Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dismissed davanın tekrar açılması


  • Merhaba sayın Muslu Avukatlık Bürosu,

    J-1 olarak geldiğim bu serüvende, bir iftira ve yalan doğrultusunda bir kriminal suçla suçlandım. Kanıtlarımla kanıtladım. Karşı taraf hiçbir şeyi olmadığından 2. Duruşmaya gelmedi. Dava savcılık hatası nedeniyle düştü. Ama hakim dahi herkes kızın yalan söylediğini mahkeme salonunda bile söylediğini biliyor. Evrakları alırken katip ofisindeki kadının, kızın ofisi arayıp yalan söylediğini, şikayetini geri çekmek istediğini belirtmiş. Savcıyla da konuşmuş ama bu belgelenmemiş tabi. Avukatıma sordum bulamadı. Bana avukatım evine dönmelisin bence onu öneriyorum diyor. “Probably” diyerek üst mahkemede görülebilir diyor. Ben çoktan F-1 başvurusu yaptım 2k dolar harcadım. Merak ettiğim şu, üst mahkemeye gider mi? Giderse sonuçları nedir? Üst mahkemeye kaç günde gider? Dönmeli miyim? Zaten dava düştü.


  • @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması

    Merhaba sayın Muslu Avukatlık Bürosu,

    J-1 olarak geldiğim bu serüvende, bir iftira ve yalan doğrultusunda bir kriminal suçla suçlandım. Kanıtlarımla kanıtladım. Karşı taraf hiçbir şeyi olmadığından 2. Duruşmaya gelmedi. Dava savcılık hatası nedeniyle düştü. Ama hakim dahi herkes kızın yalan söylediğini mahkeme salonunda bile söylediğini biliyor. Evrakları alırken katip ofisindeki kadının, kızın ofisi arayıp yalan söylediğini, şikayetini geri çekmek istediğini belirtmiş. Savcıyla da konuşmuş ama bu belgelenmemiş tabi. Avukatıma sordum bulamadı. Bana avukatım evine dönmelisin bence onu öneriyorum diyor. “Probably” diyerek üst mahkemede görülebilir diyor. Ben çoktan F-1 başvurusu yaptım 2k dolar harcadım. Merak ettiğim şu, üst mahkemeye gider mi? Giderse sonuçları nedir? Üst mahkemeye kaç günde gider? Dönmeli miyim? Zaten dava düştü.
    Sayin@@hakimikucukbayral, kriminal davalar sizi hem ABD disina gonderilme hem de ABD disina ciktiginizda iceri girememe durumuna dusurebilir. Bu nedenle bu konuyu ciddiye alarak ilermenizi tavsiye ederim. Ceza avukatlari genelde gocmenlik sonuclarini bilememektedir. Davanizi incelemeden bir tavsiyede bulunulamaz. Ayrica bu durumlarda eyalet ceza kanunlarina hakim olmak, maksimum sucu bilmek, ilk kez olup olmadigini bilmek, polis raporuna bakmak gibi onemli detaylara hakim olmadan size tavsiye vermek sonrasinda buyuk problemler dogurabilir. Bu alan criminal immigration denmektedir. Ve iki alana da hakim bir avukatla veya iki ayri avukatla calismanizi gerektiren bir durumdur.


  • Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?


  • @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması

    Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?

    Sayin @hakimikucukbayral, vize basvurusunda bulundugunuzda sorulan sorulara dogru cevap vermeniz esasdir. Kriminal davalar ve suclarla ilgili vize basvurularinda detayli sorular oldugu icin cezai durumunuz sizin bildirmeniz gerekecektir. Gorunmesine gerek yoktur. Aciklama kisminda davanin asilsiz oldugu icin dustugunu belirtebilirsiniz. Elinizde davanin dustugune dair belgenin bulunmasini tavsiye ederim. Vize gorusmesinde gormek isteme ihtimalleri yuksektir. " Sealing the criminal record" is basvurulari, ev bulma konulari gibi degisik konularda yardimci olsa da gocmenlik acisindan kapanmis kriminal recordlari bile belirtmeniz ve belgelerini sunmaniz gerekir. Bu nedenle bu islemi yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemlerine faydasi olmaz. "Sealing the criminal record"un daha da ileri olan proseduru "expungement" dir. "Expungement" ( cezai durumun silinip iptal edilmesi ve hic olmamis gibi sayilmasi proseduru) yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemleri icin bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Genelde cezai durumunu olanlarin waiver prosudurune hazir olup onu isleme koymalari gerekir. Mahkeme dosyaniz ve karar ile beraber bu konuda danismanlik alabilir ve gerekiyor ise vize basvurusunda waiver yapmaya hazirlikli olabilirsiniz.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    3 İleti
    175 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • N-400 Formu Adres Beyani

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    124 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @pistolstar, içinde söyledi: N-400 Formu Adres Beyani Merhaba, 2019 yilinca GC aldim ancak 2021 Aralik ayi itibariyla Continuous Residency saglayabildim. 2026 Haziran ayinda 4 years + 6 months kuralindan faydalanip vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Formda son 5 yilda ikamet ettigimiz adresleri beyan etmemiz isteniyor. Bu durumda 2021 Haziran ayindan baslamam gerekecek. 2021 Haziran - Aralik aylari icerisinde ABD disinda olmam dolayisiyla ABD disindaki bir adres yazabilir miyim? Yoksa ABD'de ikamet ettigim ya da USCIS'e bildirdigim en son adresi mi kullanmami onerirsiniz? 2023 tarihinde de ABD disina 5 aylik bir seyahatim oldu, ABD ile baglarimi kopartmadim ancak o donemde devam ettirdigim bir kira kontratim da yok, yine bu surec icin ABD'deki en son adresimi mi yoksa ABD'de disindaki adreslerimi mi yazmaliyim? N-400'e ABD disinda bir adres beyan edilmesinin basvurunun elenmesi ihtimalini arttirdigini okuyorum. Ne yapmaliyim? Sayin@pistolstar, N400 basvurularinda ABD adreslerini beyan etmeniz dogru olur. Ikametgahiniz degisti ise, ABD disina alindi ise, zaten istisna kurallarina tabi degilseniz vatandasliga basvurmamaniz gerekir. ABD disinda 5 ay kalip ABDde adresiniz kalmadi ise bu durum size zorluk yaratacaktir. Ayrica son degisikliklerden sonra vatandaslik icin iyi vatandas olma durumunu ve ABDde yasama suresini daha cok delillerle gostermenizi tavsiye ederiz. Bakiniz https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdfv Ayrica yine yeni degisikliklere gore vatandaslikla ilgili vermis oldugunuz butun bilgilerin ev ziyaretleri ile kontrol edilmesi durumu olabilir. Bu nedenle basvuruda gereken butun sartlari gerceklestirmeden basvurmanizi tavsiye etmeyiz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    496 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD konsolosluğu Amerika'daki davayı görebilir mi? Merhaba Sayın Muslu hukuk Bürosu yetkilisi, J-1 olarak geldiğim yaz dönemi içerisinde bir suçlama ile dava açıldı adıma savcılık tarafından, ardından ben kanıtlarımla kanıtladım ve dava düştü: ilk davada 2. Mahkeme duruşmasına kadar mahkeme hücresinde kalma ya da kefalet ile salma verdiler ben kefaleti ödedim ve serbest kaldım. Ardından ben hakime J-1 sürecimden bahsettim ve uzun sürerse vizem bittiğini söyledim bunun için başka vizeye başvurmamı söyledi ve ben de F-1 başvurdum ancak dava J-1 vizem bitmeden dava bitti ve serbest kaldım. Ama f1 başvurumu yapmıştım sonra ardından iptal ettim. Bu süreçte j-1 sponsorum travel sürecimi iptal ettiğini artık benim sponsorluğumu yapmadığını göçmenlik bürosuna bildirmiş bana mail geldi gelen yer [email protected] dan. Mail geldi bununla alakalı herhangi bir kısıtlama yoktu sadece bilgilendirme. Uçak biletim vize bitiş tarihimden önceyei sonra döndüm ardından şimdi tekrar başvuru yapma istiyorum konsoloslukta her şey gözüküyor mu? Ve bunların hepsini anlatacak bir vakit bulabilir miyim? Teşekkürler. Sayin, @hakimikucukbayral, konsolosluk yetkililerinin cok kisitli sureleri vardir. Butun bunlari dinlemeleri mumkun olmayacaktir. Siz basvuruyu yaptiginizda butun bunlari DS-160 formunuzda belirtmelisiniz. Tabii ki yine de yaninizda davanin dustugune dair butun bilgileri bulundurun. J-1in neden erken bitirildigi de onemli. Bir yalnis anlasilma mi oldu. Bunu tam anlamadan ve belgelendirmeden basvurmaniz durumunda olumsuz sonuc almaniz yuksek ihtimaldir. Yeni basvuruyu yapmadan DS 160 formunu bir avukatla doldurmanizda yarar olacaktir.
  • Reentry permit olmadan iki yil aradan sonra tekrar giris

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    13
    5 Oy
    13 İleti
    696 Bakış
    E
    Sayin @Claudia-J-Muslu , Tesekkur ederim yonlendirmeniz icin, Iyi calismalar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum