• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozgu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 5
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 2
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozgu

@ozgu

0
    İtibar
    21
    Profil Görüntülemeleri
    2
    Takipçiler
    5
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ozgu Takip etme Takip Et

ozgu tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhabalar, sizlerden görece uzun bir yazı ile destek talep ediyor olacağım. Mayıs ayında çekilişin bana çıktığını öğrendiğim anda uzun araştırmalar ile ds260 formunu hızlıca doldurup, geçmiş deneyimleri bolca okuyarak da yapmam gereken şeyin bu cn ile dosya taşımak olduğuna emin olmuştum. Fakat bunun için öncelikle sürecin başlamasını beklemem gerektiğini sonrası için de cut off olduktan sonra diğer konsolosluklara mail atarak rica minnet yoluyla dosya taşıyabileceğimi öğrenmiştim. Daha çok var diyerek hayatıma kaldığım yerden devam edip bu forumu da bir süreliğine rafa kaldırmıştım. 1 ay önce süreç başladı hadi araştırmalara devam diyerek buraya girdim ve yeni FAM yönetmeliğine göre artık KCC nin dosya taşımak için oturumu şart tutmadığını hatta birkaç ay önce bunu duyan bazı kişilerin dosyasını taşıdığını mülakat bile aldığını gördüm. 1 aydır forumu okuyor, kendi sürecimle ilgili doğru yolun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Tabii kafam da bir hayli karışıyor herkes gibi.
      Dosyayı KCC ile taşırsak mülakat alabilme garantimizin olmayacak olması beni düşündürüyor. Excell tablosuna baktığımda, birçok insanın Hong Kong veya Bangkok seçtiğini gördüm. Buraların çok tercih edilmesinin sebeplerini merak ediyorum. Ek olarak bu, yığılmaya sebep olup ilerleyen aylarda mülakat vermemelerine sebep olabilir mi? Bununla ilgili endişelerini yazanlar olmuş ve olabilir bunu bilemeyiz gibi cevaplar yazılmış. Çok haklısınız tabii bilemeyiz fakat bu ihtimali göz önünde bulundurup başka ülkeleri değerlendirebilirim diye düşünüyorum fakat neye göre değerlendireceğim konusunda kafam karışık. Dosyayı taşımak için seçtiğimiz ülke ile ilgili vize istememesi dışında nasıl kriterlere bakmamız gerekiyor tam olarak? Bir de KCC nin dosyayı taşıyacağının da bir garantisi yok anladığım kadarıyla. Bu kararı verirken dosyayı taşımak istediğimiz yer bir etken mi kararı vermesinde, olumsuz yanıt alırsak bu talebi başka bir ülke için yeniden yapabiliyor muyuz? İhtimali artırmak için neler yapabiliriz? Risk her zaman var farkındayım. Amacım riski minimuma indirerek ilerlemek. Özetle; evet dosyamı taşıyacağım fakat cut off olmadan taşımayı denemenin daha mantıklı olduğunu gördüğüm için nereye taşıyacağımla ilgili kararsızım ve araştırmalarıma devam ediyorum. Sizlerden de yorumlarınızı, tavsiyelerinizi rica edeceğim.
      Son olarak vaktinizi aldığım için üzgün olduğumu, bu iletiyi gönderene kadar çok direndiğimi fakat karmaşamı paylaşmaya ve desteklerinize ihtiyacım olduğunu söylemeliyim. Değerli vaktiniz ve emekleriniz için teşekkürler.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      ozgu
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar benim sizlere birkaç sorum olacak cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Ben şimdi DS-260 formunu tamamladım göndermeden hemen önce bir iki noktadan emin olamadım.

1. Ben şu an da online bir işte çalışıyorum çalıştığım şirket istanbulda bir şirket fakat ben orada yaşamıyorum. Aynı zamanda şahıs şirketine sahibim fatura kesebilmek adına. yani e devlette bu şirket değil benim şahıs şirketim görünüyor. Fakat aylık olarak bu şirket bana ödeme yapıyor. Formda şu an çalıştığım yer için çalıştığım şirketin adını mı yazmalıyım. Adres olarak da oranın istanbuldaki adresini mi yazmalıyım, online olduğum için kendi adresimi mi?
      2. Üniversiteye kktc de başlamıştım 2 yıl okuyup geçiş yaptım (hiçbir belge almadım) ve türkiyede bir okuldan mezun oldum. O 2 yılı da eklemeli miyim? kuzey kıbrıs diye bir ülke olmadığı için tereddüt ediyorum.
      3. Son olarak son 5 yıl içinde başka ülkeye seyahat ettin mi sorusu için 4 yıl 10 ay önce kıbrıstan türkiyeye dönüş yaptım temelli olarak. Bunu eklemeli miyim
        Şimdiden teşekkür ederim herkese 🙏🏻
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      ozgu