Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dismissed davanın tekrar açılması


  • Merhaba sayın Muslu Avukatlık Bürosu,

    J-1 olarak geldiğim bu serüvende, bir iftira ve yalan doğrultusunda bir kriminal suçla suçlandım. Kanıtlarımla kanıtladım. Karşı taraf hiçbir şeyi olmadığından 2. Duruşmaya gelmedi. Dava savcılık hatası nedeniyle düştü. Ama hakim dahi herkes kızın yalan söylediğini mahkeme salonunda bile söylediğini biliyor. Evrakları alırken katip ofisindeki kadının, kızın ofisi arayıp yalan söylediğini, şikayetini geri çekmek istediğini belirtmiş. Savcıyla da konuşmuş ama bu belgelenmemiş tabi. Avukatıma sordum bulamadı. Bana avukatım evine dönmelisin bence onu öneriyorum diyor. “Probably” diyerek üst mahkemede görülebilir diyor. Ben çoktan F-1 başvurusu yaptım 2k dolar harcadım. Merak ettiğim şu, üst mahkemeye gider mi? Giderse sonuçları nedir? Üst mahkemeye kaç günde gider? Dönmeli miyim? Zaten dava düştü.


  • @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması

    Merhaba sayın Muslu Avukatlık Bürosu,

    J-1 olarak geldiğim bu serüvende, bir iftira ve yalan doğrultusunda bir kriminal suçla suçlandım. Kanıtlarımla kanıtladım. Karşı taraf hiçbir şeyi olmadığından 2. Duruşmaya gelmedi. Dava savcılık hatası nedeniyle düştü. Ama hakim dahi herkes kızın yalan söylediğini mahkeme salonunda bile söylediğini biliyor. Evrakları alırken katip ofisindeki kadının, kızın ofisi arayıp yalan söylediğini, şikayetini geri çekmek istediğini belirtmiş. Savcıyla da konuşmuş ama bu belgelenmemiş tabi. Avukatıma sordum bulamadı. Bana avukatım evine dönmelisin bence onu öneriyorum diyor. “Probably” diyerek üst mahkemede görülebilir diyor. Ben çoktan F-1 başvurusu yaptım 2k dolar harcadım. Merak ettiğim şu, üst mahkemeye gider mi? Giderse sonuçları nedir? Üst mahkemeye kaç günde gider? Dönmeli miyim? Zaten dava düştü.
    Sayin@@hakimikucukbayral, kriminal davalar sizi hem ABD disina gonderilme hem de ABD disina ciktiginizda iceri girememe durumuna dusurebilir. Bu nedenle bu konuyu ciddiye alarak ilermenizi tavsiye ederim. Ceza avukatlari genelde gocmenlik sonuclarini bilememektedir. Davanizi incelemeden bir tavsiyede bulunulamaz. Ayrica bu durumlarda eyalet ceza kanunlarina hakim olmak, maksimum sucu bilmek, ilk kez olup olmadigini bilmek, polis raporuna bakmak gibi onemli detaylara hakim olmadan size tavsiye vermek sonrasinda buyuk problemler dogurabilir. Bu alan criminal immigration denmektedir. Ve iki alana da hakim bir avukatla veya iki ayri avukatla calismanizi gerektiren bir durumdur.


  • Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?


  • @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması

    Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?

    Sayin @hakimikucukbayral, vize basvurusunda bulundugunuzda sorulan sorulara dogru cevap vermeniz esasdir. Kriminal davalar ve suclarla ilgili vize basvurularinda detayli sorular oldugu icin cezai durumunuz sizin bildirmeniz gerekecektir. Gorunmesine gerek yoktur. Aciklama kisminda davanin asilsiz oldugu icin dustugunu belirtebilirsiniz. Elinizde davanin dustugune dair belgenin bulunmasini tavsiye ederim. Vize gorusmesinde gormek isteme ihtimalleri yuksektir. " Sealing the criminal record" is basvurulari, ev bulma konulari gibi degisik konularda yardimci olsa da gocmenlik acisindan kapanmis kriminal recordlari bile belirtmeniz ve belgelerini sunmaniz gerekir. Bu nedenle bu islemi yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemlerine faydasi olmaz. "Sealing the criminal record"un daha da ileri olan proseduru "expungement" dir. "Expungement" ( cezai durumun silinip iptal edilmesi ve hic olmamis gibi sayilmasi proseduru) yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemleri icin bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Genelde cezai durumunu olanlarin waiver prosudurune hazir olup onu isleme koymalari gerekir. Mahkeme dosyaniz ve karar ile beraber bu konuda danismanlik alabilir ve gerekiyor ise vize basvurusunda waiver yapmaya hazirlikli olabilirsiniz.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    132 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • 0 Oy
    4 İleti
    354 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    502 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD konsolosluğu Amerika'daki davayı görebilir mi? Merhaba Sayın Muslu hukuk Bürosu yetkilisi, J-1 olarak geldiğim yaz dönemi içerisinde bir suçlama ile dava açıldı adıma savcılık tarafından, ardından ben kanıtlarımla kanıtladım ve dava düştü: ilk davada 2. Mahkeme duruşmasına kadar mahkeme hücresinde kalma ya da kefalet ile salma verdiler ben kefaleti ödedim ve serbest kaldım. Ardından ben hakime J-1 sürecimden bahsettim ve uzun sürerse vizem bittiğini söyledim bunun için başka vizeye başvurmamı söyledi ve ben de F-1 başvurdum ancak dava J-1 vizem bitmeden dava bitti ve serbest kaldım. Ama f1 başvurumu yapmıştım sonra ardından iptal ettim. Bu süreçte j-1 sponsorum travel sürecimi iptal ettiğini artık benim sponsorluğumu yapmadığını göçmenlik bürosuna bildirmiş bana mail geldi gelen yer [email protected] dan. Mail geldi bununla alakalı herhangi bir kısıtlama yoktu sadece bilgilendirme. Uçak biletim vize bitiş tarihimden önceyei sonra döndüm ardından şimdi tekrar başvuru yapma istiyorum konsoloslukta her şey gözüküyor mu? Ve bunların hepsini anlatacak bir vakit bulabilir miyim? Teşekkürler. Sayin, @hakimikucukbayral, konsolosluk yetkililerinin cok kisitli sureleri vardir. Butun bunlari dinlemeleri mumkun olmayacaktir. Siz basvuruyu yaptiginizda butun bunlari DS-160 formunuzda belirtmelisiniz. Tabii ki yine de yaninizda davanin dustugune dair butun bilgileri bulundurun. J-1in neden erken bitirildigi de onemli. Bir yalnis anlasilma mi oldu. Bunu tam anlamadan ve belgelendirmeden basvurmaniz durumunda olumsuz sonuc almaniz yuksek ihtimaldir. Yeni basvuruyu yapmadan DS 160 formunu bir avukatla doldurmanizda yarar olacaktir.
  • Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    449 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gamzefiliz Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, J1'den F1'e 3 ay once I-539 basvurusu sonrasi red aldim. Hem ucreti hem de gerekli belgeleri USCIS'e gondermistim. Once RFE aldim, eksik belgeleri gonderdim, sonra da ucreti odemedigimi soyleyip basvuruyu reddettiler (ama ucreti gondermistim). Boyle bir durumda, ayni basvuruya itiraz etme hakkim var mi? Yoksa yeni bir I-539 basvurusu mu yapilmasi gerekiyor? Sayın @gamzefiliz, Sizin başvurabileceğiniz yol genelde I-290B motion to reopen/reconsider dir (kararı tekrar açma ve kararı yeniden gözden geçirme talebidir). Olumsuz kararı veren USCIS ofisine yapılır. Kararı ayni mercii değerlendirdiği için genelde kazanılması zordur. Bu işlemin mutlaka karardan itibaren 30 veya 33 takvim gününde yapılması gerekir. Sure geçti ise talebiniz bakılmadan reddedilir. I-290 B başvuru ücretinin masrafı bugün itibari ile 675 dolardır. Öğrenci vizesini Türkiye’den almanız sizin için daha çabuk ve daha ekonomik bir sonuç verebilir. ABD’de kalmanızı gerektiren özel bir durum var ise bunu değerlendirmek ve ona göre I-290 B başvurusunda bulunmak gerekir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum