Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile Askerlik Tecili

Askerlik İşlemleri
316 105 61.6k 86

• Konsolosluktan yapılan erteleme işlemi ne kadar süre sonra e-devlet'e düşüyor. Türkiye'ye girişte sorun olmasın.

• Merhaba, 2004 dogoumlu oglum icin LA deki Turk konsoloslugundan askerlik tecili yaptirdik. Kendisi GC sahibi ve ayni zamanda universite ogrencisi. GC ile tecil oldugunu bilmeme ragmen okulundan ogrenci belgesi almasini istemistim, iyi ki de istemisim. Konsolosluk randevulu calisiyor bu konuda ama hem e-deblet sifresi icin gittigimiz icin randevusuz hallederiz dedik. Sabah gittik ama konsolosluk cok yogundu, randevuda olmadigi icin islemlerle ilgili gorevli hanim, ogleden sonra gelin dedi. Evrak olarak 2 fotograf, pasaportun damgali tum sayfalari, GC onlu arkali kopya, ogrenci belgesi istendi. GC ile sadece yapiliyor bildigim dedim ama sisteme girerken buna ihtiyacimiz var diyerek mutlaka ogrenci belgesini de istediler. Sonucta GC sonuna kadar, 7 senelik bir tecili oldu. Vatandas olunca bedelli olarak yapacak yani para odeyerek , sonrasinda online egitim alip bitecek denildi. Bot baglama yokmus .

• Merhaba. Dv 2024 talihlisiyim. Askerlik tecilim temmuz ayında bitiyor. CN da düşük olduğu için ilk aylarda mülakat verileceğini düşünüyorum. Hem mülakata denk gelmemesi hem de çıkış tarihimi etkilememesi için ne yapmalıyım ?

• Öğrecilikten dolayı tecilim vardı 2022 tarihinde okuldan attılar beni tecilliğim hala duruyor gözüküyor 2022 yılında da ben Amerika'ya greencard ile geldim 10 yıllık greencardım var askerliğimi erteleyebiliyor muyum? Türkiye'ye gidiyorum yarın umarım havalimanında daha önce ertelediğim askerlikten sorun olmaz çünkü artık öğrenci değilim bu sebepten dolayı Amerika'ya geldiğimde direk askerlik ertelemesi yapmayı düşünüyorum.

• @samuraisamet, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili

Öğrecilikten dolayı tecilim vardı 2022 tarihinde okuldan attılar beni tecilliğim hala duruyor gözüküyor 2022 yılında da ben Amerika'ya greencard ile geldim 10 yıllık greencardım var askerliğimi erteleyebiliyor muyum? Türkiye'ye gidiyorum yarın umarım havalimanında daha önce ertelediğim askerlikten sorun olmaz çünkü artık öğrenci değilim bu sebepten dolayı Amerika'ya geldiğimde direk askerlik ertelemesi yapmayı düşünüyorum.

Green Card ile erteleme yapabilirsin diye biliyorum

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaşlar. 2023ün sonunda tecilim bitiyor. Şu an için work permit(kırmızı kart) ım var greencard sürecimde işlemde. Çalışma iznimle Houstan konsolosluğundan tecil ettirebilir miyim? Greencartı beklersem tecil süremin bitme ihtimali var. Ne önerirsiniz? Teşekkürler.

• Merhabalar dövizli askerlik nasıl oluyor tam olarak yazıda göremedim de

• @mehmet-ein-avanaş, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili

Merhabalar dövizli askerlik nasıl oluyor tam olarak yazıda göremedim de

https://yesilkartforum.com/forum/post/42871

• Merhaba arkadaşlar, gelecek ay greencard ile Amerika'ya ilk girişimi yapacağım. Tam olarak kesin olmasa da Florida bölgesine gelmeyi düşünüyorum. Şu an için askerliğim 26/01/2024 tarihine kadar tecilli durumda. Amerika'ya giriş yaptıktan sonra bunu 35 yaşına kadar tecil ettirme hakkımı kullanmak istiyorum.

Bunun için kesinlikle Greencard'ın fiziksel olarak elime gelmiş olması gerekiyor mu? Sonuçta giriş yaptıktan bir süre sonra greencard elimize geliyor ve bu süre uzayabiliyor. Eğer Greencard gelmemiş olursa pasaportumuzdaki vize ile de tecil ettirme işlemini yapabiliyor muyuz?

• Herkese merhabalar
    turkiyeden gelmeden once bedelli ucretini yatirdim. Ocak 2023 de Aralik 2023 celbi icin bedelli sevkim gerceklesti ancak su an greencard a sahibim. Bu sebepten dolayi bedelli askerligimi veya askerligimi erteleyebilir miyim? Kesin bilgi alamiyorum tecrubelerinizi paylasirsaniz memnun olurum. Tesekkurler

• Merhaba, Araştırdığım kadarıyla forumda hiçbir yerde bulamadım ama öğrenmem gereken bir şey var.

Green card sahibiyim ABD'de yaşıyorum. Türkiye'de askerlik yapmadım. Dövizle askerlik yapmak istiyorum sorularım;

3 yıl boyunca ABD topraklarında kalmam ve iş yapmak dışında sadece yaşamam yeterli olacak mı? Yoksa 3 yıl boyunca hem yaşayıp hem iş yapmam mı gerekiyor dövizle askerlikten yararlanabilmem için?

Dövizle askerliğe kabul edilirsem Türkiye'ye askerlik için gitmeme gerek kalmayacak ve ABD'den her şeyi online olarak halledeceğim anladığım kadarıyla

Abd vatandaşı olmam gerekmiyor değil mi?

Cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkür edeirm

• Askerlik için burda ertelemeye başvurduktan sonra dövizle askerlikte yapmadığımız durumda yaptırım yapılıyor mu?

• @ugursway, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili

Herkese selamlar,
    Geçtiğimiz hafta sonu NY konsolosluğunda seçim için adres beyanı ile birlikte askerliğimi de 35 yaşına kadar tecil ettirmiş bulunmaktayım.
    Gereken evrakları hazır bir şekilde teslim ettiğinizde işlemler çok kısa sürmektedir.
    Teslim etmiş olduğum belgeler şu şekildedir;

• T.C. Kimlik kartı orijinali ve arkalı önlü fotokopisi.
    • Green Card'ın orijinali ve arkalı önlü fotokopisi.
    • Pasaportunuzun orijinali, biyometrik sayfası ve tüm işlem görmüş sayfalarının fotokopisi, vizeler, giriş çıkış damgaları dahil.
    • 2 Adet fotoğraf, hangi ölçüde olduğunun önemi yok, küçük bir şekilde keserek forma yapıştırıyorlar.
    • Askerlik erteleme başvuru formu, yurtiçi ve yurtdışı adreslerinizin, boyunuz ve kilonuzun, zorunlu olmayan alan olarak ise varsa iş bilgileriniz vb. kişisel bilgileriniz yer aldığı bir form. Formu elçilikte kendileri vermektedir.

Bazı yerlerde 36 aylık çalışma geçmişi gibi bir istek olduğunu okumuştum, bu başka statüde olan kişiler için geçerli olabilir ama eğer Green Card'ınız varsa başvurunuzu, oturumdan dolayı erteleme başvurusu olarak kabul etmektedirler. Herhangi bir çalışma kanıtı sunmanız gerekmemektedir.
    Ertesi gün e devletten kontrol ettiğimde askerlik tecil işleminin sisteme işlediğini gördüm.

Ne kadar tesekkur etsem az su gonderi icin gercekten

• image.png

GreenCard ile askerlik erteleme yapacaklar "Yurtdışı Askerlik Erteleme" secenegini kullanacaklar degil mi ? Yoksa "Çok Vatandaşlık Sahibi Olanların Muafiyet Başvurusu" ?

• @Ist-to-NY Greencard sahibi olmanız vatandaş olduğunuz anlamına gelmiyor ki neden çoklu vatandaşlık üzerinden askerlik erteleme başvurusu yapacaksınız ki?

• @ugursway Hocam burada seçeneklerden dolayı en oluru o seçenek mi diye sormuş sanırım, cevabı ben de merak ediyorum.

• @Ist-to-NY Bu belgeleri posta ile yollamak da aynı şekilde adres beyan işini görür mü? (içine $16 geç adres beyan ceza ücretini de koymak sureti ile)

• @Onur-Ok Bütün seçeneklerde randevu aldıktan sonra şahsen başvuru yapmanız gerektiği yazıyor. İlk seçenek ile randevu oluşturup gereken belgeleri eksiksiz hazırlayıp gidebilirsiniz. Deneyimlerinden hatırladığım bazı arkadaşların eksik evrakları olduğu için konsolosluk gidip tamamlayıp öyle gelmelerini istediklerini biliyorum. Tekrar uğraşmamak için dikkat etmekte fayda var.

Benzer Başlıklar

• Tecil Öncesi Ülkeden Çıkış

Askerlik İşlemleri
    25
    0 Oy
    25 İleti
    6k Bakış
    R
    Arkadaşlar merhaba öncelikle ankaradan cr1 vize mülakat randevuzu beklemeteyim fakat okulumdan ötürü tecilim tehlikede şu an da kayıt yenileme yapamıyorum çünkü öğrenim sürem doldu bunun için herhangi bir öneride bulunacak arkadaşlar olursa sevinirim mülakatım tehlikeye girer mi Ve ülkeden çıkışım aynı zamanda lütfen geri dönüşlerinizi bekliyorum 🙏🏼
  • ABD Vatandaşı olduktan sonra dövizli askerlik yapmak

Askerlik İşlemleri
    5
    1 Oy
    5 İleti
    3k Bakış
    C
    Ben de bu sekilde biliyorum, oglumun greencard ve okul belgesi ile tecil ederken konsoloslukta sormustum , bot baglamayacak, parasini verip halledecek dediler.
  • Henüz yapılmamış askerlik ve Green Card çekiliş başvurusu

Askerlik İşlemleri
    50
    1 Oy
    50 İleti
    4k Bakış
    aliaytac41A
    @Batukanberk Hocam merhabalar. Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de uzun bir araştırma sonucunda tek çaremin bedelli olduğunu anladım ve tam olarak söylediğiniz gibi yapacağım. Anladığım kadarıyla vize görüşmesinde askerlik durumundan ziyade bir belge sunmak önemli. Bu yüzden bedelli sonrası askerlik durum belgesi almamız bu sorunu aşmamız anlamına geliyor diye düşünüyorum. Umarım hepimiz için hayırlısı olur.
  • Çifte Vatandaşlık ve Askerlik Muafiyeti

Askerlik İşlemleri
    3
    4 Oy
    3 İleti
    6k Bakış
    M
    Usta bu güncel mi? Şu anda amerikada askerlik yapmış birisi (amerikan ordusunda), türkiyede saydırabilir mi ? Yoksa halen daha geçersiz mi?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k