Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar. Fikrinizi almaya ihtiyaç duyduğum için bu konuyu açma gereği duydum.

    Ben Amerika’da üniversite okumayı düşünüyorum.(hatta çok büyük ihtimal okuyacağım) Aklımda bazı sorular var isterseniz başlayalım. 🙂

    1. Sizce Amerika’da 3500 üniversite arasından 289. olan bir üniversiteye gidilir mi? Bazısı git kendini kurtar, Türkiye’de okursan diplomanın herhangi bir geçerliliği olmayacak diyor, bazısı da gerek yok gitme diyor.

    2. Eğer ki okula gidersem sizce mezun olduktan sonra iş bulma olasılığım nedir?(Bölüm Yazılım Mühendisliği) Bu arada okul bana OPT hakkı veriyor. OPT’yi kısaca açıklarsak; Amerika kendi üniversitesinden mezun olmuş kişilere en az 1 yıl ülkesinde kalma izini veriyor. Ben de diyorum bu 1 yıl içerisinde bir şekilde iş bulabilirim. Eğer bulamazsam diploma uluslararası olduğu için yurtdışına gitmem için diploma çok iyi bir araç olur.

    3. Üniversite’ye gidersem acaba tavsiyelerinizi nelerdir Amerika için. Kendimi geliştirmek için bu alan da bilgisi olanların tavsiyesi gerçekten benim için değerli olacaktır. Eğer ki bu bölüm hakkında herhangi bir bilginiz yoksa Amerika’ya dair bilgiler verebilirsiniz.(ne yapılır, bunları yapmazsan iyi olur vsvs) Kısacası her türlü tavsiyeye açığım.

    Ek Bilgi: Okulun ismi Sam Houston State University(SHSU) Bu okulu seçmenin sebebi ise okulun bizi in-state olarak kabul etmesi ki bu da fiyatı çok uygun yapıyor. Okulun bizi in-state olarak almasının sebebi ise Türkiye’de ki okulla anlaşması olması.

    Evet arkadaşlar sorularım bu şekildeydi. Ek olarak bir sorum daha var Amerika’da en ucuz sağlık sigortası ne kadar? Amerika’da yaşayanlar daha iyi bilir çok pahalı olduğu için sormak durumunda kalıyorum.:)

    Uzun bir yazı oldu lütfen kusuruma bakmayın ama yardımcı olursanız çok memnun olurum. Her türlü tavsiyeye açık olduğumu söylemek isterim. Selamlar.


  • Merhaba @n0ne

    Gidilir neden gidilmesin.Burada veya Amerika harici farklı bir ülkede okuyacağın bölüm sonrası Silikon Vadisi hedefin olacaktır sanıyorum 🙂 o hedefine 289. sıradaki okul ile daha kestirmeden gidebilirsin. İşin mutfağına gidiyorsun sonuçta.Burada gitmeye çalışan herkesten daha farklı bir cümle kuracağım "git kendini kurtar" 🙂

    Mezuniyet sonrası bir sene daha kalma hakkın varmış isteyerek ve severek yapıyorsan işini, güzel yerlere geleceksindir.

    Üçüncü sorundaki açıklamaları Amerika'da yaşayan ve tecrübe sahibi arkadaşlar cevaplayacaktır.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Kesin git. okul bitiminde en kötü estonyaya gidersin acık net. Türkiyede durma.Yıllık 5 bin usd civari mi? Bedava..yazilimci arkadas var ottü teknokentte calıstıgı firma battı maasını hala alamıyor 2 senedir mahkemede.İşsiz. baba evinde hakaret yiyor benim gibi. Git.


  • @tanti Hocam teşekkür ediyorum cevap verdiğin için. Dediğin gibi; sevdiğin bir işse istediğim yerlere gelebilirsin. Benim de sevdiğim bölüm olduğu için beni iyi bir yerlere getireceğini düşünüyorum.

    1 yıl için de amacım bir şekilde kesinlikle Amerika’da kalmak. Kalırsam zaten dediğin gibi hedef Silikon Vadisi.(olur ya da olmaz:)} Etrafımda ki herkes nerdeyse senin gibi diyor; kaç kendini kurtar. :)) Bu fırsat bir daha gelmez diyorlar. Benim de düşüncem, green card çıkma ihtimali çok çok düşük olduğu için üniversite aracılığıyla Amerika’da kalmak. Ha kalamazsam dediğim gibi sorun değil, diplomanın verdiği avantajla yurt dışında iş bulabileceğimi düşünüyorum. Ama umarım Amerika’da kalabilirim. 🙂 Tekrardan teşekkür ediyorum cevap verdiğin için. Sevgiler.


  • @calibraturbo Hocam dediğim gibi amacım Amerika’da kalmak. Ha.. Amerika olmazsa az önce yazdığım ve senin de dediğin gibi diplomanın avantajıyla Avrupa’da bir yerde iş bulabilirim diye düşünüyorum. Tavsiyen için teşekkür ediyorum. Sevgiler.

  • ⭐⭐

    @n0ne arkadaşım birde okumak istediğin üniversitenin yök tarafından denklik verilip verilmediğini araştır yoksa diploman trde gecersiz olur


  • @n0ne yazılım işi diploma ile olmuyor, çok iyi matematik ile oluyor. Matematik bilginize güveniyorsanız hiç sorun yok.


  • @starwars diploma ile kesin bir iş bulabileceğimi zaten söylemedim kardeş:) avantajlı olabilir dedim bulmamda. yani diplomam var kesin iş bulurum diye bir şey söylemedim. önerin için teşekkürler.


  • @yapay-zeka hocam söylemeyi unutmuşum; Türkiye’de ki üniversite de diploma veriyor. yani çift diploma alıyorum. o konuda sıkıntı yok yani. teşekkür ediyorum önerin için:)


  • @n0ne şimdi yazdığıma baktımda biraz sert olmuş 🙂 şunu demek istedim; düşündüğün bölüm için üniversitenin adının pek bir önemi yok (diploman olması her yerde artı katar) ilk 10 üniversitedeyi ayrı tutuyorum, bunlar işverende psikolojik etki yapar. Özetle 50 ile 500 arasında okulun sağlayabileceği network dışında pek bir fark yoktur. Her şey gönlünüzce olsun.


  • @starwars dediğin gibi ilk 10 üniversite hariç pek bir etkisi olmaz. benim demem istediğim, türkiye gibi bir yerde eğer yurtdışında bir eğitim almışsan seni diğerlerinden bir adım öne çıkarır. avrupa için ise az da olsa bir etkisi olur gitmem de.{türkiye’de alınan diplomaya nazaran:)}

    matematik konusuna gelirsek; bu bölümün için de yine bölümler var. bazı alt bölümler çok iyi matematik,fizik ister örneğin; pyhton. bazı alt dallar ise diğerlerine nazaran daha az matematik ister. velhasıl bölümden bölüme değişir. zaten bölümü severek yapıyorsan, ya da bu mesleği gerçekten yapmayı düşünüyorsan, matematiğin engel olacağını düşünmüyorum. zaten çok istenilirse bir şekilde başarılabileceğini düşünüyorum. ama matematik dediğin gibi önemli. önerin için teşekkür ediyorum. selamlar.


  • Selamlar hocam. Bahsettiğiniz üniversiteyi biliyorum. Fırat üniversitesi uolp yazılım mühendisliği.

    Bu aralar benim de kafamı çeliyor. Siz burayı tercih ettiniz mi?
    Gerçekten de avantajlı mı özellikle 2 yıl opt konusunda?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

31
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum