Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Aynı Dönemde Eb3 ve E2 Süreci


  • Eb3 işlemi başlayan kişi, bu süreç devam ederken, Eb3 başlangıcından yaklaşık 1 yıl sonra( Lc aşamasında ) E2'ye başvurursa hukuki olarak Eb3 süreci etkilenirmi ve Eb3 sürecinin devam etmesi E2 başvurusunda olumsuz karşılanırmı ?
    Yukarıda yazmış olduğum konu ile ilgili araştırmlarım sonucu bir bilgiye ulaşamadığım için burda sormak istedim, konu hakkında daha önce bir paylaşım olupda gözümden kaçtıysa affola. Nazik cevabınız için şimdiden teşekkürler.


  • @Er-Rayn, içinde söyledi: Aynı Dönemde Eb3 ve E2 Süreci

    Eb3 işlemi başlayan kişi, bu süreç devam ederken, Eb3 başlangıcından yaklaşık 1 yıl sonra( Lc aşamasında ) E2'ye başvurursa hukuki olarak Eb3 süreci etkilenirmi ve Eb3 sürecinin devam etmesi E2 başvurusunda olumsuz karşılanırmı ?
    Yukarıda yazmış olduğum konu ile ilgili araştırmlarım sonucu bir bilgiye ulaşamadığım için burda sormak istedim, konu hakkında daha önce bir paylaşım olupda gözümden kaçtıysa affola. Nazik cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Sayin @Er-Rayn, EB3 yesil karta yonelik bir surec olup E2 ise ABDde isiniz oldugu surece calisma ve oturma izni verse de yesil kartla sonuclanmayan gocmen olmayan bir vize surecidir. Ikisi celiskili durumlara neden olacaktir. Cunku E2de sizin taahutunuz ABDye goc etme niyetiniz olmadigi ancak isiniz devam ettigi surece burada kalma isteginizdir. E2de ulkenize donmeyi taahut ediyorsunuz. Bu nedenle iki sureci beraber yurutmek olumsuz sonuclar verebilecektir.


  • @Claudia-J-Muslu nazik cevabınız için teşekkür ederim.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • E2 vizesi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    263 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fadime-agboyraz, içinde söyledi: E2 vizesi *merhaba Amerika içinde iken var olan beş yıllık vizemizin bitmesine az kaldı bu vizeyi Amerika içerisinde iki yıllık olacak şekilde yenileme yoluna gidersek bunu eski iş yerimiz üzerinden yapabilir miyiz? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim Sayin @fadime-agboyraz, vizeniz bitmeden ABDde is uzerinden yenileme imkaniniz olabilir. Vizeniz sona ermis ise bu mumkun olmaz.
  • E2 YATIRIMCI VİZESİ

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    561 Bakış
    ahsenaydgduA
    @mesutka45 mesut bey e2 baslığı altına da iletinizi tasıyabilir misiniz
  • USCIS F2A surecinde bosanma

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
  • Daca ve I-130 sureci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    3 Oy
    2 İleti
    209 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum