Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @snowflake61 evet güzel düşünmüşsünüz, mülakat tarihi geldikten sonra konsolosluğa ulaşıp durumdan haberdar edin ds260 formunuzu açtırın hem asıl talihlinin formunu düzenlersiniz hemde add applicant kısmından kendiniz için baştan bir ds260 formu doldurup submit edersiniz. Bu gibi yeni evlilik vakalarında ilişkinin kanıtları wp ve diğer sosyal medya yazışmaları, fotoğraflar, birlikte yapılan seyahat kanıtları biletler vb.. tüm kanıtları mülakata götürmeyi unutmayın lütfen, süreçte bol şans.


  • @melikeugur @snowflake61 eğer mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluk formunuzu bir sebeple açmasa (ki bu oldu iletişim sorunu oluyor ama endişelenmeyin) o zaman eşinize form dolduramadığınız için konsolosluk binasına almayacaklardır. Ama sorun yok mülakatta bu durumu bildirdiğinizde ds260 formunuzu açacaklar ve eşiniz için ds260 formunu doldurmanıza izin vereceklerdir.

    Böyle durumlarda genellikle iki şekilde hareket edebilirler

    1)Formunuzu mülakatta açarlar ve o gün öğleden sonraya yeniden mülakat saati ayarlanır, siz dışarı çıkar eşiniz için form doldurur submit eder içeriye eşinizle birlikte tekrar girer mülakata kaldığınız yerden devam eder vizeniz onaylanır

    2)Sizin vizeniz onaylanır, ds 260 formunuz açılır eşiniz için ds260 formu doldurursunuz eşinize ileriki tarihlerde (genellikle o ay içinde farklı bir gün) mülakat tarihi verilir

    Ama bunlar sizi korkutmasın geçmiş tecrübelerde daha karmaşık sorunlarda bile işlemler kolayca çözümlenip insanlar vizelerine kavuştu. Süreçte bol şans.


  • Eşim bana sponsor olabilmesi için kaç yıl amerikada bulunması gerekli (abd vatandaşı uzun zaman orda değil turkiyede yaşıyor )


  • @Mert-Sarac aşağıdaki konu başlığını inceleyin lütfen ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/2598


  • Arkadaşlar, Herkese merhabalar Eylül'ün ilk haftası itibariyle kız arkadaşımla evlendik ve şimdi onunda green card sürecine katılması için yapmamız gereken nedir tam bilmiyoruz.Ds 260 formunu mayıs ayında doldurdum.Tekrardan form açtırıp bildirim yapmalımıyım?Eşimi sürece dahil etmek için pasaportunun çıkmasını mı beklemeliyim? Eşime de bir form dolduracak mıyım?Eşime doldurcağım form Mayıs submitli olmayacağı için mülakat tarihimizi etkiler mi?


  • @Atii öncelikle evliliğinizi tebrik ederim. bence şu an için formunuzu açtırmayın çünkü mülakatlar submit tarihine göre veriliyor ve açtırmanız sizin için olumsuz bir sonuç doğurabilir. mülakat tarihinizi bildiren maili alana kadar bekleyip, maili aldığınızda konsoloslukla iletişime geçip evlendiğinizi bildirebilir ve formunuzu açtırabilirsiniz. forumdan okuduğum kadarıyla çoğunluk bu yolu tercih ediyor. size de bu başlığın tüm iletilerini okumanızı tavsiye ederim.
    ayrıca sizin durumunuzda evliliğinizin gerçek bir evlilik olduğunu ispatlayan fotoğraf, konuşma geçmişi, hediye, birlikte yapılan seyahat ve konaklama vs gibi kanıtları sunmanız da gerekmekte.


  • @hayırlısı Teşekkür ederim


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,

    Mustakbel esimle ABD de ikamet ediyoruz. Resmi evliligi ABD hukumetiyle yapip marriage based green card application yapacagiz. Turkiye de soyadi degisikligi yapmak zorunda kalacagimdan ABD evliligimde soyadimin degismesini talep edecegim. Evliligi Turk konsoloslugunda tescil ettirmeden yurt disina cikip gelmem gerekecek- bu durumda ABD de soyismim farkli olacak ama pasaportumda degismemis olacak.

    Ozetle sorum su: ABD de yapilan evlilik ve soyadi degisimi, Turkiye’de tescil edilmedigi surece eski soyadimin oldugu pasaportla ABD ye girisimde sorun cikar mi? Ve de ABD deki evliligim sonrasi, pasaportumu degistirmedigim takdirde buradaki SSN, drivers licence gibi yerlerde isim degisikligi yapmam gerekir mi?

    ABD de evlilik sonrasi soyisim degistirmedigim takdirde, sonradan Turkiye’de soyadim degismek zorunda kalacagi icin green card application um etkilenebilir mi? Cunku basvuruyu kendi soyismimle yapmis olacagim ama ilerde esimin soyismi de eklenecek.

    Tesekkurler!


  • Merhabalar, oncelikle paylastiginiz bilgiler ve zamaniniz icin tesekkur ederim. Bir sorum olucak yardimci olursaniz cok mutlu olurum.
    Ben burda ogrenci statusundeyim ve toplamda 5 yillik vizemin 3 yilini doldurmus bulunmaktayim. Esim green cardli ancak bir ay sonra vatandaslik icin interviewe girecek. Ocak ayinda burada evlenmeyi ve ardindan okulum mayis ayinda bitecegi icin Mayis ayinda Turkiye ye gidip orada da dugun yapmayi planliyorum. Bu nedenle basvurumu Ocak ayinda degil Turkiye den geldikten sonra Haziran ayinda yapmak istiyorum . Cunku hala ogrenci olarak burada okulum olmadigi surece seyehat edebiliyorum, ancak green card surecine baslar isem seyehat iznimin gelmesini beklemek zorundayim.
    Burada resmi olarak evlensem bile dosyami gondermedigim icin ogrenci vizemle seyehat edebilirmiyim?


  • Merhaba aralıkta Türkiye'de evleniyorum. Nişanlım Amerikan vatandaşı ve Amerika'da yaşıyor çalışıyor. Evlendikten sonra geri Amerika'ya gidip benim oraya gelmem için işlemlere başlayacak ne kadar sürede Amerika'ya gelebilirim


  • @notron bir, bir buçuk yıl gibi sürüyor. Süreler dosya birikimlerine göre değişken. Net bir zaman söylenemiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salihhh ilgili sorunuz için sn. @crazycells'i ekliyorum.


  • Merhaba. Benim size bir kaç sorum olacak. Amerika’ya J1 vizesiyle geldim ve programımın bitmesine yaklaşık 2 ay kaldı. Maalesef waiver yapmaya çok geç karar verdim. Avukatım 2 yıl kuralımın kalkmasının 1 yılı bile bulabileceğini çünkü şuan Amerika’nın çok yavaş onay verdiğini söyledi. Vizem bitince 6 ay turist vizesine uzatabiliyormuşum ama sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum. Sorularım ise şunlar:

    1. Gerçektende 2022 senesinde 2 yıl kuralının kalkması uzun mu sürmeye başladı ve bunun için yapılabilecek alternatif bir yol var mı?
    2. Turist vizem bittiğinde nasıl bir yol izleyebilirim?
    3. 2 yıl kuralı kalkmadan green card alınmadığını biliyorum. Ama Amerikalı biriyle evlensem en azından benim burada yasal kalmamı ve Türkiye’ye gidebilmem için bir vize sağlar mı?

  • Bu ileti silindi!

  • Greencard çıktıktan sonra evlendik. Ds 260 formunu göndermiştik şimdi nasıl güncelleyeceğiz?


  • Selamlar,
    2021 eylül ayında amerikaya green card ile geldim. Türkiyedeki nişanlım ile 15 gün sonra nikahımızı yapıp evlilik yolu ile onuda yanıma almak istiyorum. Bu konuyla ilgili kısa birkaç sorun olacaktı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    1. sponsor olmam gerekecek ve ben tax return döneminde 2021 yılında sadece 1 buçuk ay çalıştığım için doğal olarak toplam gelirim az gorunuyor. Tax return beyanlari zorunlumudur acaba sponsorluk icin cunku güncel paychecklerimin sponsorluk için yeterli olacağını düşünüyorum ancak yasal konuda en mantıklı yol nasıldır?
    2. Coloradoda yaşıyorum. Başvurum sanırım nebraska üzerinden olacak ve bu durumda başvurudan sonra eşim ortalama ne kadar süre sonra vize randevusu alabilir? Nebraska process timing e baktığımda 10.5 ay olarak ortalama bir süre gördüm.
      Tecrubesi olan arkadaslar yardimci olabilirse cok sevinirim. Tesekkurler
  • ⭐⭐⭐

    @Berkay-Ortlek DV 2023 kazananı mısınız ? Eğer öyleyse öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen. Ayrıca bu konuda birçok soru soruldu ve cevaplandı. Forumdaki yorumları ve deneyimleri okursanız cevabını bulacaksınız.


  • @Oguz-Talan merhaba sizin dosya sıranız gelinceye kadar muhtemelen ikinci vergi beyanınızı yapmış olabilirsiniz ve geliriniz yeterliyse sorun olmaz. Eğer yeterli olmazsa orada yaşayan green cardli yada vatandaş, geliri yeterli biri size ek sponsor olabilir. Ama bunlar nvc aşamasında istenilen belgeler ilk aşama uscisden onay alma aşaması ki bu biraz uzun sürüyor özellikle f2a yani green cardli eşleri için. Genelde en iyi ihtimal bir yılı bulur. Ben hemen hemen iki yılda onay aldım. Ayrıca dosyanızın hangi servis centerda işlem göreceği adresinize bağlı olmuyor malesef biraz yoğunluklarına şansa bağlı. Ilk işlem görmeye başladığı servisten sonra bile değişebiliyor dosya farklı servis centera gönderilebiliyor. Benim ilk önce dosyam california servisteydi sonra potomac servise transfer edildi ve oradan aldım onayı. Bu transferler yoğunluk nedeniyle sıkça yapılabiliyor. F2a başlığına bir göz atarsaniz zaten çoğu sorunuzun cevabı vardır. Kolaylıklar diliyorum.


  • Herkese iyi günler, kız arkadaşımla nisan ayında evlenmeyi planlıyoruz kendisi turist vizesine başvuruda bulundu ve Ocak ayına randevu aldı. Ben mülakat aldığımda kendisiyle evli olduğumu mülakatta söyleyip onunda greencardtan yararlanabileceğini biliyorum ancak kendisi ile birlikteliğimiz nisan ayının 12sinden itibaren 7 mayısa yani kazandığımı öğrendiğim güne kadar olan konuşmalarımız ve fotoğraflarımız mevcut. Merak ettiğim konu ise şu kendisi olurda turist vizesinden ret alırsa bu durum benimle yapacağı evlilikle alacağı green cardı etkiler mi?

    2.si ise kazandığımı öğrendiğim süre ile ilişkinin başladığını sürenin kanıtlanması sürecinde sadece whatsapp konuşmaları mülakatta yeterli olur mu? Şimdiden ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.
    Konuyla alakalı yönlendirmelere de açık olduğumu belirtmek isterim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum