Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F1 öğrenci vizesi reddi sonrası B2 turist vizesiyle ABD'ye gitmek

• Yasaklı

Merhaba daha once j1/f1 olmak uzere vizeye sahibim. 2 ay once b1 vizesini aldik esimle birlikte sonrasinda 1 haftalik amerikaya giris cikis yaptik. Sonrasinda master icin f1 basvurusu uaptik ama red aldik. Turist vizemize herhangi bir damga basilmadi ama simdi 10 gunlugune bir tatil planliyoruz.daha once girmedigimiz bir uerden girmeyi planliyoruz. gidis donus ucak bileti, otel rezervasyonu vs herseye sahibiz ama acaba giriste bir sikinyi yasar miyiz? Cok tesekkurler

• @dancing-queen Oglumun turist vizesi vardi. ABD’den bir Community College’dan kabul almisti. F1’a basvurdu. Red aldi. Red aldiktan iki yil kadar sonra turist vizesiyle Abd’ye girdi. O zaman Tr’de universite ogrencisiydi. Yanina okulundan transkriptini almisti. Abd’ye girerken sorgu odasina almislar. Transkriptini gostermis, okudugu bolumu ve universiteyi soylemis. Okul icin geri donecegini belirtmis. Sonrasinda 6 ay kalis vermisler ve ulkeye almislardi.

• Yasaklı

@dpdemir peki vize reddi almadan once turist olarak amerikaya giris yapmismiydi , eger oyleyse bidahaki girisinde ayni yerden mi giris yapmisti?

• @dancing-queen Evet, daha once giris yapmisti. Aslinda ailece giris yapmistik ve esim L1 vizesine basvurmustu. Biz de (oglum da) onun uzerinden hak sahibi olarak basvurmus gorunuyorduk. Turist vizesiyle girip Change of Status yapmistik yani. L1 basvurumuz olumsuz sonuclandi ve Tr.’ye donduk. Basvurunun sonuclanmasini beklerken 6 ayi gecmisti. Tekniken Overstay durumuna dussek de halihazirda Change of Status basvurumuz oldugu icin aslinda degildik. Belki de en cok bundan dolayi sorgulanmistir. Bunu da sormuslar girerken, o da sureci anlatmis. Sonrasinda egitimine Turkiye’de universitede devam ettigini belgeleyince gecisine izin vermisler.

Evet, ayni havalimanindan giris yapti. JFK’den.

Ben sizin girisinizde bir problem olacagini dusunmuyorum. Siz daha rahat girersiniz.

• Yasaklı

Bilgileriniz icin cok tesekkur ederim. Sirketten ne zamandir orda calistigimi gosteren ve izinli olduguma gosteren antetli kagida basili belgeleri yanima alicam umarim sorun yasamayiz:)

• Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum🙂

Benzer Başlıklar

• B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • Devlet memuru olarak B1/B2 turist vizesi başvurusu yapmak

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    @mertem441 günaydın gerçek başlığa zaten bu cümleyi yazdınız aynı şeyi tekrar tekrar başka başlıklara yazarsanız çorba oluyor ondan dolayı ricamız tek bir başlıktan ilerleyin ki çok daha sağlıklı bilgiye sahip olabilirsiniz. @crazycells bu başlığı kapatıp diğer başlıkla birleştirebilir miyiz.
  • Abd B2 Vizesi (öğrenci başvurusu)

Kilitli Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    5
    0 Oy
    5 İleti
    873 Bakış
    crazycellsC
    @pisagor burasi soru cevap platformu degil, bir forum. Dolayisiyla kisisel sorulariniz icin ayri ayri basliklar olusturmamalisiniz. Zaten turist vizesiyle ilgili bilgiler su konuda veriliyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
  • Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

49
    1 Oy
    49 İleti
    4k Bakış
    FigenF
    @MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k