Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • J-1 vizesi sonrası yapılacak statü değişikliği (Change of Status) hakkında

Taşındı
    28
    1 Oy
    28 İleti
    3k Bakış
    Muharrem ErenlerM
    @tugba_nyc_love bir dil okulula kaydolup COS yapabilirisniz. beklerken ve okurken kalabilirisiniz.
  • J1 Vize Mülakatında Eksik Evrak

4
    0 Oy
    4 İleti
    439 Bakış
    W
    @academicus bildiğim kadarıyla eski pasaportları e devlette görebilirsiniz. Görmek isterse kayıp olduğunu ama olduğuna dair kanıtlarını verirsiniz
  • Firmaya odedigim paranin kesintisi

29
    0 Oy
    29 İleti
    2k Bakış
    I
    @baba-yaga, içinde söyledi: Firmaya odedigim paranin kesintisi @ibrahimasar gerçekten öyle acentalar var mı? Var ise isimlerini paylaşır mısınız? Benim bir arkadaşım Kanadaya gitti böyle. Aile gibi bir acenta. Ben de çok kez görüşüp bilgi aldım. Sabırlı ve ilgililer. Fiyatları okulun listesinde yayınladığı fiyatlarla çoğu zaman aynı, bazen 50-100 dolar pahalı ama genellikle 300-500 dolar ucuz. Toplu olarak öğrenci gönderdikleri için herhalde. Arkadaşım, gittikten sonra da çok alakadar olduklarını söylemişti. egitimal firması. Bir kaç tane daha sağlam olduğunu hissettiğim acenta var ama tecrübem olmayınca net bir şey söyleyemiyorum.
  • WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü?

Taşındı work and travel j1 vizesi vize yenileme
    2
    0 Oy
    2 İleti
    351 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • WAT ile gidip ABD Ordusunda sözleşmeli asker olmak

6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    kaanvercettiK
    goarmy.com girip sitedeki online chat hizmetinden ordu görevlisi ile konuştum. Biraz çelişkili konuşuyor, "You would still have to get your green card, but a recruiter would be able to assist with the process." diye cevap verdi, but kelimesinden sonrası söylediği şey kafamı karıştırdı. Az daha digledim greencardsız başvuramıyoruz yani değil mi diye, verdiği cevap da "A recruiter would be able to give you more information once you arrive here, but yes." oldu. Sanırım recruiter ile bizzat yüz yüze konuşmak lazım, bir yolu olmasa direkt kesin olarak hayır derdi diye düşünüyorum.
  • WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

27
    4 Oy
    27 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Muratba_, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi @crazycells merhaba, peki ben de 2017 ve 2019 wat yaptığım için 180 günü geçecek şekilde kalmıştım. Dolayısıyla Covid 19 yardımını için resident sayılabilir miyim ? Düşünceni nedir ? Çünkü parayı Türkiye dönünce kullandım. Tam bilemiyorum maalesef ama tahmin edebileceginiz gibi ABD kongresinin bu yasayi gecirmesinin amaci ABD'de yasayan insanlarin hayatini kolaylastirmak idi :) ABD'de gecmiste yasamis ama sonra yurtdisinda yasamina devam eden kisilerin degil... Fakat IRS'in bu problemi -cozecekse bile- yakin zamanda cozebilecegini sanmiyorum.
  • Transkript’te ortalama yazmiyor

5
    0 Oy
    5 İleti
    748 Bakış
    celicaC
    @melihtt @ukraine selamlar WAT sureciniz hakkinda guncel bilgi verebilir misiniz? Gidebildiniz mi?
  • 2022 J1 - Work And Travel (WAT) Programı

8
    1 Oy
    8 İleti
    948 Bakış
    Özcan DemirÖ
    Selamlar herkese Internship programına başvurdum evraklarımı vs. hazırladım iş başvurumu yaptım. Danışmanlık şuanda WAT programı yüzünden konsolosluğun çok yoğun olduğunu ve en erken vize randevu tarihinin 2023 Mart ayı olduğunu söyledi bu doğru mu yakın zamanda böyle birşey duydunuz mu ? Ankaradaki konsoloslukta'da aynı durum geçerli mi ? Süreçle ilgili tavsiyelerinize ve önerilerinize minnettar olurum. İyi forumlar.
  • Bu başlık silindi!

4
    0 Oy
    4 İleti
    121 Bakış
  • WAT programında kronik hastalıklar ve ilaç ödemeleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    232 Bakış
    crazycellsC
    @yener-bozbay, içinde söyledi: WAT programında kronik hastalıklar ve ilaç ödemeleri bu durumdakiler için kaynak bulamadım, benim durumumdaki bir çok insana yardımcı olacağını düşünüyorum. kronik rahatsızlığımdan dolayı göz damlası, astım ilacı ve altı ayda bir serum ile ilaç kullanıyorum (cidp polinoropati). j1 vizesi, öğrenci vizesi olarak değiştiğinde 1 senelik boş bir zamanda bile kalınabiliyor ve bu süreçlerde vize bozulmasın diye ülkeden çıkamıyorsunuz. veya türkiyeden yürütüyorsunuz gelip bildiğiniz üzere normal çalışma izni ile yaşadığım bir senaryoda bir sigorta görevlisinden obamacare'dan faydalanabileceğimi öğrendim. kısa özet olarak: 1- kronik rahatsızlıklar için usa wot içerisinde danışman firmanın sunduğu acil sağlık sigortası dışında sağlık sigortası satın alabilir miyim? 2- öğrenciyi vizesinde sağlık sigortası satın alabilir miyim? 3- öğrenci vizesi beklerken turist vizesinin alındığını biliyorum bu durumda nasıl ilerleyebilirim. bu durumda daha doğrusu şudur diyebileceğiniz şeyler varsa lütfen çekinmeyin, nasıl bir yol izlemeliyim sağlık hizmeti bulunduğum ve boşta kaldığım süreçler için mecburi ihtiyaç olarak gözüküyor. mesajlarınız gerçekten benim için çok önemli merakla bekliyorum. Gecmis olsun. Satin alabilirsiniz; ama asil amaciniz sadece bu dediginiz ilaclara erisim ise ve bunun icin receteniz mevcutsa, sigortasiz ucuza kullanabilecegiz soyle eczaneleri deneyebilirsiniz: https://costplusdrugs.com/ Alternatif olarak da bu ilaclari yaninizda getirebilirsiniz. Evet, F-1 vizesi icin (J-1 vizesinden farkli olarak) vize almak icin saglik sigortasi sahibi olmaniz gerekmiyor; ama bazen okullar saglik sigortasini sart kosabiliyorlar. Ogrenci statusune degisiklik basvurusu sirasinda yapilmasi gereken "bridge-the-gap" turist statusu basvurusundan mi bahsediyorsunuz acaba? Su an icin USCIS bu basvuruyu sart kosmuyor, pandemi nedeniyle olusmus is yuku azalana kadar da bu uygulamaya devam ederler diye tahmin ediyorum... https://www.uscis.gov/news/alerts/applicants-for-change-of-status-to-f-1-student-no-longer-need-to-submit-subsequent-applications-to
  • 3. ülke vatandaşı olarak bir ülkeden J1-WAT vizesi almak

3
    1 Oy
    3 İleti
    630 Bakış
    crazycellsC
    @hsyn045, içinde söyledi: 3. ülke vatandaşı olarak bir ülkeden J1-WAT vizesi almak Merhabalar, 6 aylık Erasmus süreci boyunca Polonya konsolosluğundan J-1 Work and travel vizesi alma şansım nedir? Haziran 2022'ye kadar Polonya için sadece D tipi Vizem var. Polonya vatandaşlığım ve Polonya'da ikametim yok. Türkiye'de lisans okuyorum 2023'te mezun olacağım Ülkeme döneceğime dair kanıtım: Üniversitem devam ediyor. ve not ortalamam 2,98 Yorumlarınız benim için çok değerli olacak. özellikle @crazycells şimdiden teşekkür ederim. Bu arada 5-6 gün önce Ukrayna vatandaşı ve İngiliz oturma iznine sahip bir kişi Berlin'den Turist vizesi aldı ve onaylandı. bir forum sitesinde gördüm. Eger o ulkede okuyorsaniz ya da calisiyorsaniz, tabii ki o ulkedeki konsolosluklarda da vize basvurusu yapabilirsiniz. Polonya vatandasi olmaniza gerek yok; herhangi bir problem yasamamaniz lazim. Vatandas olmayanlara hizmet vermeme kisitlama uyarisi, pandeminin basinda pek cok konsolosluktan gelmisti; ama su an eskiye donmusler. Polonya'daki ABD konsoloslugunun sitesinde herhangi bir kisitlama goremedim: https://pl.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/ Bol sanslar.
  • Work & Travel vizesi ve Green Card Çekiliş Başvurusu

15
    0 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @yedibelahusnu, içinde söyledi: Work & Travel vizesi ve Green Card Çekiliş Başvurusu arkadaşlar forumda bu konuyla alakalı bir başlık bulamadım -varsa affola- o yüzden bu başlığa yazayım dedim. wat biliyorsunuz belli bir maddiyat gerektiriyor banka kredisiyle wat'a gidenler var mı aramızda veyahut wat için nasıl kredi çekilebilir? iyi forumlar dediginiz teknik olarak mumkun, neticede getireceginiz para ile cekmis oldugunuz krediyi de odeyebilir durumda olacaksiniz. Ama bankalarin ozel olarak bu program icin kredi verecegini sanmiyorum, dolayisiyla baska bir nedenle siz veya yakin aile uyeniz krediyi alabiliyorsaniz alabilirsiniz ancak...
  • WAT Programı Hakkında (dolandırıcılara dikkat!)

Taşındı
    8
    3 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    RockyR
    @yedibelahusnu Hemde çok.. daha da artacağı söyleniyor, bunun sonu nereye varacak merak ediyorum. Program ücreti için çok fazla isteniyor, neden bu kadar masraflı merak konusu.
  • 2021 J-1 WAT Programı

35
    0 Oy
    35 İleti
    1k Bakış
    denizci10D
    @gucarslan helal olsun genç arkadaşlarımıza. Yolları açık olsun. Keşke turist vizesi için de böyle bişey olsa.
  • J-1 WAT Mülakatı hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    325 Bakış
    crazycellsC
    @tugba_nyc_love, içinde söyledi: J-1 WAT Mülakatı hakkında arkadaşlar, benim ailem ssk'sız yani sigortamız yok. Yeşilkartlıyız. Annem ve babam işsiz görünüyor. Bu J1 Vizesi almama engel olur mu yada bir sorun oluşturur mu? Genel olarak su basliktaki yonlendirmeleri takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/98/j-değişim-programı-vizeleri Eger ABD'de acil durumlarda gerekecek kadar para gosteremezseniz sorun olabilir, ama WAT ile calisip para kazanacagiz icin biraz daha anlayisli olacaklardir. Ailenizin durumunun direkt olarak engelleyecegini sanmiyorum, ancak ABD'den Turkiye'ye geri donmeyeceginizi dusunurlerse vize vermeyebilirler diye dusunuyorum...
  • WAT sonrası statü değişikliği

Taşındı
    19
    0 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    DustyBlueD
    @Ex-Ask, içinde söyledi: WAT sonrası statü değişikliği Okudum zaten ve linkte cevabı olmayan şeyleri soruyorum. Binlerce genç var abd ye gitme hayali kuran. Onlarada kendimede iyilik yapıyorum hanımefendi bahsettiğiniz başlıkda dahil bu forumu oldukça iyi bildiğimi düşünüyorum sorduğunuz soruların hepsinin cevabı en ince ayrıntısına kadar var. siz armut piş ağzıma düş yapıyorsunuz carzycells kibarlık yapıyor yardımcı olmaya çalışıyor sizde kibarlık yapıp önce okusanız sonra sorsanız, daha büyük iyilik yaparsınız cevabı belli soruları 20 kere sormak forumu çöplüğe çeviriyor.
  • Work And Travel'da ek iş olarak delivery işi yapılabilirmi?

9
    3
    1 Oy
    9 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    Bilgilendirme icin tesekkurler arkadaslar. Sayin @Şeyda-Nur-Erdal , bu durumda arkadaslarin da belirttigi gibi sponsor sirkete haber verip (ya da izin alip) ek is yapabilirsiniz.
  • Work and Travel AP (idari işlem) süreci

6
    0 Oy
    6 İleti
    764 Bakış
    crazycellsC
    @İrem-Özbey, içinde söyledi: Work and Travel AP (idari işlem) süreci Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, ailem beni aradı ve dediklerine göre bir beyefendi Work & Travel ile vizesini almış ve tam gidecekmiş ki bir haber almış, sosyal medya hesabından dolayı onun vizesini iptal etmişler, bu benim ailemden duyduğum kadarıyla, acaba nasıl oluyor bu iş? Sosyal medya hesabından dolayı gerçekten iptal ediyorlar mı? Hesaplarımızın sadece adını mı veriyoruz yoksa onlar bizden hesap bilgilerimizi isteyip hesabımıza mı giriyorlar? Sosyal medyayı kötü kullanmayız ama bu konuda biraz endişelendik Eger vize iptal edildiyse bunu genelde havalimaninda ucaga binerken ogreniyorsunuz, kuyrukta vize bilgilerini kontrol ederken bu uyari cikiyor... Work and Travel ozelinde konusmuyorum ama bu sekilde deneyim yasayan kisiler var... Eger konsolosluk yanlis veya yaniltici bilgi verdiginizi dusunurse bu sekilde vizeleri iptal edebiliyor. Sosyal medya hesaplarinizin kullanici adini veriyorsunuz sadece...
  • (J1) work and travel bilgilendirme ve gezilecek yerler

Taşındı
    12
    2 Oy
    12 İleti
    4k Bakış
    redur47R
    @VolkanU yero ile gitmiştim kesinlikle tavsiye etmem
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k