Merhabalar, Austin'de yazılım/güvenlik alanında çalışıyorum. Daha kısa aralıklarla görüşebileceğimiz yazılım odaklı topluluk kurma planım var. İlgilenen varsa yazsın lütfen özelden.
evr tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Austin TR Yazilimcilari Toplantisiİlan ve Duyuru içinde yayımlandı
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar, 2025EU66XX şeklinde bir case number için yurtdışından mı yoksa Türkiye'den mi ilerlenmesi daha doğru olur? Tabi kesin bir şey söylenmesi zor olacaktır ama daha önceki tecrübelerinize dayanarak yorum yapabilirseniz seviniriz. Teşekkürler.
-
RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@ATS16 Söyledikleriniz mantıklı, gördüğüm kadarıyla herkes de bu şekilde ilerliyor. Bir sorun yaşayan da görmedim gerçi, ama yeni adreste 10 günü geçirmekle ilgili bir sıkıntı çıkar mı, tam emin olamıyorum. Gerçi 10 gün geçmeden Green Card da gelebilir tabii. Cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
Merhabalar, vizeyi aldıktan sonra en iyi çözüm anladığım kadarıyla hemen giriş yapmak; fakat sağlık, iş gibi durumlardan dolayı ağustos ayı içerisinde giriş yapabileceğiz gibi gözüküyor tek yönlü olarak. Bir yandan tedirginiz beklediğimiz için. GC sürecini başlatıp almadan donersek, bu sefer de tekrar çağrılma riski var. Malum bilet fiyatları da yüksek. Bu konuda deneyimi olanlardan biraz akıl almak istedik açıkçası. Biyometrik bilgiler için tekrar çağırma riskinin ne kadar olup olmadığını hesap etmeye çalışıyorum.
evr tarafından gönderilen son iletiler
-
@caglaror Merhabalar, bu gruba nereden ulaşabiliriz? WP veya Telegram var mı acaba? Teşekkürler şimdiden.
-
Merhabalar, Austin'de yazılım/güvenlik alanında çalışıyorum. Daha kısa aralıklarla görüşebileceğimiz yazılım odaklı topluluk kurma planım var. İlgilenen varsa yazsın lütfen özelden.
-
RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@ATS16 Söyledikleriniz mantıklı, gördüğüm kadarıyla herkes de bu şekilde ilerliyor. Bir sorun yaşayan da görmedim gerçi, ama yeni adreste 10 günü geçirmekle ilgili bir sıkıntı çıkar mı, tam emin olamıyorum. Gerçi 10 gün geçmeden Green Card da gelebilir tabii. Cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
Merhabalar,
İlk adres olarak arkadaşımızın evi olan New Jersey adresini verdik. Bir 10 gün kadar Newyork'ta otelde kaldık. Şu anda Texas’tayız ve burada kalıcı olarak yerleşmeyi düşünüyoruz. Henüz bir ev tutmadığımız için adres değişikliği bildiriminde bulunmadık.
Ancak otelde kalıyor olsak bile, 10 günü geçmeden fiziksel adresi değiştirmek gerekiyor mu? Eğer sadece fiziksel adresi değiştirirsek, mailing address aynı kaldığı sürece bu durum Green Card sürecinde bir sorun oluşturur mu?
-
RE: Gelir vergisi / beyaniVergi Sistemi içinde yayımlandı
Merhabalar,
Mayıs sonu gibi ABD'ye ilk girişi yapacağız Greencard ile. Freelance ve TR'den maaşlı çalışanım (remote). Sanırım freelance çalışanlar estimated tax ödeyerek yıl sonu yüksek vergilerden kaçınabiliyorlarmış. Zorunlu olduğunu duydum eğer bir yerde çalışmıyorsam.
Benim durumumda April 1–May 31 periyoduna denk geliyorum anladığım kadarıyla fakat bir muhasebeciye sorduğumda ilk yılımda ceza olmaz gibi bir ifade kullandı.
Yine de tahmini bir gelir yazıp ödemek gerekir mi? Eşim de çalışmıyor bu arada. Kafama çok takıldı. Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
Kaynak :
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
Merhabalar, vizeyi aldıktan sonra en iyi çözüm anladığım kadarıyla hemen giriş yapmak; fakat sağlık, iş gibi durumlardan dolayı ağustos ayı içerisinde giriş yapabileceğiz gibi gözüküyor tek yönlü olarak. Bir yandan tedirginiz beklediğimiz için. GC sürecini başlatıp almadan donersek, bu sefer de tekrar çağrılma riski var. Malum bilet fiyatları da yüksek. Bu konuda deneyimi olanlardan biraz akıl almak istedik açıkçası. Biyometrik bilgiler için tekrar çağırma riskinin ne kadar olup olmadığını hesap etmeye çalışıyorum.
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar, Viyana konsolosluğu mülakat tarihi konusunda iletişimdeyiz de. Bu süreçte tam zamanlı çalıştığım SGK'lı yer dışında vergi mükellefi(Şahıs firması) kurarak freelance olarakta çalışıyorum. DS260 iş alanında düzenleyip bu bilgiyi de eklemek gerekir mi?
-
RE: DV2025 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar,
Dosyamızı taşımayı düşünüyoruz ama Schengen vizemiz yok, kovalamaya da devam ediyoruz. Hongkong ya da Bangkok hem zaman hem de maddi açıdan bizi oldukça zorlayacak. İngiltere'ye vize almak daha kolay diye biliyoruz. İngiltere vizesi alsak ve dosyayı İngiltre'ye taşısak olur mu? Forumda hiç İngiltere mülakat deneyimi olan görmedik. Özellikle İngiltere seçilmemesinin bir sebebi mi var? Bilgisi olan veya başka önerisi olan varsa, yardımcı olabilirse seviniriz. Teşekkürler.
-
Merhabalar, 2025EU66XX şeklinde bir case number için yurtdışından mı yoksa Türkiye'den mi ilerlenmesi daha doğru olur? Tabi kesin bir şey söylenmesi zor olacaktır ama daha önceki tecrübelerinize dayanarak yorum yapabilirseniz seviniriz. Teşekkürler.
-
Merhabalar,
Formu doldururken çok dikkatli olmamıza rağmen "Anne Kızlık Soyadı" kısmında malesef güncel soyadını kullanmışız. Formu tekrar açtırmak istemedik.
Bu şekilde kalmasında bir problem olur mu?
Teşekkürler.