Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

  • ⭐⭐⭐

    @Eser-0 Oncelikle lutfen surecinizi, partneriniz adina da olsa, imzaniza tasiyin.

    Sanirim henuz DV2023 surecine yabancisiniz, lutfen onceki senelerin mulakat deneyim ve asamalar konulu sayfalarini okumaya calisin, ozetlemek guc zira surecleri. Ankara'da girmedim, Ankara 15 Bin uzeri kimseye mulakat planlamadi ki...
    Sansiniz varsa tasiyin tabii ki, sadece tasiyacaginiz ulkenin performansina da bakin. Bu tip sorulari da ilgili basliklarda iletirseniz bilgi karmasasi olmaz.


  • Merhabalar bi duyum aldım da doğrulamak istedim evlenir evlenmez add aplicant mı yapmak gerekiyor yoksa sadece mülakat tarihi gelince mi yapmamız gerek bunu yani asıl talihli olan nişanlım evlenince direkt add aplicant mı yapması gerekcek bu konuda aydınlatırsanız sevinirim


  • @talhabakunin selam, mülakat tarihi aldıktan sonra yaparsanız daha mantıklı olur biz de öyle yapmıştık.

  • ⭐⭐⭐

    @talhabakunin Nikahtan hemen sonra yaparsaniz, mulakat mektubunda ikinizin de adi oluyor, mulakat planlamasindan sonra yaparsaniz konsololuga haber vermeniz gerekiyor tekrar, bu da ozellikle dosya tasiyanlaricin ekstra islem demek. Kisisel tavsiyem ilkidir, ama her ikisi de olur, 'zorunluluk, gereklilik' yok.


  • merhabalar herkese kız arkadaşım green card kazandı ve 1 hafta önce amerikaya giriş yaptı beraber yaşamak istiyoruz nasıl bir yol izlememiz lazım en hızlı şekilde yanına gidebilrim formda okuduğum kadarıyla evlilik mülakatının gelmesi 2 yıl civarı sürüyormuş en hızlı şekilde oraya gidip orda nasıl evlenebiliriz


  • lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

  • @senamd merhaba çok özel değilse bir şey sormak istiyorum. ds-260 formunuzu gönderdikten sonra 1 sene beklemişsiniz, ankarada mı mülakatı yaptınız acaba neden bu kadar çok beklediniz?


  • @Eser-0 case number 25lere kadar gelemedi ankara maalesef, muhtemelen viyana, honk kong ya da maskat'ta mülakat almıştır arkadaş.


  • @Eser-0 normalde süreç zaten beklemekle geçiyor ama biz mülakata viyanada girdik. sizin de case numaranız yüksek görünüyor ankaradan mülakat beklememenizi tavsiye ederim


  • @senamd teşekkür ederim cevap için peki viyana'ya gitmek için schengen mi gerekiyor


  • Merhaba asıl talihli nişanlım yakın vakitte evleneceğiz ve evlenir evlenmez add aplicant olarak beni eklicek ve sonrasında konsolosluğa nasıl bir mail atmamız gerekiyor mülakat maili geldikten sonra soyisim vb değişiklikler için


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba ,Ben greencardliyim ve 2.5 yil sonra ancak vatandaslik surecim baslayacak.Erkek arkadaşımla 1.5 yıldır beraberiz fakat o Turkiye'de. Evlenme planlarımız olduğu için turist vizesine başvurdu fakat red yedi ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Buraya gelebilmesi için nasıl bir yol izleyebiliriz? Hemen öğrenci vizesine başvuru yapıp gelmesi mümkün mü acaba, kendisi öğretmen ve yüksek lisans öğrencisi.

    1. Sorum da ; buraya geldiği taktirde benim greencardli olmam ona yasal oturum/calisma hakkı veriyor/ mu ne kadar surede?

    Çok teşekkür ederim sayfalardir okuyorum sıkıntıma cevap bulamadim.


  • @serotonin en garantisi önce evlenip sonra senin onun adına buraya başvurman o da greencardlı olur çalışma oturum vb. şeylerden faydalanabilir bir an önce evlenip form doldurmanız bu işlemler bir iki yıl sürebiliyor


  • merhaba

    çözemediğimiz bir konu var ben dv2024 talihlisiyim ve dv260 formunu bekar olarak gönderdim. erkek arkadaşımla mülakat öncesi evlenmeyi düşünüyoruz ama açıkçası nasıl olur ne yaparız bilmiyoruz. merak ettiğimiz konu ise şu mülakat tarihi maili geldiği zaman anladığım kadarıyla KCC ye evlilik ve eşimin belgelerini göndermemiz gerekiyo bu aşama sonrasında konsolosluk bize yeni bir mülakat tarihi mi verecek yoksa bana verilen mülakat tarihinden mi devam edicez konuyla ilgili bilgilendirirseniz çok seviniriz.


  • @talhabakunin turkiyede evlilik yapıp amerika yalnız dönüp 2 3 yıl ayrı evli olmak son çare olabilir diye düşündük, onun dışında burda olsaydı dediğiniz çok mantıklı olur işlemleri için beklerdik, ben nasıl gelebileceği konusunda emin olamadım. Belki dil okulu için tekrar basvurmayi düşünüyoruz ama o da red yediği için mümkün mü bilmiyorum


  • @anyela eğer evlilik niyetiniz ciddiyse ve bunu bu süreç içinde yapmayı planlıyorsanız tavsiyemiz en hızlı şekilde resmi evliliğiniz yapmanız ve eşiniz için sistemden "add applicant" seçeneğini kullanarak bir DS260 formu doldurmanızdır. bu sayede mülaklat aldığınızda direkt olarak eşiniz için de mülakat tarihi gelmiş olacak.

    sonrasında; mülakat aldığınızda, mülakat aldığınız konsolosluğa mail atıp (ankara ise [email protected]) evlilik cüzdanınızı da ekleyerek formunuzu açmalarını talep etmeniz.
    kendi formunuza da eşinizi ekleyip medeni durumunuzu evli yapıp tekrar submit edin.

    sonra mülakata birlikte katılıp vizenizi alın, hepsi bu.


  • @gucarslan teşekkür ederiz sizce sıra numarası nasıl ne zaman gelebilme ihtimali var?


  • @anyela 22 aralık saat 13:30 gibi gelir.


  • Herkese merhabalar, dv2024 talihlisiyim. Kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz fakat aklıma takılan konu şu; kız arkadaşımla geçen seneden beri birbirimizi tanımamıza rağmen henüz bu sene nisan ayında sevgili olduk ve işler biraz bizim açımızdan hızlı ilerlediğinden evlilik kararı aldık, henüz evlenmedik. Onun da benimle birlikte gelmesini istiyorum. Yakın süre içinde mülakat maili gelecek fakat henüz evli değiliz. Bugün itibari(02.11.2023) ile en geç üç hafta içerisinde evlenmeye karar vermiş bulunmaktayız. Geçmiş paylaşımları da okudum ve yapılması gerekenleri de az çok anladığımı düşünüyorum. Aklıma takılan konu ise gc lottery sonuçları açıklandığında 2 haftalık birlikteliğimiz bulunmaktaydı bu iki hafta süre içerisinde sadece bir tane fotoğrafımız var, konuşmalarımız kız arkadaşımın telefonu bozulduğu için sadece benim telefonda mevcut. Daha sonrasında farklı yerlerde ikimizin çekildiği fotoğraflar mevcut. Biz direkt olsun bitsine getirmek istiyoruz. Yani evliliği de nikah dairesinde ikimizin yapacağı mini imza olayıyla bitirip, ds260 için gerekli olan evrakları kcc ye beraber göndermek istiyoruz. Sizce bu süreçte birlikteliğimiz ile alakalı şüphe uyandırır mıyız? Çünkü mayıs ayında açıklandığında birlikteliğimiz henüz yeniydi ve kanıt gösterebileceğimiz pek somut delil yoktu, tabi bu zamana kadar çekilmiş fotoğraflarımız ve konuşmalarımız mevcut ama genel olarak sadece ikimizin fotoğrafları var yani aileyle alakalı ya da topluluk ile gidilen bir aktivite vs fotoğrafları yok. Bu durumda sizce ne yapmalıyız? ilk seçenek olarak zorlu olan yolla mülakata tek başıma girip daha sonrasında mı evlenmeli yoksa risk alıp önceden evlenip formu beraber mi göndermeliyim? Şimdiden vereceğiniz yanıtlar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. :)


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    224 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    9
    0 Oy
    9 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür? @crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir? Gc sahibiyim. ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz. Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum