Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    arkadaşlar günaydın herkese öncelikle... geldik nisan ayına mülakatlar ne durumda bilen var mı? randevular hızlanmış mı? bültenlerin ne kadar gerisindeyiz falan özetle bilen var mı rakamları?

  • ⭐⭐

    @debbieLA77 Günaydınlar.

    Maalesef hiç ilerleme yok. Herkes çok üzgün.


  • @Sencerium üstat sana söyleyim öyleleriyle bu konularda fazla muhattap olmayacaksın, hedeflerindende bahsetmeyeceksin green card v.s zaten seni anlamayacakları için, moral bozmaktan başka bişey yapmıyorlar, benim de çevremde var amerikada napacaksın diyorlar cevap vermiyorum zaten anlamayacaklar...


  • @Murat-4 @Sencerium aynen, bu tarz insanlara verilebilecek en güzel cevap, - inşallah GC çıkarsa- oradaki yaşam standartlarımızı gözlerine sokmak olacak. Burada bir ömür çalışsa alamayacağımız arabayı orada bir veya maksimum iki yıllık maaşla alabilmek gibi mesela..

  • ⭐⭐

    günaydın arkadaşlar.pozitif düşünüyoruz.Evrene pozitif mesaj veriyoruz.Basıp gidiyoruz. 🙂


  • @Sencerium Hocam düşüncelerinize katılmakla yetinemiyor, altına imzamı atıyorum. Bekar bir mühendis olarak yaşadıklarınızı fazlasıyla yaşıyorum hem de çok daha düşük gelirle ve ek iş yaparak. Söylediklerinizin eksiği var fazlası yok vesselam.


  • @ilkerkaynar90, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Bu nedir ya bu green card başvurularının seneye kesinlikle ücretli olması lazım… yap abicim 2000 dolar + pasaport şartı + türkiyede açlık sınırı üstü gelir beyanı… dilekçe yazabiliyorsak gerekirse dilekçe yazalım daha kadınla erkeği ayrıştırarak amerika hayali kuran var benim ülkemi oralarda bu zihniyet temsil etmesin bir zahmet ya..

    Her dislike + 1000 dolardır.

    Yoğun istek üzerine fiyat güncellemesi yapılmıştır. 1000 dolar arttırdım.


  • Günaydın herkese.


  • @Sencerium hocam toplam 45 bin tl para giriyormus demissiniz. Su an o rakam para degil. Trde iyi kazaniyorsun diyen de salliyordur.
    Su an istanbulda Tek kisi insan gibi yasamak icin min. 50 bin tl gerekiyor. Insan gibi yasamaktan kasit kira maasin %30unu gecmeyecek, arada bir kenara para atip yurtdisina cikabilecek demek.

    Bana luks bir firmadan(mucevheratci,yerli Aile sirketi) teklif gelmisti four seasons hoteldeki yerleriyle alakali. Hayatimda trde calismadim,lakin kiralara baktigimda Eli yuzu duzgun ev 15binden basliyor(mecidiyekoyde baktim). Gorusmede 50 bin istedim, bunu soyleyince herifler guldu tabi. Kole calistirmaya alistirmislar. Elemanindan Milyon dolarlik mucevher satmasini istiyorsun, istenen parayi vereceksin.

    Yurdum is kulturu cok kotu. Surekli bir guc duellosu var,calisani ezmeye calismak,ego zaten tavanda. Yonetici yonetici degil,patron patron degil,sacma sapan muhabbetler.

    Trde muhendisseniz Ve isinizi iyi yapiyorsaniz,abdde rahat is bulup yasarsiniz(ingilizceye bagli olarak).

  • ⭐⭐

    @Sencerium cnm arkadaşımçok güzel şeyler yazmışsın... ama bunları kimseye kabul ettirmek zorunda değilsin, anlatma boşver... ben gidiyorum de... hatta onu bile deme biranda yok ol... ben amerikadayım dersin... kendini yıpratma hiç bizim ne güzel hayallerimiz var... hep beraber burada aynı dualara amin diyoruz... olmaz mı burada da var zırtapozlar başlalarının mutsuzluklarıyla tedirginlikleriyle beslenenler onları da mümkün olduğunda duymamazlıktan gelmek sürekli olumsuz konuşan ve sdile getirenden uzak durmak lazım bu dünyada onlardan bize hayır yok... senin yolun güzel bir yol kardeşim... bak bizim mangal partimize şunun surasında ne kaldı... bırak patronunu da sana oralarda ne yapıcan diyenleri de... sana ne lan napıcaksam yapıcam de geç... ne çocuğunun geleceğini anlatarak ne de başka bişey yorma kendini... 3-5 kişi kaldık şurada biribirini anlayan...geçinip gidelim birbirimize -destek olalım...

    başkalarından beklememeniz gereken 10 şey;
    1- herkesin senin gibi düşünmesini bekleme.
    2-herkesin seni anlamasını bekleme
    3- herkesin değişmesini bekleme.
    4- herkesin iyi olmasını bekleme.,
    5- herkesin seninle aynı fikirde olmasını bekleme
    6- herkesin beklentilerini karşılamasını bekleme
    7- herkesin seni onaylamasını bekleme.
    8-herkesin seni sevmesini bekleme.
    9-herkesin seni desteklemesini bekleme
    10 herkesin sana saygı duymasını bekleme...
    sonuç olarak ittir et şu herkesi mutlu yaşa... :)))

    sevgiyle kal kardeşim... 🙂
    2-


  • 45 bin tl güncel kurla maalesef 2300 dolar gibi bir meblağ yapıyor. Yani burada okumuş insanların çok iyi para aslında dediği şey, amerikada resmen asgari ücret kalibresi. gerçekten çok komik.. 🙂

  • ⭐⭐

    @Serap-2 nolucak böyle ya bu sene böyleyse seneye de bunlara sihirli değnek deymiycek herhalde aynı sıradanlık ve aynı şekil devam edecek o zaman 3000 kişi kazandı sanırım tr den doğru mu ne kadar mülakat aldı ne kadarı bekliyor

  • ⭐⭐

    @charon Bende bir işveren olarak bununla ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum.Esasında ana problem gelir dağılımındaki adeletsizlik.ABD de bu yok denecek kadar az. Türkiyede gelir dağılımındaki adeletsizlikten dolayı en fazla girişimcinin olduğu ve en çok şirket kurulan ülkelerden biriymiş.Çünkü insanlar asgari ücretten biraz fazlasını kazanacağıma elimde avcumda ne varsa bozar satar bir çiğköfteci,büfe,tekel açar asgari ücretx3 kazanırım diye düşünüyor.Haksızda sayılmazlar.
    Bende mühendisim ama şu anda okumuş insanların düştüğü durum içler acısı.Eskiden orta direk vardı o kısım yok oldu.Ve şu an beyaz yakada yok olmak üzere,yok oldu sayabiliriz.
    Bende kendi işimi yapmıyorum.Mühendislikte istediğim parayı alabilcek olsam neden şirket kurup başka işler peşinde koşayim ki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    chicago tayfası size özel hazırlanmış bir video


  • Ne güzel yazmışsınız güzel insanlar. Tüm olumsuzluklara kötü niyetli insanlara, ekonomik ve siyasi bunalımlara rağmen hala pozitif enerji yayan ve umut dolu konuşan insanların olduğu bir platforma sahibiz ne mutlu bize. Her şeye rağmen kendimi şimdiye kadar çok yıprattım ve bundan sonra kesin kararımdır: Amerika'da yaşayacağım güzel günlere ve güzel anılara saklıyorum kendimi.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 gaziosman paşa

  • ⭐⭐

    good morning yani günaydın ufaktan ingilizceye başladık 😃


  • @selamibasaran hocam amerikada da gelir adaletsizliği gayet mevcut. Ama trdeki gibi nufusun %80i asgari ücretle çalışmıyor. Lakin asgari ücretle abdde de zorlanıyorsunuz özellikle kiralara baktığımızda.
    İnsanların kendi işini açmalarının sebebi işverenlerin kalifiye elemanları çok umursamaması ve ya bu adam bana ne katabilirden ziyade bunu nasıl ucuza çalıştırırım diye düşünmesi. Ayrica çoğu şirketimiz aile şirketi ve fikirlere inanılmaz kapalılar.

    Bu durum sadece türkiyeye de özgü değil. Bütün 3.dünya ülkelerindeki kafa bu şekilde. 3.dünya ülkesi olmalarının sebeplerden bir tanesi de bu aslında.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 hemen hemen her köşe başında biri bekliyor sıkıntılı yermiş 😕


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    chicago tayfası size özel hazırlanmış bir video

    Bu tarz videoların her eyalet için çekilmesi gerek 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

44
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum