Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J2 vizesinden H1B vizesine gecis

• Merhaba,

2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur.

Tesekkurler,

• @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis

Merhaba,

2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur.

Tesekkurler,

Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Hangi vizeye başvurmam gerekiyor?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    103 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halyet, içinde söyledi: Hangi vizeye başvurmam gerekiyor? Merhaba, Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında abd ye kısa dönem olarak gittim. 2005 yılında bir çocuğumuz oldu ve abd pasaportu aldık. abd den dönerken vizemin bitiminden 3 gün sonra çıktım. çünkü zaten vize alırken biletimi ben konsolosluğa vermiştim. onlar bana vizeyi eksik verdiler. Bu sebeple olduğunu düşünüyorum ki 2008 senesinde 3 defa vize reddi aldım. 2008 senesinde de ikinci çocuğum da dünyaya geldi. bensiz de olsa eşim tek başına çocukları aldı geldi. şimdi yıllar geçti. büyük oğlum utah ta üniversite okuyor. şimdi de ağustos ayında küçük oğlumu okula kayıt ettireceğiz. eşimin vizesi var. ben hangi tip vizeye başvurmalıyım? yine vize reddi almam söz konusu olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Teşekkürler Sayin@halyet, cocugunuz 21 yasina gelince size gocmenlik vizesine basvurabilir. Bundan once siz sadece cocugunuzu okula kayit ettirmek icin gidecekseniz turist vizesi basvurusu uygun olur. Ancak vize reddinizi nedan aldiginizi tam olarak anlamak gerekir. Her nekadar uzerinden cok zaman gecti ise bile, 3 defa vize reddi almaniz bu basvuruda bazi konularda dogru ve etkili cevap vermenizi gerektirmektedir. Onceki redlerinizi belirtmeniz gerekecektir. Bu nedenle DS 160 basvurunuzu cok dikkatli yapmak gerekecektir. Bir avukata durumu kontrol ettirebilirsiniz.
  • İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş...

5
    0 Oy
    5 İleti
    586 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @lordbolton, içinde söyledi: İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş... @claudia-j-muslu İltica sonrası green card statüsüne geçişten bahsediyor soruyu soran kişi, ve pratikte cezai durum derken adli sicil kaydının temiz olmasını mı kast ediyorsunuz? Evet temiz bir adli sicil kaydından bahsediyorum. Yine mültecinin kendi ülkesine gitmemiş olmasına da bakılır.
  • B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

8
    1 Oy
    8 İleti
    386 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim .ne demek cok haklisiniz
  • F1 den J1 vizesine gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k