Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco geçen sene huysuz bir bayan vardı bu sene de esmer bir görevli 3 kişiyi apye bıraktırdı neden mi çünkü maddi yetersizlik geçen sene sizin girdiğiniz gibi değil bu sene inanılmaz sıkı tutuyorlar. Keşke sizin gibi olsa şimdiye kadar herkes alırdı. Tapu yada ruhsat götürdüler. Ret yediler. Amerika da mahkme iptal etse de sağlık poliçesini burada maddi durumdan bunu ayır dyor. 2020 mülakata deneyimlerini bir okusan o kadar çok şaşıracaksın. Artık eyalet ve mesleğine göre ayrım yapıyorlar. AP olanlarla bir konuş ne demek dediğimi anlayacaksın. 15k olupta los angeles california bir dedi hoooppp ret sponsor getir dedi. Kafamdan atamam burası çok hassas konular dayanağım var.


  • @ayvalik10 Abi boşuna yoruyorsun kendini 🙂 @metn arkadaşımıza olurda çıkarsa hesap da hiç para da göstermesin.Öyle yazılı kural yokmuş zaten( her kural yazılı olması mı gerekiyor ?) Siz banka dökümü de götürmeyin hatta, konsolosluktan da size söylemeyi unutmayın da uçak bileti ve araba anahtarı verilsin.Bu haklarınızı sonuna kadar kullanın arkadaşlar istemiyor unutuyor o yüzden de alamıyor.Yazılı değil kural olarak bu yüzdendir belki 🙂


  • Neyse cümleten hayırlı cumalar 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Nothing-Man 😂
    Hayırlı cumalar

  • ⭐⭐⭐

    @Nothing-Man hocam hayırlı cumalar çok güzel bi paylaşım oldu 👏🏻. @ayvalik10 hocam sizde canınızı sıkmayın lütfen 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    Çıkarsa mı tartışılıyor çıkınca mı anlamadım, Mülakatlardan anlaşılan bu yıl zor geçiyormuş. Konsolosluk eğer bu işi sıkı tutacaksa, parayı öne sürecek. Çünkü lise ve ya üni. mezunusun. Hastane raporunda bişe çıkmamış, adli sicil kaydın yok, eyaletini belirledin, iş bulduğunu belgeledin diyelim. En sona para işi kalıyor. Burada, konsolosluk reddedecek diye değil, gittiğinde orada gerçekten ne kadar ihtiyacın olacak diye hazırlanmak lazım. Hayaller güzeldir ama karın doyurmaz. Yeri geliyor burada iş bulamıyorsun, ya da çalışıp maaşını alamıyorsun. Orada her işin dört dörtlük gideceğini düşünüp pembe hülyalara dalmak çok tehlikeli. Hiç bilmediğin bir yere ucu ucuna bir parayla gitmek ya da gitmeyi düşünmek aşırı iyimserlik. İhtiyacın olabilecek tüm maliyetleri hesabedip, bunu direkt ikiyle çarpmak en mantıklısı. Onun haricinde herkese kendi girişiminde bol şanslar.


  • Sağlık sistemi ile alakalı kısmı, Ülkemizin abd den belkide tek üstün olduğu nokta.
    'YİNE ŞİMDİ BANA YANDAŞ DERSİNİZ'

    "Biyopsiler oldu, bilmem ne oldu. Temiz çıktı, başka bir şey çıktı. Daha halledilebilir bir şey çıktı. Eşeği kaybettik bir daha bulduk yani öyle söyleyeyim. Neyse şimdi daha halledilebilir sistem var, onu halledeceğim" diyen Özdemir, sözlerinin devamında ABD'ye gittiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

    "Buraya geldim, doktora gidelim. Mart ayına randevu verdiler. Hangi aydayız? Daha kasımın sonundayız. Aralık, ocak, şubat, mart. Dört ay sonraya yani. Ki sağlık sigortamız falan var burada, ona rağmen. Burada bu bir efsane zaten. Dişine bir şey olur, 3 bin dolar, 4 bin dolar, 10 bin dolar, 12 bin dolar para alıyorlar. Bizim sağlık sektörümüz çok konuşuluyor, tartışılıyor. Yine bana yandaş diyeceksiniz. Peki, yine bu Cüneyt yandaş olsun ama birçok insan dişini yaptırmaktan ne bileyim herhangi bir sağlık sektöründeki bir şeye kadar Türkiye'ye gitmeyi tercih ediyorlar. Daha kolay, daha basit. Burada 4 ay sonraki şey olacak sistemi, Türkiye'de kendiniz devlet sigortasıyla çözebileceğiniz bir sistem var gibi gözüküyor."


  • Bu ileti silindi!

  • Bu konuda,(sağlık sistemi) devletin ücretsiz dağıttığı sigara bırakma hapı için randevu aldım.Benden EKG SOLUNUM TESTİ RÖNTGEN 3 TÜP KAN TESTİ istendi, hepsi oldu doktor kan tahlillerinden sağlık ocağına gitmemi söyledi, b12 ve d vitamini için iğneler yazıldı.Sigara bırakma hapımı da aldım, kolestrol değerim biraz yüksek çıktı son aylarda kilo almıştım, diyet yapmam istendi.Sonuç olarak 14 TL bir ücret ödedim.Cebimden başka para çıkmadı.Ülkemizin bu konuda gerçekten de kıymeti bilinmesi gerek.
    Not: bugün bu işlemler yüzünden geç yazdım 😃


  • İleriki zamanlarda sağlık sistemide amerikaya benzer şekilde olur diye düşünüyorum. Her şey alıştıra alıştıra.

  • ⭐⭐

    @Nothing-Man saglık ile ilgili konuya haberini atmıştım aslında haksız niye dersen bizde her ay ortalama 350 tl sgk kesintisi oluyor maaşlarda işveren ödüyor asgari ücret öyle hesaplanıyor özel sigorta sistemi olsa sgk harici bizde sanırım aynı sıkıntılar burada da olacaktı

  • ⭐⭐

    @Nothing-Man benim duyduğum ilki ücretsiz haplar bittikten sonra devamı ücretli diye biliyorum

  • ⭐⭐

    @Concorde aslında göze batmıyor gibi ama muayene parasını reçete parasını ilaç yüzdesini hepsini eczaneye zaten ödüyoruz tahlil tetkik paralarını kurum ödüyor


  • @haymatlos_ Özetlemek gerekirse o bir sistem, bu bir sistem. siz bu sistemide mi beğenmiyorsunuz ? diye biliyorum u söylemenize ne gerek var ayrıca.Biliyorsanız evet ama bu şekilde diyin bilmiyorsanız da olmayan bir bilgi ile neden yorum yapma telaşındasınız ? rica ederim profilime girin 2 sn orada güzel bir cümle var okuyun, derin bir nefes alın her şey daha güzel olsun.

  • ⭐⭐

    @Nothing-Man beğenmediğim kısım tr deki sistemi bedava gibi lanse etmeleri (yoksa sakinim)


  • @haymatlos_ Görüşünüze saygı duymakla beraber size katılmıyorum.Sistem son derece güzel ve gerekli iyi niyetli olmayan maalesef bizleriz sistemi kullananlar.Örnek bir iş kazası geçirdiniz yaşlısınız çocuksunuz çalışamayacak durumdasınız vs vs bir çok durumda sistem sizin tüm masraflarınızı zaten karşılıyor.
    Burada sorun sistemi kullanan bizleriz.Hastaneler,ve rant peşinde koşan insanlar.Bunun dışında bu sistemden iyisini bulmak imkansız sanırım.Sizden para kesiliyor ama eşiniz çocugunuz babanız da yararlanıyor bunu da ekleyim. Daha iyi bir örnek biliyorsanız lütfen buyrun paylaşın.

  • Yasaklı

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @metn 2020 mülakat deneyimlerini tamamını anlayarak okudun mu çünkü anlamamışsın can çolpan 6 yıl önce gitti 7k ile giden 2 yıl oldu bu sene ekimden itibaren başlayan tüm MÜLAKATLAR GEÇMİŞTE YAPILAN MÜLAKATLARIN dışında yapılıyor. Sağlık sigortası var kişi başı 4k iki kişi 7 k gibi parayı yok sayıyon. İlk girişte ypılacak masrafları konusunu oludun mu ilk girer girmez kaç bin dolar gidecek. Buradan ahkam kesmeden önce meslek ve hangi eyalet gideceğini yazar mısın 15k sana yetip yetmeyeceğini söyleyim ayrıca züğürtsen amerika zaten seni istemiyor ki Türkiye şartları diyorsun açmış kucağını gel ne olursun demiyor ki zaten paran yoksa girmicen bu işe bastıracaksın oturacaksın amerika parasız olup besleueceği elemanı zaten istemiyor ondan bana mesleğini ve eyaletini yazmanı bekliyorum

    Kim ahkam kesiyor? Bu nasıl üslup hayırdır yaran mı var neden gocunuyorsun neyin öfkesi bu? Kullandığın kelimelere dikkat et burası kahvehane değil bilgi paylaşma platformu. Burada yapılacak harcamalardan bahsetmiyoruz, tüm masraflar hariç hesapta en az şu kadar gösterilmesi gerekiyor denmesinden bahsediyoruz. Ayrıyetten benimle ilgili hiçbirşey seni ilgilendirmiyor işine bak. Yazılı resmi kaynak göstermeden de en az şu kadar gerekiyor falan yazma.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @metn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    r gerekiyor
    Hocam boşuna tartışıyorsunuz. Evet yazılı bir kaynak yok. Edinilmiş tecrübeler ve tavsiyelerden ibaret. Hesapta ne kadar birikim gösterilirse o kadar iyi olur denilmek isteniyor. Basit bir hesaplama ile sağlık sigortası ve mecburi masraflar ile 15 bin $ gibi bir rakam tavsiye edilmiş. Bir başkası kendine göre hesap çıkartıp 10 bin $ bulur bunu. Ben şahsen 25 bin $ ın altında bir rakamla o maceraya girişmem. Herkesin kendi tercihi. Bir de mülakata gidecek kişi hem en kötüye hazırlıklı olsun, hem de sürecin zor olduğunu bilsin, zarar görmesin isteniyor. Yoksa kimse kimseyi parasal olarak demoralize etmeye çalışmıyor.

  • Yasaklı

    @Nothing-Man, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    e

    aynen boşuna yormayın kendinizi. gideceğiniz yer afrikanın bambu kabilesi değil, herşeyin yazılı kanunu vardır, kafadan uydurmazlar. Önce bunu bir idrak edin ondan sonra kendinizce alaycı şekilde yazarsınız. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum