Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar Türkiye’den j1 randevusu almak şu anda imkansız gibi. Müsait randevu yok, yurt dışından Balkan ülkelerinden j1 randevusu alıp görüşmeye orada girmek mantıklı mıdır ? Eğer ki görüşme olumlu geçerse pasaportumuzu nasıl alıyoruz bilgiliniz var mı ?

    Çok teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @adiriker Dediginizi yapabilirsiniz, ama genelde o ulkede bulunmadan gorusme istegi gerceklestiremiyorsunuz.

    Genel olarak her ulkedeki ABD konsoloslugu o ulkede yasayan kisilere vize gorusmesi yapiyor, bu konuda eskiden daha cok esneklerdi, fakat pandemi zamaninda ulkeler arasi seyahati engellemek icin her konsolosluk sadece o ulke vatandaslarina hizmet verecegini acikladi, ve pandeminin sona ermesiyle yavas yavas eski sisteme donuyorlar, fakat bu durum hangi konsoloslukta mulakata katilacaginiza gore degisecektir. En dogru bilgi icin ilgili ABD konsoloslugunun sitesini incelemelisiniz hatta emin olmak adina konsolosluga ulasip sorunuzu da sorabilirsiniz.

    Bazi ulkelerdeki ABD konsoloslugu vize alabilmek icin o ulkede oturumuz olmasini yani kalici olmanizi isteyebilirler, bazilari ise turist vizesiyle de randevu vermeyi kabul edebilirler.

    Cogunlukla vizeyi aldiginizda, pasaportunuzu kurye hizmetiyle geri aliyorsunuz, her konsoloslugun kayit ve gonderim sistemi farkli, o nedenle hangi konsoloslukta mulakata katilacaksaniz o konsoloslugun sitesini incelemenizi tavsiye ederim.

    Maalesef su an icin Turkiye'de dediginiz gibi bir durum soz konusu... Eger onemli bir egitim icin ABD'ye gidiyorsaniz mulakat tarihi aldiktan sonra konsolosluga ulasmaktan cekinmeyin, akademik egitim konusunda okulun baslangic tarihine gore mulakat tarihinizi one alabiliyorlar.

    Ayrica daha once ayni vize turunde vize aldiysaniz ve vizenizin suresi yeni gectiyse mulakatsiz vize alabilmek icin de basvuru yapabilirsiniz, konsolos dosyanizi inceleyip sizin mulakatsiz vizeye uyguo olup olmadiginiza karar verecek, eger uygunsaniz posta ile pasaportunuzu gondereceksiniz, eger uygun degilseniz aldiginiz tarihte mulakata katilmaniz gerekiyor.

    Bunlarin disinda ise @Rushvisasnow 'in randevu tarihini one cekme servisini tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum