DV2021 Bekleme Odası
-
@ayvalik10 bu kadar agresif yanıt vermeye ne gerek var? sağlık sigortasına carta curta para gidecek elbette ama direkt o kadar para harcama gibi bir durum yok, yanlış yönlendirmeyin insanları. kimse sizden "hop hemşerim, sökül bakayım 7k sağlık sigorta ücreti" demiyor. züğürt insan gidemez diye de bir şey yok, vizeyi aldıktan sonra uçağa bindiyse paşa paşa gider. insanların elbette kendine göre planları vardır. hemen bir iş bulur, bir oda kiralar, gereksiz harcama yapmadan düzenini kurmak için çabalar. 15k az bir miktar değil başlangıç için, insanların gözünü korkutmayın. elbette nyc gibi eyaletleri yok sayarak söylüyorum bunu. orlando gibi bir şehirde bir oda kiraladınız diyelim (600 usd). diğer masraflarıyla birlikte kabataslak 1k-1.2k gibi bir miktarla hayatını sıkıntısız yaşayan insanlar var. (6 ay öncesinden bir video örneği) tam anlamıyla fikir sahibi olmadığınız konular hakkında çok rahat konuşuyorsunuz.
-
Gunaydin mutlu sabahlar. Huzurlu gunleriniz olsun. 🙏
-
@ayvalik10 eyalet sehir meslek onemli ama aralarda o kadarda ucurum yok. Mesleginiz gecerli bir meslek bile olsa burada sıfırdan baslayacaginizi goz ardi etmeyiniz. Benim $10k kadar belgeleyebildigim param vardi. Ancak bu maceraya $3K ile basladim. Bu paranin cogu da ev kirasi ve is bulana kadar yeme icmeye harcandi.(bekar) Eger araba, ev esyasi mobilya gibi seyleri hemen alacaksaniz(ki aile icin onemli bunlar)$ 8-10k tutarında bir parayi gozden cikariniz. Saglik sigortasi gibi legal harcamalari karsilayacaginizi da hesaba katarsak $15k kadar butce gosterebilmelisiniz. Ama burada yasamaya baslamak icin $15k olacak diye bir kural yok. Ornegin 2 ay icinde is bulabilirseniz is bulma surecine kadar olacak harcamalar sizin esas masraflariniz olacaktir. Hersey yolunda giderse (araba olmadan) $2-3k ile yavas yavas duzen kurmaya baslarsiniz. Ama konforunuz icin yapacaginiz diger harcamalari (araba-mobilya-arac sigortasi-saglik sigortasi) katarsak en az $10k ile baslamalisiniz.
-
@kaankocer, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Herkese bol şans diliyorum 2. Başvurum olacak herkesin farklı bir hayli var ama benimki çok farklı inşallah çıkar da gider isem orada birkaç sene çalışıp tedavim yaptırcam ve yürüyebileceğim
İnşallah sana çıkar ve sağlığına kavuşursun... Tüm dileklerim hep daha çok ihtiyacı olan için..Konu sağlıksa en önce sana çıksın 🙏
-
@roccorocco, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@ayvalik10 eyalet sehir meslek onemli ama aralarda o kadarda ucurum yok. Mesleginiz gecerli bir meslek bile olsa burada sıfırdan baslayacaginizi goz ardi etmeyiniz. Benim $10k kadar belgeleyebildigim param vardi. Ancak bu maceraya $3K ile basladim. Bu paranin cogu da ev kirasi ve is bulana kadar yeme icmeye harcandi.(bekar) Eger araba, ev esyasi mobilya gibi seyleri hemen alacaksaniz(ki aile icin onemli bunlar)$ 8-10k tutarında bir parayi gozden cikariniz. Saglik sigortasi gibi legal harcamalari karsilayacaginizi da hesaba katarsak $15k kadar butce gosterebilmelisiniz. Ama burada yasamaya baslamak icin $15k olacak diye bir kural yok. Ornegin 2 ay icinde is bulabilirseniz is bulma surecine kadar olacak harcamalar sizin esas masraflariniz olacaktir. Hersey yolunda giderse (araba olmadan) $2-3k ile yavas yavas duzen kurmaya baslarsiniz. Ama konforunuz icin yapacaginiz diger harcamalari (araba-mobilya-arac sigortasi-saglik sigortasi) katarsak en az $10k ile baslamalisiniz.
Allah yolunuzu açık etsin, inşallah bize de nasip olur da geliriz fakat @ayvalik10 un demek istediği zaten bu parayla ABD ye gireceksiniz değil, bu sene ki mülakatlarda konsolosluğun duruşu biraz daha katı, örneğin daha önceden evim var arabam var vizeyi verirseniz satarım gibi durumlara onay verilirken bu sene yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşa "satıp satmayacağınızı nereden bileyim bankada nakit olarak göstermedikten sonra" gibi bir düşünce yapısındalar. Onun için önemli olan mülakatta yeterli teminatı vermek önemli geriye kalan ister 3k ile git ister 50k ile git. o senin yaşam standardını belirler orada.
Siz tecrübelisiniz orada yaşıyorsunuz mümkün olduğunca (kendini zora sokmayacak ölçüde) fazla parayla gitmekte fayda var. -
@BlackNess, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@ayvalik10 bu kadar agresif yanıt vermeye ne gerek var? sağlık sigortasına carta curta para gidecek elbette ama direkt o kadar para harcama gibi bir durum yok, yanlış yönlendirmeyin insanları. kimse sizden "hop hemşerim, sökül bakayım 7k sağlık sigorta ücreti" demiyor. züğürt insan gidemez diye de bir şey yok, vizeyi aldıktan sonra uçağa bindiyse paşa paşa gider. insanların elbette kendine göre planları vardır. hemen bir iş bulur, bir oda kiralar, gereksiz harcama yapmadan düzenini kurmak için çabalar. 15k az bir miktar değil başlangıç için, insanların gözünü korkutmayın. elbette nyc gibi eyaletleri yok sayarak söylüyorum bunu. orlando gibi bir şehirde bir oda kiraladınız diyelim (600 usd). diğer masraflarıyla birlikte kabataslak 1k-1.2k gibi bir miktarla hayatını sıkıntısız yaşayan insanlar var. (6 ay öncesinden bir video örneği) tam anlamıyla fikir sahibi olmadığınız konular hakkında çok rahat konuşuyorsunuz.
Sayın @ayvalik10 dediğide bu zaten uçağa binmek için vize almanız, bunun içinde Amerikada kendi kendinize yetip devlete yük olmayacağınızı ispatlamanız lazım. Ben yine 2020 mülakat deneyimlerini herkesin takip etmesini tavsiye ediyorum. Bu yıl o kadarda esnek davranılmıyor.
-
@BlackNess oldu sizler bize kafa tutacak gibi daha konuya hakim olmadan yazılar yazın sonra biz size cevap yazınca hemen şikayet edin kaldıramayacaksanız yazmayın o zaman. Güncel bilgileri takip etmediğin belli. Mülakat deneyimlerinde 7k ben kafamdan söylemiyorum. Orada bir ailenin aldığı fiyatı söylüyorum. Bana gönderdiğin kişi zaten spor akademisndne mezun gider gitmez zaten işi hazırdı. Sen ona bakarak uçağa binince iş bulacak mısın. 15k ile yok sayarak demişsin neden yok sayıyon yetmez dimi peki mülakat deneyimlerini oku bakalım hangi bölgeleri söylemişler de sponsor istemişler hangi eyalet giderse vizeyi aldı. Önce bunu idrak et sonra cevap yaz. Amcam 1996 yılından beri amerika da matematiğin vardır dimi kaç yıl olduğunu hesaplayabilirsin. Ayrıca geçen sene gidenlerle sürekli konuşuyoruz. Benim hakkımda ailemi tanımıyon böyle konuşmazsan sevinirim
-
@roccorocco geçen sene huysuz bir bayan vardı bu sene de esmer bir görevli 3 kişiyi apye bıraktırdı neden mi çünkü maddi yetersizlik geçen sene sizin girdiğiniz gibi değil bu sene inanılmaz sıkı tutuyorlar. Keşke sizin gibi olsa şimdiye kadar herkes alırdı. Tapu yada ruhsat götürdüler. Ret yediler. Amerika da mahkme iptal etse de sağlık poliçesini burada maddi durumdan bunu ayır dyor. 2020 mülakata deneyimlerini bir okusan o kadar çok şaşıracaksın. Artık eyalet ve mesleğine göre ayrım yapıyorlar. AP olanlarla bir konuş ne demek dediğimi anlayacaksın. 15k olupta los angeles california bir dedi hoooppp ret sponsor getir dedi. Kafamdan atamam burası çok hassas konular dayanağım var.
-
@ayvalik10 Abi boşuna yoruyorsun kendini :) @metn arkadaşımıza olurda çıkarsa hesap da hiç para da göstermesin.Öyle yazılı kural yokmuş zaten( her kural yazılı olması mı gerekiyor ?) Siz banka dökümü de götürmeyin hatta, konsolosluktan da size söylemeyi unutmayın da uçak bileti ve araba anahtarı verilsin.Bu haklarınızı sonuna kadar kullanın arkadaşlar istemiyor unutuyor o yüzden de alamıyor.Yazılı değil kural olarak bu yüzdendir belki :)
-
Neyse cümleten hayırlı cumalar :)
-
@Nothing-Man 😂
Hayırlı cumalar -
@Nothing-Man hocam hayırlı cumalar çok güzel bi paylaşım oldu 👏🏻. @ayvalik10 hocam sizde canınızı sıkmayın lütfen 🙏
-
Çıkarsa mı tartışılıyor çıkınca mı anlamadım, Mülakatlardan anlaşılan bu yıl zor geçiyormuş. Konsolosluk eğer bu işi sıkı tutacaksa, parayı öne sürecek. Çünkü lise ve ya üni. mezunusun. Hastane raporunda bişe çıkmamış, adli sicil kaydın yok, eyaletini belirledin, iş bulduğunu belgeledin diyelim. En sona para işi kalıyor. Burada, konsolosluk reddedecek diye değil, gittiğinde orada gerçekten ne kadar ihtiyacın olacak diye hazırlanmak lazım. Hayaller güzeldir ama karın doyurmaz. Yeri geliyor burada iş bulamıyorsun, ya da çalışıp maaşını alamıyorsun. Orada her işin dört dörtlük gideceğini düşünüp pembe hülyalara dalmak çok tehlikeli. Hiç bilmediğin bir yere ucu ucuna bir parayla gitmek ya da gitmeyi düşünmek aşırı iyimserlik. İhtiyacın olabilecek tüm maliyetleri hesabedip, bunu direkt ikiyle çarpmak en mantıklısı. Onun haricinde herkese kendi girişiminde bol şanslar.
-
https://www.youtube.com/watch?v=DXXHhGSLTB4
Sağlık sistemi ile alakalı kısmı, Ülkemizin abd den belkide tek üstün olduğu nokta.
'YİNE ŞİMDİ BANA YANDAŞ DERSİNİZ'"Biyopsiler oldu, bilmem ne oldu. Temiz çıktı, başka bir şey çıktı. Daha halledilebilir bir şey çıktı. Eşeği kaybettik bir daha bulduk yani öyle söyleyeyim. Neyse şimdi daha halledilebilir sistem var, onu halledeceğim" diyen Özdemir, sözlerinin devamında ABD'ye gittiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Buraya geldim, doktora gidelim. Mart ayına randevu verdiler. Hangi aydayız? Daha kasımın sonundayız. Aralık, ocak, şubat, mart. Dört ay sonraya yani. Ki sağlık sigortamız falan var burada, ona rağmen. Burada bu bir efsane zaten. Dişine bir şey olur, 3 bin dolar, 4 bin dolar, 10 bin dolar, 12 bin dolar para alıyorlar. Bizim sağlık sektörümüz çok konuşuluyor, tartışılıyor. Yine bana yandaş diyeceksiniz. Peki, yine bu Cüneyt yandaş olsun ama birçok insan dişini yaptırmaktan ne bileyim herhangi bir sağlık sektöründeki bir şeye kadar Türkiye'ye gitmeyi tercih ediyorlar. Daha kolay, daha basit. Burada 4 ay sonraki şey olacak sistemi, Türkiye'de kendiniz devlet sigortasıyla çözebileceğiniz bir sistem var gibi gözüküyor."
-
Bu ileti silindi! -
Bu konuda,(sağlık sistemi) devletin ücretsiz dağıttığı sigara bırakma hapı için randevu aldım.Benden EKG SOLUNUM TESTİ RÖNTGEN 3 TÜP KAN TESTİ istendi, hepsi oldu doktor kan tahlillerinden sağlık ocağına gitmemi söyledi, b12 ve d vitamini için iğneler yazıldı.Sigara bırakma hapımı da aldım, kolestrol değerim biraz yüksek çıktı son aylarda kilo almıştım, diyet yapmam istendi.Sonuç olarak 14 TL bir ücret ödedim.Cebimden başka para çıkmadı.Ülkemizin bu konuda gerçekten de kıymeti bilinmesi gerek.
Not: bugün bu işlemler yüzünden geç yazdım :D -
İleriki zamanlarda sağlık sistemide amerikaya benzer şekilde olur diye düşünüyorum. Her şey alıştıra alıştıra.
-
@Nothing-Man saglık ile ilgili konuya haberini atmıştım aslında haksız niye dersen bizde her ay ortalama 350 tl sgk kesintisi oluyor maaşlarda işveren ödüyor asgari ücret öyle hesaplanıyor özel sigorta sistemi olsa sgk harici bizde sanırım aynı sıkıntılar burada da olacaktı
-
@Nothing-Man benim duyduğum ilki ücretsiz haplar bittikten sonra devamı ücretli diye biliyorum
-
@Concorde aslında göze batmıyor gibi ama muayene parasını reçete parasını ilaç yüzdesini hepsini eczaneye zaten ödüyoruz tahlil tetkik paralarını kurum ödüyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum