Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.
DV2024 Talihlileri DV2024 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!

Green Card ile Askerlik Tecili

• @waterman evet. Dövizle askerlik için Amerika vatandaşlığı beklemek en iyisi gibi duruyor. 2-3 yıl öncesinde istenilen belgeler arasında iltica yoluyla vs diye bir kural yoktu( elimde konsolosluğun verdiği eski belge ile şuankini kıyaslayabildiğim için söylüyorum)
    Ama hala buna rağmen iltica ile greencard elde eden insanların askerlik tescili veya döviz ile tamamladıklarını yapabildiklerini duyuyorum, sanırm bazıları gerçekten belgelere ve paraya bakıyor.

• ⭐⭐⭐

@merlin2020 evet maalesef yolsuzluk heryerde.. ABD vatandaşlığı almanıza ne kadar süreniz kaldı?

• @waterman 2,5 sene kadar

• This post is deleted!

• Selam. Greencard için istenen belgeler arasından askerlik durum belgesi de var. Asker kaçağı olduğum için bu belgeyi e devletten çıkaramıyorum, görünmüyor. Bu problem teşkil eder mi ?

• Dövizli Askerlik Yaptırınca Tam Olarak Ne Oluyor Parasını Ödeyip Askerlikten Komple Kurtulmuş Mu Oluyoruz Yoksa Sadece Tecil Mi Yani ABD Vatandaşı Olduktan Sonra TR'deki Askerlikten Komple Kurtulmanın Bir Yolu Var Mı Yoksa İllaki Gidip Bir Süre Askerlik Yapmamı İstiyorlar Mı? Ek Olarak ABD'de Zorunlu Askerlik Varmı Yani TR'deki askerlik işinden sıyrıldıktan sonra ordada zorunlu askerliğe çağrılıyormuyuz Tekrardan Teşekkürler.

• Herkese selamlar,
    Geçtiğimiz hafta sonu NY konsolosluğunda seçim için adres beyanı ile birlikte askerliğimi de 35 yaşına kadar tecil ettirmiş bulunmaktayım.
    Gereken evrakları hazır bir şekilde teslim ettiğinizde işlemler çok kısa sürmektedir.
    Teslim etmiş olduğum belgeler şu şekildedir;

• T.C. Kimlik kartı orijinali ve arkalı önlü fotokopisi.
    • Green Card'ın orijinali ve arkalı önlü fotokopisi.
    • Pasaportunuzun orijinali, biyometrik sayfası ve tüm işlem görmüş sayfalarının fotokopisi, vizeler, giriş çıkış damgaları dahil.
    • 2 Adet fotoğraf, hangi ölçüde olduğunun önemi yok, küçük bir şekilde keserek forma yapıştırıyorlar.
    • Askerlik erteleme başvuru formu, yurtiçi ve yurtdışı adreslerinizin, boyunuz ve kilonuzun, zorunlu olmayan alan olarak ise varsa iş bilgileriniz vb. kişisel bilgileriniz yer aldığı bir form. Formu elçilikte kendileri vermektedir.

Bazı yerlerde 36 aylık çalışma geçmişi gibi bir istek olduğunu okumuştum, bu başka statüde olan kişiler için geçerli olabilir ama eğer Green Card'ınız varsa başvurunuzu, oturumdan dolayı erteleme başvurusu olarak kabul etmektedirler. Herhangi bir çalışma kanıtı sunmanız gerekmemektedir.
    Ertesi gün e devletten kontrol ettiğimde askerlik tecil işleminin sisteme işlediğini gördüm.

• ⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan askerliğinizi komple bitirmiş oluyorsunuz online olarak videolar bitiriyorsunuz sadece

• Konsolosluktan yapılan erteleme işlemi ne kadar süre sonra e-devlet'e düşüyor. Türkiye'ye girişte sorun olmasın.

• Merhaba, 2004 dogoumlu oglum icin LA deki Turk konsoloslugundan askerlik tecili yaptirdik. Kendisi GC sahibi ve ayni zamanda universite ogrencisi. GC ile tecil oldugunu bilmeme ragmen okulundan ogrenci belgesi almasini istemistim, iyi ki de istemisim. Konsolosluk randevulu calisiyor bu konuda ama hem e-deblet sifresi icin gittigimiz icin randevusuz hallederiz dedik. Sabah gittik ama konsolosluk cok yogundu, randevuda olmadigi icin islemlerle ilgili gorevli hanim, ogleden sonra gelin dedi. Evrak olarak 2 fotograf, pasaportun damgali tum sayfalari, GC onlu arkali kopya, ogrenci belgesi istendi. GC ile sadece yapiliyor bildigim dedim ama sisteme girerken buna ihtiyacimiz var diyerek mutlaka ogrenci belgesini de istediler. Sonucta GC sonuna kadar, 7 senelik bir tecili oldu. Vatandas olunca bedelli olarak yapacak yani para odeyerek , sonrasinda online egitim alip bitecek denildi. Bot baglama yokmus .

Benzer Başlıklar

• 31
  • 5
  • 2
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89

31.6k
Users

5.1k
Topics

362.7k

| | | |