ABD Yolunda Evlilik
-
-
bilemiyorum maalesef, daha once boyle bir durumla karsilasmadim. Buyuk ihtimal sorun olmaz.
-
Vizenizi en guncel ve yeni olan pasaportlara bastirmanizi tavsiye ederim. Pasaportunuz olmadan konsolosluga girmenize izin vermeyebilirler.
-
-
Merhaba.
Bir sorum olacak size: benim case numaram EU19***, 13.09.2017.
Nişanlım haziran ayının sonunda Baküdeki ABD konsolosluğundan ABD-ye gitmek için turist vizesine inkar yani hayır cevabı (buna türkçede ne deniliyor hatırlayamadım malesef) almış, sebeb ise onu Azerbaycana bağlayan sebeblerin yeterli olmaması gösterilmiş. .
Azerbaycan vatandaşları greencard vizesini esasen Gürcistandaki ABD konsolosluğundan alıyorlar.
Biz düşünmüşdük ki, Baküden alınan hayır cevabı bizim greencard vizemizi etkiler. İkimize de vize verilmez bu yüzden.
Bu yüzden biz evliliyimizi temmuza ertelemeyi düşünmüşdük. O zamana kadar ben de greencard vizemi almış olmalıydım.
Şimdi burayı okuyorum, demek ki, DS260-ı yalnız doldurduktan sonra da geri çağırıp yeniden evli gibi doldura biliyoruz.- Benim esas bilmek istediyim, onun Baküden aldığı turist vizesine hayır cevabı bizim greencard vizemizi etkilermi?
Tabi böyle bir durum da var: bu yıl case numaralar çok yavaş hareket ediyor, nisan-mayis en erkeni benim numarama göre, haziran-temmus ola bilir. Bu zamana kadar onun da hayır cevabı almasından 1 yıl geçmiş oluyor ki, ona da böyle söylemişlerdi konsoloslukta. Bir yıl sonra bir daha yaklaşırsınız denmişti.
Sizce biz nasıl etmeliyiz? - evliliyimizi benim vizemden sonraya mı bıraksak? bu durumda o benden ayrı olarak turist vizesi alabiliyormu? yani eşi ABD-ye temelli giderken kendisine turist vizesi verilirmi? (bu arada birlikte gitmeyi düşünüyoruz, öyle ya da böyle)
- ya da ben vize aldıktan sonra evlenip yeniden mulahakat tarihi alıp birliktemi gitmeliyiz?
yukarıyı aslında okudum, anlamaya çalıştım ama aynı dili konuşsak da, bu türlü yazılarda bağzı sözleri anlamaya biliyoruz.
Çok teşekkür ederim önceden.
- Benim esas bilmek istediyim, onun Baküden aldığı turist vizesine hayır cevabı bizim greencard vizemizi etkilermi?
-
@hayel evet, dediginiz gibi Gurcistan'da mulakata gireceksiniz.
-
hicbir problem olmaz. Turist vizesi ve Green Card basvurusu cok farkli degerlendiriliyor. Turist vizesine "hayir" cevabi almis olmaniz, Green Card basvurusunu etkilemez.
-
Bence mumkunse en yakin zamanda evlenin ve esinizi de mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra dosyaniza ekleyin.
Eger nisanliniz su an evlenip sizinle Green Card almazsa, siz ABD'ye girdikten sonra almasi hem cok yorucu, hem de cok masrafli olur. -
Eger mumkunse, evliliginizi bu kadar geciktirmeyin.
Dedigim gibi , en yakin zamanda evlenin. Sizin dosyanizin durumunu dusunmeyin. Nisanliniz da turist vizesi basvurusu yapmasin artik, cunku gocmen olarak ABD'ye girme firsati var. Mulakat tarihinizin aciklanmasini bekleyin, mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra Tiflis'teki Amerika Konsoloslugu ile iletisime gecin ve esinizi dosyaniza eklemek istediginizi soyleyin. Konsolosluk sizi gerektigi sekilde yonlendirecektir.
-
-
Çok teşekkür ederim.
Ben yerli şirketin aracılığıyla katılmışdım bu lotoriye. Onlara temmuz ayında sorduğumda bana evlenseniz siz de alamazsınız vize dediler. Onun turist vizesine hayır almasından dolayı. Tabi para karşılığında yardım ede bileceklerini de söylediler. Ama istenen para çok yüksekti ve biz evliliyi erteledik. Şimdi yeniden düşünmeliyiz bu durumu.
Nişanlıma da bunları anlata bilsem. Ona göre bana da vize verilmez diye korkuyor.
Çok teşekkür ederim beni anlayıp cevabladığınız için -
@hayel Sirket paranizi almak icin size yalan soyluyor. Size tavsiyem sirketin size soyledigi her seyi unutmaniz, ve onlarin dedigi sekilde hareket etmemeniz.
-
Çok teşekkür ederim. Bu dedikleriniz Azerbaycanda da, dünyanın her yerinde de aynı olduğuna inanıyorum.
-
Bir de mulahakat tarihi nisan falan açıklanır diye düşünütorum. Şimdilerde evlenirsek dosyayı geri çekip yenilemeyeyim yani. bekleyeyim nisan mayis ayını, tarih açıklandıkdan sonra dosyayı geri çağırıp ekleyeyim eşimi. öylemi?
-
@hayel aynen oyle. Mulakat tarihiniz ertelenmesin diye degisikligi mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra yapabilirsiniz.
Case numaraniz hangi numaralarda? -
EU19***. 13.09.2017
-
@hayel tamamdir, bence mulakat tarihiniz ertelenmesin, o nedenle mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra dosyanizda gerekli degisiklikleri yapin.
-
@crazycells Çok teşekkür ederim.
-
Herkese merhaba.. Birt certificate ve marriage certificate eksik diye dün gece NVC den mail aldık. Biz bunları nüfus müdürlüğünden aldık. Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve evlilik belgesi diye. Avukat da o şekliyle göndermiş nvc ye. Translate edilmemiş. Gerçi her kelimenin altında İngilizcesi de yazıyor ama kabul edilmedi sanırım.
Neyse..
Bir de forumlarda eksik evrak en az 60 gün işlemi uzatıyor diye okumuştum. Bilgisi olan ya da yaşayan var diye sorayım dedim. -
@cnn35 dediginiz gibi onlarin ingilizceye cevrilmesi gerekiyor NVC'ye gonderilmeden once.
Dogrudur, maalesef islemler uzuyor eksik belge durumunda. "60 gun" diye net bir zaman yok maalesef ama gecikmeyi kisaltmak icin mumkunse en yakin zamanda belgeleri gonderin.
-
@crazycells çok teşekkür ederim arkadaşım. Avukata fazla güvendik maalesef. Hayırlısı artık 😒
-
@cnn35 merak etmeyin, eksik belge gecikme disinda olumsuz bir etki yapmayacak dosyaniza.
-
@crazycells çok teşekkür ederim desteğiniz için. 🙏
-
Merhaba, ben evlenerek eşimin pasaport ve evlilik cüzdanımızın fotoğrafını konsolosluk ile paylaştım ve eşim için de form açtıklarını bildirdiler. Sisteme girip baktığımda benim daha evvel doldurduğum 'completed' olarak yer alıyor ve üzerinde bi değişiklik yapamıyorum, eşim için de açılmış bir form var, fakat bunlara ilave benim için de yeni bir tane daha form açmışlar. Normal midir? İçine girdiğimde de tüm her şeyi yeniden doldurmam gerektiğini görüyorum. Mülakatımı ertelediğim için midir? Yahut bir yanlışlık mı vardır?
-
@uzay Normalde bu durumda kisinin formunu acip, esi icin de yeni bir form olusturuyorlar ama bu sefer iki kisi icin de yeni form acmislar, fakat sorun ya da bir yanlislik yok. Sizin gondermis oldugunuz formlari zaten konsolosluk inceleyecek, dolayisiyla yapmaniz gereken iki formu da doldurup gondermek. Konsolosluk yeni olan formlari degerlendirecektir.
-
@crazycells çok teşekkürler.
-
Bir sorum daha olacak sevgili @crazycells , ds 260 formunu güncellerken present adres kısmına ikametimin olduğu adresi mi yazmalıyım, şu an eşimle evlilik sonrası yaşadığımız evi mi? Zira evlilik sonrası ikametimi şu an yaşadığımız eve aldırmak gibi bir işlem yaptırmadık nüfusta. Hangisini yazmak doğru olur? Yahut nüfusa gidip ikametimi de muhakkak aldırmalı mıyım mülakat öncesi, bilemedim. Şimdiden teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum