Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Federal Kadına Yönelik Şiddet Yasası (VAWA) uyarınca, darp veya aşırı zulüm kurbanıysanız, yasal olarak daimi ikamet etmeye (Yeşil Kart almaya) hak kazanabilirsiniz: https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-vawa-self-petitioner

    Aynen böyle yazıyor USCIS in resmi sitesinde.
    Green kart almanin tatsiz bir yolu evet ama çaresizlik içinde olanlar için en büyük ve en güçlü çarelerden birisi.

    Peki ben neden böyle bir konu oluşturma gereği duydum ? Az sonra yazacaklarım çokta hoş şeyler olmayacak o yüzden canınızı sıkabilir, bunun için özür dilerim. Ancak yazmak zorundayım çünkü benim ve benim gibi kadınların ÇAREYE ihtiyaçları var.

    Yaklasik 4 yıldır Amerikadayim ve esim Türk- Amerikan vatandaşı. Evlilik yolu ile 2019 yılında green karta başvurduk. Ancak pandemi girdi araya ve süreç bu zamana kadar uzadı.

    Bu 4 yıllık süreçte, evliliğimin ilk 4ayi hariç suanda bu satırları yazdığım ana kadar psikolojik darpa uğruyorum. Telefonumu rahatca kullanabildigim tek anlar ; eve başka kadınların gelip yatak odasında onlarla birlikte vakit geçirdiği anlar. Bu anlarda biz cocugumla onun odasına kapaniyoruz ve ben böyle zamanlarda bilgi toplayabildim.

    Bir çoğunuzun tahmin ettiği gibi narsist bir kocayla karşı karşıyayım. 4 yıldır devam eden tehditler , kısıtlamalar, baskılar.... bunların hepsine boyun eğerek birkaç ay önce benimle birlikte green kart gorusmesine gitmeye ikna edip kartımı aldim.

    Cocugum 1 yaşındayken icinde bulundugum durumun birazda farkına vararak VAWA dan haberdar oldum. İngilizcem cok az , ehliyetim yok , bir tane arkadaşım, komşum vs hiç kimse yok. Dışarıya iletisim sıfır.
    Eve kadinlarin gelip onların odaya kapandığı günlerde ve bazı zamanlarda da cocugum ve beni otele yerleştirip evde baska kadinlarla vakit gecirdigi günlerde iğneyle kazıya kazıya VAWA ya ulaştım.

    Ofis çalışanlarına Türkçe emailler attım, bana hemen Türkçe karşılık verdiler . Ve 2 yıl boyunca onlarla gizliden VAWA yoluyla green kart almaya hazırlandık. Son ana kadar gorusmeye gitmeyecekti ama ben onun zulmüne boyun egince gitti... eger gitmeseydi 4 yil sürecek olan bir VAWA sureci başlatacaktim . Isin güzel yanı VAWA ofisi herseyi gizli yürütüyor, size zulüm eden kişinin hiç bir şekilde haberi olmuyor.

    Buraya yazamadığım cok fazla psikoljik darpa uğradım ve halen ugruyorum. Mesela bunları size yatak odasından gelen sevisme çığlıkları eşliğinde yazıyorum.

    Hic bir kadının bu duruma düşmesini istemem. Ama eger azda olsa psikolojik siddete maruz kalıyorsanız ve green kartınızla tehdit ediliyorsaniz lutfen bulunduğunuz eyaletteki VAWA ofisine başvurun. Cok cok destek oluyorlar.

    Forumun sahibi crazycells zaman zaman, içinde bulunduğum duruma verdiği bilgilerle cok çok destek olmuştur sagolsun.

    Simdi benim içinden çıkamadığım ve halledemedigim bazi sorularım var. Eger bu yazıyı okuyupta sorularima yardımcı olacak bilgi sahibi arkadaşlar varsa çok minnettar olurum.

    • Aile ici siddet konularında uzman, Türk, bosanma avukatina ihtiyacim var . Sadece nasil bir yol izlemem gerektiğini ve yasal haklarimi danışmak için. (maalesef ki ucretini karşılayacak gelirim yok )

    • ev tutabilmek için kredi skoruna ihtiyacim var/ kredi kartım yok , çıkarmama izin vermedi , kredi skoru olusturma ile ilgili buradaki yazıları okudum ancak her koşulda onun kulağına gidecek yöntemler (Suan part time calisiyorum ) .
      Evi kredi skoru olmadan nasıl kiralayabilirim ?

    • aldığım part time ücretle kirayi ödeyemem, nasıl yardımlar alabilirim? Yemek , kira , fatura ve diğer ne yardimlar varsa. Bunlara hangi şartlarda ve nerelerden başvurabilirim? Washington eyaletinde yaşıyorum. (Bilgilerimi yüzeysel yazmak zorundayim )

    • ve şuan aklıma gelmeyen , bana şunuda yapsan iyi olur diyeceğiniz her türlü bilgiye ihtiyacım var.

    Biliyorum burası bilgi paylaşımı için kurulmuş bir site . Ancak cok çaresiz kaldım, sıkışıp kaldım ve manevi olarak destek istemek zorundayim.

    Herkese mutlu , huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.


  • Zor bir durum, umarım kendinizden emin bir şekilde adımlarınızı atıp hak ettiğiniz şekilde ilerlersiniz. Forumda bilgi ve tecrübesiyle yol gösterebilecek kişiler çıkacaktır eminim. Konu başlığı bu durumdan muzdarip başka kişilere de faydalı olur umarım. Ben de bildiklerimi özetleyeyim. ABD vatandaşı veya Green Card sahibi biriyle evli olup evlilik üzerinden kendisi için Green Card'a başvuran kişi eğer eşi tarafından aile içi şiddete maruz kalıyorsa bu durumu kanıtlaması halinde eşinden bağımsız olarak Green Card sürecine girebilir ve uygun görülürse Green Card alabilir. Normalde eşi ile birlikte mülakata girmesi ve evliliğin gerçek olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Ancak VAWA sürecinde eşine ihtiyacı olmadan ve mülakatı beklemeden VAWA üzerinden Green Card sürecini yürütebiliyor. VAWA ile ilgili değil ama ek bir bilgi ise evliliğin üzerinden 2 yıl geçip mülakata giriliyorsa 10 yıllık, iki yıl dolmadan mülakata girildiyse 2 yıllık Green Card veriliyor.

    VAWA ismi itibariyle sadece kadınları kapsıyor gibi gözüküyor ancak eşinden şiddet gören erkekleri de kapsıyor. Şiddet derken sadece fiziksel bir şiddet olması gerekmiyor. Psikolojik baskı, tehdit, aşağılama, sosyal veya fiziksel her türlü kısıtlama ve baskılama gibi birçok durumu içeriyor. Önemli olan kanıt gösterip VAWA dosyanızı güçlendirmek.


  • Merhabalar,
    Ben esimin ailesi tarafindan psikolojik siddete maruz kaliyorum. Zamaninda annesi uzerime yurudu tehditler savurdu ancak o zaman green cardim olmadigi icin ve onlarin sayisi bana karsi cok oldugu icin polisi aramaya korktum elimde kanit da yoktu zaten. Sonrasinda hep problem olmaya hayatima kiyafetime karismaya calistilar. Esimin annesi yuzunden esim tarafindan evden kovuldum aylar once. iki gunumu sokakta gecirdim. Kovuldugum anlarin video kayitlari elimde var. Gidecek bir yerim olmadigi icin geri ayni eve donmek zorunda kaldim. Sayelerinde urtiker sahibi oldum ve depresyon ilaclarina basladim. Ben Turkum diye beni istemediler. Her neyse dun aksam esimin abisi beni aradi bagirdi cagirdi cani isterse evime girebilecegini ne isterse yapabileceklerini soyledi. Kabul etmek zorunda oldugumu " ben avukatim sen bana hicbir sey yapamazsin ama ben sana yaparim" seklinde tehdtiler savurdu. Sadece 2 senelik conditional kartim var. Esimle severek ve gercek bir evlilik yapmistik fakat ben artik dayanamiyorum bunlarin sozlu tacizlerinden ve beni yalniz bulup korkutmaya calismalarindan. Altta kalmak da istemiyorum altta kala kala hasta oldum. Ben artik bu evlilige degdigini de dusunmuyorum. Su an bir gelirim yok avukat bulup avukata da soramiyorum. Bana yardimci olur musunuz ben nasil kurtulabilirim bunlardan ?
    @crazycells @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu litfen yardim edin aklimi kaybediyorum...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum