Merhaba arkadaşlar 2024 green card talihlisiyim temmuzda askeriyeye teslim olmam gereken teslim olmayıp bakaya düşersem vize alımında veya yurtdışına çıkışta herhangi bi sıkıntı oluyor mu
-
@jakesayrun bu durumda asker kaçagıysam bile green kartımı alıp yurtdısına cıkabilirim, örnek olarak benim 24.11.2023 tecilim bitiyor, büyük ihtimalle aksilik olmaz ise ekim-kasım mülakatımız gelir ve aralık gibi de amerikaya gidecegiz insallah, aksilik olmaz ise şayet, askerligimin bitmesi durumu etkilemeyecektir diye düşünüyorum, sorunsuz ülkeden cıkabiliyor olacagım, söylenenlere göre?
-
Merhaba arkadaşlar 2024 green card talihlisiyim temmuzda askeriyeye teslim olmam gereken teslim olmayıp bakaya düşersem vize alımında veya yurtdışına çıkışta herhangi bi sıkıntı oluyor mu
-
Merhaba, 2004 dogoumlu oglum icin LA deki Turk konsoloslugundan askerlik tecili yaptirdik. Kendisi GC sahibi ve ayni zamanda universite ogrencisi. GC ile tecil oldugunu bilmeme ragmen okulundan ogrenci belgesi almasini istemistim, iyi ki de istemisim. Konsolosluk randevulu calisiyor bu konuda ama hem e-deblet sifresi icin gittigimiz icin randevusuz hallederiz dedik. Sabah gittik ama konsolosluk cok yogundu, randevuda olmadigi icin islemlerle ilgili gorevli hanim, ogleden sonra gelin dedi. Evrak olarak 2 fotograf, pasaportun damgali tum sayfalari, GC onlu arkali kopya, ogrenci belgesi istendi. GC ile sadece yapiliyor bildigim dedim ama sisteme girerken buna ihtiyacimiz var diyerek mutlaka ogrenci belgesini de istediler. Sonucta GC sonuna kadar, 7 senelik bir tecili oldu. Vatandas olunca bedelli olarak yapacak yani para odeyerek , sonrasinda online egitim alip bitecek denildi. Bot baglama yokmus .
-
@Fatih-Şipal Oradaki konsolosluktan oluyormuş
konsolosluk.gov.tr -
Arkadaşlar merhaba benim Eylül’de bedelli askerliğim var fakat ben şuan j-1 ile amerika da bulunuyorum,bedellimin yanmaması için ertletme imkanımız var mı ? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu
-
Formally declaring allegiance to a foreign government after age 18. Accepting a position in the government of another country after age 18, if one has citizenship in, or declared allegiance to, that country. Joining the military force of another country either (1) in any capacity if that country is engaged in hostilities against the U.S., or (2) as an officer.
Uzmanı değilim ama sorun olmaması lazım.
Türkiye'ye sadık kalmak için ciddi bir yemin yok. Devlette bir pozisyonda çalışma yok. Türkiye ve ABD savaşta değil (savaş olursa ileride durum değişebilir). Officer subay demek, er değil. -
Herkese Merhaba, Washington, Virginia ve Maryland bolgelerinde bulunan kisiler education@turkishembassy.org mail adresine yukseklisans veya lisans yaptiklarini belirterek mail atabilirler. Elcilik kendilerine gerekli olan islemleri ve belgeleri gonderecek. Dedigim gibi ilk gondereceginiz mailde muhakkak belirtmeniz lazim yukseklisans veya lisans yaptiginizi cunku size ona gore doldurmaniz gereken evraklari gonderiyorlar. Elciliklere gitmenize gerek yok. Tum islemler mail ve posta yoluyla hallediliyor. Ayrica bir ucret odemeniz gerekmiyor.
-
-
@denizci S:Amerikada Askerlik Muayenesi ? içinde söyledi:
Aynen askerlige krar aldirma formu.Formda turkce yaziyor ama altinda ingilizcede Gidicem de hngi doktor hangi bolum e gidicem.Daha amerikada hastaneye gitmedim ben :))
ben de net bilemiyorum, isterseniz ABD'deki diger TC. konsolosluklarina email gonderin, belki birinden daha cok bilgi gelir. Ozellikle NY konsoloslugu'ndaki Cihan Bey'e ulasmaya calisin, kendisi bu bolgedeki tum askerlik islemlerini halleden kisi, daha once de -sagolsun- foruma cok bilgi gondermisti.
-
@bera-meriç Green card çıktıktan sonra Türkiye'de zorunlu askerlik yapmanların askerliği düşermi ? içinde söyledi:
Bunun cevabını bilenler yazarsa sevinirim.
Forumu kullanmaya calisan herkese saygi gostererek forumu kullanmaniz gerekiyor. Bu, sadece sizin icin degil herkes icin en iyisi ve verimlisi olur. Daha sonra ihtiyaci olanlarin bilgiyi ulasimi kolaylaymis olur.
Sorunuzu basliga uzun cumle olarak yazip, iletiye "Bunun cevabını bilenler yazarsa sevinirim." diye yazamazsiniz maalesef; burasi soru cevap platformu degil, gocmenlik forumu.
Sorunuz acik degil, yapanlarin mi yapmayanlarin mi, yazim hatasini oyle bir yerde yapmissiniz ki (yapman) hangisinden bahsettiginiz net degil 🙂
"Askerlik dusmek" derken ne demek istiyorsunuz? Bildigim kadariyla boyle bir resmi tabir yok; yapilan askerligin sayilmamasini mi kastediyorsunuz? yoksa askerlik gorevinden muaf olmayi mi?
Ayrica -en onemlisi- zaten bu konuda forumda bilgi varken, ayri bir baslik acmaniz da uygun olmamis. Var olan basliklardan birinde bu soruyu bence sorabilirdiniz, ozellikle cifte vatandaslik konusunda...
Dogru yaptiginiz tek sey basligi dogru kategoride acmak olmus, o kadar olumsuz elestirinin arasinda bir tane de olumlu olsun dedim 🙂 Nitekim bunu yapmayan kisiler de var, en azindan bu konudaki dikkatiniz icin tesekkur ederim. Eger isterseniz foruma uyum saglayabileceginiz bu hareketinizden belli oldugu icin belirtmek istedim, eger konu da yanlis kategoride acilsaydi zaten bu sekilde uzun cevap vermeyip direkt konuyu kilitlerdim.
Bu forumun amaci, her ihtiyaci olanin bir baslik acarak kafasindaki sorulari sormasi ve geri kalanlarin sorulari cevaplamasi degil; maalesef boyle bir seye hickimsenin zamani yok 🙂 bunun icin sonsuz insan gucu ve vakti lazim; forumun amaci deneyim ve bilgilerin foruma mumkun oldugunca duzenli bir sekilde aktarilip, kategorilenmesi; ki daha sonra da ihtiyaci olacaklarin bilgiye rahat erisiminin saglamasi. Yani daha cok bir bilgi bankasi olusturmak.
Konu hakkinda bilgi icin su konulari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/278/cifte-vatandaslik-ve-askerlik-muafiyeti
https://yesilkartforum.com/forum/topic/81/green-card-ile-askerlik-tecili
-
@ecz-mikail Bedelli askerlik içinde söyledi:
ds 260 formunu güncellemek için açtırdım. bedelli askerliğe de gidip geldim 21 gün süreliğine. askerlikteki o kısımlara ne dolduracağım formda.sadece temel eğitim dersi aldık.
Gocmenlik sureclerine veya formlarina dair sorular icin ilgili konulari kullanmalisiniz.
-
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
Resmi aciklama:
http://newyork.bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/349281
Ekleme:
New York’a gidemeyecek kadar uzakta oturan yükümlüler başvuru esnasında bu durumu belirttikleri takdirde, kanuni yakınlarına (ikinci derece yakınları dahil) bedelli askerlik kapsamında bankacılık ve askerlik işlemlerini yürütmek üzere vekaletname düzenletebileceklerdir.
Askerlik şubeleri bahsekonu vekaletnameyle başvuruları kabul edeceklerdir. Bu durumda, ödeme ve diğer tüm işlemler ülkemizde yürütülecektir.
-
Turkiye'de askerlik zorunlu bir hizmet olmasina ragmen, ABD dahil pek cok ulkede bu durum boyle degildir.
Soru: Peki Turkiye'de askerlik gorevini yerine getirmemis cifte vatandaslar, bulunduklari yabanci ulkelerde askerlik yapmalari halinde Turkiye'deki askerlik gorevinden muaf tutulurlar mi?
Kisa cevap: Sadece belirlenen 13 ulke icin askerlik muafiyeti soz konusu olabilir. Ama ABD bu ulkelerden biri degil!
Uzun cevap:
Karar sayisi : 93/4613
Ekli "Birden Fazla Tabiiyetli Vatandaşların Askerlik Yükümlülüklerini Yerine Getirmiş
Sayılmalarına Dair Esaslar"ın yürürlüğe konulması; Milli Savunma Bakanlığı'nın 8/6/1993 tarihli ve KANUN : 1992/650 sayılı yazısı üzerine, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 2 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 5/7/1993 tarihinde kararlaştırılmıştır.Bakanlar Kurulu’nun 05 Temmuz 1993 tarihinde aldigi 4613 sayili kararname dogrultusunda 12 ulkede askerligini yapmis cifte vatandaslilik statusune sahip yukumluler, askerlikten muaf tutuluyor. Yurt disinda dogmak ve ikamet etmek veya 18 yasindan once ikamet etmek amaciyla yabanci ulkeye gitmek suretiyle bulundugu ulke vatandasligini 38 yasini tamamladiklari yilin sonuna kadar kazananlardan, vatandasi olduklari yabanci ulkede askerlik yaptiklarini belgeleyenler Turkiye'de askerlik yukumlulugunu yerine getirmis sayiliyorlar.
Bulunduklari ulke mevzuati geregi, ihtiyac fazlasi olduklari veya inanclari nedeniyle askerlik yapmak istemediklerinden sivil kurum ve kuruluslarda hizmet yapmak suretiyle askerlik hizmetini tamamlayanlar da bu durumlarini belgelemek kaydiyla askerlik yukumlulugunu yerine getirmis sayilirlar.
Almanya, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa (1979 ve daha genc dogumlular haric), Israil, Isvec, Isvicre, Italya (01 Ocak 1985 ve daha yasli dogumlular), Norvec, Yunanistan, Tunus ve Suriye’de yapilan askerlik hizmetleri Turkiye Cumhuriyeti'nde sayilmaktadır. Bu ulkelerin disinda herhangi bir ulkede yapilan askerlik hizmeti Turkiye Cumhuriyeti'nde sayilmamaktadir.
Kaynaklar: http://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/21648.pdf
http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-1282c.pdf (ulkeler burada acikca yaziyor)

Green Card ile Askerlik Tecili
-
@waterman evet. Dövizle askerlik için Amerika vatandaşlığı beklemek en iyisi gibi duruyor. 2-3 yıl öncesinde istenilen belgeler arasında iltica yoluyla vs diye bir kural yoktu( elimde konsolosluğun verdiği eski belge ile şuankini kıyaslayabildiğim için söylüyorum)
Ama hala buna rağmen iltica ile greencard elde eden insanların askerlik tescili veya döviz ile tamamladıklarını yapabildiklerini duyuyorum, sanırm bazıları gerçekten belgelere ve paraya bakıyor. -
@merlin2020 evet maalesef yolsuzluk heryerde.. ABD vatandaşlığı almanıza ne kadar süreniz kaldı?
-
@waterman 2,5 sene kadar
-
This post is deleted! -
Selam. Greencard için istenen belgeler arasından askerlik durum belgesi de var. Asker kaçağı olduğum için bu belgeyi e devletten çıkaramıyorum, görünmüyor. Bu problem teşkil eder mi ?
-
Dövizli Askerlik Yaptırınca Tam Olarak Ne Oluyor Parasını Ödeyip Askerlikten Komple Kurtulmuş Mu Oluyoruz Yoksa Sadece Tecil Mi Yani ABD Vatandaşı Olduktan Sonra TR'deki Askerlikten Komple Kurtulmanın Bir Yolu Var Mı Yoksa İllaki Gidip Bir Süre Askerlik Yapmamı İstiyorlar Mı? Ek Olarak ABD'de Zorunlu Askerlik Varmı Yani TR'deki askerlik işinden sıyrıldıktan sonra ordada zorunlu askerliğe çağrılıyormuyuz Tekrardan Teşekkürler.
-
Herkese selamlar,
Geçtiğimiz hafta sonu NY konsolosluğunda seçim için adres beyanı ile birlikte askerliğimi de 35 yaşına kadar tecil ettirmiş bulunmaktayım.
Gereken evrakları hazır bir şekilde teslim ettiğinizde işlemler çok kısa sürmektedir.
Teslim etmiş olduğum belgeler şu şekildedir;- T.C. Kimlik kartı orijinali ve arkalı önlü fotokopisi.
- Green Card'ın orijinali ve arkalı önlü fotokopisi.
- Pasaportunuzun orijinali, biyometrik sayfası ve tüm işlem görmüş sayfalarının fotokopisi, vizeler, giriş çıkış damgaları dahil.
- 2 Adet fotoğraf, hangi ölçüde olduğunun önemi yok, küçük bir şekilde keserek forma yapıştırıyorlar.
- Askerlik erteleme başvuru formu, yurtiçi ve yurtdışı adreslerinizin, boyunuz ve kilonuzun, zorunlu olmayan alan olarak ise varsa iş bilgileriniz vb. kişisel bilgileriniz yer aldığı bir form. Formu elçilikte kendileri vermektedir.
Bazı yerlerde 36 aylık çalışma geçmişi gibi bir istek olduğunu okumuştum, bu başka statüde olan kişiler için geçerli olabilir ama eğer Green Card'ınız varsa başvurunuzu, oturumdan dolayı erteleme başvurusu olarak kabul etmektedirler. Herhangi bir çalışma kanıtı sunmanız gerekmemektedir.
Ertesi gün e devletten kontrol ettiğimde askerlik tecil işleminin sisteme işlediğini gördüm. -
@Ekto-Oktan askerliğinizi komple bitirmiş oluyorsunuz online olarak videolar bitiriyorsunuz sadece
-
Konsolosluktan yapılan erteleme işlemi ne kadar süre sonra e-devlet'e düşüyor. Türkiye'ye girişte sorun olmasın.
-
Merhaba, 2004 dogoumlu oglum icin LA deki Turk konsoloslugundan askerlik tecili yaptirdik. Kendisi GC sahibi ve ayni zamanda universite ogrencisi. GC ile tecil oldugunu bilmeme ragmen okulundan ogrenci belgesi almasini istemistim, iyi ki de istemisim. Konsolosluk randevulu calisiyor bu konuda ama hem e-deblet sifresi icin gittigimiz icin randevusuz hallederiz dedik. Sabah gittik ama konsolosluk cok yogundu, randevuda olmadigi icin islemlerle ilgili gorevli hanim, ogleden sonra gelin dedi. Evrak olarak 2 fotograf, pasaportun damgali tum sayfalari, GC onlu arkali kopya, ogrenci belgesi istendi. GC ile sadece yapiliyor bildigim dedim ama sisteme girerken buna ihtiyacimiz var diyerek mutlaka ogrenci belgesini de istediler. Sonucta GC sonuna kadar, 7 senelik bir tecili oldu. Vatandas olunca bedelli olarak yapacak yani para odeyerek , sonrasinda online egitim alip bitecek denildi. Bot baglama yokmus .
Benzer Başlıklar
89
31.6k
Users
5.1k
Topics
362.7k