Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122
  • Yasaklı

    DV2018 talihlisi olanların bu karamsarlığı normal. Geçmişteki yıllar ile kıyaslandığında numaralar çok yavaş ilerliyor. Randevu verilen numaralara bakarsak DV2018 30.000 ile kapatacak gibi duruyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @totoro Evet iyi düşünelim iyi olsun. Son virajlar bunlar.


  • Bu ileti silindi!

  • @efeser daha önce de yazdım yine yazayım, elimde etkileme gücü olmayan ve tahmin bile yapamadığım konularda her zaman en kötüsüne hazırlanıp, iyisi olur ise mutlu olma felsefesi ile yaşayan birisiyim. Ama dediğin gibi nasılsa kötüyü kabullendim. Şimdi biraz pembe gözlükler ile bakayım konuya. kendimi sıkıyoum bari sizleri sıkmayayım... :)

    Temmuz rakamı zaten 28 bin falan açıklanacak ve hepimiz rahat bir nefes alacağız... İNŞALLAH...


  • @asilcenk temmuz da bu rakam açıklanırsa sana sıra gelir.


  • @arnblt bende aynısını düşünerek pembe pembe, tüm iyi niyetim ile yazdım :)

    Temmuz 28.000
    Ağustos 34.000
    Eylül Current

    Olur yada olmaz, en azından Temmuz açıklanana kadar ümit edelim o zaman...


  • @asilcenk umudum seneye amerikada toplanip bu kötü günleri gülerek anacağız. Ya da Türkiye'ye toplanıp bu kötü günlere lanet okuyacağız :) bu da bir şey tabi. Belirsizlik gidince sonuç ne olursa olsun bir süre dertli olup kendimizi toparlayacağız ve hayatımıza bakacağız. Ben rakamlar düşük açıklamaya bağlandığı zaman ben elimden geleni yaparım olmaz ise bile elinden geleni yaptım derim diye düşündüm hep.


  • @erdal DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells Eslerden biri adli sicili sorunlu ise ve red edilmis ise esi uzerinden kabul gorulmesi bence mantik hatasi kurallarda bir aciklik vardir derim. Yani sirf esler ayri olmasin diye kabul edilmesi o zaman Amerikan adaletinde esneklik ilerde bir vaka olsa sorumluus es yoluyla adli sicil kaydinin olmasina izin veren seklen insani vicdani olsa da kamusal duzen ve adalet adina problemlere vesile olabilir. DV2017 emsali olmasi belkide daha onceki yillarda olabilir de ama gelecekte Amerika da olasi bir sorunda mevcut bu imkan sorgulatilacaktir elbet. Hatta sicili sorunlu ama Amerika ya girmek isteyenlere firsat verecektir... Hosdegil tehlikelidir bence.

    Adli sicil kaydindan dolayi kisi her iki durumda da red aliyor. Fakat daha sonra red alan kisi icin family sponsored green card ile vize almayi deneyebilirsiniz. Bunun icin waiver almaniz gerekiyor oncelikle USCIS'ten.

    Siz sanirim kisi bir durumda alabiliyor, ama diger durumda alamiyor gibi anladiniz? Bu ornekte onemli olan kisim diger es, cunku kazanan kisinin red oldugu dosyada bu es vize alamaz, ama eger kendisi kazanmissa vize alabilir. Adli sicil kaydi uygun bulunmayan es her iki durumda da red alir.


  • @mertkandohman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    İlk mesajımı buraya bırakayım. Bu 4. başvurum. Bu forumu usa-turk forumunda paylaşmışlardı. usa-turk forumu ilgisizlikten dolayı sıkıntılar çıkartıyordu. Sonunda tema değişikliği ile birlikte son kurşunu sıktılar. Uzun bir süre forumdan uzaktım. Bugün girip baktığımda forumlar arası bir göç yaşandığını fark ettim. Buradaki bazı üyelerin isimlerine usa-turk ten aşinayım. usa-turk forumu lottery açıklandığı zamanlarda çok yoğun olurdu. Artık adres burası gibi. Umarım kaliteli ve kalıcı bir forum olur.

    Siz de hosgeldiniz, bol sanslar :)


  • valla 28 binlerde açıklanırsa çok iyi olur.ilk yüzünden sonraki rakam açıklanırsa bende girerim temmuzda mülakata ama tabiki bir hayal.hatta arttırıyorum bu ay current gelecek :D


  • @mustafa172 merhabalar bizleri düşünerek yazdığın msjın için teşekkürler... tabiki ihtimalin düşük olduğunun ve çıkmaması durumunda dünyanın sonunun olmadığının farkındayız ... bu bekleyiş sürecinin dışında bir yaşantımız var ve Allah’a şükürler olsun halimden oldukça memnunum ... yazdığım msj daki sıkıntı ise çok çok ufak kısmı bu bekleyiş ile alakalı olsada büyük bir kısmı kendi yaşantımız ve iş yoğunluğu ile alakalı stresten kaynaklanıyordur .... sadece burada tanımadığımız fakat ortak özelliklerimiz olan arkadaşlarla yüzümüzde gülümseme bırakan bir şeyler paylaşmak amacı ile yazılmıştı.... hayallerinin gerçek olması dileği ile hoşçakal ...


  • Naçizane şöyle bir sorum olacak. TR’den Kaç kişi kazanmış oluyor her sene ki case no’lardan dolayı amerika vizesi alamayan oluyor?

    ders


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    bu arada mezun forum da kapatıldı bir aydır giremiyorum


  • arkadaslar green card cikmazsa gelecek planlariniz nedir? sonucta turkiyeden 100-150 kisi arasindan sadece 1 kisiye cikicak. o kadar sanslimiyiz, sanmiyorum! youtube da kanadaya, ingiltereye, avustralya ya gidenlerin videolarini izliyorum. ilk aylarda cok guzel ozgurluk, insan haklari, hayat guzel ama sonra gelmeden once bi daha dusunun, iyi arastirin diyorlar. 2-3 sene sonra donme karari alanlarda az degil.

    ayrica bu sene son green card cekilisi olabilir!. trump da green card cekilisini ciddi ciddi kaldirmayi dusunuyor

    https://www.youtube.com/watch?v=vXHKAJjHFwg

    green card cikmazsa ne yapmayi dusunuyorsunuz?


  • @likable bir ülkeden en fazla aileler hariç 3000 dosya seçilebiliyor. Yada 4500 kişi (aileler dahil) kazanabiliyor. Başka bir anlatımla çekilişte Türkiyeden bir numara çıktığında 1 sayılıyor.3000 den 1 azalıyor. Eşi ve 1 çocuğu olsun. 4500 den 3 azalıyor. Hangisine önce ulaşılıyorsa o ülke için o sıradan sonra çıkanlar eleniyor daha sonuçlar açıklanmadan.


  • @ekpr elbette küfür ve hakaret olmadığı sürece herkes dilediğini yazabilir ve saygı da duymamız gerekiyor. Ama birisi fikrini veya hislerini yazarken de eleştirmemek gerekiyor. @mustafa172 ' ye de saygımız var.


  • @polarbear Green Card iptali konusu artık pek konuşulmuyormuş ABD'de.


  • Herkese merhabalar arkadaslar bende bir suredir takip ediyordum forumu aile ortamindan etkilendim dahil olayim dedim herkese iyi gunler.Bende bu sene ilk defa basvurdum.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    4 Oy
    1 İleti
    840 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum