Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

WAT Programı Hakkında (dolandırıcılara dikkat!)

Taşındı Work and Travel (WAT) Programı
8 3 1.0k 3

  • Arkadaşlar şu konuya Wat yapacak arkdaşlar dikkat ederse sevinirim ciddi mağduriyet ve dolandırıcılık var ona göre.

    Hem çalışıp hem dillerini geliştirmek için Work and Travel’la (Çalış ve Gez) ABD’ye giden öğrenciler dolandırıldı. Bu programa aracılık eden bir şirketin 3 çalışanı öğrencilerin ABD’de çalışırken almaları gereken vergi iadelerini vermedi. Ayrıca dönmüş olmalarına rağmen ABD’de öğrenci olarak gösterilen en az 122 öğrenci adına kişi başı 1000 dolar aldıkları iddia ediliyor.

    WORK and Travel (Çalış ve Gez) yani kısaca WAT, tüm dünyada öğrenciler arasında oldukça popüler olan bir kültürel değişim programı. Sadece üniversite öğrencilerinin başvurabildiği bu program sayesinde hem yaz aylarını Amerika’da geçirip dil eğitimi alıyor hem de çalışarak masraflarınızı çıkarabiliyorsunuz. Bu programa Türkiye’den de her yıl 5-6 bin öğrenci katılıyor. Programa arıcılık yapan firma sayısı ise 20’ye yakın. Anılan firmalardan biri aracılığı ile geçen yaz ABD’ye giden öğrenciler bu ülkede hem çalıştı hem yabancı dillerini geliştirme imkânı buldu. Her öğrenci ABD’de çalıştığı şirketten belli bir ücret aldı. Ancak ABD mevzuatı gereği ödeme yapılırken, belli bir oranda vergi kesintisi yapılıyor. Öğrenci Türkiye’ye döndükten sonra, ABD’de çalıştığı şirket kendisine W2 adı verilen bir vergi iade formu ulaştırıyor. Öğrenci bu form ile yapılan vergi kesintisinin iadesi için başvuruda bulunabiliyor. İade tutarı ise alınan ücrete göre değişmekle birlikte, 300-500 dolar arasında bir tutara denk geliyor.

    Haberin Devamı:

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/calis-gez-dolandiril-41176655


  • work and travel şirketleriyle alakalı değerlendirme yapabilecek olan var mı?


  • Bu yıl iptal oldu sanırım kardeşim !!!


  • @serkanist bir sonraki yıl için düşünüyorum ama şimdiden şirket araştırıyorum. erken kayıtta biraz indirim yapıyorlar


  • Şuan yenı bir gelişme varmı bilmiyorum ama sanırım us elçilik sitesinde en doğru bilgi kardeşim iyi bir şerketle git ve iyi araştır evet.

    Başarılar . gittiğinde kendini sevdir ayakta durabilirsen kalmayada çalış son yılınsa benım görüşüm bu.


  • @yedibelahusnu, içinde söyledi: WAT Programı Hakkında (dolandırıcılara dikkat!)

    work and travel şirketleriyle alakalı değerlendirme yapabilecek olan var mı?

    Şirket bazında isim vererek değerlendirme yapmak bir nevi reklama girer o sebeple doğru bulmuyorum, yasakta olabilir. Bence şirket listesi çıkarıp yüz yüze konuşmanız en doğru olanı. Şahsen ben öyle yaptım.

    Henüz bir firma ile görüşmediyseniz size şöyle söyleyeyim, önümüzdeki dönem için istedikleri ücret 2800 dolar civarı. Sonraki yıl için ise 3000 üstüne çıkacağını düşünüyorlar (3200 civarı olacağını düşünüyoruz demişlerdi).


  • @Rocky büyükelçiliğin sitesindeki bütün firmalara numaramı bıraktım 7-8 yerden geri dönüş oldu. şuanlık en uygunu 2800$dan başlıyor... durum iç karartıcı


  • @yedibelahusnu Hemde çok.. daha da artacağı söyleniyor, bunun sonu nereye varacak merak ediyorum. Program ücreti için çok fazla isteniyor, neden bu kadar masraflı merak konusu.


Benzer Başlıklar

  • WAT sırasında yeni bir sponsor bulmak

    Work and Travel (WAT) Programı
    3
    0 Oy
    3 İleti
    541 Bakış
    MUSİC CRUSHM
    Merhaba bir şey sormak istiyorum, WAT yaptığımız sırada sponsor bulunabilir mi sonrasında yasal bir biçimde kalmak için, bulunuyorsa nasıl yapabilirim ve wat sonrası sponsorluk bulmak çok mu zor şirketler yanaşmaz mı, bildiğim kadarıyla Burger King tarzı fast food zincirleri eleman bulmaya calışıyor bunlar sponsor olamaz mı ve hangi eyaletlerde kolay bulunur bulan kişiler var ise. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • WAT ile gidip ABD Ordusunda sözleşmeli asker olmak

    Work and Travel (WAT) Programı
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    kaanvercettiK
    goarmy.com girip sitedeki online chat hizmetinden ordu görevlisi ile konuştum. Biraz çelişkili konuşuyor, "You would still have to get your green card, but a recruiter would be able to assist with the process." diye cevap verdi, but kelimesinden sonrası söylediği şey kafamı karıştırdı. Az daha digledim greencardsız başvuramıyoruz yani değil mi diye, verdiği cevap da "A recruiter would be able to give you more information once you arrive here, but yes." oldu. Sanırım recruiter ile bizzat yüz yüze konuşmak lazım, bir yolu olmasa direkt kesin olarak hayır derdi diye düşünüyorum.
  • WAT programi ile Wisconsin Dells tecrubeleri

    Work and Travel (WAT) Programı
    3
    1 Oy
    3 İleti
    631 Bakış
    ardausawA
    @Kaan-0 tecrübelerin nasıldı dostum
  • 2021 J-1 WAT Programı

    Work and Travel (WAT) Programı
    35
    0 Oy
    35 İleti
    1k Bakış
    denizci10D
    @gucarslan helal olsun genç arkadaşlarımıza. Yolları açık olsun. Keşke turist vizesi için de böyle bişey olsa.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum