Başvuru tarihi 2008 olan vize bu gün çıkmış olduğu haberini aldık Mülakat tarihinde 21 yaş üstü olan çocuklar için geçerli mi ben şuan 25 yaşındayım
-
@oprmngr @mugedeniz @yusuff28 ChatGPT'nin sizin sorunuza verdiği cevap halüsinasyon olarak değerlendiriliyor. Yani cevap yanlış! 🙂 F4 kategorisinde yaş sınırı yok. F4 için: Yalnızca sponsor olan kişinin 21 yaşının üstünde ABD vatandaşı olması yeterli.
-
Merhabalar. Taşındıktan sonra kadınlar için soyadı değişikliğinde nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı? Örneğin uçak biletlerinde, konsolosluğa bildirimde, gibi gibi
-
-
@Sinan-Dayi çok teşekkürler Sinan Bey. Umarım hepimizin süreci sorunsuz sonuçlanır.
-
Başvuru tarihi 2008 olan vize bu gün çıkmış olduğu haberini aldık Mülakat tarihinde 21 yaş üstü olan çocuklar için geçerli mi ben şuan 25 yaşındayım
-
@ugur077, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Arkadaşlar merhaba, tarihler yaklaşırken tavan yapan heyecanlar yüzünden şimdiden yanlış ve eksik adımlar atmaya başladık ne yazık ki 🙂
2 yıldır devam eden ve evlilik düşündüğümüz bir ilişkim var. Her ikimiz de çekilişe başvurduk. Birinden birine çıktığı takdirde ds260 ı bekar olarak göndereceğiz ve nikahı tamamlamak için tahmini ne kadar süremiz olacaktır? Ds260 da bekar gönderdikten sonra evlenmemizin en ufak bir riski bile bulunuyor mu? Ds260 bekar olarak göndermeyip hemen evliliğe yönelsek ve bütün işlemleri tamamlayıp ortalama 1 ay sonra formu göndersek daha mı mantıklı yoksa mantıksız Biz heyecandan nişanlıma pasaporta başvurduk ve aldık. Fakat pasaporttaki soyismi kendi soyismi. Evlendikten sonra bunu değiştireceğiz bi de boşa defter parası vereceğiz sanırım. Bu durumu başka türlü halletme şansımız bulunuyor mu?
Öncelikle sormak istediğim,Teşekkürler 🙂
Başka sorunuz olması halinde doğru konu başlığı olan DV2026 sohbet odasında sormanız gerekiyor, kazanan olursanız aktif olacak olan DV2026 Aşamaları başlığından sorularınıza devam edebilirsiniz, arama butonunu kullanmayı ihmal etmeyin.
1-biriniz veya ikinizde kazanan olursanız zaman geçirmeksizin kazanan/kazananlar DS260’ı bekar dolduracak, yeteri kadar zamanınız olacak evlenmek için zira en erken mülakat mali yıl başlangıcı olan 1 Ekim 2025’den önce gelmeyecek.
2-Ds260 da bekar gönderdikten sonra evlenme riskini yaşayan talihli olmadı, ilişkinizin çekiliş tarihi olan 3 Mayıs 2025 tarihinden önce başladığını kanıtlar fotoğraf, yazışma vb kanıtlar ile mülakatta kanıtladığınız sürece sıkıntı yaşamadı önceki talihliler.
3-Kazanan olursanız zaman geçirmeksizin formunuzu bekar olarak gönderin, daha sonra mülakat tarihi alabilirseniz, mülakat tarihi aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluk ile irtibata geçerek eşinizi dosyanıza dahil edebilirsiniz.
4-Heyecanınız normal ama sakin kalmaya çalışın. Eşiniz yeni soyadı ile tekrar başvuru yapacak ve pasaport bedeli ödeyecek, devlet kazanacak 🙂 başka halletme şansınız yok.
Bol şans
-
@emlka70 Merhaba, sizin durumunuzde herhangi bir guncelleme varmi yoksa halen bekliyormusunuz?
-
-
Herkese merhaba IR2 sürecinde olan var mı? Oğlum Ankarada , 2024 ocakta başvurduk fakat hala bir ilerleme yok. Deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim
Şimdiden teşekkürler. -
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum
-
Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”
Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.
Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.
Kaynak;
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf -
Merhaba
Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
“Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
Yes
No
Hangi şıkkı seçmeliyim? -
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.

Doktor ungan randevusu hakkında
-
Merhaba arkadaşlar ;
9 Kasım 2024 tarihinde eşimin göçmen vizesi görüşmesi için doktor ungan’da muayene randevusu var. Fakat muayeneye kadar covid aşısı olunması isteniyor aynı zamanda ungan websitesinde Türkiye’de covid aşısının olmadığı da belirtiliyor. Aşı olmamız isteniyor ama Türkiye’de aşı yok , bu durumda ne yapmamız gerekiyor ,bu durumu tecrübe eden birisi var mı ? teşekkür ederim. -
-
@mahalil merhaba aşı işini halledebilidiniz mi yada nasıl bir yol izlediniz cevaplarsanız sevinirim.
-
Merhabalar, ailecek aşı karşıtıyız. Forumdan bu konu üzerine bir çok yazı okuduk. Anladığımız kadarı ile aşı Türkiye’de bulunmadığı için yapmıyorlarmış. Bizim de unganlar ile randevumuza 18 gün kaldı, daha önce de hiç covid-19 aşısı olmadık. Bakalım neler yaşayacağız.
-
@Zeynep-Nar merhaba randevudan sonra tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
-
@Zeynep-Nar sadece covid aşısı karşıtı mısınız? Sağlık muayenesinin bir parçası olan diğer aşıları olmanız gerekmekte, sürecin ayrılmaz bir parçası. Siz mutlaka bilgi sahibisinizdir, diğer talihlilerin bilgi sahibi olması için hatırlatmak istedim.
-
@arslan34 merhabalar ; eşim 2021 yılında aşı olmuştu. O aşı kartını verdik bir sorun olmadı
-
@mahalil teşekkür ederim.
-
@Zeynep-Nar Covid 19 aşısı için ne cevap verdiler zorunlumu.Görüşmeniz nasıl geçti bilgi verirseniz memnun olurum
-
Selamlar,
Ufak bir bebeğim var, bu sebeple müsait olup da uzunca bir yazı yazamadım. Herkes gibi ben de kendi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Umarım en kısa sürede bu konuya daha fazla zaman ayıracağım.
Covid aşısı Türkiye’de kalmadığı ve ellerinde bulunmadığı için yapamadılar. Aşı kartlarımız da bulunmadığından eşime ve bana ayrı ayrı 5 adet aşı yaptılar.
Ayrıca 6 aylık bebeğimize orada aşı yaptırmalarını istemediğimiz için sağlık ocağında tüm aşılarını tamamlattırdık. Ancak grip aşısı eksikmiş, yalnızca onu vurdular.
-
Merhabalar,
Hayır, sadece Covid aşısı karşıtı değiliz. Ancak Covid döneminden sonra aşılara olan güvenimiz sarsıldığı için artık tüm aşılar konusunda aynı şekilde düşünmekteyiz. Hatta bir dönem, bu aşı muhabbetlerinden dolayı herkesin aşı kartlarını e-Devlet’ten sildiklerini duymuştum. Buna da çokça inanıyorum, çünkü çevremde kimsenin aşı kartı e-Devlet’te görünmüyor. Elbette bu konu hakkında %100 bir bilgim yok; sadece düşüncelerim bu yönde.
Bunun dışında ben de herkes gibi çocukken tüm çocukluk aşılarını olmuş bir insanım. Açıkçası annem ve babam da 25 senelik eski sağlıkçılar. Ama dediğimiz gibi, bu Covid döneminden sonra bütün sisteme olan inancımız ve düşüncelerimiz, yaptığımız araştırmalar sonucunda çokça değişti.
Bu nedenle sadece Covid aşısı karşıtı değiliz. Ancak hayallerimiz, hedeflerimiz ve gelecek planlarımız var; özellikle bebeğimiz için. Bu sebeple süreçte gereken aşıları Unganlar’da yaptırmak istedik. Önceden sağlık ocağında aşı olmayı planlamıştık, artık bu işi ticarethaneye döndürdülerini düşündüğümüz için dolar ödememek ve fazladan aşı olmamak adına.. ama hangi aşıları yaptırmamız gerektiğini tam olarak bilmediğimiz için Unganlar randevumuzu bekledik.
Doğduğundan beri hiçbir aşısı olmayan bebeğimizin de aşılarını sağlık ocağında tanıdığımız hemşirelere yaptırarak gitmek istedik. Randevu gününe kadar olan eksikleri elimizden geldiğince tamamladık.
Ancak farklı yollarla aşı olduğumuzu belirtebileceğimiz bir kurum bulsaydık, o yolu bile denemeyi düşünürdük. Fakat giderayak riske girmek istemedik ve açıkçası kimseyi de bulamadık.
-
Tebrik ederim. Sürecin sonraki aşamalarında bol şans, bebeğinize ailesi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum
-
This post is deleted! -
Unganlara en yakın konumlarda otopark bilgisi verebilecek varmı ?
-
Kuğulu Park karşısındaki Buğday Sokak’ta yer alan Karakaya Otopark
(https://maps.app.goo.gl/jceEAEZDL2sRKM9J7?g_st=ic ) -
@ksk88, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
Unganlara en yakın konumlarda otopark bilgisi verebilecek varmı ?
Anahtar birakmak istemiyorsaniz, Tunus Buyuk Otoparki tavsiye ederim. Tunus Caddesinde, PTT subesine gelmeden hemen once.
-
11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi veridi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .
-
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum

Benzer Başlıklar
78
55.7k
Users
4.8k
Topics
484.3k