Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri


  • Öncelikle merhabalar, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

    I-130 başvuru süreciyle ilgili bir konuda görüşünüze başvurmak istiyoruz.

    Ben ve ABD vatandaşı olan eşim bir ay önce Türkiye’de evlendik. Evlilik sonrasında eşimin soyadı değişmiştir; ancak güncel ABD pasaportunda hala evlilik öncesi soyadı (kızlık soyadı) yer almaktadır.

    I-130 başvurusunu yapmadan önce, eşimin pasaportunu yeni soyadıyla yenilemesi zorunlu mudur? Yoksa Türkiye’den aldığımız resmi evlilik cüzdanı, isim değişikliğini belgelemek adına başvuru aşamasında yeterli kabul edilir mi?

    Değerli bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.


  • @Can-Sansar, içinde söyledi: CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

    Öncelikle merhabalar, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

    I-130 başvuru süreciyle ilgili bir konuda görüşünüze başvurmak istiyoruz.

    Ben ve ABD vatandaşı olan eşim bir ay önce Türkiye’de evlendik. Evlilik sonrasında eşimin soyadı değişmiştir; ancak güncel ABD pasaportunda hala evlilik öncesi soyadı (kızlık soyadı) yer almaktadır.

    I-130 başvurusunu yapmadan önce, eşimin pasaportunu yeni soyadıyla yenilemesi zorunlu mudur? Yoksa Türkiye’den aldığımız resmi evlilik cüzdanı, isim değişikliğini belgelemek adına başvuru aşamasında yeterli kabul edilir mi?

    Değerli bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.

    Sayin@Can-Sansar, oncelikle tebrikler ve omur boyu mutluluklar dilerim. Basvuru asamasinda esinizin mevcut pasaportu, dogum veya vatandaslik belgesi, ve evlilik cuzdani ve evliligin gerck olduguna dair diger gerekli dokumanlar, ornegin beraber yasadiginiza dair deliller (kira anlasmadi veya ortak ev tapusu gibi), finansal birlesmeyi gosteren deliller ( ortak hesaplar, ortak kredi kartlari), ortak araba ve saglik sigortalari gibi yeterli olacaktir. Esinizin butun dokumanlarinda soyadini ayni sekilde kullanmasi daha sonraki problemlerin olusmasini engelleyecektir. Sosyal guvenlik karti, ehliyet, vs. devlet ve eyalet yetkilileri tarafindan verilen butun dokumanlarin yeni isim degisikligi ile yenilenmesi gerekecektir.


  • @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.


Benzer Başlıklar

  • N400 Basvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @greenati, içinde söyledi: N400 Basvurusu Merhabalar N400 basvurusunu submit yaptiktan sonra fark ettim ki Turkiye de acilan davalarimi yazmamisim. Davalarim 15 sene icinde yasanmis ve hepsi kapali durumda. Bir tanesi miras hukuku davasi , digeri gorevi kotuye kullanma davasi (kurumsal bir dava). Herhangi bir ceza almadim. Davalar kendiliginden dustu. N400 uzerinde bunlari eklemem gerekli mi? Evet ise nasil gunceleme yapabilirim? Sayin@greenati, davalari yazmaniz gerekebilir. Gorusmeden once bir mektup yazarak yazili olarak bunlar degismistir diyebilirsiniz. Eger online basvuruda bulundu iseniz online ekleme ihtimaliniz de olur. Gorusmeden once mutlaka bu konuyu yazili olarak USCIS gorevlisine iletin.
  • EB Vizesi ve Süreç

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    296 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @uyelken, içinde söyledi: EB Vizesi ve Süreç Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu? Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında. Teşekkürler Sayın @uyelken, EB1 kategorisinin de türleri vardır. Buraya bakabilirsiniz. https://www.instagram.com/p/CWWLmGBv5OB/ EB-3 icin ise sirketin belli bir maaşı size verebileceğini kanıtlaması gerekiyor. Şirketin yıl sonu kar/zarar raporu bunun icin gösterilebilir. Bazi vize kategorilerinin başvuru sonuçlarını 15 günde alabilirsiniz. Bunun için 15 günde sonuçlanan premium processing başvurusu yapılabilir. Bu başvuru sadece belli vize türleri için yapılabilir. Buradan detaylara bakabilirsiniz. Bunun için genelde ekstradan bir 2500 USD vermek gerekir. https://www.uscis.gov/i-907 Avukatlık maliyetleri serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde her avukat tarafından belirlenir. Bu maliyet değişecektir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    4 İleti
    646 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ilkcank, içinde söyledi: Turist vizesi ile Amerika'da hata yapmak tutuklanmak ve GC başvurusu Merhabalar forumda çok yeniyim. 2012 yılında Yeşil pasaport sayesinde almış olduğum turist vizesi ile Amerika'da dayım ve ailesinin yanına ziyarete ve gezmeye gittiğim zamanlarda aklı başında olmayan 18 yaşında genç bir çocuktum. Amerikan vatandaşı olan kuzenim ile giyim mağazasında macera ve eğlence zannettiğim sirkat suçu işlemiştim. Avukat yardımı ile mahkemeye çıkmadan dosya kapanmıştı, dosya detaylarını tam olarak hatırlamıyorum uzun zaman önceydi. Ardından Türkiye ye gidiş geliş yaptığım zaman Amerika da havalimanindaki görevli memur beni bekletip, daha önce hata yapmışsın dikkatli ol ve bir daha yapma diye uyarıp girişime izin vermişti. Greencard başvurusunda bu yaşadığım kötü olay elenmem için sebep olur mu sizce saygıdeğer arkadaşlarım? Sayın @ilkcank, Cezai durumlar ABD göçmenlik durumunu etkileyebilir. Her durumda göçmenlik başvurusu sırasında ABD yetkilileri cezai durum ile ilgili mahkeme kayıtları, verilmiş cezanız ve cezanızı çekmiş olduğunuz görmek isteyeceklerdir. Sucun ne olduğu ve maksimum ceza suresi de önemlidir. Genelde bir kez islenmiş ve ağır olmayan suclar icin bazı aflar mevcut olup göçmenlik durumunuzu olumsuz etkilemez. Ancak belgelerinize bakmadan ve bunları kontrol etmeden size yeşil kartı vermeyeceklerdir. Bu nedenle ABD’ye göçmenlik için bu belgelere bir an önce ulaşmanız yararlı olacaktır. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    5 İleti
    397 Bakış
    T
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Saygilarimla
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum