Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells sorularimla sizi rahatsiz ediyorum kusura bakmayin; ayni kayit sitesinde ds 260 numaramiz isteniyor, invoice id no ve ceac da yazan omb control number var elimizde numara olarak bunlardan biri mi oluyor ds 260?


  • Sorumun cevabini buldum invoice id miş 🙂


  • Merhaba arkadaşlar, kayıt olurken şu sorunla karşılaşmış olanlar var mı aramızda?

    Aşağıda girilen bilgilerin, başvuru sahibinin pasaportuna ve DS-260 Numarası başvurusuna uyması gerekir. Tutarsızlıklar, başvuru sahibinin belgelerinin gönderilmesinde gecikmelere neden olacaktır.

    Eski pasaport, yeni pasaport, eski soyadim her turlu kombinasyonu denedim yapamıyorum. 0850 390 2884 ü aradım ama tamamen ses kaydı bilgi veriyor. Mail attım elçilikteki mail adresine, bize ulasın kısmına yazdım dönüş yok. Şuraya yaz burayı ara önerileriniz varsa ne olur yazın. Bu sorun yüzünde tüm uğraşlarımız gidecek diye korkuyorum. Avukatımız sağolsun tel no atıp geçiştirdi sorularimizla ilgilenmiyor ve ağlamak üzereyim.


  • @asliozel randevu icin kayıt olurken siz siz olun ds 260 no kismina ivsca ile baslayan numarayi yazmayin, aa ile başlayan numara orada istenen numaradir. Maalesef avukatimiz bizi invoice id yazcaksiniz diyerek yanlis yonlendirdi ve gunlerce bunun stresini yaşadık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asliozel, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Sorumun cevabini buldum invoice id miş 🙂

    formu imzaladiginiz son sayfada asagida barkodlu sayidan bahsediliyor. DS-260 form numarasi orada.... Bilginize.


  • @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @asliozel, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Sorumun cevabini buldum invoice id miş 🙂

    formu imzaladiginiz son sayfada asagida barkodlu sayidan bahsediliyor. DS-260 form numarasi orada.... Bilginize.

    @crazycells evet biz de avukatimiz net sekilde invoice id dir deyince AA ile baslayan numarayi denemek yeni aklimiza geldi. Tesekkurler


  • @asliozel merhaba bende o sorunla karşılaştım ds260 formda bulunan pasaport numaram ile yeni aldığım pasaportla gittim bana eski pasaport u sordu yani yanındamı dedi bende yok dedim birde daha önce amerika da kaybettiğim pasaport um vardı avukat kaybetmemiş yazdı ve bunun gibi problem yüzünden AP oldum şimdide evraklarım amerikaya USCIS e geri gitti nerede ise 3 aydır bekliyorum ama heyacan yapma orada her şey normal yürüyor bol şans


  • @h25f34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @asliozel merhaba bende o sorunla karşılaştım ds260 formda bulunan pasaport numaram ile yeni aldığım pasaportla gittim bana eski pasaport u sordu yani yanındamı dedi bende yok dedim birde daha önce amerika da kaybettiğim pasaport um vardı avukat kaybetmemiş yazdı ve bunun gibi problem yüzünden AP oldum şimdide evraklarım amerikaya USCIS e geri gitti nerede ise 3 aydır bekliyorum ama heyacan yapma orada her şey normal yürüyor bol şans

    @h25f34 tüh keşke kaybetmis olarak belirtseymis avukatınız umarım bundan sonra hep şans sizinle olur. Acikcasi keske avukat yerine kendimiz halletseymişiz diyoruz. Eski pasaportumu da yanima alcam mulakatta.

    Bu arada bisey sormak istiyorum. DS 260 sayfasina giriyoruz ya orada tam olarak nereyi çıktı alıp mulakatta yanimizda goturmemiz gerekiyor?


  • @asliozel Merhaba, bildiğim kadarıyla memurlar DS260 formuna online olarak ulaşabiliyor. Mülakat ile ilgili gelen e-mailde hatırladığım kadarıyla bu bilgi olması lazımdı. Tekrar kontrol edebilirsiniz.


  • @Sylar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @asliozel Merhaba, bildiğim kadarıyla memurlar DS260 formuna online olarak ulaşabiliyor. Mülakat ile ilgili gelen e-mailde hatırladığım kadarıyla bu bilgi olması lazımdı. Tekrar kontrol edebilirsiniz.

    @Sylar şimdi baktım, çevirisi şöyle;
    "NVC'ye formları ve destekleyici belgeleri elektronik olarak gönderdiniz. Görüşme sırasında konsolosluk görevlisinin incelemesi için orijinal formları ve belgeleri sunmalısınız."
    Siz götürmüş müydünüz peki


  • Merhabalar,
    Acil yardima ihtiyacim var.
    Mulakat gunu I-864 formun (affidavit of support formun) taramis halinin ciktisini alip gotursem Kabul ederler mi? Yoksa imzali halini postayla gondersin esim Amerika’dan?
    IR-1 vize gorusmesinden gecen arkadaslar ne yaptiniz acaba?
    Tesekkurler.


  • @asliozel hayır ben götürmemiştim. Sistemden online görmüşlerdi. Visa instructionlarda aşağıdaki gibi bir ibare mevcut;
    FORM: DS-260 Immigrant Visa Electronic Application needs to be completed before coming to the
    interview. These forms are accessible on the Consular Electronic Application Center (CEAC) website.
    This form does not need to be printed after online submission; the electronic version will be
    accessible to the Consular Officer at the time of interview. Please print out the confirmation page
    2
    (with the barcode) of your submitted DS-260 form and bring it on your interview date.


  • @mdfra Merhaba, i864 formunun orjinali gerekiyor. Özellikle mülakat öncesi yapılması gerekenler emailinde belirtiyor.
    IMPORTANT: Please do not forget to bring your original documents, which you have uploaded on CEAC, with you when you come for your interview. If you fail to bring your original documents, you may need to re-schedule your appointment.


  • @Sylar cok tesekkur ederim. Evet email’de belirtiginiz gibi yaziyor. Ben ‘as a beneficiary’ gereken belgeleri yukledim onlarin originalleri var. affidavit of support kismini esim “ petitioner “ olarak gereken belgeleri yukledi. Elciligin emailinde “documents and/or actions required: Benim yukledigim belgeleri listelemis.


  • Merhaba
    Sürecimizi başlatmak için gereken evrekları toplamaya başladık. 4 sene türkiyede yaşadığımız için gerekli evrakların hepsi türkçe , evrakları tercüme ettireceğiz , tercüme ettirdiğimiz evrakları noterede onaylatmamız gerekiyor mu ?


  • @ggmellon Merhaba, E-devlettten aldığınız bazı dökümanları ingilizce alabiliyorsunuz. Diğerleri için ben yeminli tercüman kullanmıştım, herhangi bir noterle işlem yapmadım.Hatırladığım kadarıyla noter onaylı olmasına gerek yok. USCIS sitesinde şöyle bir ibare var; All documents submitted in support of an application or petition must include complete translation into English. In addition, there must be a certification from the translator indicating that the translation is complete and accurate and attesting to his or her competence as a translator.
    Saygılar,


  • @Sylar çok teşekkür ederim


  • @crazycells Bana Ağustos 26 AP verilmişti ve 2 ay sonra eşimin l-601 wavier Formu Doldurup USCIS yollanmasını istediler ama ben 11 yıl amerikada dışında yaşadığım için avukat yollamak istemedi benim 10 yıllık cezamı cekmişim diye bu gecen salı günü de o e-posta yı dikkate almayınız AP olarak devam ediyor biter bitmez size haber vericez diye mesaj geldi benim evraklarım şimdi amerikada mı yoksa konsolosluğa geri mi geldi yada hiç USCIS e gitmedimi teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @h25f34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Bana Ağustos 26 AP verilmişti ve 2 ay sonra eşimin l-601 wavier Formu Doldurup USCIS yollanmasını istediler ama ben 11 yıl amerikada dışında yaşadığım için avukat yollamak istemedi benim 10 yıllık cezamı cekmişim diye bu gecen salı günü de o e-posta yı dikkate almayınız AP olarak devam ediyor biter bitmez size haber vericez diye mesaj geldi benim evraklarım şimdi amerikada mı yoksa konsolosluğa geri mi geldi yada hiç USCIS e gitmedimi teşekkürler

    eger konsolosluk o sekilde bildirdiyse dogrudur. USCIS'e gitmistir ama USCIS'in dosyayi isleme koymasi sizin surecini etkilememeli.


  • Allahin izniyle yarin belgelerimi gonderiyorum:)
    Insallah son olan sorumu soruyorum
    -I-684 belgesinde part 6da bana sponsor olan esimin isini yazicam ve yillik gelirini,
    Esim bu ise baslayali 2 hafta oldu bu iste alacagi yillik geliri mi yazacagim Bu sene bu degistirdigi 3. Isi bir oncekini mi yazmam gerekir?
    -Evde baska para kzanan kimse olmadigi icin sanirim devamindakinyerleri bos birakacagim.
    Household annual income ile his annual income bu durumda ayni mi oluyor
    Bir de esim Uber yapiyor bu durumda onu nereye eklemem gerekir? @crazycells

    Simdiden tesekkur ederim


Benzer Başlıklar

  • 50
  • 114
  • 116
  • 2908
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum