DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Ben de 2025 kazananıyım case number ım çok iyi değil fakat yine de DS-260 formunu doldurdum.
    Sizlere bir sorum var greencard hakkımı kaybetmek istemiyorum fakat şu an için Türkiye'deki işimden istifa etmek de istemediğim için Amerika'ya taşınmayı düşünmüyorum. Hakkımı kaybetmeden giriş-çıkış yaparak kartı elimde tutabilir miyim? Ya da yılda 6 ay kesinlikle Amerika'da kalmalı mıyım?


  • Merhabalar, bir konuda yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. bu konuda çok fazla araştırma yaptım bu platformda neredeyse tüm konuları okudum ama sormadan içim rahat etmeyecek yine de 🙂 Ben 2025 talihlilerinden biriyim ancak sıralamam çok yüksek 2025EU23XXX şuan bir evlilik sürecindeyim ama henüz erkek arkadaşımla nikahımızı yapmadık. DS-260 Formunu da doldurmadım çünkü bekar olarak doldurup öyle mi nikah yapmalıyım yoksa nikah yapıp öyle mi formu doldurmalıyım bilmiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var...


  • @lumos hocam cevap için teşekkürler 🙏 1 sorum daha olacaktı. Açıköğretim fakültesinde lisans aktif öğrenciyim eğitim bölümüne bu bilgiyide girmem gerekiyor değil mi ? Şimdiden Teşekkür ederim


  • Merhabalar benim sizlere birkaç sorum olacak cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Ben şimdi DS-260 formunu tamamladım göndermeden hemen önce bir iki noktadan emin olamadım.

    1. Ben şu an da online bir işte çalışıyorum çalıştığım şirket istanbulda bir şirket fakat ben orada yaşamıyorum. Aynı zamanda şahıs şirketine sahibim fatura kesebilmek adına. yani e devlette bu şirket değil benim şahıs şirketim görünüyor. Fakat aylık olarak bu şirket bana ödeme yapıyor. Formda şu an çalıştığım yer için çalıştığım şirketin adını mı yazmalıyım. Adres olarak da oranın istanbuldaki adresini mi yazmalıyım, online olduğum için kendi adresimi mi?
    2. Üniversiteye kktc de başlamıştım 2 yıl okuyup geçiş yaptım (hiçbir belge almadım) ve türkiyede bir okuldan mezun oldum. O 2 yılı da eklemeli miyim? kuzey kıbrıs diye bir ülke olmadığı için tereddüt ediyorum.
    3. Son olarak son 5 yıl içinde başka ülkeye seyahat ettin mi sorusu için 4 yıl 10 ay önce kıbrıstan türkiyeye dönüş yaptım temelli olarak. Bunu eklemeli miyim
      Şimdiden teşekkür ederim herkese 🙏🏻

  • Merhabalar,

    Formu doldururken çok dikkatli olmamıza rağmen "Anne Kızlık Soyadı" kısmında malesef güncel soyadını kullanmışız. Formu tekrar açtırmak istemedik.

    Bu şekilde kalmasında bir problem olur mu?

    Teşekkürler.


  • Merhaba. Ds-260 formunda adresler kısmında 16 yaşımizdan itibaren yaşadığımız adresleri istemişler.. ben eksiksiz doldurdum, ancak şöyle bir durum varr mesela unide okurken ordaki evimin adresini yazdım ok. Ama e devleltte o adres yok çünkü ikametgahimi almamışım.. askerde yedek subay olarak çalıştım adresimi yazdım forma ama ikametgah baba evi duruyor hala e devlette mesela.. iş yerinde de aynı duruum var.. ben edevletten bağımsız olarak yaşadığım adresleri yazdım.. zaten yasaddigim tarihler iş ve eğitim belgelerime bakildiginda anlaşılıyor. Bu durum sorun olur mu?


  • @crazycells evet doğrudur


  • @lumos çpk teşekkürler


  • merhaba arkadaşlar önceki yıllarda dosya taşımak için benin diye bir ülkeye başvuran oldumu arama kısmına yazdım ama bir sonuç bulamadım eğer başvuran olmuşsa şartlarını bilen varmı.


  • @crazycells Ben londradayım ancak eşim henüz burada değil o 2 ay sonra gelmiş olucak yani şu an onun herhangi bir adresi yok burada ki talihli o ve muhtemelen şu an benim adresimi girsek bile 2 ay sonra değiştirmiş olucaz. şimdi benim adresimi girip daha sonra o da gelince yeni adresimizi mail yoluyla adres güncellemesi olarak yapabilir miyiz?

    Ulkeden çıkmamayı düşünmekten değil benim vizemin uzatılması süreci zaman alıcak bir süreç yaklaşık 2 ay sürüyor. O sürede aslında ingiltere dışına çıkmama şartım bile var yani enteresan, illegal bir durum yok ama elimde güncel bir oturma izni kartı (BRP) olmayacak henüz basım aşamasında olacağı için Konsolosluğa o kartı veremicem eğer sorarlarsa. İngilterede mülakata giren varsa o BRP sorulması sürecini biliyordur diye düşünerekten sordum.


  • @crazycells Merhaba ben 24 yaşında bir erkeğim ve bende de aynısı olmuştu sonra bişey indirdim ve buton çalıştı ama heyecandan ne olduğuna ne dediğini anlamadım ne içindi o bilgi verirmisiniz. Teşekkürler


  • @gucarslan 5 yıllık turist vizem var. Ondan seçebilirim diye düşünüyorum. Önceki seneye baktığımda çoğu kişi viyana seçmiş. Sizin bu konudaki tavsiyeniz nedir? Birde Viyana oturumunuz yok sizi kabul etmiyoruz diyebilir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmeterol1912 "selective servise" ile alakalı bilgi veren bir sayfa. şuan bir şey yapmanıza gerek yok..
    detaylı bilgiyi buradan bulabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system/1

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evr neden forumu okumamakta ısrar ediyorsunuz?
    bu başlığın 3. iletisini okumalısınız. detaylıca açıkladım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mr-engineer-0 sorun olmaz ancak; asıl sorun sorularınızı sormadan önce forumu okumamanız bence.
    çünkü soruduğunuz soruları yıllardır defalarca soruldu ve cevaplandı.
    forumun arama butonu ücretiz bir hizmet, kullanmaktan çekinmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozgu merhaba,

    1- çalıştığınız yerin adının hiçbir önemi yok, olmayacakta. asıl işiniz neyse onu yazın.
    2- son mezun olduğunuz okulu yazın.
    3- ekleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ysfuncu dilerseniz girmeyebilirsiniz.
    önemli olan bir diploma sahibi olmanız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @simlidinazor öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    neredeyse bütün forumu okuduysanız bu soruyu soracağınızı düşünmüyorum öncelikle 🙂
    çünkü daha 2 sayfa önce cevaplamıştım aynı soruyu.

    şimdi formunuzu doludurun, evlendiğinizde eşinizi ekler mülakata birlikte gidersiniz.
    önemli olan formu erken şekilde submit etmeniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sisifos bu şekilde göçmenlik hakkınızı koruyamazsınız.
    eğer göçmen olmak gibi bir niyetiniz yoksa sürecinizie devam etmemeniz en doğrusu.
    ilgili konu için;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/1

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kermit1989 elbette diyebilir, bu riskleri sizin almanız gerek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

44
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum