Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @redur47, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

NVC'ye gondermek icin;

Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
    Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
    Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
    Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.

Bu evrakları edevlet ten alıp İngilizce ye çevirtmek zorundamıyız? @crazycells

Hayir, NVC'ye gondereceginiz belgeler Turkce de olabilir.

• @crazycells teşekkür ederim Ali Bey, peki şimdi eşimin bir amended return başvurusu var yanlışlıkla kazancımızdan biraz daha fazla tutar girmişiz vergi iadesi yaparken ve bunun sonuçlanması irs ile konuştuğumda 16 haftayı bulabilir dediler. Şuanda federal tax transkripti indirdiğimizde eşimin kazancı halen düzeltilmiş değil. Federal tax transkripti yüklemeden sadece W2 leri nvc ye yüklersek kabul ederler mi?

• @redur47, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells teşekkür ederim Ali Bey, peki şimdi eşimin bir amended return başvurusu var yanlışlıkla kazancımızdan biraz daha fazla tutar girmişiz vergi iadesi yaparken ve bunun sonuçlanması irs ile konuştuğumda 16 haftayı bulabilir dediler. Şuanda federal tax transkripti indirdiğimizde eşimin kazancı halen düzeltilmiş değil. Federal tax transkripti yüklemeden sadece W2 leri nvc ye yüklersek kabul ederler mi?

hepsini yukleyin, problem olmaz. Mulakat sirasinda konsolosa aciklama yapabilirsiniz.

• @crazycells Teşekkür ederim

• F2a vizesi için joint sponsor ayarlayan arkadaşlar acaba size sponsor olan kişinin doldurduğu İ864 haricinde mülakatta sizden joint sponsorun eşinin de i864a formunu doldurmasını şart koştular mı yada bu konuda bilgisi olan varmı?

• Merhabalar
    Eşim ABD de ve green card sahibi , ben ve iki çocuğum (16 ve 9 yaşları) için. ABD den başvuru yapmıştı. Başvurumuz onaylandı ( tabi bu bizim için 3 yıl kadar oldukça uzun bir süreç oldu ). Ve dün Ankara’daki randevumuz ile ilgili bilgi maili gönderildi..
    Benim konu ile ilgili sormak istediğim. Doktor randevusu için ne kadar süre önce Ankara da olmak gerekiyor. Mülakatta tüm belgelerin orijinallerini getirmemiz gerekiyor mu? Vize hemen onaylanıyormu ? Yani onaylandıktan sonra ilk 6 ay içinde giriş yapılması gerektiğini biliyorum . eğer 19 aralık ayı ( görüşme günü) itibari ile vize başlatılır ise çocukların okul tatilini beklemek ( 19 haziran) mümkün olmayacak
    Konu ile ilgili bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum

F2a vizesi için joint sponsor ayarlayan arkadaşlar acaba size sponsor olan kişinin doldurduğu İ864 haricinde mülakatta sizden joint sponsorun eşinin de i864a formunu dondurmasını şart koştular mı yada bu konuda bilgisi olan varmı?

burada onemli olan esinin de sponsor olup olmadigi... eger sponsor evraklari olarak gosterilen belgelerde esinin de gelirleri ve mal/mulku varsa o durumda kendisinin de form doldurmasi daha dogru olur.

• @sirin doktor randevusuna katilmadan mulakata girin ve nedenlerinizi soyleyip ABD'ye girisi 1 ay geciktirmek istediginizi o nedenle saglik raporunu 1 ay sonra gondermek istediginizi soyleyin. Anlayis gostereceklerdir.

Evet, orijinal belgelerin hepsini mulakata goturun.

• @crazycells eşi sponsor olmadı, vergi bildirimlerini birlikte yapıyorlar, sadece arkadaşım sponsor oldu bana ve kendisinin geliri istenen minimum gelirin üzerinde. Bu durumda sıkıntı olur mu i864a doldurtmamak?

• @crazycells ayrıca merak ettiğim bir konu daha :
    Çocuklar lise 3 ve ilkokul 4 sınıfa gidiyor . Gittiğimizde yıl kaybı olacak mı ? Sömestrde gitmek durumunda kalırsak orada aynı sınıflarından mı devam ederler ?

@crazycells eşi sponsor olmadı, vergi bildirimlerini birlikte yapıyorlar, sadece arkadaşım sponsor oldu bana ve kendisinin geliri istenen minimum gelirin üzerinde. Bu durumda sıkıntı olur mu i864a doldurtmamak?

sorun olmamasi lazim.

• @sirin, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells ayrıca merak ettiğim bir konu daha :
    Çocuklar lise 3 ve ilkokul 4 sınıfa gidiyor . Gittiğimizde yıl kaybı olacak mı ? Sömestrde gitmek durumunda kalırsak orada aynı sınıflarından mı devam ederler ?

cevap icin egitim kategorisindeki konulari incelemenizi tavsiye ederim.

• Konsoloslukta randevumuz 19 Aralık 08:30 a verilmiş. Sağlık kontrolleri için 17 Aralık ‘a randevu aldık. İşlemler yetişmesinde bir sorun olmaz değil mi ? ( randevu öncesi 2 gün yetermi sağlık kontrolleri için ) konu ile ilgili deneyimleri olan bizimle paylaşabilirsiniz sevinirim .

• @sirin bir sorun olmaz ise ertesi gün öğleden sonra rapor hazır oluyor

• @redur47 Merhaba valla ağzınızdan bal damlıyor. Ama biz biraz daha ümitlenmemek adına temkinli davranırken, bir kaç gün önce yeniden 1.5 ay geriye attı bakılan dosyaların günü. Şehir dışındaydım şimdi forumu okurken cevabınız beni biraz ümitlendirdi. Şu an https://egov.uscis.gov/processing-times/ California - June 16, 2018 dosyalarına bakıldığı gözüküyor. Siz 2018 December dosyalarının transfer olduğuna nereden baktınız acaba? Kontrol edebileceğimiz başka bir yer var mı? Bizim hesabımıza göre, gün gün ilerlese 6 ay + 5 ay 11 ayımız var diye düşünüyorduk.

• @cesurcaner Merhaba yeniden 🖐 facebook da üyesi olduğum bir kaç grup var orda dosyası Uscis ten onay alanlar PD ile birlikte paylaşıyorlar 2-3 tane gördüm december 2018 onay alan dosya

• Merhabalar ,
    Ben merak ettiğim bir iki konuda tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
    Eşim green card sahibi ve ABD den ben ve iki kızım (16 ve 9 yaş)için avukat aracılığı ile başvuruda bulundu. Süreci tamamen onlar oradan takip etti. İstenilen tüm evraklar oradan gönderildi ve formlar ordan dolduruldu . En sonunda Ankara randevu tarihimizi bildiren bir mail aldık ve pasaportlarımızın hangi PTT ye geleceğine dair kayıt yaptırdık . Mülakata gelirken. NVC ye gönderilen tüm evrakları da beraberimiz de mi getirmeliyiz . Hepsinin İngilizce çevirisi mi olmalı ve evraklarda fotokopi kabul edi Vize ücreti sadece konsoloslukta mı ödeniyor ? 16 yaşındaki kızım için sabıka kaydı getirmem gerekiyor mu ? Yeni biyometrik fotoğraf çektirip mi getirelim ( diğerleri kimlik başvuru sürecinde tükendi ) Burada okulları ile ilgili bir kayıt getirmem gerekiyor mu ?
    Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sirin siz mülakata nerede gireceksiniz. ona göre cevap yazarız. Hem amerika da hem de Türkiye de gibi yazmışsınız ondan

• Mülakata Ankara da gireceğiz . Başvuru eşim ABD de olduğu ( ikamet ettiği) için avukat aracılığı ile oradan başlatıldı ve süreç oradan takip edildi. Konsolosluktaydı randevu maili bize ve bu süreci takip eden Avukata da gönderildi (Sonrasında doldurulan formlar ve sunulan evrakların aslını eşim bize kargo ile gönderdi )

• @sirin ozaman buradaki hiç bir evrağı ingilizceye çevirmenize gerk yok sadece öğrenci olanlar için öğrenci belgesi okuldan alıp 16 yaşındaki çocuğunuz için de e devlet şifresi alıp tüm evrakları oradan çekebilirsiniz. Vize ücreti olan 330 x 3 990 dolar konsoloslukta ödeyeceksiniz. Daha sonra vize için pasaportları alacaklar ya postaneden gelince de eşiniz amerikadan da uscis ödeyebilir mi bir dener olmazsa yoksa siz buradan ödersiniz. Ayrıca yanınızda fotoğraf olsun evet biometrik gerekiyor.

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 40 Oy
    12k İleti
    676k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k