Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @damladav mutlaka bir dövme şart 😁


  • @arnblt Ankara Antlaşması da zorlaştı çember daralıyor sözünü ben kullandım. Benim ve ailemin hayatını TR'de saçma şeylerle doldurmak istemediğimden kullandım. Buradaki çoğu insan için "Neden Amerika?" sorusunun cevabının aynısı bende de mevcut. Belki abartmış olabilirim ama gerçekten artık sıkıldım ve TR bana Açıkhava Cezaevi gibi geliyor. Daha önceden de anlatmıştım. TR de çok geçerli bir mesleğim ve güzel bir yaşantım var buradaki çoğu insan gibi. Hayattan zevk alabilmek benim için ne statüyle ne de parayla paraleldir. Özgür düşünce, huzur ve sağlık tek isteğim umarım gerçekten isteyenlere çıkar ve geçen sene çıkıp ama case noları yüksek olan kişilerinde hayalleri gerçek olur.


  • Ben de bu forumda yeniyim, ilk başlarda okuyup sessiz sedasız gidenler arasındaydım. Öyle bağımlı hale geldim ki sonunda üye oldum.

    Bu forumda en sevdiğim; GC çıkmış çıkmamış çok önemli değil, burada bulunan insanların bu süreçteki heyecanları, talihlilerin koşuşturmaları ve bunlara şahit olmamız. İleride bir anı biriktirmek.

    Hadi iyiyiz bugünü de yedik artık :) az kaldı


  • @asilcenk ben forumda yeniyim ve bu case no’lar ne zaman current olur bilmem ama, umudunuzu kaybetmeyin. Bi’ arkadaşın dediği gibi daha 3 ay var. Sıra size de gelecek inşallah. Biraz sabır.


  • @mustafa172 size bir zararı var mı insanların bu halleri beyefendi?


  • @mustafa172 sizin icin bir lotoya bel bağlamak onunla yatıp kalkmak anlamsız olurken bir başkası için çok önemli olabilir belkide o başkasına sizin yaklaşımınız çok anlamsız geliyordur herkes her duyguyu aynı şekilde karşılayacak diye bir durum söz konusu değil .Herkes çıkmama olasılığının daha yüksek olduğunu biliyor ama siz nedense sürekli burası toz pembe değil burası şöyle burası böyle çıkamyanları çok gördük tarzında konuşuyorsunuz.


  • Arkadaşımız fikrini söylemiş arkadaşlar bence hemen öyle yazmayalım. İlk başlarda haklısınız ben de alınıp yazıyordum ama sonra da düşündüm kim ne iaterse söyleyebilir sonucta hakaret yok küfür yok.


  • @paw-of-eagle bence bu konuyu çok uzatmayalım derim. @mustafa172 de sanki o kadar sert ve dalga geçer halde yazmamış gibi geldi bana. Gerek yok mübarek cuma günü. Hepinize iyi tatiller.


  • @reader valla ben alınmıyorum sadece insanların düşüncelerini duygularını belirtmekten özgür olduğunu düşünüyorum


  • @gözde ben hepsine alınıyorum açıkçası çok alınganımdır. Ama karşı bir sey yazıp uzatmak istemiyorum. Siz de haklısınız tabii ki.

  • Yasaklı

    DV2018 talihlisi olanların bu karamsarlığı normal. Geçmişteki yıllar ile kıyaslandığında numaralar çok yavaş ilerliyor. Randevu verilen numaralara bakarsak DV2018 30.000 ile kapatacak gibi duruyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @totoro Evet iyi düşünelim iyi olsun. Son virajlar bunlar.


  • Bu ileti silindi!

  • @efeser daha önce de yazdım yine yazayım, elimde etkileme gücü olmayan ve tahmin bile yapamadığım konularda her zaman en kötüsüne hazırlanıp, iyisi olur ise mutlu olma felsefesi ile yaşayan birisiyim. Ama dediğin gibi nasılsa kötüyü kabullendim. Şimdi biraz pembe gözlükler ile bakayım konuya. kendimi sıkıyoum bari sizleri sıkmayayım... :)

    Temmuz rakamı zaten 28 bin falan açıklanacak ve hepimiz rahat bir nefes alacağız... İNŞALLAH...


  • @asilcenk temmuz da bu rakam açıklanırsa sana sıra gelir.


  • @arnblt bende aynısını düşünerek pembe pembe, tüm iyi niyetim ile yazdım :)

    Temmuz 28.000
    Ağustos 34.000
    Eylül Current

    Olur yada olmaz, en azından Temmuz açıklanana kadar ümit edelim o zaman...


  • @asilcenk umudum seneye amerikada toplanip bu kötü günleri gülerek anacağız. Ya da Türkiye'ye toplanıp bu kötü günlere lanet okuyacağız :) bu da bir şey tabi. Belirsizlik gidince sonuç ne olursa olsun bir süre dertli olup kendimizi toparlayacağız ve hayatımıza bakacağız. Ben rakamlar düşük açıklamaya bağlandığı zaman ben elimden geleni yaparım olmaz ise bile elinden geleni yaptım derim diye düşündüm hep.


  • @erdal DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells Eslerden biri adli sicili sorunlu ise ve red edilmis ise esi uzerinden kabul gorulmesi bence mantik hatasi kurallarda bir aciklik vardir derim. Yani sirf esler ayri olmasin diye kabul edilmesi o zaman Amerikan adaletinde esneklik ilerde bir vaka olsa sorumluus es yoluyla adli sicil kaydinin olmasina izin veren seklen insani vicdani olsa da kamusal duzen ve adalet adina problemlere vesile olabilir. DV2017 emsali olmasi belkide daha onceki yillarda olabilir de ama gelecekte Amerika da olasi bir sorunda mevcut bu imkan sorgulatilacaktir elbet. Hatta sicili sorunlu ama Amerika ya girmek isteyenlere firsat verecektir... Hosdegil tehlikelidir bence.

    Adli sicil kaydindan dolayi kisi her iki durumda da red aliyor. Fakat daha sonra red alan kisi icin family sponsored green card ile vize almayi deneyebilirsiniz. Bunun icin waiver almaniz gerekiyor oncelikle USCIS'ten.

    Siz sanirim kisi bir durumda alabiliyor, ama diger durumda alamiyor gibi anladiniz? Bu ornekte onemli olan kisim diger es, cunku kazanan kisinin red oldugu dosyada bu es vize alamaz, ama eger kendisi kazanmissa vize alabilir. Adli sicil kaydi uygun bulunmayan es her iki durumda da red alir.


  • @mertkandohman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    İlk mesajımı buraya bırakayım. Bu 4. başvurum. Bu forumu usa-turk forumunda paylaşmışlardı. usa-turk forumu ilgisizlikten dolayı sıkıntılar çıkartıyordu. Sonunda tema değişikliği ile birlikte son kurşunu sıktılar. Uzun bir süre forumdan uzaktım. Bugün girip baktığımda forumlar arası bir göç yaşandığını fark ettim. Buradaki bazı üyelerin isimlerine usa-turk ten aşinayım. usa-turk forumu lottery açıklandığı zamanlarda çok yoğun olurdu. Artık adres burası gibi. Umarım kaliteli ve kalıcı bir forum olur.

    Siz de hosgeldiniz, bol sanslar :)


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • green card DV2019 sorularım

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    787 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • Dv2019 icin baska sans kaldi mi

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    883 Bakış
    crazycellsC
    @dtsbp Dv2019 icin baska sans kaldi mi içinde söyledi: Yeni cekilis vesaire olma olasiligi var mi kontenjan dolmamasi yada ek seçim tarzi sadece bir sefer boyle bir durum oldu, o da buyuk ihtimal bir hatadan kaynaklandil o nedenle ek bir aciklama olacakmis gibi dusunmeyin ya da buna gore plan yapmayin. cekilis yonergelerinde yer alan bir durum degil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum