekleme süresi olarak sitede 2-3 hafta diyordu ama bizim 80 gün oldu. Bizim dosyamızın incelemeye alındığı sitede bu ayın ilk haftası gözüktü. Sombody nickli arkadaşa da direk konsolosluktan cevap geldiğini öğrenince biraz daha rahatlamıştım. Neyse beklemekten başka çare yok. Çok teşekkürler
-
@Aydinbuyuktas, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells Bekleme süresi olarak sitede 2-3 hafta diyordu ama bizim 80 gün oldu. Bizim dosyamızın incelemeye alındığı sitede bu ayın ilk haftası gözüktü. Sombody nickli arkadaşa da direk konsolosluktan cevap geldiğini öğrenince biraz daha rahatlamıştım. Neyse beklemekten başka çare yok. Çok teşekkürler
evet, ben bugune kadar NVC'nin hickimseye "sizin dosyanizi unutmusuz" dediklerini gormedim :) herkese sira geliyor, sadece beklemek gerekiyor, ve beklenilecek sure her zaman cok net olmuyor. O nedenle sizin de telas yapmaniza gerek yok.
-
@crazycells Uzun süre bekleyince sabırsız ortaya çıkıyor. :) Teşekkürler
-
Mart 2020 Visa Bulletin
EB3 retrogression !!- Tarih 01 Ocak 2017'ye geriledi.
Aylardir, belki yillardir (yanlis hatirlamiyorsam) Current durumda olan EB3 kateogorisinde gerileme oldu. Bir sonraki engelim ne diye bakiyor ve bekliyor olacagim bir EB3 bekleyeni olarak (disler sikilarak yazildi :angry_face: ) (EYT'liler gibi oldu bu)
Bu denli uzun ve el kol bagli bir bekleme modunda olacagimi bilseydim, muhtemelen bu ugrasa hic girmezdim (Is sponsorlugu ile GC). Oldukca yorucu ve sikici bir islem. Bu tarihten sonraki olusacak aksilikler ile tum islemler bir sekilde iptal olursa, cok umursayacagimi sanmiyorum. Cunku durust olmak gerekirse, oneminide yitirmeye basladi bu ugraslarim.
(Gun ve dakika itibari ruh hali ile yazildi. Kendime gelecek icin bir not)
EB kategorisinden girecek olan arkadaslar;
Eger tezcanlilik varsa, sabrinizin test edilmesine hazir olmanizi tavsiye eder, mutluluklar dilerim :grinning_face:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum