Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

3 aylık turist vizesiyle statü uzatma işlemi (I-539) yapmak


  • İyi günler, ben Türkmenistan vatandaşıyım 3 aylık turist vizesi ile Amerika’ya giriş yapmıştım. I-94 teki 6aylık sürem dolmadan ( süre sınırı var mıdır?)ben de I-539 ile vize uzatma işlemini yapabiliyor muyum? Eğer oluyorsa bu işlemi online olarak yapabilir miyim? Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim


  • @gulnar13, içinde söyledi: 3 aylık turist vizesiyle statü uzatma işlemi (I-539) yapmak

    İyi günler, ben Türkmenistan vatandaşıyım 3 aylık turist vizesi ile Amerika’ya giriş yapmıştım. I-94 teki 6aylık sürem dolmadan ( süre sınırı var mıdır?)ben de I-539 ile vize uzatma işlemini yapabiliyor muyum? Eğer oluyorsa bu işlemi online olarak yapabilir miyim? Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
    Sayin@gulnar13, genelde turist vizesi 6 aydan fazla verilmez. I-94teki sure kalis surenizi belirler. Bu sure dolmadan uzatma basvurunuzu yapmaniz gerekir. Aksi halde hukuka aykiri sure olusturur ve ABDye giris yasaklisi olursunuz.Artik I-539 formunu online da iletebiliyorsunuz. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/i-539


  • @Claudia-J-Muslu bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca bir şey daha sorabilir miyim? Formu doldururken 15. soruda Amerika vizesinin bitiş tarihini yazmamız isteniyor benimki 3 aylık turist vizesi olduğu için ( Türkmenistan vatandaşlarına 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık turist vizesi veriliyor) benimkinin tarihi bitti. Şimdi ben 15. soruyu cevaplarken I 94 belgesindeki tarihi mi ( girişte 6 aylık verildi) yoksa Pasaportumdaki Amerika vizesinin bitiş tarihini mi yazmam gerekiyor? Cevabinız için şimdiden teşekkür ederim.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    121 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @taha-gözütok, içinde söyledi: ABD'de açılacak ofis sonrası L1 vizesine başvuru yapmak Merhaba Claudia Hanım, öncelikle vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler. Çalışmış olduğum şirkette Dış ticaret müdürü olarak görev yapmaktayım. Şirketimizin bir Amerika ofisi açma düşüncesi bulunmakta ve bu oluşumu sağlayarak başında bulunacak kişi ben olacağım. Şu an halihazırda Turist vizem mevcut ve şirket kuruluşu ve araştırma yapmak için önden bir ziyaretimiz olacak. Konu ile alakalı araştırma yaptım forumu da inceledim bayağı ancak aşağıda soracağım sorulara net olarak bir yanıt bulamadım. Yarcımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1- Bu başvuru yapılırken orada kurumluş olan şirketin %100 sahibi çalıştığım firmamı olmalıdır veya %51, %50, %25 gibi daha düşük oranlarda ortağı olması yeterli midir? 2- Orada kurulmuş olan firmada bir ortaklığımın olması herhangi bir sorun teşkil eder mi? 3- Başvuru sürecinde eşim için de aynı anda mı başvuruda bulunuluyor yoksa benim L1 vizem çıktıktan sonra başvurup ayrıca mı gelmeleri gerekli? 4- Şirket kuruluşu yeni olacağı için 1 yıllık ilk vize süresi veriliyor bildiğim kadarı ile. Bunun uzatılmasında şirketin büyüme ve istihdam oranı dışında bir etken var mı? Şirkette 1 yıl içerisinde istihdam olmaması ancak ticaret oranının yeterli düzeyde yükselmiş olması yeterli olacak mıdır? Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim. Sayin@@taha-gözütok, L1 vizesi icin iki sirket iliskisini gosterirken bir sirketin diger sirketin en az %50sine sahip olmasi gerekir. Ayni zamandatranfer oldugunuz sirketin ofisinde son 3 yilda en az 1 tam yil calismis olmaniz gerekir. Hem ortak hemde sirket calisani iseniz sorumluluklarinizin iyi tesbit edilmesi ve birbiri ile celiskili durumlar olusturmamasi gerekecektir. Esiniz icin ayni zamanda ( L1 dependent olarak ) veyaL1 vizesi size ciktiktan sonra basvuru yapilabilir. Genelde yeni sirketler icin bir yillik bir izin verilir, sirketin satislari, durumu, calisanlari bir yil sonunda degerlendirilecektir. Bunlar olumlu olursa bir problem yasanmamasi beklenir.
  • Turist vizesi süresi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    346 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
  • Turist vizesiyle çalıştırıldım.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    510 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım. Merhaba; Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı. Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum. Teşekkürler İyi çalışmalar. Sayın @zaferb, İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9 Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    385 Bakış
    ModeratorM
    @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @claudia-j-muslu Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sayin @kushajj, Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Peki aynı durum extensionlar için de geçerli olur mu? Extension durumunda konsolosluk ile muhattap olma durumunuz olmadığı için, farklı bir yaklaşımları olur mu? Extensionlar Vermont Service Center’dan, Lottery ise Kentucky’den yonetiliyor bildigim kadariyla. Birbirleriyle kontak kurma durumu olur mu? İyi çalışmalar. Sayin @kushajj , basvurularinizda birbirleriyle celisen ifadelerde bulunmamalisiniz. Zaten ilk sorunuzla benzer bir soru sordugunuz icin Claudia Hanim'in yukaridaki cevabini inceleyebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum