DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,
    Sizlere bir konuyu danışmak istiyorum. Benim CN'ım 18XXX olması sebebiyle, bu seneki mülakat performansını da göz önüne alınca, önümüzdeki sene Ankara Elçiliğinden bana sıra gelmeme ihtimali kuvvetli görünüyor.
    Dolayısıyla dosya taşıma veya AOS ihtimallerini gözden geçirmeye şimdiden başladım. Uzun süreli ABD turist vizem ve Schengen vizem var.
    AOS için internet'de yaptığım araştırmalarda, USCIS'in tam net olmayan bir 90 gün kuralından bahsediliyor. Turist vizesiyle ABD'ye girdikten sonra statünüzü değiştirme başvurusu için en az 90 gün beklemeniz gerekiyormuş. ABD'ye geliş amacınızın green card başvurusu değil turistik olduğuna fakat sonradan fikir değiştirdiğinize kanaat getirmeleri için bu sürenin geçmesi gerekiyor gibi bir anlam çıkıyor anladığım. Ayrıca bu 90 gün kuralı herhangi bir yasa vs değil, USCIS'in kendi iç mevuatı gibi bir şey galiba.
    Sorum şu, DV talihlileri de bu 90 gün bekleme kapsamında mı, yoksa DV talihlileri ayrı ele alıp onların green card başvuruları için 90 gün bekleme kuralını işletmiyorlar mı?
    Mantıken bu 90 gün kuralının ABD'ye turist vizesi ile gelip daha sonra alie birleşimi, evliik, EB vizeleri vs ile statü değiştirme durumları için geçerli olmalı, DV talihlilerinin zaten kazanılmış bir hakkı var, ABD'ye turist olarak girip daha sonra AOS yapmalarının bir art niyet olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum ancak mantığım doğru mu bilemiyorum.
    90 gün bekleme , üzerine GC başvuru süreci nedeniyle ABD'de toplam 4-5 ay kalmak gerekecek sanırım. Bu süre de iş yerimden izin almanın çıkartacağı zorluklardan endişe ediyorum.
    Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @Kerem-1
    Kerem Bey ABD vizeniz olması çok iyi. AOS cepte sayılır. Öncelikle bültenleri takip edin. Ankara'nın mülakat dağıtım performansını görün. Kötü gidiyorsa (ki öyle olacak muhtemelen), sizin numaranız diyelim ki tahminen Aralık veya Ocak'ta current oldu, Schengen vizeniz olduğu için Avrupa'daki ülkelere veya vizesiz diğer tüm ülkelere hemen transfer maili atmaya başlayın. Bir iki ay buralardan gelecek cevaba göre hareket edersiniz. Çalıştığınız için önce transfer etmeye uğraşın. Olmazsa son çare Nisan Mayıs gibi AOS yapmak üzere istifa edip ABD'ye gidin. Bol şanslar dilerim.


  • @Serapp merhaba bilgilerinizden yararlanmak isterim ben de 😊 numaram cok yuksek degil ama ola ki gelmedi mulakat, sadece benim Amerika vizem var cocuklarin ve esimin yok. Bu durumda nasil bir yol izleniyor? Şimdiden tesekkur ediyorum.

  • ⭐⭐

    @jtcarlos
    Numaranız fena değil, sıranız gelebilir ama yine de tedbirli olmakta fayda var.
    Öncelikle dosya transferini düşünün. Gidebileceğiniz vizeli vizesiz ülkelere mail atarsınız.
    Ayrıca AOS için şimdiden eşinize ve çocuklarınıza turist vizesi almaya bakın. Randevu tarihleri seneye verileceği için, bu forumun ana sayfasında görmüşsünüzdür, turist vizesi randevusu öne alma hizmeti var, ondan yararlanın.
    Hazırlıkları erkenden yapmakta fayda var.
    Fırsat buldukça forumda gezinin, mülakat deneyimlerini okuyun. Çok isteyen, çok araştıran ve erkenden harekete geçenler daima bir adım önde olurlar. Bol şanslar dilerim.


  • Bu yıl 2024 kazananları için umarım sancısız ve Ankara'nın bol mülakat dağıtacağı bir yıl olur. Herkese bol şans.


  • @gucarslan hocam merhabalar, 2024 istatistikleri hala açıklanmamış geçen yıl Temmuz başında açıklanmış sanırım, sizce 2024 istatistikleri yakın zamanda açıklanır mı? teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @Azad-Bilmez Bülten ile beraber açıklanıyor ülkelerin talihli sayıları yüksek ihtimalle 8-15 ağustos tarihleri arasında açıklanacak eylül bülteni ile birlikte bu bilgiler ilan edilecektir.


  • @ibrahimumut 6 ay hollanda'da kalmıştım police certificate istenmedi mülakatta bilginiz olsun.


  • @symbi0te bende mülakattan aylar öncesinde ufak ufak atıyordum hesaba, mülakata 3 ay kala 5k yatırdım hesap dökümünde gözüküyordu ancak sorun olmadı


  • @denizkzltp Ds formunu birey ekleme çıkarma evlenme gibi durumlarda açılması gerek tabi mülakat aldıktan sonra. Gc süreci uzun bir süreç bu yüzden ds formundan sonra iş değiştirme, ikamet değiştirme, yurtdışı seyahatleriniz için formu tekrar açtırmaya gerek yok ve sorunda teşkil etmez. Bu süreçte bir kez iş değiştirmiş sonra işsiz kalmış, ev değiştirmiş ve 4 kez almanyaya girdi çıktı yapmış olan biri olarak formu açtırmadım sorunda yaşamadım bilginiz olsun, şimdiden bu süreçte bol şans dilerim.


  • @myna aa çok iyi o zaman ama ben gene işimi şansa bırakmayayım fazla belge göz çıkarmaz 😅 konsolosluğa mail atıp belgeyi talep edeceğim. Çok teşekkür ederim cevabınız için. 👍☺


  • Merhabalar, sıralama cut-off’tan düşük olsa bile konsolosluğun çeşitli nedenlerinden ötürü mülakat alamama ihtimali olabilir değil mi? Böyle bir durumda başka ülkede vizesi ya da oturumu olmayan bir kişi nasıl dosyasını taşıyabilir? Teşekkürler.


  • @kkaya şansınızı deneyerek, sürecin bitmesine az kaldı ama henüz bitmedi, vize veya oturum istemeyen ülkelere mail atmaya devam edin derim


  • Merhabalar, case number düşük aos yapmak için ABD turist vizesine başvuru yapmayı düşünüyorum ; Green card talihlisi olduğumdan dolayı vermezler değil mi?


  • @Detroit2222 Gc sürecindeyken turist vizesi onaylanan da oldu red olan da. Aos için halihazırda bir vizenizin olması ve Abd de geçerli bir statüde yaşıyor olmanız gerekli, formda aos konu başlığında daha detaylı bilgiler mevcut


  • @myna 2024 kazananı @kkaya


  • @kkaya merhabalar bu sene bunun örneği çok gördük ds260 formunu ne zaman doldurmustunuz


  • @mehmetizmirli @kkaya ds260 formu eger erken doldurduysaniz mükemmel eğer geç doldursaydiniz 10.000 case numberi olan bir kişinin arkasına dusebiliyorsunuz.


  • @kkaya başka ülkeye vizeniz yoksa vizesi ülkeye deneyebilirsiniz muscat ve hong kong bu sene gayet güzel çalıştı ama seneye nasıl yol izler bilemeyiz.viyanada var tabiki


  • @rachedion surec beklemek ama tavsiyem şu başka ülkede yasadiysaniz adlı sicil kaydı almanız bazi ülkeler hemen vermiyor. Bunuda forumda basligi var hangi ülke ise nasıl alindigi yazmakta.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum