Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ergun sizin oraya yazdığınız “case number” yazmanız gereken başvuru yaptığınız zaman bir numara verildi harf falan karışık sonra o numarayla 7 mayısta kontrol ettiniz, talihli olduğunuzu öğrendiniz işte o numarayı yazacaksınız.


  • @huseyın-d harf falan karışık evet. Ancak o numara 10 haneli, başına yılı ekleyince 14 hane oluyo ve hata veriyo. Confirmation number 16 haneli olmalı diye.


  • @ergun 20206N1R0BZA79OK bu formatta olacak confirmation number, 10 haneli olma durumu söz konusu değil.


  • @huseyın-d buraya yazamıyorum ama bendeki 10 haneli, bir yanlışlık var galiba. Maille iletişime geçmeli miyim yoksa forgot number yapsam yeterli olur mu? @crazycells


  • @ergun yanlış çıkarmış olabilirsiniz, forumda aratın “unutulan confirmation number” vs. diye tekrar alın numaranızı, eski-yeni diye bir şey yok tek numaranız var zaten unuttuğunuz için size maille gönderirler galiba.


  • @ergun bende kendi numaramı yazmadım zaten örnek yazdım.


  • @ergun dv lottery ye başvurduğunuzda, success yazılı ekranı gördüğünüzde o ekrandaki confirmation number 16 haneli. O sayfanın çıktısından bahsediyor sayın @huseyın.d ve sizin yapıştırdığınız ingilizce metin (.You should have printed a copy of this page when you submitted your Diversity Visa Lottery Form) Ve evet, bu numaranın 10 hane olmasına imkan yok. 16 haneli başında zaten yılı yazılı olan harf rakam karışık bir numara.


  • @aysegul @huseyın-d arkadaşlar çok teşekkür ederim. Benim bahsettiğim ds260 formunun onay numarasıymış. Süreç uzun olduğu için hangi numarayla giriş yaptığımı unutmuştum/karıştırdım. İyiki böyle bir formumuzu var dediğim bir an daha 🙂 yardımlarınızla bu olayı da hemen çözdük. Tekrar teşekkür ediyorum. Esenlikler efenim...


  • arkadaslar bir sorum var. green kart esime cikti. biz esimle yurtdisinda evlendik. esim de ben de turkuz. esim soyadini degistirmedi. yani kizlik soyadi ile kaldi ve lotariye o sekilde basvurduk. simdi evliligimizi turkiyeye bildirmek istsdigimizde bize esimin kizlik soyadi ile kalamayacagini benim soyadimi almasi gerektigini soyluyorlar. bu durumla ne olur. green karta basvuran ile simdiki soyismi farkli olmus oluyor, bir problem olur mu?


  • @SELIM Resmî olarak evliliğinizi ispatladıktan sonra bir sorun olacağını tahmin etmiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @SELIM, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    arkadaslar bir sorum var. green kart esime cikti. biz esimle yurtdisinda evlendik. esim de ben de turkuz. esim soyadini degistirmedi. yani kizlik soyadi ile kaldi ve lotariye o sekilde basvurduk. simdi evliligimizi turkiyeye bildirmek istsdigimizde bize esimin kizlik soyadi ile kalamayacagini benim soyadimi almasi gerektigini soyluyorlar. bu durumla ne olur. green karta basvuran ile simdiki soyismi farkli olmus oluyor, bir problem olur mu?

    Elinizde evlendiğiniz devlet sınırları içerisinde aldığınız bir evlilik cüzdanı ve ya cüzdan anlamını taşıyan bir belge var mı?


  • Merhaba endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok . Türkiye de de benzer vakalar kızlık soyadının değişmesi nedeni ile karşılaşılmaktadır . (Mulakat deneyimlerinde de bulabilirsiniz. ) Elçilik durumu bildiğinden sorun olmuyor. Bildiğiniz gibi yurt dışında aldığınız bir belge varsa ve Türkçe yada İngilizce değilse tercüme ettirmeniz gerekmekte. Türkiye de tescil ettirirseniz buna gerek yok ayrıca çift soyad olarak da evlilik cüzdanına yazdırırsanız daha garanti olur .


  • @crazycells Caatsa yaptırımları 12 maddeden oluşuyor. Sizce genel olarak göçmenlik vize görüşmelerini olumsuz (mülakatların askıya alınması veya yavaşlatılması vb) etkiler mi? Düşüncenizi öğrenebilir miyiz?


  • @cato hangisini uygulayacaklarına bağlı değişir, 12 maddenin hepsini devreye sokmuyorlar, içinden bir kaçını seçiyorlar diye biliyorum


  • @Muhtaradana haklısın. Esasen sorum suydu, hangi maddesini uygularlarsa uygulasınlar, mülakatların etkiler mi?


  • @serciyilmaz Hocam geçen sene tüm numaralar current olmuş gördüğüm kadarıyla. Yani bu herkes randevuya çağırıldı mı demek oluyor ? Ben 52 binlerdeyim ve numaram current olursa bana ne zaman randevu gelir acaba ? Eylülden sonraya randevu veriliyor mu ben bunu merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cemal6 30 eylül son ondan sonra 5 mayısta kazanan açıklananlar için de ekim ayından itibaren mülakatlar başlıyor ondan 30 eylül son tarih sizin 2020 kazananlar için. Zaten ilk zamanlarda senin gibi çok yüksek numaralı kişilere mailler geldi. Büyük olasılıkla eylül ayında çağırırlar çünkü mail atıp evrak istedi ya bir ümit bekleyeceksin. Geçen sene en büyük numara 30k iken ona rağmen evrakları geç gönderdiği için eylül ayında mülakata giren bile oldu. Normalde mayıs ayında mülakata girmesi gerekiyordu. Fakat bu sene bambaşka işliyor. Ondan sen sadece bekleyeceksin


  • @cemal6 Hocam nasıl piyango ile seçildiysek aynı piyango devam ediyor, davet bekliyoruz. Kesin gelir ya da gelmez bence burada kimse bu soruya cevap veremez. Bu nedenle herkese sabır diliyorum.


  • @cato
    Bu madde belki bizi etkileyebilir
    ABD başkanı, ABD Dışişleri Bakanlığı’na, kapsamı başkan tarafından belirlenmek üzere yaptırım uygulanan tarafla ilgili kişilere vize kısıtlaması getirmesi için direktif verebilir. Başkan ABD İçgüvenlik Bakanlığı’na bu kişilerin üşkden çıkarılması talimatını da verebilir.

    Ama caatsa genellikle finansal yaptırımların olduğu bir uygulama

    Bu maddelerinden herhangi 5 ini başkan seçmek zorunda

    12 yaptırım maddesi
    CAATSA’nın 235’inci maddesinde açıklanan 12 yaptırım şöyle:

    1 ABD başkanı ABD Eximbank’ı (ithalat-ihracat bankası), yaptırım uygulanan kişinin ülkeden mal ve hizmet ithal etmesiyle ilgili sigorta ve garanti edinimi ile kredi uzatımı konularında onay vermemesi için yönlendirebilir.

    2 ABD başkanı ABD hükümetine, yaptırım uygulanan kişinin ülkeden herhangi bir dayanıklı mal veya teknoloji ithal etmesine izin verecek lisans veya yetki belgesi vermemesi yönünüde direktif verebilir. Bu maddenin kapsamına askeri mühimmat ve nükleer bağlantılı malzemeler de giriyor.

    3 ABD başkanı, ABD’deki finans kurumlarına yaptırım uygulanan kişiye kredi vermeme yönünde direktif verebilir. Buna göre, yaptırım uygulanan kişi ABD’den toplamda en fazla 10 milyon dolar kredi kullanabilir.

    4 ABD başkanı, uluslararası finansal kuruluşlardaki (IMF, Dünya Bankası gibi) ABD’li üst düzey yöneticilere, yaptırım uygulanan kişiye kaynak aktarılmaması için görüş bildirmeleri veya bu kuruluşların, yaptırım uygulanacak kişinin faydasına olabilecek kredi verme kararlarına karşı oy kullanmaları yönünde direktif verebilir.

    5 Yaptırım uygulanan taraf finans kurumuysa, bu kurumun ABD piyasasındaki işlemleri kısıtlanırken, ABD devlet tahvillerine erişimi engelleniyor.

    6 ABD yönetimi yaptırım uygulanan kişiden mal ve hizmet tedarik etmeyi durdurabilir.

    7 ABD başkanı, ABD’nin yetki alanı dahilinde, yaptırım uygulanan kişinin faydasına olacak herhangi bir döviz alım-satım işlemi yapmasını engelleyebilir.

    8 ABD başkanı, ABD’nin yetki alanı dahilinde, yaptırım uygulanacak kişinin faydasına olacak bir ödeme veya kredi aktarımının finansal kuruluşlar arasında veya finansal kuruluşlar aracılığıyla ya da finansal kuruluşlara yapılmasını engelleyebilir.

    9 Yaptırım uygulanan kişinin ABD’de mülk edinmesi ve bir mülkle ilgili her türlü işlemi yapması engellenebilir.

    10 ABD başkanı, ABD’li bir kişi veya kurumun yaptırım uygulanan tarafa yatırım yapmasını veya her türlü tahvil ürünü almasını engelleyebilir.

    11 ABD başkanı, ABD Dışişleri Bakanlığı’na, kapsamı başkan tarafından belirlenmek üzere yaptırım uygulanan tarafla ilgili kişilere vize kısıtlaması getirmesi için direktif verebilir. Başkan ABD İçgüvenlik Bakanlığı’na bu kişilerin üşkden çıkarılması talimatını da verebilir.

    12 ABD başkanı, yaptırım uygulanan tarafın yöneticilerine ve yetkililerine bahsedilen yaptırımları uygulayabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Caatsa yaptırımları 12 maddeden oluşuyor. Sizce genel olarak göçmenlik vize görüşmelerini olumsuz (mülakatların askıya alınması veya yavaşlatılması vb) etkiler mi? Düşüncenizi öğrenebilir miyiz?

    Siyasette her sey mumkundur, ama bu kisilerin hicbir olayla ilgisi yok. O nedenle normal vatandaslari cezalandiracaklarini sanmiyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum