• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. sisifos
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 11
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

sisifos

@sisifos

4
    İtibar
    20
    Profil Görüntülemeleri
    11
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

sisifos Takip etme Takip Et

sisifos tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 Merhaba, Bu yazınızı çok dikkatlice okumuştum. Bana da çok faydası oldu öncellikle elinize sağlık. Yazınızda da böyle bir cümle mevcut. ''Viyana'da sağlık muayenesine girecekseniz istediğiniz zaman Tetraxim yaptırıp OPA ile doz tamamlaya devam edebilirsiniz.'' Aslında sormak istediğim OPA ile devam ettirdiğiniz dozlarını daha sonrasında Amerika'ya bildirmeniz gerekiyor mu? Kart basım süreci için bir önemi oluyor mu?

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      S
      sisifos
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@arnblt çok teşekkür ederim yanıtınız için

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      S
      sisifos

@Flight101 çok teşekkür ederim

S
      sisifos

sisifos tarafından gönderilen son iletiler

@Flight101 çok teşekkür ederim

S
      sisifos
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Herkese Merhaba,
      Fransa için adli sicil kaydımı nasıl aldığımı paylaşacağım. Umarım sizler için faydalı olur.
      Öncelikle adli sicil kaydını online olarak veya posta yoluyla alabiliyorsunuz fakat posta yoluyla almanızı tavsiye etmem. Çünkü posta yoluyla gönderdikleri evrak da aslında online aldığınız evrak ın birebir aynısı. Yani herhangi bir ıslak damla/mühür imza bulunmuyor. Çıktı alınmış kağıt gibi siyah-beyaz bir kağıt gönderiyorlar. Fransa birkaç gün içinde kargoya verse de bana ulaşması oldukça uzun sürdü. Bu sebeple online almak daha iyi olabilir, evrak ın üzerinde bizdeki e-devlet kayıtları gibi bir doğrulama numarası var.

Başvuru linkini aşağıda paylaşıyorum. İngilizce dil seçeneği de mevcut.

Accueil - Demande d'extrait de casier judiciaire (bulletin n°3) - Casier judiciaire national - Ministère de la Justice

Fransa dışında doğduğum ve zaten aktif oturumum da olmadığı için başvurumu FranceConnect kullanmadan yaptım.

Çıkan ekranda hızlıca mail adresimi doldurdum ve yurtdışında (Fransa dışında) doğduğumu işaretledim. Eğer evrakı AB ye vermeyecekseniz yalnızca Fransızca olarak alabiliyorsunuz. O sebeple o kısmı tiklemeden bırakıyorum.

Bu adımdan sonra çıkan ekran çok basit kişisel bilgileri içerecek. Evidence kısmına 4 tane belge ekledim.

1. YENİ PASAPORTUM
      2. ESKİ PASAPORTUM
      3. FRANSA VİZEM (SÜRESİ GEÇMİŞTİ)
      4. FRANSA OTURUM BELGESİ (PASAPORTA BASILI OFII) (BU BELGEDE FRANSADAKİ ESKİ ADRESİM YER ALIYOR.)

Ben hem mail hem posta yoluyla aldım. Ama dediğim gibi mail ile aldığım evrakın aynısı geldi.
      Sorularımı bu mail adresine sordum. Postaya verdiniz mi? Talebimi aldınız mı gibi… Hızlıca dönüş yaptılar.
      Soruları Fransızca sordum, ingilizce biliyorlar mı bilmiyorum.
      [email protected]

S
      sisifos

@Flight101 Merhaba, Bu yazınızı çok dikkatlice okumuştum. Bana da çok faydası oldu öncellikle elinize sağlık. Yazınızda da böyle bir cümle mevcut. ''Viyana'da sağlık muayenesine girecekseniz istediğiniz zaman Tetraxim yaptırıp OPA ile doz tamamlaya devam edebilirsiniz.'' Aslında sormak istediğim OPA ile devam ettirdiğiniz dozlarını daha sonrasında Amerika'ya bildirmeniz gerekiyor mu? Kart basım süreci için bir önemi oluyor mu?

S
      sisifos

Merhaba Herkese,
      Aşılar ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Mülakat tarihimiz 5 Haziran olarak belirlendi, bu sebeple 3 doz vurulması gereken polio aşısı için nasıl bir yol izlememiz lazım? Molnar a ilk 2 doz yapılmış şekilde gideceğiz. 3. dozu olduktan sonra kart basımı için ABD ye bildirmemiz gereken bir durum var mı? Vizeyi alabilsek de aşılar tamamlanmadan kart basımına geçiliyor mu? Bilginiz var mı?

S
      sisifos

Merhaba Herkese,

Bildiğiniz gibi martta sayı 13.000 olarak açıklandı. Eşimle ikimizde yıllık izinlerimizi seçemiyoruz şirket atıyor, mart ayında iznimiz mevcut. Acaba doktor işini Mart ayında halletmek mantıklı mı? Nisan, Mayıs gibi current olursak eğer mülakata gidecek kadar 1 max 2 izin alabiliriz.

S
      sisifos

Merhaba,

Ben 16 Eylülde Fransadan police record almak için gerekli formları doldurdum. 18 Eylül'de de postaya verildiğine dair mail aldım fakat hala evime ulaşmıyor. Bu tarz postalar PTT ile mi gönderiliyor bilginiz var mı? ya da PTT de bununla ilgili nereyle görüşebilirim. Defalarca aradım, isimle sorgulama yaptılar fakat bizde böyle bir evrak yok diyorlar. Resmi evrak olduğu için de barkod numaram yok.

S
      sisifos

@yusufalak teşekkür ederim.

S
      sisifos

merhaba herkese, benim yine kafam karıştı sanırım. ben erasmus için 1 yıla yakın fransa da yaşadım. şimdi greencard için adli sicil kaydı mı almalıyım? yoksa bahsedilen başka bir vize türü mü?

S
      sisifos

@arnblt çok teşekkür ederim yanıtınız için

S
      sisifos

Merhaba herkese,
      Her şeyi okudum fakat kafama yine bir şey takıldı. Eşim ve ben Amerika'ya temelli yerleşmeyi düşünmüyoruz ama Türkiye'deki işlerimiz dolayısıyla Amerika'ya çok sık giriş çıkış yapıyoruz. Bazen aynı ay için de iki sefer bile gidip gelmişliğimiz oluyor. Bu durum da 6 aydan uzun kalmadığımız için aslında Green Card ı elimizde tutabilmiş mi oluyoruz? Yoksa işlerimiz Türkiye'de olduğu için ve Amerika' da bir işimiz bulunmadığı için yine sorun yaşar mıyız?

S
      sisifos