FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
-
@morpenguen, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@crazycells hocam bir sorum daha olacak şimdi statu sayfasında durumuma: processing completed(expiration date :24 Kasim 2019) yazıyor. Yani haftaya pazar.
Bu tarih pasaportu göndermem için son tarih midir? Çünkü ben Salı-Perşembe yurt dışında iş seyahatinde olacağım ve en erken cuma sabah verebilirim postaya. Sizce bu bir risk mi? Ya da cuma sabahı Ankara’ya gitsem elden teslim edebilir miyim? Yoksa deadline tarihini geçip öbür hafta da gönderebilir miyim?
deadline'i gecirmeyin; maalesef idari islem sonucunda sistem belli bir aralik veriyor vize basilabilmesi icin ve bu araligi geciririseniz yeniden bir idari isleme sokulmaniz gerekebilir.
-
@crazycells cuma sabahı elden teslim edebilir miyim? Konsolosluk kabul ediyor mu bunu?
-
@crazycells bütün bunlar sonucunda pasaportumu eşiminkiyle beraber göndermemi öneriyor musunuz? Bunun bize ilerki süreçte olumsuz bir geri dönüşü olur mu?
-
@morpenguen, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@crazycells cuma sabahı elden teslim edebilir miyim? Konsolosluk kabul ediyor mu bunu?
etmeyi deneyebilirsiniz, normalde elden kabul ediyorlar; ama oradaki gorevlileri ikna etme yeteneginize bagli biraz.
-
@crazycells bütün bunlar sonucunda pasaportumu eşiminkiyle beraber göndermemi öneriyor musunuz? Bunun bize ilerki süreçte olumsuz bir geri dönüşü olur mu?
hayir, tam tersi esinizinkini sizinkiyle gondermenizi oneriyorum. Bir sorun olmaz, eger dosya hazir degilse size pasaporti bos olarak geri gonderirler diye dusunuyorum.
-
@crazycells zaten pazartesi sabah ilk işim konsolosluğu aramak. Ki çoktan mail bile attım durumumu. Peki elden vereceğimi varsayarsak; yine de “eksik belge gönderimi” şeklinde ais kaydımı yenileyip o şekilde konsolosluğa gitmeliyim değil mi?
-
@crazycells zaten pazartesi sabah ilk işim konsolosluğu aramak. Ki çoktan mail bile attım durumumu. Peki elden vereceğimi varsayarsak; yine de “eksik belge gönderimi” şeklinde ais kaydımı yenileyip o şekilde konsolosluğa gitmeliyim değil mi?
evet yapin, ona gore size pasaportlari geri gonderecekler cunku. PTT kaydiniz olsun kendilerinde.
-
@crazycells
Belgelerim 12 Kasım salı günü teslim edildi Ptt aracılığıyla konsolosluğa. Aynı gün farklı bir talihlinin eksik belgeleride teslim edilmiş. Kendisine bugün itibariyle evraklarınız elimize ulaştı diye mail atılmış. Bana hala gelen bir mail yok bu konuda.
Mail atarak durumumu sormalımıyım?
Ne zamana kadar cevap gelmezse sormalıyım? -
@bolatmali, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@crazycells
Belgelerim 12 Kasım salı günü teslim edildi Ptt aracılığıyla konsolosluğa. Aynı gün farklı bir talihlinin eksik belgeleride teslim edilmiş. Kendisine bugün itibariyle evraklarınız elimize ulaştı diye mail atılmış. Bana hala gelen bir mail yok bu konuda.
Mail atarak durumumu sormalımıyım?
Ne zamana kadar cevap gelmezse sormalıyım?Sormamalisiniz. Bugune kadar konsolosluga ulasmasi gereken bir belgenin ulasmadigini gormedim :) Sadece haber beklemelisiniz. PTT zaten konsolosluga ulastirdigini soyluyor :)
-
@crazycells
Teşekkür ederim.. Sabırla beklemeye devam ediyorum o zaman :) -
Selamlar, bugun evraklarimizi gonderdik. Yeni banka dokumleri ile beraber. Fakat mulakat sirasinda bize verilen isaretli kagidi gondermeyi unuttuk. Sizce ne yapmaliyiz, fikri olan var mi?
-
@ayse ptt ye ulaşmayı denediniz mi,konsolosluğa ulaşmadan gönderimi iptal edebilirsiniz sanırım, özel kargo şirketlerinde oluyor ama ptt de oluyormu araştırmak lazım
-
@ayse, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Selamlar, bugun evraklarimizi gonderdik. Yeni banka dokumleri ile beraber. Fakat mulakat sirasinda bize verilen isaretli kagidi gondermeyi unuttuk. Sizce ne yapmaliyiz, fikri olan var mi?
temel bilgilerinizde bir degisiklik olmadiysa (isim, pasaport no vs.) dosyanizi bulabilirler diye dusunuyorum.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@ayse ptt ye ulaşmayı denediniz mi,konsolosluğa ulaşmadan gönderimi iptal edebilirsiniz sanırım, özel kargo şirketlerinde oluyor ama ptt de oluyormu araştırmak lazım
Ptt yola cikarmis bile. tr.usembassy sayfasindaki soru formunu doldurduk, belge ekleme kismindan taratip attachment olarak ekledik. Bakalim ne cevap verecekler.
-
@crazycells, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@ayse, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
temel bilgilerinizde bir degisiklik olmadiysa (isim, pasaport no vs.) dosyanizi bulabilirler diye dusunuyorum.
Umarim oyle olur. Benden ne beklediklerini billgisayara bir yere yazmislardir herhalde. Gorecegiz bakalim.
-
8 Kasimdaki mülakatı müteakip dosyamiz idari isleme kaldi ve bazi evraklar talep edilmisti.Eksik evrakları ve pasaportlari gönderdik ve dosya işleme alındı.Akabinde pasaportlar bugün itibariyle bos olarak geri geldi idari işlemin devam ettigi bilgisiyle beraber.Bundan sonra sadece idari islemin sonlanacagina dair e-posta beklemekten başka yapacak birsey kalmadi.Umarim herkesin süreci olumlu sekilde sonuclanir.Herkese bol şans...
-
Arkadaşlar merhaba bugün 20.10.2019 sabah J1 vizesi için görüşmem vardı görüşmemin sonunda İdari işleme kaldığıma dair mavi bir kağıt verdiler ancak pasaport ve evraklarımı geri vermediler bu 2. İdari işleme kalışım ilk seferde sarı bir evrakla beraber pasaport ve evraklarımı geri yollamışlardı (60 gün sonra vizem onaylanmıştı) bu sefer pasaportu vermemeleri ve mavi evrak sebebiyle ilk seferkinden farklı mı olur yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler
-
@hknylmz92
Öncelikle geçmiş olsun. Pasaportları vermediklerine göre kısa süreli bir A/p olacak gibi görünüyor. -
@bolatmali dönüşünüz için teşekkürler umarım öyle olur 🙏🏼 Kafamı karıştıran bir yerde okumuştum sarı evraktan ziyade mavi evrakta uzun süreli apler olduğu yazılmıştı belki de her yazılana kulak asmamak gerek
-
@hknylmz92, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@bolatmali dönüşünüz için teşekkürler umarım öyle olur 🙏🏼 Kafamı karıştıran bir yerde okumuştum sarı evraktan ziyade mavi evrakta uzun süreli apler olduğu yazılmıştı belki de her yazılana kulak asmamak gerek
evet, o renkler belirleyici olmayabilir. Bana da kisa sureli olacagini dusunduklerinden pasaportu geri vermediler gibi geldi. Eger uzun sureliye donusurse bu durumda pasaportunuzu size yollarlar zaten.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum