Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @gözde ben hepsine alınıyorum açıkçası çok alınganımdır. Ama karşı bir sey yazıp uzatmak istemiyorum. Siz de haklısınız tabii ki.

  • Yasaklı

    DV2018 talihlisi olanların bu karamsarlığı normal. Geçmişteki yıllar ile kıyaslandığında numaralar çok yavaş ilerliyor. Randevu verilen numaralara bakarsak DV2018 30.000 ile kapatacak gibi duruyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @totoro Evet iyi düşünelim iyi olsun. Son virajlar bunlar.


  • Bu ileti silindi!

  • @efeser daha önce de yazdım yine yazayım, elimde etkileme gücü olmayan ve tahmin bile yapamadığım konularda her zaman en kötüsüne hazırlanıp, iyisi olur ise mutlu olma felsefesi ile yaşayan birisiyim. Ama dediğin gibi nasılsa kötüyü kabullendim. Şimdi biraz pembe gözlükler ile bakayım konuya. kendimi sıkıyoum bari sizleri sıkmayayım... :)

    Temmuz rakamı zaten 28 bin falan açıklanacak ve hepimiz rahat bir nefes alacağız... İNŞALLAH...


  • @asilcenk temmuz da bu rakam açıklanırsa sana sıra gelir.


  • @arnblt bende aynısını düşünerek pembe pembe, tüm iyi niyetim ile yazdım :)

    Temmuz 28.000
    Ağustos 34.000
    Eylül Current

    Olur yada olmaz, en azından Temmuz açıklanana kadar ümit edelim o zaman...


  • @asilcenk umudum seneye amerikada toplanip bu kötü günleri gülerek anacağız. Ya da Türkiye'ye toplanıp bu kötü günlere lanet okuyacağız :) bu da bir şey tabi. Belirsizlik gidince sonuç ne olursa olsun bir süre dertli olup kendimizi toparlayacağız ve hayatımıza bakacağız. Ben rakamlar düşük açıklamaya bağlandığı zaman ben elimden geleni yaparım olmaz ise bile elinden geleni yaptım derim diye düşündüm hep.


  • @erdal DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells Eslerden biri adli sicili sorunlu ise ve red edilmis ise esi uzerinden kabul gorulmesi bence mantik hatasi kurallarda bir aciklik vardir derim. Yani sirf esler ayri olmasin diye kabul edilmesi o zaman Amerikan adaletinde esneklik ilerde bir vaka olsa sorumluus es yoluyla adli sicil kaydinin olmasina izin veren seklen insani vicdani olsa da kamusal duzen ve adalet adina problemlere vesile olabilir. DV2017 emsali olmasi belkide daha onceki yillarda olabilir de ama gelecekte Amerika da olasi bir sorunda mevcut bu imkan sorgulatilacaktir elbet. Hatta sicili sorunlu ama Amerika ya girmek isteyenlere firsat verecektir... Hosdegil tehlikelidir bence.

    Adli sicil kaydindan dolayi kisi her iki durumda da red aliyor. Fakat daha sonra red alan kisi icin family sponsored green card ile vize almayi deneyebilirsiniz. Bunun icin waiver almaniz gerekiyor oncelikle USCIS'ten.

    Siz sanirim kisi bir durumda alabiliyor, ama diger durumda alamiyor gibi anladiniz? Bu ornekte onemli olan kisim diger es, cunku kazanan kisinin red oldugu dosyada bu es vize alamaz, ama eger kendisi kazanmissa vize alabilir. Adli sicil kaydi uygun bulunmayan es her iki durumda da red alir.


  • @mertkandohman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    İlk mesajımı buraya bırakayım. Bu 4. başvurum. Bu forumu usa-turk forumunda paylaşmışlardı. usa-turk forumu ilgisizlikten dolayı sıkıntılar çıkartıyordu. Sonunda tema değişikliği ile birlikte son kurşunu sıktılar. Uzun bir süre forumdan uzaktım. Bugün girip baktığımda forumlar arası bir göç yaşandığını fark ettim. Buradaki bazı üyelerin isimlerine usa-turk ten aşinayım. usa-turk forumu lottery açıklandığı zamanlarda çok yoğun olurdu. Artık adres burası gibi. Umarım kaliteli ve kalıcı bir forum olur.

    Siz de hosgeldiniz, bol sanslar :)


  • valla 28 binlerde açıklanırsa çok iyi olur.ilk yüzünden sonraki rakam açıklanırsa bende girerim temmuzda mülakata ama tabiki bir hayal.hatta arttırıyorum bu ay current gelecek :D


  • @mustafa172 merhabalar bizleri düşünerek yazdığın msjın için teşekkürler... tabiki ihtimalin düşük olduğunun ve çıkmaması durumunda dünyanın sonunun olmadığının farkındayız ... bu bekleyiş sürecinin dışında bir yaşantımız var ve Allah’a şükürler olsun halimden oldukça memnunum ... yazdığım msj daki sıkıntı ise çok çok ufak kısmı bu bekleyiş ile alakalı olsada büyük bir kısmı kendi yaşantımız ve iş yoğunluğu ile alakalı stresten kaynaklanıyordur .... sadece burada tanımadığımız fakat ortak özelliklerimiz olan arkadaşlarla yüzümüzde gülümseme bırakan bir şeyler paylaşmak amacı ile yazılmıştı.... hayallerinin gerçek olması dileği ile hoşçakal ...


  • Naçizane şöyle bir sorum olacak. TR’den Kaç kişi kazanmış oluyor her sene ki case no’lardan dolayı amerika vizesi alamayan oluyor?

    ders


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    bu arada mezun forum da kapatıldı bir aydır giremiyorum


  • arkadaslar green card cikmazsa gelecek planlariniz nedir? sonucta turkiyeden 100-150 kisi arasindan sadece 1 kisiye cikicak. o kadar sanslimiyiz, sanmiyorum! youtube da kanadaya, ingiltereye, avustralya ya gidenlerin videolarini izliyorum. ilk aylarda cok guzel ozgurluk, insan haklari, hayat guzel ama sonra gelmeden once bi daha dusunun, iyi arastirin diyorlar. 2-3 sene sonra donme karari alanlarda az degil.

    ayrica bu sene son green card cekilisi olabilir!. trump da green card cekilisini ciddi ciddi kaldirmayi dusunuyor

    https://www.youtube.com/watch?v=vXHKAJjHFwg

    green card cikmazsa ne yapmayi dusunuyorsunuz?


  • @likable bir ülkeden en fazla aileler hariç 3000 dosya seçilebiliyor. Yada 4500 kişi (aileler dahil) kazanabiliyor. Başka bir anlatımla çekilişte Türkiyeden bir numara çıktığında 1 sayılıyor.3000 den 1 azalıyor. Eşi ve 1 çocuğu olsun. 4500 den 3 azalıyor. Hangisine önce ulaşılıyorsa o ülke için o sıradan sonra çıkanlar eleniyor daha sonuçlar açıklanmadan.


  • @ekpr elbette küfür ve hakaret olmadığı sürece herkes dilediğini yazabilir ve saygı da duymamız gerekiyor. Ama birisi fikrini veya hislerini yazarken de eleştirmemek gerekiyor. @mustafa172 ' ye de saygımız var.


  • @polarbear Green Card iptali konusu artık pek konuşulmuyormuş ABD'de.


Benzer Başlıklar

  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2019 Evlilik Casenumber ve Çiftte Vatandaşlık

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    16
    0 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @atakanmslu DV2019 Evlilik Casenumber ve Çiftte Vatandaşlık içinde söyledi: Bir de önemli bir sorum. Benimle ilgili oluşabilecek olan herhangi bir sorun eşimin gitmesini engeller mi ? hayir, esiniz vizesini alir. Bu durumdan dolayi onun vizesi tehlikeye girmez.
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum