( J ) Değişim Programı Vizeleri
-
@mugedeniz cevabınız için teşekkür ederim. eb2-niw için bir girişimim olmayacak şu an için ve Türkiye'ye giriş çıkış yapmaya devam edebilmem gerekiyor. Bu durumda sanırım Türkiye'de konsolosluktan yeni vize işlemi yaptırmam gerekecek sanırım. Maaşın da aynı kalmayacağını düşünüyorum, cost of livingi çok daha yüksek bir şehre geçiş yapacağım o sebeple değişecektir.
Geçiş işleri kesinleşirse bundan 4-5 ay sonra için olacak, ben de 4 ay sonra tatile Türkiye'ye gideceğim. Eğer mümkünse belgeleri vs tamamlayıp direkt randevu alarak gideceğim tarihe vize işlemini başlatıp tatil bitmeden pasaportumu alacak şekilde ayarlamayı planlıyorum. Ama henüz geçiş yapmamış olacağım diğer tarafa mesela. Özetle karışık bir durum gibi, sanırım onlar da yol gösterecektir.
Ne yazık ki bu tip durumlarda international officeler olmazsa çıkma ülkeden gibi mükemmel çözümler sunuyorlar. Elimden geleni yapacağım bakalım. Eğer burada benzer bir süreci yaşamış olan varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim.
Yoksa da eğer gerçekleşirse süreci burada anlatacağım zaten başkaları yararlansın diye
-
Merhabalar arkadaşlar, seneye okulumun anlaşmalı olduğu üniversitede exchange student olarak bulunmak istiyorum. Acaba bu konuda deneyimi olanlar var mıdır? Genelde bu vizenin süreci ne kadar sürüyor? Ne kadar erken başvurmalıyım acaba? Okulumuzdaki hocalar vize işi biraz sıkıntı demişti. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhabalar şu yakınlarda j1 vizesi için randevu alabilen var mı? ankaradan? ankara sürekli dolu diyor. var olan baş vurumu kapatıp istanbulda arasam tekrar ücret öder miyim? ya da yer bulabilir miyim bilmiyorum?
-
@Kaan-Özdemir merhaba, ben j1 için davetiye aldım, Ankara veya İstanbul randevuları arasında fark var mı? Davetiyeden sonra mülakat tarihi kaç gün sonrasına veriliyor?
-
@GOLDFALCON Hangisi daha yakına veriyor? İstanbul mu Ankara mı?
-
merhaba, J1 için daha önce randevusunu erkene çekebilen veya acil randevu talebinde bulunup yanıt alan oldu mu? Ankarada en erken ekim ayında randevu gözüküyor ama en geç temmuzda abdye giriş yapmam gerek. Randevu yakalama ihtimalim var mı daha erkene?
-
@tnaz Merhabalar,
Ben daha yeni emergency request de bulundum, kabul ettiler. Öyle olunca sizin için sistemde slot açıyorlar uygun olan tarihi seçiyorsunuz. DS-2019 formunda işe başlama tarihiniz eğer randevu tarihinizden önce ise istekte bulunabilirsiniz, ilgili belgeleri de ekleyerek. Umarım yolunda gider sizin için. -
J1 STAJ ViZESi iÇiN ARAŞTiRMA ve TECRüBELERiM
Merhaba,
Bir süredir J1’i araştırıyorum ve Türkiye’deki bazı aracı kurumları ziyaret ettim.
==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====
J1 STAJ ViZESi iÇiN ARACi ŞiRKET SEÇMEKK
Türkiye’deki kurumlar aracının aracısı denilebilir.
https://j1visa.state.gov/participants/how-to-apply/sponsor-search/
Yukarıdaki linkten kategori kısmında “intern” veya “trainee” kısmını seçin.
Türkiye’deki kurumlar, sayafadaki aracı şirketler ile çalışıyor
ve sizin bir takım işlemlerinizi tamamladığı için komisyon talep ediyor.Eğer linkteki kurumlara ulaşırsanız fiyatlar daha uygun olabilir.
==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====
J1 ViZESi MESLEKLERi
Birçok meslek J1 için uygun fakat daha çok mutfak ve otel ile ilgili işler var.
Ben mühendisim.
Linkedin üzeriden ABD’deki birçok staja başvurdum,
İK’ya mesaj yazdım fakat mühendislik alanında staj bulamadım.
Kendi gözlemim, ABD üniversitelerinden mezun kişiler tercih ediyorlar.Ayrıca aracı şirketlerde mühendislik işleri yok veya oldukça az.
Üniversitede mutfakla ilgili bölüm okunmasa bile
birkaç ay aşçılık eğitimi ve tecrübesi ile J1 alanların olduğunu internette okumuştum.Fakat Türkiye’deki birçok aracı şirket ile görüştüm.
Onların hepsi, üniversitede aşçılık okunmamış ise 5 yıl tecrübe gerektiğinden bahsettiler.Work and Travel programındaki gibi sınırlama olmamasına rağmen
Türkiye’deki aracı şirketlerin kabul oranını düşürmemek için
üniversite son sınıfları programa almak istememeleri gibi bir durum olabilir. -
Herkese merhaba nişanlım için J1 resercher vizesine basvurmayi dusunuyoruz. İlgili host hoca ve kurumu bulduk. Ancak turkiyedeki işler sebebi ile baslangiç tarihini seneye yazirmayı dusunuyoruz host hocamız kabul etti ancak mülakat ile program başlangici arasinda ne kadar süre olmalı sizce ? Çunku mulakata eylül ekimde girilirse program baslangici neredeyse 9 ay sonra olacak
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum