Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

3 aylık turist vizesiyle statü uzatma işlemi (I-539) yapmak

• İyi günler, ben Türkmenistan vatandaşıyım 3 aylık turist vizesi ile Amerika’ya giriş yapmıştım. I-94 teki 6aylık sürem dolmadan ( süre sınırı var mıdır?)ben de I-539 ile vize uzatma işlemini yapabiliyor muyum? Eğer oluyorsa bu işlemi online olarak yapabilir miyim? Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim

• @gulnar13, içinde söyledi: 3 aylık turist vizesiyle statü uzatma işlemi (I-539) yapmak

İyi günler, ben Türkmenistan vatandaşıyım 3 aylık turist vizesi ile Amerika’ya giriş yapmıştım. I-94 teki 6aylık sürem dolmadan ( süre sınırı var mıdır?)ben de I-539 ile vize uzatma işlemini yapabiliyor muyum? Eğer oluyorsa bu işlemi online olarak yapabilir miyim? Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
    Sayin@gulnar13, genelde turist vizesi 6 aydan fazla verilmez. I-94teki sure kalis surenizi belirler. Bu sure dolmadan uzatma basvurunuzu yapmaniz gerekir. Aksi halde hukuka aykiri sure olusturur ve ABDye giris yasaklisi olursunuz.Artik I-539 formunu online da iletebiliyorsunuz. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/i-539

• @Claudia-J-Muslu bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca bir şey daha sorabilir miyim? Formu doldururken 15. soruda Amerika vizesinin bitiş tarihini yazmamız isteniyor benimki 3 aylık turist vizesi olduğu için ( Türkmenistan vatandaşlarına 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık turist vizesi veriliyor) benimkinin tarihi bitti. Şimdi ben 15. soruyu cevaplarken I 94 belgesindeki tarihi mi ( girişte 6 aylık verildi) yoksa Pasaportumdaki Amerika vizesinin bitiş tarihini mi yazmam gerekiyor? Cevabinız için şimdiden teşekkür ederim.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    270 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak @Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu? Sayin @cthax, turla gitmenin size bir faydasi olmaz. Dolandiricilik sucu ile igili Turk ceza kanunu maddesi, maksimum ceza, sizin ne kadar ceza aldiginiz, ilk ve tek kez olup olmadigi gibi konular onemlidir. Bu tur suclar gocmenlik icin cok onemli olup bunlara CIMT( crimes involving moral turpitude) denir. Bu tur suclar kisiyi ABDye giris engellisi yapabilir veya ABDde ise ulke disina gonderilme durumuna neden olur. Bu suclarda istisna veya waiver alinip vize tekar aktif hale getirilebilir. Istisna icin ya petty offense exception ( bunun sadece bir kereye mahsus olmasi, cezanin bir yildan fazla mahkumiyet gerektirmemesi, cezanin 6 aydan fazla verilmemis olmasi gerekir) veya sucun 18 yasindan kucukken islenmis olmasi ve cezanin veya mahkumiyetin en az bes yil once olmasi gerekir. Bazi durumlarda da waiver ( bir cesit af) alinabilir. Bilginize sunarim.
  • I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    301 Bakış
    tubasemraT
    @Claudia-J-Muslu Cevap için çok teşekkür ederiz biz araştırdık bulduk birşeyler I-130 formunda 61 ve 62 ci soruların ikisini de cevapladığımız için bizden böyle birşey istemişler bizde formu doldurup uscis a postaladık bakalım ne olacak şimdi bekliyoruz
  • Turist vizesi süresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    346 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

3
    1 Oy
    3 İleti
    356 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k