Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri


  • @ayvalik10 beye ek olarak @Burak-Öztekin bey Türkiyede Police certificate arşiv kayıtlı adli sicil belgesine tekabül ediyor, bu belgeyi e-devletten sabıkanız olmasa bile almanız gerekiyor


  • @ilhanucarus, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Muhtaradana @crazycells Merhabalar. Ben doktor randevusu oluştururken bazı kafamı karıştaran şeyler oldu. 1. Abd de konaklayacağınız kesin adres isteniyor. Bu henüz kesinleşmediyse ds260 da yazdığımız adresi yazmamız yeterlimidir?
    2. Yurtdışında bulunduğumuz ülkeyi 1 yıldan az bile olsa yazmalımıyız? (Ben 4,5 ay kaldım)
    3.ismimi doldururken büyük (i) harfi pasaportta olduğu haliyle forma giremiyorum. (I) şeklinde oluyor. Sorun olur mu? Teşekkürler .

    1. Doktor randevusu aliyorsaniz mulakat tarihiniz geliyor demektir, en gec mulakat tarihinde saglam bir adres vermeniz gerekiyor. Bence gecici adres yazmaktansa adresi kesinlestirip yazin. Ama baska secenek yoksa, dediginiz gibi de yapabilirsiniz.

    2. 4.5 ayi yazabilirsiniz.

    3. sorun degil.


  • @Burak-Öztekin, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Selamlar... KCC'ye evrak gönderimi yapacaktım ama aklıma bir kaç soru takıldı .Ben daha önce evlilik yapmadım,askere de gitmedim,adli sicilim temiz. Bunlarla ilgili belgeleri göndermem gerekiyor mu? Ve sadece Türkiyede yaşadım Police Certificates'i göndermem gerekiyor mu?

    evet, arsiv kayitli adli sicil kaydinizi gondermeniz gerekiyor.


  • @Picolo12, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    2 aralıktaki mükatımdan sponsor istemiyle geri dönümüştüm.Sponsor buldum fakat 1040 ve w2 formlarıda istenmişti sponsorumun orda cafesi var ama 2018 e ait vergi borcu var bu sorun yaratırmı? Ek olarak cafedeki satışınıda sunucak.

    Vergisini odememis olmasi sorun olabilir, bilginize.


  • @midastouch
    foruma hiçbir katkısı olmayan sadece yazı yazanların şikayeti üzerine linkleri kaldırdım.


  • Ben de okuyanlardandim cunku sifremi unutmustum, ama zaten foruma bilgi edinmek uzere kaydoldum cunku yurtdisindan vize alacagim, Turk uyruklu olmadigim icin.
    Neyse yine de cok tesekkur ederim, hergun gazete okur gibi tum yazilarinizi okuyorum.
    Umarim herkesin doledigi olur, basarilar!


  • Merhaba, gidilmesi düşünülen eyaletin yaşam koşullarının pahalı olması sebebi ile yaşanan red alınmasıyla ilgili olarak; New Jersey eyaleti ile ilgili bir entry göremedim. Gösterilen paraya bağlı tabi ama genelde LA sanırım pahalı olması sebebiyle red alıyor. Bankada 15k-20k $ nakit New Jersey eyaleti için mülakat anında düşük kalır mı, yaşayan var mı acaba?
    İşim dijital pazarlama alanında 2-3 aydır uğraşıyorum ama oraya gitmeden buradan iş/sponsor bulmam zor gözüküyor. Mülakatta sponsor ihtiyacı çıkarsa sıkıntı yaratacak benim için.


  • @bberke maddi yönden çok 36k yaklaşık haziran gibi sana sıra gelecek bu zamana kadar iş başvuruları yaparsan sana gelen iş tekliflerini de yanında götürürsen maddi kaynak aşırı düşük değilse bu evrak sayesinde sıkıntı yaşamayabilirsin. Burada insanlar şunu anlamıyor. Tam tersini düşün Türkiye gelmek isteyen insan var. İstanbula gelecek elinde 15.000 para var. Hayat kurabilir mi. Ev kirası en düşük 1500 sonra elektrik doğalgaz su bağlatıcak bunlara da 2000 desen oldu mu 3500 araba almak zorunda 10000 aşağıya araba yok hayddaaaa içeri girdi bile ki daha iş başvurusu yapmadı nasıl alışveriş yapacak. Umarım anlatabilmişimdir. Konsolsoluk öcüü değil gerçekten de bizi düşünüyor. Tabiki de kendi ülkesini de çünkü buradaki suriyeli gibi orada olma diyor. Ülkem sana bakmasın diye düşünüyor


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bberke maddi yönden çok 36k yaklaşık haziran gibi sana sıra gelecek bu zamana kadar iş başvuruları yaparsan sana gelen iş tekliflerini de yanında götürürsen maddi kaynak aşırı düşük değilse bu evrak sayesinde sıkıntı yaşamayabilirsin. Burada insanlar şunu anlamıyor. Tam tersini düşün Türkiye gelmek isteyen insan var. İstanbula gelecek elinde 15.000 para var. Hayat kurabilir mi. Ev kirası en düşük 1500 sonra elektrik doğalgaz su bağlatıcak bunlara da 2000 desen oldu mu 3500 araba almak zorunda 10000 aşağıya araba yok hayddaaaa içeri girdi bile ki daha iş başvurusu yapmadı nasıl alışveriş yapacak. Umarım anlatabilmişimdir. Konsolsoluk öcüü değil gerçekten de bizi düşünüyor. Tabiki de kendi ülkesini de çünkü buradaki suriyeli gibi orada olma diyor. Ülkem sana bakmasın diye düşünüyor

    Cok dogru bir yaklasim. Buraya ailecek gelip rezil husran olmak da var eger hazirlikli degilseniz. Oncelikle Ingilizceniz iyi degilse ve tanidiginiz birileri ilk geldiginizde yardimci olmayacaksa, ne kadar cok $ ile gelirseniz, o kadar cabuk ve sorunsuz bir baslangic yaparsiniz.


  • @MySea tabii ki bir kesinlik değil ama için ne kadar bir rakam hesapta göstermek makul olur? Orada yaşayan arkadaşlar giderleri düşününce ne der acaba?


  • Esimle ben yillar once cebimizde $1500 ile gelmistik. Florida'da yasayan, esimin uzaktan akrabasi olan ve emekli doktor olan kisi bizi karsilamadi bile. Gittik bir otele yerlestik, 4 hafta kadar otelde kaldik. Heryere ya otobusle yada yuruyerek gidiyorduk. Benim oncedem Ingilizcem vardi, o yuzden bir sikinti olmadi ama kimse bize yardim etmedi. Herseyi sora sora, gide gide hallettik.

    Sonra ilk islerimizi bulduk, pazarlik yapa yapa apartment kiraladik. Tum bunlar olurken, ilk iki ay is yerlerinden kisiler bizi sabah alip ise goturuyordu, aksam da eve birakiyordu. Ilk arabayi neredeyse, giris yaptiktan 3 ay sonra almistik. Ve sonra, o kadar guzel para kazanmaya basladik ki, esim ilk yilin sonunda Turkiye'ye cebinde $$$, valizlerinde bir ton hediye ile tatile bile gidip gelmisti :)


  • @dilara1424, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @MySea tabii ki bir kesinlik değil ama La için ne kadar bir rakam hesapta göstermek makul olur? Orada yaşayan arkadaşlar giderleri düşününce ne der acaba?

    Ben gecenlerde bir paylasim yapmistim. Tek kisi icin $30K, iki kisi icin $40K sonra her bir kisi icin $10K eklenmesi gibi. Yoksulluk rakamlarindan hesaplamistim bunu. Ne kadar gecerli ve dogru tabii ki bilinmez...


  • @MySea çok teşekkür ederim tabii ki bir kesinlik değil ama bizlre için en azından bir fikir olur


  • @dilara1424 Rica ederim :)


  • Arkadaşlar, iyi niyetli yazdığınızı inanarak söylüyorum ama ben bunları sormadım. NJ ve bankadaki para miktarı ile ilgili bir dv2020 mülakat örneği olan var mı diye sordum. İngilizce, fatura hesabı, farkındalık konularında bir problemim yok. Yine belirtiyorum iyi niyetle yazıyorsunuz ama -sorduğum soruyla- ilgili bir entry numarası daha çok mutlu eder beni. @ayvalik10 @MySea

    Yine US yaşam tecrübesi ile ilgili konularda bilgiye ihtiyaç duyarsam --buraya değil-- ilgili konulara entry açarak bilgi almaya çalışırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bberke örnek var hatta maddi yetersizlikten dolayı tekrar maddi gücü ilave yapmaları için geri gönderdiler ozaman mülakat deneyimleri biraz daha inceleyin. Para normalde yeterli ama üniversite mezunu musun kaç yıllık tecrüben var bu soruları cevaplarsan seviniriz bu arada tavsiyem iş teklifleri toplamanız ret yememen için


  • @ayvalik10 NJ ile ilgili spesifik bir örnek görememiştim önceki entrlerde, LA ve Texas, Austin için birkaç örnek görmüştüm. Yaşım 32, 8 senelik tecrübe, üniversite, yüksek lisansım var. Mülakatta mesleğimi abd de idame ettirme konusunda ikna edebileceğime inanıyorum ama keskin bir banka hesap limiti var olma ihtimaline karşı NJ ve para konusunda bir örnek ya da mülakat tecrübesi konusunda danışmak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bberke ben var olduğunu hatırladığım için 1 aralıktan itibaren baktım, açılan sayfalarda nj veya jersey kelimelerini arayarak hemen şu iletiyi buldum, devamını da bu kadar basit bir şekilde siz tarayabilirsiniz, başka bir örnek var mı diye..

    https://yesilkartforum.com/forum/post/105278


  • Cevap gelicekse ya kinayeli şekilde( @aysegul ) ya da önceki gibi gereksiz bilgi/öğütlerle geliyor vallahi : ) neyse teşekkür ediyorum yine de paylaşımınız için.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bberke en ufak bir kinaye yoktur iletimde, çok açık ve net olarak, ne kadar basit bir şekilde bulabileceğinizi yazdım ilkini de paylaşarak (varsa devamı, bilemiyorum, yine kinayesiz ve açık şekilde tekrar ediyorum, devamına kendiniz vakit harcayıp bakmalısınız). Nitekim bu şekilde aramak aklınıza gelmemiş de olabilirdi, insanlık hali. Üstü kapalı, iğneleyici yazsaydım haklı olabilirdiniz. Ancak o şekilde yazmadım 😏


Benzer Başlıklar

  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    8k İleti
    922k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum