Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Türk Community College?

5
    0 Oy
    5 İleti
    461 Bakış
    B
    @kingocali teşekkür ederim bir inceleyeyim
  • Bu üniversiteye gidilir mi?

Taşındı
    12
    0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    dunyaliD
    Selamlar hocam. Bahsettiğiniz üniversiteyi biliyorum. Fırat üniversitesi uolp yazılım mühendisliği. Bu aralar benim de kafamı çeliyor. Siz burayı tercih ettiniz mi? Gerçekten de avantajlı mı özellikle 2 yıl opt konusunda?
  • OPT, Community College hakkında soru

24
    2 Oy
    24 İleti
    2k Bakış
    mehmet.JSM
    @Erdem-M, içinde söyledi: OPT, Community College hakkında soru @DunyalilardanT Selamlar, benim de bir sorum olacaktı, acaba sizce İngilizce Öğretmenliği bölümünün ABD'de ki geçerliliği nedir? Çok tutulmayacak bir şey olduğunu düşünmekteyişm ama fikrinizi de almak isterim, aynı şekilde sizzin de @crazycells , teşekkürler. Şuan 2. sınıfta okumaktayım fakat orda bir denkliği varsa bile zor ve şüpheli diye düşünmekteyim. Aydınlatır mısınız? Kanada'daki İngilizce hocam İranlı. Ama gerçekten iyi öğretmen. Kendisi bu duruma gelebilmek için master yaparken akşam 16:00 dan 23:00 kadar hergün ders çalıştığını söylüyor. "Arkadaşlarım o saatlerde Cafe ya da barlarda çalışıp para kazanırken ben ders çalışmayı tercih ettim. Şu an arkadaşlarımdan çoğu ülkelerine dönmek zorunda kaldı ben ise University of British Columbia da phd yapıyorum." diyor. Bunun anlamı " neden yapamayasın?". Kolay yok." Yeter ki iste ve çok ama gerçekten çok çalış. " diyor. Bence haklı.
  • GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak?

16
    0 Oy
    16 İleti
    334 Bakış
    crazycellsC
    @enestalha, içinde söyledi: GC Sonrası Birleşik Krallıkta Lisans Eğitimi Almak? @crazycells 2 Defa Re-entry permit alınabilir mi ki? Böyle birşey var mı yani? Var :) Sayin @knnrn 'in linkini verdigi konuyu inceleyebilirsiniz. 2 defa 2 yillik alabilirsiniz, sonrasinda ise ABD'de az yasadiginiz icin maksimum 1 yil izin alabilirsiniz ama 3. kez basvurmanizi zaten tavsiye etmem, 2 defa basvuru yapmak 4 yillik egitim icin yeterli diye dusunuyorum...
  • Community College

12
    -3 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    maestroM
    https://www.instagram.com/tv/B88qZGLgIeO/?igshid=vqucbij0a18y fuar varmış ilgilenen kişilere duyurulur.
  • Üniversite Kredi Transferi mi, Bitirip Gitmek mi?

6
    3 Oy
    6 İleti
    762 Bakış
    R
    @Stickezz Bol sanslar dilerim.
  • 9 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @dmr, içinde söyledi: 🇹🇷 🇺🇸 USA-Turkiye Cift Diplomali Lisans Programlari - Anadolu Universitesi, Dokuz Eylul Universitesi, ITU, ODTU - 1 yil calisma izni(OPT) Daha önce bu bölümü bitirmiş saygıdeğer büyüklerim benim bu program hakkındaki sorularıma cevap verebilir mi? -Ben geri dönmemek üzere gitmek istiyorum green card çıkmaması ihtimalinde (bilindiği üzere çok büyük bir ihtimal) orada üniversite bittiğinde 1 yıl opt hakkımı kullandıktan sonra nasıl kalabilirim ( yüksek lisans için param kalmayacak muhtemelen , eğitim için yaklaşık 60k USD bütçem var ve yaptığım hesaplara göre hepsi bu program sürecince harcanmış olacak) bana bilgi verebilir misiniz? O kadar kaynağımı orada tükettikten sonra geriye dönüp tekrardan Türkiyeye gelmek istemiyorum... Dediginiz durumda OPT donemine girerken uygun bir is bulmaniz gerekecek, o durumda hem statu sahibi olursunuz, hem de calisip para biriktirebilir duruma gelirsiniz.
  • Green card ile üniversite okumak için çalışmak.

Kilitli
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    349 Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2237/green-card-ile-üniversite-okumak/8
  • Nerede okumalı?

1
    0 Oy
    1 İleti
    159 Bakış
    A
    Merhaba arkadaslar ismim EFE. 20 yasindayim 2020 Green Card cekilisini kazandım ve nerede okuyup ayni zamanda calisabilirim . Ev ulaşım gibi sorunları nasıl çözebilirim bunlar hakkında kaygılarım var yardimci olabilirseniz önerilerinize ihtiyacım var. 2 sene yazları Work&Travel programı ile calistim Colorado eyaletinde fakat Colorado bana çok pahalı geldi.
  • Türkiye'den Amerika' ya Üniversite

6
    0 Oy
    6 İleti
    520 Bakış
    S
    @Famel teşekkür ederim bakacağım hemen.
  • Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak

Taşındı
    19
    1 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    O
    @knnrn, içinde söyledi: Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak @ferhat Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak içinde söyledi: @knnrn Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak içinde söyledi: @ferhat Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak içinde söyledi: Arkadaşlar bir sorum olacak. Bildiğim kadarıyla Amerikada devlet üniversitesi de olsa para ödememiz gerekiyor. Bir yandan çalışıp bir yandan okumak(başka bir gelir kaynağı olmadan) sizce mümkün mü? ABD'deki ogrencilerin %90'i boyle yapiyor zaten. Tabii ki mumkun. evet öyle ama yanlarında destek olan bir aile söz konusu tek başıma yaşam karşılamak anlamında soruyorum malum dolar kurundan dolayı ailemin yollayabileceği para çok bir işe yaramaz Benim isyerimde full-time calisip bir yandan da universite okuyan arkadaslarim var. Aileleri herhangi bir yardim yapmiyor. Kazandigi parayla kirasini odeyip cocuklarina da bakiyor. İyiymiş ben eşimle gelmeyi düşünüyorum ikimiz çalışıp bir yandan ben üniversite okumak istiyorum mümkünse eğer okumak güzel birşey
  • University of the People

Taşındı
    14
    2 Oy
    14 İleti
    3k Bakış
    mutlukurt0534M
    @mutlukurt0534 En son yazmış olduğum yoruma edit. Arkadaşlar university of the people da ingilizce kursu bulunuyormuş. Bugün gelen mail bu yönde [image: 9jSDMO.png]
  • Amerika'da kısa süreli sertifika programları

Taşındı
    2
    3 Oy
    2 İleti
    836 Bakış
    crazycellsC
    @hockeyumpire2 Amerika'da kısa süreli sertifika programları. içinde söyledi: Merhaba Amerika'da herhangi bir 6 -12 aylık bir sertifıka programına yazıldığınızda , aynı branstan Türkiye'de ingilizceye cevirttiğiniz transkript, sertıfıka ve reference letter , program sürenizin kısalmasına neden oldu mu? tecrübesi olan arkadaslar yardımcı olabilirmisiniz lütfen. iyi günler 💐 Bu, onceki soruya gore oldukca farkli bir soru oldu acikcasi :slight_smile: @hockeyumpire2 FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları içinde söyledi: @crazycells 6 -12 aylık sertıfıka programları için Fafsa alınabılıyor mu? yada ne tür yardımlar mevcut geri ödemeli de olur? tecrube edenınız var mı? Sorunuzun cevabi programin icerigine gore degisecektir diye dusunuyorum ama genelde bu dediginiz diploma programlarinda oluyor. Sertifika programlari icin, hele de bu kadar kisa sureliler icin boyle bir degisiklik olacagini sanmiyorum. Ayrica cogu ciddi okul, bitirilmis programlarin bilgilerini transfer etmiyor. Yani Turkiye'de bir okul bitirip diploma/sertifika/derece aldiysaniz, bu surecte gormus oldugunuz kurs veya dersleri ABD'de baska bir programa tasiyip ikinci kez mezun olamiyorsunuz. Dediginiz ancak bitmemis diploma programlarinda transfer yapilabiliyor. Onun da konusu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite
  • Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak

Taşındı
    21
    1 Oy
    21 İleti
    3k Bakış
    S
    @huseyin Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak içinde söyledi: Lise 2 de olan biri green kartla amerikaya gidince lise 3 denmi devam eder ayrica turkiyeden ne tür belge goturmek gerekir Transcript yani not dokumu kesin gerekecek belgelerden biri. Eger munkunse matematik ve fen dersleri icin her donem ne ogretildiginin kisa bir ozeti olursa iyi olur, ama sart degil. Mesela matematikte abd deki bazi ogrenciler ortaokulda, bazilari lisede pre-algebra aliyorlar. Sonra sirasiyla algebra, sonra geometry, trigonometry, calculus aliyorlar. Siz turkiyede lise 1 ve 2 de bunlarin hangilerini ogrendiginizi gosteren bir belgeniz olursa, bir sonraki dersi alirsiniz. Bazi eyaletlerde seviye tesbit sinavi varsa da Charlotte, NC da yoktu, ve rasgele bir yerlestirme yaptilar bizim icin. Ozetle sinif gecmeden cok ders gecme sistemi diye dusunun. Iyi universitelere kabul icin, lisede iken mesela 4 sene matematik, 4 sene Language Art (edebiyat), 2 sene tarih almis olmak gerekiyor. Eyaletten eyalete cok fark vardir, bazi eyaletlerde, gocmen bir ogrenci online olarak istedigi lise dersi sinavlarini gecip, sanki o dersi almis gibi kredi alabiliyor. Bazi eyaletlerde, yaz okulunda online ektra ders alip liseden vaktinde ya da daha erken mezun oluyorsunuz. Amerika capinda genelleme yapmak cok zor. Onun icin crazycells in dedigi gibi gitmeyi dusundugunuz sehirlerdeki school district' lerle iletisime gecip tam bilgi alabilirsiniz.
  • Community College kabul şartları?

Kilitli Taşındı
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton Community College kabul şartları? içinde söyledi: ABD de bu okullardan onay almak için neler gerekir? lise başarı diploması şartı var mıdır belirli bir düzey? Onlisans egitimi ile ilgili olarak su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları
  • ABD Üniversitelerinden alinan diplomanin gecerliligi

Taşındı
    4
    0 Oy
    4 İleti
    691 Bakış
    crazycellsC
    @drakens ABD Üniversitesinden alınan diploma içinde söyledi: teşekkürler bir sitede abd ünilerinden alınan diploma dunyanın her ülkesinde geçerli diye bir yazı okumuştum da ilginç gelmişti ondan sormuştum bence onu sunun icin demislerdir, misal herkes "Stanford" gibi bir universiteden alinan diplomaya deger verecektir, fakat tabii dunyanin her yerinde her is icin bu diplomayi kullanamayabilirsiniz.
  • Virginiada instate olmak

Taşındı
    2
    0 Oy
    2 İleti
    634 Bakış
    crazycellsC
    @betula Virginiada instate olmak içinde söyledi: Oğlum amerika philadelphia doğumlu.anne baba Türk vatandaşı.ilk defa üniversite eğitimi için amerikaya gitti ve virginia eyaleti Washington dc de state üniversitesinde bir sene outstate olarak okudu.ikinci sınıfa başlarken,365 gününü doldurmamasına rağmen,instate başvurusunda bulundu.bu arada ehliyet işlemlerinede başladı. Fakat gelen yanıt:siz 365 gününüzü doldursanızda,eğitim amaçlı burada olduğunuz için instate olamazsınız. Bizim bu durumda ne yapmamız gerektiği konusunda yardımcı olurmusunuz? Su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/449/in-state-out-of-state-kavramlari
  • Scholastic Aptitude Test (SAT)'e Hazırlık

Taşındı egitim universite
    5
    7 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    damladavD
    ya bana da çok kolay geldi, ilk 5 soruyu yaptım diğerlerini de unutmuşum konuyu çalışsam yapacağım sanki :D
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k