Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @agartahaa şu an amerikada swt programındayım ve ekimde sona erecek sona erdikten sonra kanadada bu olayları halledip gitmek istiyorum sizce yapabilirmiyim abi yeşillendirirsen çok memnun olurum.


  • Herkese merhaba:) J1 Research Scholar vizesine başvuruyorum. Ağustos'ta vize görüşmem var. 212e'ye takılıp takılmayacağımı merak ediyorum. Exchange visitors skills list e baktığımda tıbbi bir araştırmaya(512.12) gittiğim için büyük ihtimalle takılacak gibi görünüyorum. Bu konuda bilgi/deneyimi olan var mı?
    Ayrıca post-doc olarak çalışacak ve maaşımı üniversiteden alacağım ancak NIH grant le yapılan bir araştırmaya gidiyorum. Bu nedenle de 212e geçerli olur mu?
    Vize görüşmesinde söyleyebileceğim ve 212e den etkilenmemek için yapabileceğim bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler


  • @lokay selamlar, Bende NIH fonuyla çalışıyorum. 212 ile ilgili bir şey yazmıyor.

    Ben de size bir soru sorcaktım vize görüşmesini ne zaman almıştınız? Ben su an Amerikadayım, seyahat için TR ye gelmeyi düşünüyorum ve vize almam gerekicek. Vize tarihlerini ne zmna veriyolar en yakın ödeme yapmadan göremiyorum.


  • @mutlu234 Benim bir arkadas J-1 vizesi ile bir yilligina geldi ve DS-2019 u bir yil daha uzatti ama pasaportunda vizesini yenilemedi, dolayisiyla bir yil sorunsuz bir sekilde kaldi, sadece vize yenilenmedigi icin o sure boyunca eger ABD disina ciksaydi tekrar donemeyecekti bu nedenle ABD disina cikmadi, sorun yasamadi. Ben de bu sene ayni sekilde gecen yil geldim ve DS-2019 u uzattim ve pasaportumda vize 31 temmuz 2023 tarihinde bitti. Ben de yeni ds-2019 umla burada sorunsuz kalabilecegim ve hatta ehliyetimi yeniledim sorun yasamadim, kurumuma sordum birsey yapmam gerekiyor mu? bir yerlere bilgi vermem gerekiyor mu diye, ulke disina cikmayacaksam bu uzatma suresince sorun olmayacagini soylediler, bir sene sonra ulke disina cikarken guncel ds-2019 ile sorun yasamadan cikabilecegimi soylediler, Bir sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.


  • @fmyurtsever kusura bakmayın geç cevap veriyorum. Bana 17 Temmuz'da 27 Kasıma görüşme vermişti ancak Ankara için biraz daha erkene verebiliyor. Acil vize başvurusu yaptım ve tarihi 10 Ağustosa çekebildim.


  • merhaba. hali hazirda aktif b1/b2 vizem var, j1 researcher vizesine basvuracagim. bunu mulakata girmeden cikartma sansim var midir?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • Öncelikle iyi akşamlar herkese. @crazycells size bir şey sormak istiyordum. Benim yakın zamanda J1 scholar vizem onaylandı. Vize görüşmesindeki görevli ds2019 belgesinde iki sene kuralına tabidir şıkkını işaretledi ama pasaportum yeni elime geçti ve vizede de iki sene kuralına tabi değildir yazıyor. Hangisini esas almam gerekiyor ve bunun için konsolosluğa ulaşıp düzelttirme yaptırmam gerekir mi?


  • Eşimle birlikte J1 ve J2 olarak ayrı ayrı ds-160 formlarımızı doldurduk. Hem hata yapmamak (talimatlarda öyleydi) için hem de iki farklı kartla ödeyebilmek için hesapta tek tek yaptım.

    Grubun içinden kişi ekle dedim ama ayrı bir grupta üretti. Randevu iptal etmeden gruba kişi eklenemez dedi iptal ettim ikisini de ama bunları birleştiremedim, tekrar eklemeye çalıştığımda da "bu üye zaten mevcut" gibi bir uyarı aldım.

    Son durum alttaki gibi, MRVler ödendi, aynı gün aynı saate randevu aldım. Sistem biraz karışık geldi de, bu durum birlikte mülakata girmemizi engeller mi yoksa zaten böyle mi olması gerekiyor? Benzer tecrübesi olan var mıdır? Elçiliği arayıp talep mi etmek gerekir.

    Teşekkürler

    resim_2023-11-11_201439862.png


  • 31 Agustos 2023'te expire olmus J1 vizesini yenileme ve F1'e gecis hakkinda soru

    Herkese merhaba, uzun birkac sorum var simdiden kusura bakmayin lutfen (: Ben 2022 Eylul ayinda 1 yillik J1 vizesi ile ABD'ye geldim. J1 vizem 31 Agustos 2023 tarihinde expire oldu, uzerinde 'subject to 212E- 2 Year Rule/ TRKY yaziyor. Yani pozisyonumun suresi bittikten sonra 2 yil TR'de bulunmam gerekiyor biliyorum. Sonrasinda ayni pozisyonda 1 yil daha kalmaya karar verdim ve DS-2019'umda pozisyonum 2024 31 Agustosa kadar uzatildi. Eger su anda F1 ogrenci vizesine gecersem yeni F1 vize gorusmesinde 2 yil kurali bir sorun teskil eder mi? Eger F1 almak yerine buradaki pozisyonumu 1 yil daha uzatip J1 vizemi uzatmak istersem vize gorusmesine gittigimde bu iki yil kurali bir sorun teskil eder mi yoksa guncellenmis DS-2019'um oldugu icin vizem onaylanir mi? Baska bir sorum da fiziksel olarak mulakata katilmak yerine konsolosluga gerekli belgeleri yollayip J1'imi yenilemek ile ilgili. Bunun icin randevu tarihinde Turkiye'de olmam gerekli mi yoksa ABD'den belgelerimi posta yoluyla gondermem yeterli olur muydu? Her sekilde bu islem ne kadar zaman aliyor? Bu sekilde vizem onaylanirsa pasaportum ve belgelerim yine posta yoluyla bana geri gonderilir mi? Simdiden cok tesekkur ederim.


  • @HESTV Merhaba, ben 01 Agustos 2022 tarihinde 1 yilligina J-1 vizesi ile ABD ye geldim, vizem 31 temmuz 2023 tarihinde bitti, ama ben Mart 2023 tarihinde burada bir yil daha kalmak icin DS-2019 suresini buradaki calistigim universite kanali ile bir yil uzattim, guncel DS-2019 tarihim 31 Temmuz 2024, fakat pasaportta bir islem yapilmadi ABD de bulundugum icin, benim vize uzerinde de 2 yil krali vardi ama FDS-2019 uzatilirken bir sorun cikmadi, sadece pasaport uzerinde guncel bir vize olmadigi icin ABD disina cikarsam tekrar ABD ye giris yapamayacagim soylendi, eger bu sure zarfinda ABD disina cikma zorunlulugu yoksa ABD de yasal olarak bu sekilde kalinabiliyor, ben pasaporta guncel vize basvurusu yapmadim, benimle benzer durumda bir arkadasim vardi o DS-2019 unu iki yil uzatti ABD disina cikmadan, ve sonrasinda sursei bittiginde problemsiz Turkiye'ye donus yapti, dolayisi ile eger bir zorunlulugunuz yoksa ve bir yil sonra donecekseniz pasaporta guncel vizeye gerek yok, kolayliklar dilerim,


  • Merhabalar, yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Ben de sizinle ayni yolu izledim diyebilirim. Ben de 1 yilligina geldim, 31 Agustos 2023'te vize surem doldu ama DS-2019'um 2024 31 Agustos'a kadar guncellendi. ABD disina cikarsam expired vize ile tekrar donemem biliyorum. Ogrenmek istedigim sey aslinda guncel DS-2019 formum ile ABD disinda bir ulkeye gidip J-1 vize basvurusu yaptigimda, su anki J1 vizemde 2 yil kurali bulundugunundan bir problem yasar miyim? Yoksa konsolosluga guncel DS-2019 veya doktoraya baslayacagimi var sayarsak I-20 formu ile gittigimde vizem otomatik olarak yenilenir mi? 2 yil Turkiye'de kalmalisin denir mi?
    Cok tesekkurler.


  • @HESTV merbaba; F1 vizesine geçmeden önce iki yıl kuralını kaldırmak için başvuru yapmanız gerekiyor. Eğer Türkiye'den Tubitak veya MEB gibi bursla geldiyseniz ödemesinin %20 sini yapıp kalanı taksit yaparak iki yıl kuralını kaldırabiliyorsunuz. Bunun dışında hiç bir şekilde F1 vizeniz onaylanmaz. Size önerim DS2019 formunu uzatmanız. Sonrasında USA'den ayrılmadan doktora başvuru sürecini başlatmanız. O zaman sadece statü değişikliği yapıyorsunuz ama yine de iki yıl kuralını kaldırmanız gerekir yoksa UCSİS onay vermez. Bir de J1 vizeleri posta yoluyla yenileniyor ülkeye girdiğiniz de. Tabi du durum research scholar için mi geçerlidir sadece bilemiyorum. Work & Travel sebebiyle J1 vizeniz varsa posta yoluyla başvuru sanki biraz zor gibi. Research scholar olunca personal funding veya bulunduğunuz üniversiteden ücret alırsanız göstermeniz mümkün ve bu yüzden de sanki posta yoluyla uzatma yapmak daha da kolay olabilir diye düşünüyorum. ABD dışında başka bir ülkeye gittiğinizde J1 ile iki yıl kuralını kaldırmadığınız için yine sıkıntı çıkacaktır.


  • Merhaba, bilgilendirmeniz icin cok cok tesekkurler. DS-2019'umu uzatmam halinde, J-1 vizemi yenilemek icin basvurmak istesem ve Turkiye'ye donsem, bunun icin iki yil kuralini kaldirmak icin basvurmam gerekir mi peki? Ikinci bir senaryo olarak, onumuzdeki aylarda doktoraya kabul almam durumunda okula kayit olmam icin okulun yolladigi I-20 formu yeterli olur mu? (ABD'yi terk etmeden direkt doktoraya baslamaktan bahsediyorum yani.) Cunku hem iki yil kuralini kaldirtmak, hem de F-1 icin randevu bulup vizeyi almak kisa bir zaman almayacak diye dusunuyorum. Bu arada iki yil kuralini kaldirmak takriben ne kadar zaman aliyor bir bilginiz var mi? Tekrar cok cok tesekkurler.


  • Merhaba, eşim öğretmen olarak J1 ve bende J2 vizesi alacağım. Bugün belgelerimizi yolladılar. Yalnız ikimizinde 2 pasaportu bulunmaktadır. Yeşil pasaportlarımızda Avrupa vizelerimiz mevcuttur. Vize başvurusunu yeşil veya bordo pasaport ile yapmamızda fark var mıdır?
    Diyelim ki eşim yeşil bense bordo pasaport ile başvurursam sorun yaşarmıyız. Nasıl hareket etmemizi önerirsiniz? şimdiden teşekkürler ...
    eşim ögretmen bense yazılımcıyım.


  • Selamlar, J1 programı için Mart Ayı'nda vize görüşmem var. DS-160 formunda birlikte çalıştığım Abd'de bulunan tanıdık kısmını yok olarak belirttim fakat ablam Abd'de bulunmaktadır. Sizce görüşme esnasında yine yok olarak mı cevaplamalıyım yoksa ablamın Abd'de olduğunu fakat görüşmediğimizi mi belirtmeliyim. Değerli yanıtlarını bekliyorum.


  • @Lgelada3daMgda keşke tanıdık var deseydiniz. İki bilgi arasında çelişki olmaması gerekiyor. En önemli şey bu. O yüzden görüşmede yok diyeceksiniz. Vize görüşmelerinde sözün doğruluğu çok önemli onlar için.


  • @olkhon, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba, eşim öğretmen olarak J1 ve bende J2 vizesi alacağım. Bugün belgelerimizi yolladılar. Yalnız ikimizinde 2 pasaportu bulunmaktadır. Yeşil pasaportlarımızda Avrupa vizelerimiz mevcuttur. Vize başvurusunu yeşil veya bordo pasaport ile yapmamızda fark var mıdır?
    Diyelim ki eşim yeşil bense bordo pasaport ile başvurursam sorun yaşarmıyız. Nasıl hareket etmemizi önerirsiniz? şimdiden teşekkürler ...
    eşim ögretmen bense yazılımcıyım.

    merhaba. hangi programla eşiniz abd'de öğretmenlik yapacak acaba? bilgi vermeniz mümkün müdür?


  • Selamlar, J1 vizeleri hakkinda bilgi almak icin geldigim bu baslikta gordugum en buyuk eksiklik, J1 vizesinin alt kategorisini belirtmiyor insanlar. Halbuki J1 vizesinden J1 vizesine cok farkli kurallar, haklar, avantajlar ya da dezavantajlar var. O yuzden bence insanlarin J1 hakkindaki girdileri okurken bu kisisel kategoriyi goz onunde bulundurmalarinda fayda var.


  • Merhabalar,
    ABD de yasiyorum. Turkiye'ye gelme durumum var ve geldigimde J1 vizemi yenilemem gerekiyor.
    Acaba bu aralar internetten randevuyu ne kadar ileri tarihe veriyorlar? Benim maksimum 2.5 ay icerisinde geri donmem gerekiyor.
    Yetisir mi acaba?


  • @gsecer randevuya ihtiyaciniz yok ki, posta yoluyla yenileyeceksiniz. Turkiyeye gitmeden 3-4 hafta once ds160 basvurunuzu olusturun ki postaya verme sirasi var. Konsolosluk size email atacak, evet artik postaya verebilirsiniz belgeleri diye. Turkiyeye indiginiz gibi verirsiniz postaya.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum