Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Nuray-Huseynova

En az lise veya üniversite mezunuysanız, bunlardan bir tanesinin detaylarını DS260’da doğru beyan ettiyseniz şu an için bir sorun yok, mülakat tarihi alabilirseniz mülakat öncesi evrak teslim esnasında düzeltilmesini talep edebilirsiniz, diskalifiye sebebi olmayacaktır bu hata.

Sizin önceliğiniz ve iyi takip etmeniz gereken asıl husus 37xxx CN ile bültende cut off olmak ve Tiflis’ten mülakat tarihi alabilmek olmalı. Bol şans!

• spoiler

• @ATS16 malesef yok çünkü 3 Mayıs'tan sonra tanıştık, aslında çocukluktan beri tanıyorduk birbirimizi, 2012'den önce eski komşumuz olduğu için. Ama biz eski evimizden taşındıktan sonra herhangi bir iletişim vs olmadı aramızda.

E-devletten alacağımız eski adres bilgilerimizin aynı sokakta olması olumlu etki yapar mı? Yoksa hiç risk almayıp ben ABD'ye gittikten sonra 3 yıl beklemeyi göze almak daha mı mantıklı olur?

• Merhaba, mülakata Hongkongta gireceğiz üniversite mezunu olmamıza rağmen lise transkripti isteniyor mu? Eşim yaşadığımız şehirden farklı şehirde lise okuduğu için sormak istedim

• Kıymetli dostlar herkese hayırlı bayramlar diliyorum, umuyorum ki bu süreçte emek veren herkes ABD konsolosluklarından mutlu ayrılır ve herkes için bayram olur…

İki şeyi merak ediyorum tecrübeli arkadaşlardan mümkünse cevap rica edeceğim;

Birincisi forumda aşağı yukarı bir çok şeyi inceleme fırsatım oldu hem mülakat deneyimleri hem süreç deneyimleri konusunda, Forum’dan öğrendiğim kadarıyla mülakat tarihim CN numarama göre nisan ayı içerisinde görünüyor, 2026 için söylüyorum, yeni aşağı yukarı aynı tarihlerde mi mülakat gelir bize, ya da dosyayı KC 100 aracılığıyla erken taşıdığımız için daha erken de mülakat tarihi gelebilir mi diğer yıllara göre oranla?

İkinci merak ettiğim konu da şu mülakat tarihimizi yaklaşık ne kadar süre önce öğreniyoruz bunun bir ortalaması var mı acaba?
    Şimdiden teşekkürler herkese…

• ⭐⭐

@Aslan-3 selamlar, aslinda numaraniz cut-off barajina girmesiyle alakali. Bu sene nisanda gelmis olabilir ama dv26 icin belkide subatta gelecek olabilir. O yuzden su tarihte gelecek demek dogru olmaz. Ek olarak konsoloslugun yogunluguna gore de durum degisiyor. Burada da onumuzdek ornek ankara mevcut. Bulten ilerleme yaparken ankara geriden takip ediyor.
    Genelde1.5 ay gibi bir sureniz oluyor hazirlanmaniz icin. Bol sanslar.

• @onuru

Teşekkür ederim , Schengen vizesi ve evrak işleri için çok önem arz ediyor bu konu o yüzden, çok teşekkürler tekrar

• @ATS16 cokk tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Evet beyan etmisdim universite umarim bir sorun olmaz🙏🏻Tesekkurler

• ⭐⭐

@Zeynep_Oz selamlar, benden istemediler ama ben her ihtimale karsin yanimda, lise,universite ve yuksek lisans diploama + transkriptlerimi goturdum. Benden sadece lise diplomami ve tercumesini aldilar. Eski deneyimlerde transkript alindiginida hatirliyorum bu nedenle siz eger alabiliyorsaniz bence almayi deneyin. Bol sanslar simdiden.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv

Tamamen mülakatınızı yapacak konsolosun takdiri, siz mümkün olan maksimum hazırlıkla ve kanıtla mülakata müstakbel eşiniz ile birlikte katılmanızı tavsiye ederim @sinatra35’in de tavsiye ettiği üzere.

Sizinde araştırdığınız üzere eşinizi yanınıza aldırmanız mümkün daha sonra ancak süreç uzun ve meşakkatli. Detayları için F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) başlığını inceleyebilirsiniz.

• @ozelv bir arkadaşım kazandığını öğrendikten sonra evlendi aileler karşı çıksada herşeye rağmen birbirlerini severek evlendiler Hong kongtan mülakat aldı sorun olmadı kanıtlamak ve çelişki ki ifadede bulunamadığınız süreçe vizenizi alırsınız kendinize şu soruyu sorun bence evlenebileceğim bir insan mı hayatımı paylaşabileceğim birimi Amerika’ya ayak uydurabilecek mi yoksa geri dönermi mücadele etmeye hazır mı kültürel şok yaşayıp geri dönen ayrılan çok insan var eski Türkiye’deki hayatını özleyen ler geri dönüyor yurt dışı tecrübesi varmı ve yurtdışını yaşamayı tercih edecek mi ….
    yaşınızı bilmiyorum fakat evlilik sonradan sizlere külfet olmasın

• @Zeynep_Oz kazanan kim siz misiniz siz iseniz genelde kazanan kişi üzerinde duruluyır genelde meslek liselerinden isteme oldu ama çok spesifik durumlarda 2023 2024 ve 2025 kazananlardan genelde hiç istenmedi okula görüşüp posta ile gönderilmesi isteyebilir siniz

• Merhabalar.Ben Turkmenistan vatandașıyım dv2026 için ds260 formunu dolduryorum ve
    "Have you ever been removed or deported from any country?" Sorusunda Yes yada No sorusuna denk geldim . Ben 2008-2010 yillari arasinda turkiyede yaṣadım ve vizem 3 ayliktı ama ben 2 yıl kaldım ve ulkeme geri dondum ve Hava alaninda deport oldum ve ceza parasını ödedim. Daha sonra 2015 yilinda tekrar turkiyeye ogrenci vize basvurusunda bulundum ve vizemi aldım. Ama bazi nedenlerden gidemedim.

• Benim sorum ds260 formunda bu soruya "Have you ever been removed or deported from any country?"
      Yes diye cevap vererek aṣadaki çikan yere ingilizce nasıl bir açiklama yazmam gerekiyor? ve vize görüṣmesinde ne cevap vermeliyim?
      Ailemde Yeṣil kart kazanda ben oldugum için vizem ret olabilirmi?
      Teṣekkürler!
      CN: 2026EU0004XXX

• herkese tekrar selam acaba bu mülakat tarihi ile alakalı mail ne zaman gelir ? bakındım sitede ama göremedim

• Ds 260 formunu 3 hafta içinde doldurdum Vize randevusunun geldiğini mail olarak mi alıyoruz yoksa başka bir yerden mi takip ediyoruz

• @mehmetizmirli Yaş 28 onun 25, doğru insan olup olmadığını anlamak için çok zaman yok, ama çocukluktan beri ailesini tanıdığımız için ve kardeşimin de en yakın arkadaşı olması sebebiyle güveniyorum. Amerika'ya adapte olma konusunu ise ciddi şekilde konuşmam gerekiyor onunla ve ailesiyle.

Sadece işin maddi boyutunda çok büyük yük binecek hemen evlenirsek ve Hong Kong'a beraber gidersek. Öbür türlü de kimseyi 3 sene bekletmek istemem Amerika'ya gidip. Bu da çok zor bir karar. Yorumunuz için teşekkür ederim.

• Tekrar Merhaba,
    Sıra numaram büyük olduğu için buradaki arkadaşların önerilerinden sonra dosyamı başka ülkeye taşımak mantıklı geldi. Ancak Abd turist vizesine de sahibim ve AOS yapabilirim. Dosyamı örneğin Bangkok'a taşıdığım halde yine de ABD içinde AOS yapabilir miyim? İki taraftan da imkanım olabilir mi?

• Merhabalar, Bilgi sahibi biri var ise ve yardımcı olur ise çok sevinirim. Dvm2026 talihlisiyim ve Japonya'da 6 aydan fazla yasadığım için polis belgesi için konsolosluğu başvuru yaptım. Bildiğiniz üzere bu belgeyi açmak kesinlikle yasak ama ben orada kaldığım dönem iltica başvurusunda bulundum bu mülakatta elenmeme sebep olabilir mi emin değilim. Polis belgesi neyi kapsar ve gidişatı nasıl etkiler bilgi sahibi biri yardım ederse çok memnun olurum.

• Formu doldurdum artik mail mi bekleyeceğim yoksa takip edeceğim bir yer var mi

• ⭐⭐

@emre-cebeci selamlar, henuz dv26 sureci baslamadi. 1 ekim 2025 itibariyle baslayip 30 eylul 2026 itibariyle son bulacak. Eger ankarayi bekliyorsaniz benim tahminim size kasim-aralik gibi mulakat gelmesidir. Bol sanslar simdiden.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |