DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ircc haftasonu çalışıyormu? Haftasonu onay alan var mi ?


  • @Yusuf-4 bizim sonuçlarımız pazar günü gelmişti. Mail olarak.


  • Biz 3 arkadaş 29 Aralıkta torontodan başvurduk ve 5-6 gün sonra işlerimizden dolayı Türkiyeye dönmek zorında kaldık. Arkadaşlarımızdan birisine dün red mesajı geldi( Kanada olmadığı gerekçesiyle), diğer arkadaşımıza biraz önce geldi ancak onda hiçbir gerekçe yok, ben de bekliyorum hala 😕 . Bize bir yol gösterebilirmisiniz? Bitti mi bizim için bu serüven? Diğer yorumları okuduğumda Türkiyeye dönüp çalışma izni onaylananlar olduğunu görüyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @selcuk-c İşi nereden buldunuz ? Mülakatta kanada tecrübesi arandı mı ? Bende iş arıyorum ama uzun süre oldu henüz bulamadım.
    Sizin bu kadar kısa sürede iş bulmanız güzel. Genelde iş bulma sorun


  • @Yusuf-4 Homeoffice olarak remote uzaktan çalışma olabilir. Zaman gün önemli değil. Evinden çalışıyordur memurlar online iş modeli


  • Arkadaşlar Newfoundland ve Labrador eyaletleri veya novi scotia eyaleti halifax şehri yaşamak için ideal mi ?
    pr kalıcı oturum başvuru için bu eyaletlerin birinde 1 yıllık eğitime katılıp tamamlamak yeterli mi ? Böyle birşeyler duydum. Yoksa mutlaka iş teklifi gereklimi ?
    Şu an vancouverdayım ve hiç mutlu değilim. Bütçem yetmiyor.
    bilenler ve deneyimleyenler birseyler söylerse memnun olurum
    küçük şehirlerde iş ilanları çok az ve ev kiralama az


  • Ts2023 ile 3 yıllık çalışma izni alanlardan birisiyiz. kanada'da yaşamayı tercih etmedik ve geri döndük. Kalıcı oturum almak zor ve 3 yıl sonra bizim bunu almamız imkansız. Yaşlarımız 48 ve eşiminki 45
    Bundan sonra yapacağımız en iyi plan sürekli olarak değilde belli zamanlarda kanadaya gitmek ve en yakın gidişimizde sin numaramızı almak ve ikametgah adresimizi kanadaya taşımak. Eşimin eksik sgk primleri var en azından yurtdışında geçen süreleri sigorta primi olarak ödeyip bir şekilde emekli olmasını sağlamak. Bunun için ikametgah yurtdışı olması gerekiyormuş. Amerika vizemizde var gittigimizde hem kanada hemde amerikayı gezeriz diye düşünüyoruz. Sigorta prim ödemesinde yurtdışı geçen süreler sayıldığından uzun süre kanada içinde kalmaya gerek yok oradan tatil yörelerine geçer orada yaşarız belki. tayland, sri lanka, bali adası gibi yerlerde zaman geçiririz.
    Bize en olabilir yol bu şekilde geliyor en azından çalışma izni aldıysak bu şekilde kullanmak en güzeli bizim için. İkametgah adresimizi kanada yaparız bunun sayesinde. Eksik sigorta primlerimizi öderiz.


  • Dün ( Cumartesi) owp onay alan var mi?


  • @OSMAN78 küçük yerler ve iş teklifi mutlaka gerekiyor. İşveren bulmak zor.


  • @Yusuf-4 ne kadar süredir netice bekliyorsunuz ?


  • @gamsesiz 31 aralik basvurdum


  • @Yusuf-4 bizim 19 eylül başvuruydu online netice 25 eylülde gelmişti. Posta ile gelmeside 02 ekimdi. Belki size bir fikir olur.
    Tabi biz geri geldik kalmayı tercih etmedik. tekrar gitmeyi filanda şu an için düşünmüyoruz. ilerleyen zamanlarda farklı bir şekilde olabilir ama belli değil. Kalıcı oturum alamıyoruz puan yeterli olmuyor ne yazık ki


  • Merhaba 30 aralıkta çalışma iznine başvurduk, 10 ocakta çalışma iznimiz onaylandı. Fakat belgenin postayla gelmesi uzun sürer sanırım. Belgeyi arkadaşımın adresine gönderecekler, ben türkiyeyr döneceğim. Daha sonra arkadaşım bana belgeyi postalasa online SIN numarası alabilir miyim?


  • @kocar evet SIN numarası online alınıyor ama ayrıca zarf ile posta adresinize teslim ediliyor. Adresin güvenli olması gerekir SIN numarasının başkası tarafından bilinmesi risk deniliyor. En garantisi kendiniz service canada ofisine gidip orada anında SIN number almanız. Zaten işe girmedikten sonra SIN numarasının alınmasının önemi yok. İşe girişte isteniyor. İstediginiz zaman alırsınız acelesi yok. Önemli olan work permit belgesinin teslim alınması. SIN numarasını istediginiz zaman alırsınız.

    Bir arkadaşımızda kanada dışında elinde work permit var ve sanal posta adresi hizmetide almıştı ama online SIN number almak istemiyor. Çünkü zarf ile posta adresine gönderilecek orada SIN numarasının başkası tarafından görülme ihtimali oldugundan tercih etmiyor. Ne zaman kanadaya tekrar giderse o zaman service canada ofisinden kendim bizzat alırım diyor. En garanti yol


  • @gamsesiz çok teşekkür ederim bilgiler için. Yani şu anki durumda türkiyeden kanadadaki şirketlere online iş başvuruları yapacağım, sonrasında kabul alırsam gidip SIN alabilirim.


  • @kocar evet en doğrusu iş ilanlarına başvurmak. Umarım İş bulursunuz bayagı bir sıkıntı var iş bulma konusunda.
    Biz iş bulamadıgımız için geri dönmüştük ve ayrıca kiralar çok yuksek ve pahalıydı. Bunun dışında 3 yılın sonunda kalıcı oturum almak bizim için çok zordu. Ancak bir okula eğitime kayıt olup kanada içinde kalış süresi uzatılır onun dısında 3 yılın sonunda work permit suresi biter.
    En güzeli iş bulup öyle gitmek kanadaya gittiğinizde işinin hazır olması super olur.
    Ama diğer taraftan iş verenlerde hali hazırda kanada içinde olan adaylara öncelik veriyor.
    Böylede bir ters durum var. kanada içinde beklesen ayrı bir masraf , dışından iş arasan ayrı bir dezavantaj


  • @gamsesiz ben ve bir kaç arkadaş 25÷31 aralik tarihleri arasında basvurduk. Fakat herhangi bir gelişme yok su ana kadar. Hatta bir arkadaşım Türkiye ye donup sonuc beklemeye karar verdi. Muhtemrlen riske girdi. Ama malliyet yüksek olduğu için gitmek zorunda kaldi.


  • Bugün owp onayı alan varmı arkadaşlar ?


  • @Yusuf-4 Önerilen netice çıkana kadar kanada içinde kalmak. Genelde ret nedeni kanada dışına çıkmak oluyormuş.
    Elbette konaklamaların yüksek pahalı olması uzun süre kanada içinde kalmayı zorlaştırıyor. Bu arada kış mevsimi ve havalar karlı soğuk bu durumda yaşam konforunu etkiler. Turist olarak ts2023 ile çalışma izni alanların çoğu bir süre sonra geri dönüyor ve dönmeyede devam ediyorlar. Veya bir kısmının ilk başlardaki gibi isteği filan kalmamış. Almışlar çalışma iznini ama herhangi bir planları yok. Kanada'ya dair belki sonraları birşeyler yaparız kafasındalar.
    Kalıcı oturum almak çok zor ve yaşam giderleri diger yerlere göre pahalı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

43.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

439.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum