DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Gokhan-Eke öncelikle vizeniz hayirli olsun, tek soru ile onay da bayagi iyiymis😀 deneyiminizi merakla bekliyor olacagim acaba ne sordular.

• Selam, unganlar bizim enabiz sistemindeki bilgilere ulasabiliyor mu fikri olan var mi 🙂

• @Didem-G e nabızda bilgilerimi görebilsin diye bir seçenekler var sadece doktor hastahane ve bütün sağlık çalışanları özel hastahane ve sağlık bakanlığına bağlıysa bu seçeneklerden hangisi açıksa sizde ona göre görebilir yada göremez diye düşünüyorum.e47ad4fa-c6e2-4507-bc53-81941b291c22-image.jpeg

• Dostlar hepinize selamlar. Tarih 19.07.2024 . Bu metnimi sizlere , Filipinlerin başkenti Manilada kaldığım otelden yazıyorum. Nereden başlayacağımı bilemesemde, neyi anlatmam gerektiğini çok ama çok iyi biliyorum. Öncelikle benim ismim FURKAN. 26 yaşında , Beden eğitimi ve Spor öğretmeniyim. Bende tıpkı sizler gibi DV2024 talihlisiyim. Dava numaram ise 17XXX'lerde. 6 Mayıs 2023 tarihinde herkes gibi greencard sonucumu kontrol edip, kazandığımı öğrenince mutluluktan havalara uçmuştum. Meğerse fazla sevinmişim. Çünkü DOSYA TAŞIMA denen sıkıntılı , zorlu ve sabır gerektiren bir sürecin içine gireceğimden bihaberdim. Çekiliş sonucunu öğrendikten sonra Eylül 2023 gibi Dosya Taşıma işlemini araştırmaya başladım. Eğer olası bir durumda Avrupada bir ülkeye dosyamı taşımam gerekirse , Schengen vizemin kesinlikle olması , en azında pasaportum da 1 tane Schengen vizesinin olmasının , bir sonraki Schengen vize başvurusunda çok yararlı olacağı tavsiyelerini ve bilgilerini bu süreçte bulunan diğer talihlilerden öğrenmiştim. Ancak takvim Kasım - Aralık 2023 tarihlerini gösteriyordu. Ben Adanada ailem ile birlikte yaşıyordum. Ve aktif olarak çalışmıyordum. Maddi ve manevi olarak artık yavaştan yıpranmaya başlamıştım bile. Sigorta yok, herhangi bir birikimim de yoktu. Kısacası o dönemde Schengen vizesine başvuru yapmanın anlamı yoktu. Evde oturup , çalışmadığım bu süre zarfında, analizler yapıp , Türkiyeden vize istemeyen ülkelere dosya taşıma talebimi iletmek için mail atmaya başladım. 90-100 küsür ülkeye mail atmıştım. Ancak 1 tane ülke dahi olumlu yönde dönüş sağlamamıştı. Ancak o bu tarihlerde Elçiliklerin olumlu geri dönüşler sağlamaması normaldi. Ellerinde bulunan dosyaları eritiyorlardı. Ben yinede current olmadan bir yere taşırsam benim için ne ala diyordum. Derken Takvim 4 MART 2024'te Viyana ABD elçiliğine dosyamı taşımayı başardım. Nasıl mutlu olmuştum anlatamam. Ankaranın kötü performansını takip ederken bir yandan, Viyana bana umut olmuştu. 28 MAYIS 2024 için mülakat randevumu almıştım. Hemen istenen evrakları hazırladım. Önümdeki tek engel Schengen vizesiydi. 28 Mayıstan önce Schengen vizemi almalıydım. Hemen araştırmalarımı yapıp , Schengen için gerekli evrakları toparlayıp, 3 Nisan 2024 tarihinde İzmir VFS Global ofisinde , Avusturya Schengen vize başvurumu gerçekleştirdim. 22 Nisanda UPS den gelen pasaportumu açmaz olaydım. Avusturya Schengen vize başvurum reddedilmişti. İtiraz da ettim ama nafile. Moralim alt üst olmuş , sürece olan inancımı yitirmiştim. Üzüntülü bir şekilde Viyana ABD konsolosluğuna, mülakata katılamayacağımı, ilerleyen tarihlerde eğer vize alabilirsem gelebileceğimi mail yoluyla ilettim. Hayal kırıklığı, korku, feda edilen birçok şey ile yalnız başıma kalmıştım. Uyku ve beslenme düzenim bozulmuş, anı yaşayamayan bir insan haline gelmiştim. Çok zor zamanlardı. Oysaki psikolojik olarak en güçlü olmam gereken zamanlardı. Sürece olan inancım neredeyse kalmamıştı ve biraz uzaklaşmak istemiştim. Süreci takip etmeyi bırakmıştım. Derken tarih 30 MAYIS 2024, çalıştığım işyerinde gece saat 03.00 sularında canım kardeşim Görkem beni aramıştı. Kendisi de DV2024 talihlisi ve tıpkı benim gibi dosyasını Viyanaya taşımış ancak Schengen alamamıştı. Bana dosyamı FİLİPİNLERE taşıyabileceğimi söyledi. Kendisi de dosyasını oraya taşıyıp vizesini ordan almıştı. Hemen bu süreçte tıpkı benim gibi Avusturya schengenden ret yiyen arkadaşlarım ile bir telegram grubu açtık ve enine boyuna konuyu aramızda istişare ettik. Filipinler sadece daha önce herhangi bir konsolosluktan mülakat almış fakat mucbir sebeplerden dolayı mülakatına katılamamış dosyaları kabul ediyordu. Ayrıca vize sürecinin tamamlanana kadar ülkede kalınması gerektiğinide altını çizerek belirtmişti. Hızlı bir şekilde ( inqury form ) ile dosya taşıma talebimizi ilettik. 6 Haziran 2024 tarihinde ise Viyanadan mail aldım. Sevgili FURKAN dosyanı Manila ABD elçiliğine transfer ettik senin için en iyisini diliyoruz demişlerdi. Çabalarımız sonuç vermişti ve dosyamı Filipinlere taşımıştım. Mutlu , sevinçli ve heyecanlıydım. Hemen istenen evrakları hazırlayıp, 10 haziran 2024 tarihinde Adana-Katar-Malezya-Filipinler şeklinde uçuşumu gerçekleştirip 11 haziran 2024 tarihinde Filipinlere giriş yapmıştım. Tek başıma gelmiştim. Malezya Kuala Lumpur havalimanında gereksiz ve saçma sapan nedenlerden dolayı bana sıkıntı çıkartmaya çalıştılar. Filipinlerde ne yapacaksın orda ne işin var gibi. Sanırım Türk pasaportumdan dolayı. Neredeyse Filipinler uçağımı kaçıracaktım. Neyseki öyle birşey olmadı. 13 Haziranda Manila ABD elçiliğiden mülakat mailimi almıştım. Benim için 25 haziran sabah saat 07.30'da mülakat planlamışlardı. 14 haziranda sağlık muayenemi tamamlayıp , 18 haziranda sağlık raporumu almıştım. Derken diğer arkadaşlarımda ( Deniz, Samet, Arda, Serhat abim ) dosyalarını Filipinlere taşıyıp , Filipinlere gelmişlerdi. 25 Haziran günü mülakatıma birlikte gittik. Deniz ve Samet beni elçiliğin önünde bekliyorlardı. Vize mülakatımı yapan memur 30-40 yaşlar aralığında beyaz tenli, güleryüzlü erkek Amerikalı bir memurdu. Öncelikle beni selamladı ve yeşilkart çekilişini kazandığım için beni tebrik etmişti. Ve sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Sırasıyla aramızda geçen konuşma şu şekildeydi;
    Memur ; Evli misin ?
    Ben ; Hayır.
    Memur ; Türkiyede ne iş yapıyorsun ve ABD ye gidince ne iş yapacaksın ?
    Ben ; Beden eğitimi ve Spor öğretmeniyim. ABD ye gidince öğretmenlik yapacağım.
    Memur ; Daha önce hangi ülkelerde bulundun ?
    Ben ; Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri. Tatil amaçlı gitmiştim.
    Memur ; Daha önce herhangi bir suça bulaştın mı ?
    Ben ; Hayır.
    Memur ; Askerlik yaptın mı ? Ya da orduda bulundun mu ?
    Ben ; Hayır.
    Ardından yetkili memur beni AP ( İdari Sürece ) bıraktığını söyledi ve bana AP kağıdını uzattı. Nedeni sorduğumda ise, bazı bilgilerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Ne kadar sürer diye sorduğumda ise , bana yaklaşık emin olmamakla birlikte 1-2 hafta süreceğini söylemişti. Bana yakın zamanda bir yere seyahat edip etmeyeceğimi sordu; bende hayır etmeyeceğim dedi. Tamam pasaportunu ve evraklarını alıyorum. AP süreci tamamlanınca vize basılı pasaporunu LBC'den ( Buranın yetkili kuryesi PTT gibi ) alacaksın dedi. Teşekkür edip buruk bir şekilde elçilikten ayrıldım. Hemen dosyamın durumunu kontrol ettim. READY olan dosyam artık REFUSED olarak gözükyordu. Ancak endişe etmemem gerektiğini biliyordum. Çünkü AP'ye kalınca REFUSED olarak gözükmesi normaldi. Gergin bekleyiş başlamıştı, zaman geçmiyordu benim için. Maddi ve manevi olarak derin bir şekilde yıpranıyordum. Tam 2 hafta sonra ise , 8 temmuzda dosyamın REFUSED olarak değilde artık Ready olarak gözükmeye başladığını farkettim. Derken 1 gün sonra 9 temmuzda dosyamın ISSUED olduğunu gördüm. Nasıl sevindiğimi anlatamam , o duygunun tarifi yok. 10 Temmuzda ise vize basılı pasaportumu ve meşhur sarı zarfı almıştım. 6 Mayıs 2023 tarihinde başlayan yeşilkart serüvenim , 10 Temmuz 2024 tarihinde mutlu sonla bitmişti. Yaklaşık 40 gündür Filipinlerdeyim. Diğer arkadaşlarımda , vizelerini aldılar. 20 Temmuzda Türkiyeye dönüyoruz. Sonrasında ise , malum bavul hazırlığı 🙂 Gün doğmadan neler doğarmış. Şükürler olsun. Yeşilkart foruma ve üyelerine teşekkürü borç bilirim. Gönlünden geçen , hayal eden herkesin bir gün ABD de olması dileğiyle. Sevgi ve Saygılarımla 🙂

• Herkese merhaba. Vizem onaylandı ve ben de her şeyi öğrendiğim bu foruma vefa borcumu, tüm bu süreçteki deneyimimi aktararak ve süreci devam eden arkadaşların sorularına cevap vererek ödeyeceğim.

Deneyime geçmeden önce tüm bu süreçte emeği geçen, sıkça kapısını çaldığım ve hiç bıkmadan tüm sorularıma cevap veren, hatta yeri geldiğinde ekran fotoğrafları gönderip ne yapmam gerektiğini tek tek anlatacak kadar ilgilenen Özden abiye, foruma yazdığım sorularda da hepsine sabırla cevap veren @gucarslan'a ve diğer adminlere ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sizin ve bu forumun hakkın ödenmez.

Öncelikle benim deneyimimde bir çok olayı bir arada yaşadığım için yazım benden sonraki bir çok arkadaşın sürecine ışık tutacaktır. Çaylarınızı aldıysanız hadi başlayalım 🙂

1- ) Ben Türk vatandaşıyım, eşim Rusya vatandaşı ve biz Türkiye'de yaşıyoruz. Asıl talihli ben olduğum için haliyle mülakat yerim Ankara olarak atandı. Asıl kazanan benim ama eşimin üzerinden dosyamı taşıyabilir miyim diyenler iyi dinlesin :))

Özellikle gucarslan ve forumdaki diğer adminlerin de dediği gibi Ankara'ya güvenmememiz gerektiğinden dosyamı bir an önce (cut-off olmadan önce) Polonya/Varşova'ya taşımak için Aralık ayından itibaren hem KCC'ye hem Polonya'ya mail göndermeye başladım. Uzun bir sürecin sonunda gönderdiğim maile eşimin Rusya'daki ikamet adresi, eşimin ve benim pasaportlarımız ve evlilik cüzdanını ekleyerek KCC üzerinden dosyamı Polonya'ya Ocak ayında taşıyabildim.
    Önemli detay: Forumda mail tipleriyle ilgili bir yazı var, orada söylendiği gibi KCC'ye mail atarak hangi mail tipinde olduğunuzu 2-3 haftada bir takip edin. Mail tipiniz 3 olmadan KCC dosyanızı taşımayacaktır. Bu sebeple mail tipiniz 1 ya da 2'yken boş yere KCC ve konsoloslukların iş yükünü artırmayın.

2- ) Tabi dosyamızı Polonya'ya taşıdık süreç bitti mi, hayır. En kritik olan kısım schengen vizesi. Hemen schengen için en yakın tarihe (Mart ayına) randevu aldım İtalya üzerinden ve 3 aylık schengen vizesi verdiler. İtalya'ya gir-çık yaptım ve ardından cut-off olmayı ve ardından da mülakat mailini beklemeye koyuldum. Nisan ayı geldi ve cut-off oldum. Varşova mail gönderimine başladı ve şansa sıra tam bana gelecekken konsolosluk o ay için mülakat dağıtımını durdurdu. Şanssızlığa bak. Benim numarama yakın olan bir arkadaş (Serkan) Nisan ayında mülakat alabildi ancak ben alamadım. Mayıs ayı geldi bu sefer sıra ben de dedim ancak Mayıs'ın ortalarına geldik halen mail alamadım. Schengen vizem 6 Haziran'da bitmek üzere olduğu için mecbur tekrar schengen başvurusu yapmam gerekti çünkü vize sürem mülakata yetişmeyecekti. Yunanistan'dan randevu bulabildim ve şok, Yunanistan'dan red yedim. Haliyle benim greencard sürecim o an çıkmaza girdi. Çünkü 6 Haziran'a kaldı 2 hafta, yeni bi schengen başvurusu yapsam -ki bilen bilir scgengene randevu bulunmuyor- zaten sonucu bana 2 haftada gelir ve kime sorsam ne araştırma yapsam herkes yeni bi red yedikten hemen sonra başvuru yaparsan yine red yersin, üzerinden vakit geçmeli diyor. Zaman gittikçe daralıyor, bir yandan diyorum ki schengen sürem bitmeden Polonya'ya gireyim gerekirse vize süresini aşacak şekilde kalırım, diğer yandan diyorum ki ya başka bi ülkeden başvuru yapıp onay alırsam hem riske de girmem diyorum, ama olurda bir kez daha red yersem bu sefer Polonya'ya legal olarak girme şansım da kalmayacak çünkü muhtemelen yeni bir başvurunun sonucu 6 Haziran'ı yani aktif schengenimin bitiş tarihini geçmiş olacak. Bi yandan mülakat mailini halen alamamanın verdiği bir stres de var, tabi schengenin bitmesine çok az kaldı hemen bi karar vermem lazım ve vereceğim karar tüm sürecimi uçtan uca etkileyecek.

Ya tam olarak hani Matrix'de bi sahne var ya Morpheus Neo'ya kırmızı ve mavi hap sunduğu; "Mavi hapi alırsan hikaye biter. Yatağında uyanır ve istediğin şeye inanırsın. Kırmızı hapı alırsan Harikalar diyarında kalırsın ve sana tavşan deliğinin ne kadar derin olduğunu gösteririm" tam olarak bunu yaşıyorum. Ben ne yaptım, tabi ki kırmızı hapı seçtim ve macera başladı 😅

27 Mayıs oldu ve Mayıs ayında mülakat maili beklentimi de yitirdim ancak Haziran'da en azından mail gelir Ağustos'a kadar kaçak kalırım düşüncesiyle riske girdim ve ertesi güne bilet aldım önce İtalya sonra Polonya'ya girdim.
    Kritik bilgi: Bu süreçte schengen ülkelerindeyken mücbir bir sebebin varsa schengen'i uzatabildiğini öğrendim. Bu bilgi TR'deki vize ofislerinde bile yok, gidip schengen yönetmeliğindeki satır aralarında keşfettim bunu. Polonya'dayken schengen sürem bitmeden schengen uzatma işlemine başvuru yaptım ve bana başvuru sonuçlanana kadar Polonya'da yasal olarak kaldığımı gösteren bir kağıt verdiler. Ve bu sorunu da böyle aşmış oldum.
    Ve şansıma Mayıs'ın son günü yani 31 Mayıs'ta mülakat mailimi aldım! Bir gün daha geç atsalar mülakat tarihim Temmuz değil Ağustos'a kalacaktı. Hayatta bazen risk almak gerekiyor, risk alıp buraya gelmesem mülakata büyük ihtimalle giremeyecektim.

3 -) Sorunlar burada bitti mi, tabi ki hayır 🙂 . Eşim sağlık muayenesindeyken doktor eşimin kalbini dinlerken "Mitral kapak prolapsusu" olabileceğini ve bunu sağlık raporuna not düşeceğini ancak kesin tanının sadece detaylı muayenede belli olacağını söyledi. Beni yine korku sardı. Ancak bulaşıcı bir hastalık olmadığı sürece bir sorun olmayacağını yine forumdaki geçmiş deneyimlerden buldum. Gerçekten de bulaşıcı bir hastalık yoksa takmayın vize almaya engel değilmiş. Hiç sorun olmadı.

4-) Evet tahmin edeceğiniz gibi burada bitti mi, yine hayır 🙂 Bu kısmı mülakat süreciyle birlikte anlatacağım.

Mülakat süreci:

Mülakat günü sabah saat 07:00'de Varşova Amerika konsolosluğunun önüne geldim. İlk gelen bizdik. 2 numaralı gişe Pasaport ve UID barkodlarımızı kontrol etti ve 13 numaralı banko için bizi yönlendirdi. Telefonunuzla gelebilirsiniz, telefonu kapatıp sizden alıyorlar ve geri almanız için telefonu bıraktığınız kutunun numarasını veriyorlar size. Güvenliği geçip binaya girdikten sonra alt kata inip sıra numarasının yanmasını bekledik. 10 ile 14. banko dahil 5 banko sadece greencard süreçlerine bakıyor. Sıramız yandı ve istenilen evrakları teslim ettik bunları tek tek yazayım benden sonraki arkadaşlar çeviri masraflarını buna göre yapabilir;

• Evlilik cüzdan aslı ve fotokopisi (çeviriye gerek yok sadece fotokopisi yeterli) formül B ve vukuatlı nüfus belgesin de getirdim formül B'yi de vereyim mi dememe rağmen istemediler,
    • Adli sicil kaydı, 6 aydan fazla bi ülkede yaşadıysanız onları da istiyorlar, eşim Türkiye ve Rusya için belge hazırlamıştı, ben sadece TR için (adliyede İngilizce olarak verip kendileri apostilliyor),
    • Askerlik belgesi (yeminli tercüme + noter onayı + apostil yaptırmanız gerekiyor),
    • Doğum belgesi (formül A, bunu nüfus müdürlüğünden İngilizce alabilirsiniz ve yine orada apostilliyorlar),
    • Pasaport aslı
    • Diploma (benimki ing+türkçe diplamaydı noterde aslı gibidir yaptırıp apostillettirdim, sizini sadece Türkçe'yse çeviri yaptırmanız gerekiyor)

Tüm istedikleri belge bunlardı.
    Ardından bir üst katta soldaki vezneden 660 dolar kredi kartıyla ödeme yaptım. Ardından buradaki makbuzu alıp belgelerimi alan hanımefendiye verdim ve konsolosun bizi çağırmasını bekledik.

Numaramız yandı ve sağ elimizi kaldırıp yemin etme seremonisinden sonra;

• Ne zaman tanıştınız,
    • Nasıl tanıştınız,
    • Ne zaman evlendiniz,
    • Amerika'da nereye gideceksiniz, orada aileniz ya da arkadaşınız mı var,
    • Amerika'da ne iş yapacaksınız,
    • Bunlara ek kişisel bi soru,
    • Bankanızda ne kadar para var sorularını sordular. Bankadaki paramın küsuratına bakmak için belgeyi bulmaya çalışıyordum ki konsolos "tahmini söylemen yeterli" dedi ortalama rakamı söyledim ve not aldı.

En kritik kısma geldik; "Greencard başvurusunu yaptığınız formda (ds260 değil ilk başvuru yaptığımız form) eşinizin doğum yerini hatalı yazmışsınız bunu bilerek mi yaptınız" dedi. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bu sefer süreç kesin bitti dedim içimden. Sormama rağmen o alana ne yazdığımı söylemedi. Görevliye, belki şehir yerine ülke ismi yazmış olabiliriz ancak hatalı bilgi yazdığımı düşünmüyorum dedim. Görevli; "formu kim doldurdu" dedi, formu ben doldurdum anca eşimle beraberdik doldururken kontrol ederek ilerledik hep dedim.
    Ds260 formunu gösterdim bu şekilde doldurdumuştuk dedim, kasıtlı bir şey yapmadık dedim. Bu ciddi bir sorun mu diye sorduğumda "evet bu kritik bir bilgi ve elenmeye de sebep olabilecek bir sorun" dedi. Ancak devamında "doğruyu söylediğinize ve kasıtlı değil yanlışlıkla hatalı yazdığınıza inanıyorum çocuklar ve vizenizi onaylıyorum tebrik ederim" dedi ve o anki endişemin yerini sevinç aldı. Tüm bu çetrefilli süreçten sonra sadece basit küçük bir hatalı girişten dolayı elenmek çok üzerdi. Ancak vizemizi alabildik. Son 14 aydır omuzlarımda taşıdığım yük, sinir, stresten kurtulmanın verdiği hafiflik gerçekten tarif edilemez.

5 -) Pasaportları teslim aldıktan iki gün sonra Amerika'ya giriş yaptık. Greencard ve SSN adresimizi konsolosluktayken Pennsylvania'da bir arkadaşımızın adresini verdik ancak ülkeye girişi Chicago'dan yaptık. Yani illa greencard adresinizin olduğu eyaletten giriş yapmanıza gerek yok. Ayrıca telegramda uçak bilet konusunda da kafaların karışık olduğunu gördüm; Amerika'ya ilk girişte illa direkt uçuş yapmanıza gerek yok aktarmalı da uçuş yapabilirsiniz. Biz Polonya'dan Amerika'ya İzlanda üzerinden aktarma yaparak uçtuk.

Son olarak; forumdaki bilgilerden faydalanıp, buradaki insanların emeğini ve bilgisini sömürüp, süreci bununla tamamlayıp, ertesi yıl kendine "danışman" diyen tiplerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Forum başlı başına her şeye yetiyor.

Herkesin bu sevinci yaşamasını umuyorum.

Sevgiler

• @322furkann kardesim hayatinin geri kalaninda Amerika da gecirecegin yillar icin sana basarilar diliyorum. Umarim orada ( yani burada 🙂 umdugunun fazlasini bulursun kardesim. Senin gibi durust guvenilir biriyle karsilastigim icin cok sansliyim. Orada neler cektiginize bire bir sahit olmus biri olarak yolun sonuna geldiniz sonunda emekler karsiliksiz kalmadi. Hersey gonlunce olsun kardesim yaptigin iyilikler icinde binlerce kere tesekkurler 🙂

• Öncelikle herkese merhaba. Şuanda bu gönderiyi Filipinlerde Otelde lobide yazıyorum. Çok şükür vizem onaylandı. Benim için başvuru yaptığım 2022 8 ekim tarihinde başlayan bu süreci 19 temmuz 2024 tarihinde sonlandırdım. Ve yaşadıklarımı uzun uzun buraya yazmak istiyorum eminimki buraya yazacaklarım bizden sonra bu süreçten geçecek insanlara ışık tutacaktır. Unutmayın ALLAH her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kılmıştır.

Öncelikle 2022 yılında Gastronomi okuyan son sınıf üniversite öğrencisiydim ve Kıbrısta yaşıyordum. Aslında Bursalıyım. 8 Ekim 2022 tarihinde green card çekiliş başvurumu yaptım. Ve ardından 6 aylık bir bekleme sürecine girdim. Ama kazanacağımı biliyordum. Evet böyle söyleyince garip geliyor hadi ordan diyebilirsiniz ama içimde hep kazanacağım diyen bir his vardı. Hatta sonuçlar açıklanmadan 1 ay önce kadar rüya bile görmüştüm rüyamda kendimi Rocky filminin çekildiği Philadelphia da Rocky nin koşarak çıktığı merdivenlerde görmüştüm kendimi :D. Neyse velhasıl tarih 6 Mayıs 2023 saat 19:00 sonuçlar açıklandı ve kazandığımı öğrendim. Case number görünce biraz üzüldüm tabiki çünkü yüksekti ve dv23 yılının ne kadar kötü olduğunu biliyordum. (beterin beteri varmış dv24 ondanda beterdi). 9 Mayıs tarihinde ds260 formumu submit ettim. Ardından geriye beklemek kalıyordu. 2023 haziran ayında okulumu bitirdim ve istanbula çalışmak için geldim. Restoranda işe başladım amacım mülakata kadar çalışıp para biriktirmekti ve öylede yaptım aslında maaşımın kuruşuna dokunmadım bu süreçte olduğu gibi dolar yapıyordum sadece sigara paramı ayırıyordum. Tarihler aralık ayına geldiğinde erken aksiyon alıp dosyamı taşımak için girişimlere başladım önce türkiyenin komşu ülkelerine sonra orta doğu ülkelerine sonra avrupa ve son olarak asya ve amerikada ne kadar ülke var ise hepsine mail yolladım fakat hepsi olumsuzdu. tabi bir yandan çalışıp bir yandan bu süreci takip etmek çok zor psikolojik olarak beni çok yıpratmaya başlamıştı hiç bir şeyden keyif alamaz olmuştum işime mutlu gidemiyordum hep gergindim. tarihler şubat ayına geldiğinde ise çok şükür ilk ülke kucağını açmıştı Malumunuz bu Avusturya dan başkası değildi Çok kral bir elçiliktir allah razıolsun. 28 şubatta dosya taşımak için mail attım ve 4 mart tarihinde dosyamı kabul edip taşıdılar ve 7 mayıs tarihine mülakat verdiler. bende mart ayı içinde işimden ayrılıp bursaya evime döndüm. NOT: İşimden ayrılırken 6000 dolar para biriktirmiştim. Ardından schengen vizesi alabilmek için girişimlere başladım 28 mart tarihinde Bursa vfs ofisiden Avusturya için randevumu aldım. Bütün evraklarımı Viyana mülakat mektubum molnar sağlık randevu mektubum dahil olmak üzere bütün evraklarımla başvuru için 28 mart tarihinde ofise gidip başvurumu yaptım . Ama bildiğiniz gibi Avusturya bizi doğradı schengen vermediler. ardından tekrar başka bir ülkeden başvuru yapmak için araştırma yaptım ama hiç bir şekilde randevu yoktu ve mülakat tarihim yaklaşıyordu. Hırvatistanın başvuru için randevu istemediğini öğrendikten sonra tekrar evraklar toparlayıp tekrar uçak biletleri ve otel satın alıp 15 nisan tarihinde başvurumu yaptım. tarihler 3 mayıs cuma gününe gelmişti ve hala haber yoktu 5 mayıs pazar günü viyana ya uçuşum vardı. bende 3 mayısta sabah ilk feribotla bursadan istanbula hırvat konsolosluğuna gittim içeri girdim ve malesef bir kötü haber daha almıştım yine RED. Ardından redde itiraz için 10 gün sonra tekrar istanbula hırvat konsolosluğuna gitim ve orda aynı benim gibi dosyası viyanada olan schengenden red yemiş Arda abimle tanıştım. ikimizde itirazımı yaptık ve ardından Bursaya beraber döndük beni evime kadar bırakmıştı sağolsun o gün kim bilebilirdiki ikimizde Fipinlerden vizemizi alacağız :D. Neyse itirazı yaptık ama 2 ay sürecek dediler itiraz sonuçlanması bende Viyanaya mail atıp randevumu erteletmiştim. ve beklemeye başlamıştım tabi beklerken dünyada ne kadar Amerika elçiliği varsa hepsine mail yağdırdım. Tarihler 28 mayıs sabah 04:30 sularını gösterdiğinde Arda abim aradı ve bana seni bir telegram grubuna alacağım dedi ve Filipinlerin ( schengenden red yemiş olup mülakatına katılamayanları kabul ettiğini söyledi) aslında burayı ilk keşfeden ve bizlere söyleyen görkem kardeşimdi ALLAH ondan razı olsun. neyse bu grupta toplamda 6 kişiydik Serhat abi Arda abi Furkan kardeşim Deniz kardeşim ve Görkem kardeşimdi. Bu arada furkan kardeşimede ayrı parantez açıyorum. ( nerdeyse bir yıldır furkan ile görüşüp birbirimize hep gaz verdik hep destek olduk aşşa yukarı aynı zorlukları yaşadık allah yolunu açık etsin.) ve aynı sabah Filipinlere form doldurup yolladık. Ardından 2 hafta sonra bana Viyana dosyanızı Filipinlere transfer ettik size başarılar dileriz diyerek bir mail yolladı ertesi gün baktığımda dosyam Filipinlerde ve ready durumdaydı. Ardından 20 haziran tarihi için deniz kardeşim ile sağlık randevumu oluşturduk Maniladaki hastaneden. Ve 18 haziran tarihinde deniz kardeşim ile yola çıktık 19 haziran tarihinde ise Manilaya vardık ve furkan kardeşimin kaldığı otele gidip girişimizi yaptık. Ertesi gün üçümüzde hastaneye gittik ve deniz ile ben muayenemizi olduk numunelerimizi verdik eksik aşılarımızı olduk. Ertesi gün sağlık raporumuzu aldık ve artık mülakat mailinin gelmesini bekledik normalde dönüş biletim 5 temmuzdu ama mükat maili bir türlü gelmiyordu ve biletim yandı. Derken 9 temmuz salı günü 16 temmuz salı günü sabah 08:30 için mülakat maili almıştık deniz arda ve ben üçümüzde aynı gün aynı saat idi. Ve mülakat günü gelip çatmıştı 16 temmuz sabah 07:30 da üçümüzde elçiliğe gittik ve içeri girdik önce bizden istenilen evrakları teslim ettik. ( Adli sicil kaydı hem türkiye hem kıbrıstan almıştım. nüfus kayıt örneği doğum belgesi formül a diplomalarım.) elçiliğin bizden istediği evraklar sadece bunlardı ama ben yinede banka dökümanı ikametgah belgesi hepsini götürmüştüm sizlerde öyle yapın çünkü lazım olabilir bana oldu!!!. Evrakları teslim ederken memur ds260 formuma bakarak bana hala kıbrısta yaşıyorsunuz demi dedi bende hayır ds260 formumu doldurduğum esnada kıbrısta olduğum için güncel adres kısmına kıbrıs yazdım dedim isterseniz ikametgah belgem yanımda değiştirin dedim oda çok iyi olur dedi ve ikametgah belgemi verip düzeltti. ardından 330 dolar vize ücretini yatırdıktan sonra parmak izi vermeye gittim onuda hallettikten sonra artık son aşama olan Amerikalı memurla mülakat için arda deniz ben beklemeye başladık. İlk önce denizi çağırdılar onun biraz uzun sürdü tahmin ediyorum 10-15 dk arası konuştular ve deniz vizesini aldı . Ardından arda abimi çağırdılar ve oda vizesini aldı. En sona ben kalmıştım ve benimde ismimi okuyup bankoya çağırdılar oturduğum yerden kalkıp o bankoya gidene kadar kafamdan geçenleri size anlatamam . ardından memurla konuşmamız şu şekilde oldu

Vize memuru: Öncelikle çekilişi kazandığınız için tebrik ederim
    Ben: Teşekkür ederim efendim
    Vize memuru: Kıbrısta ne kadar yaşadınız
    Ben: 2 sene
    Vize memuru: Kıbrıstan ne zaman kesin dönüş yaptınız
    Ben: 2023 Haziran ayında.
    Vize memuru: Daha önce bir suça karıştınızmı yada tutuklandınızmı
    Ben: Hayır efendim
    Vize memuru: Askerlik yaptınızmı
    Ben: Hayır efendim.

Ardından evraklarıma baktı ekrana baktı ve bana lise diplomanızın orjinalini görebilirmiyim dedi. Bende hemen gösterdim. VE ardından bir ölüm sessizliği oldu 15-20 saniye kadar ama o süre boyunca 2 yıldır çektiğim bütün sıkıntılar yaşadıklarım hepsi film şeridi gibi gözümün önünden geçmekteydi bu duygunun tarifi yok emin olun. Ve o sessizliğin ardından bana tebrik ederim VİZENİZİ ONAYLIYORUM YENİ HAYATINIZDA BAŞARILAR. dedi inanın bu cümleyi duyduğum anda sanki biri omuzlarımdaki bütün yükü almıştı. Ve memura teşekkür edip beni bekleyen kader birliği yaptığım arkadaşlarımın yanına döndüm inanın arkadaşlarım beni baskılamasaydı elçilikte ağlardım :D. Ve şuanda tarihler 19 temmuz 2024 bunları otelimin lobisinden yazıyorum 32 gündür Filipinlerdeyim bugün pasaportumu almaya gideceğim.

Bu süreçte en başta bana hep destek olan aileme teşekkür ederim . Öz abim ve Sevgili eşine teşekkür ederim çünkü istanbulda çalıştığım süre boyunca onların evinde kaldım ve öyle para biriktirebildim allah onlardan razı olsun. Sonrasında birbirimize destek olduğumuz isimlerini say say bitiremeyeceğim bu süreçte tanıştığım abilerime akranlarıma teşekkür ederim sonrasında filipinlerde kader birliği yaptığımız FURKAN, ARDA, DENİZ, SERHAT, GÖRKEM ONLARA TEŞEKKÜR EDERİM. Ve en önemlisi kendime teşekkür ediyorum bu süreçte yılmadım sallandım ama yıkılmadım. benden sonra bu süreçleri yaşayacak olan insanlara şunu demek istiyorum bu greencardı gerçekten istiyormusunuz fedakarlık yapmaya hazırmısınız gerek sağlığınızdan gerek paranızdan gerek bulunduğunuz konumdan gerek işinizden . ben herşeyimden fedakarlık yaptım ve şuanda 6000 DOLAR paramı bu süreç için harcadım ve sıfırım 😃 Ama mutluyum çünkü başardım. Ve size son olarak bu metnin en başında yazdığım gibi şunu diyorum. ALLAH HER İNSANIN KADERİNİ KENDİ ÇABASINA BAĞLI KILMIŞTIR !!!!! Sevgiyle kalın . Ve asla pes etmeyin.

• @narinbey kardesim yolun bahtin acik olsun. Umarim hersey beklediginden cok daha iyi olur ABD de. su an bunlari yazarken sen ve Deniz pasaportlari almaya gidiyorsunuz. Su an ki icinizde bulunan duygulari sizden iyi kimse bilemez. Cok ugrastiniz cok cabaladiniz cok tasli yollardan gectiniz ama sonunda basardiniz kardesim tebrik ederim..

• @322furkann Gerçekten çok büyük çaba göstermiş ve güzel sonucunu almışsınız.Benim durumum da yaklaşık aynı.Ayrıntı verip tecrübelerinizi paylaşmanız çok güzel.Tebrikler

• @narinbey Yolunuz açık olsun.Tecrübelerinizi aktararak bize cesaret veriyorsunuz

• @OA-OA yolun açık olsun kardeşim hakettin mücadale ettin 1 yıldır neler çektiğini çok yakından takip eden biri olarak canı gönülden kutlarım.

• @mrt-gkce Çok teşekkürler Murat abi, darısı inş tüm ekibin başına 🙏🏻

• @gouryella Varşova istedi bizden . Asil talihli benim . 19 yaşında oğlumla girdim ondan istendi . Mülakata gitmeden ingilizce tercüme ,noter onayı ve apostil yaptırıp hazırlamıştım

• @Batuzunn Adıniza çok sevindim,yeni yolunuz açık olsun 🙂🙏.Ben 2025 talihlisiyim ve ben de basvuru esnasında adımla soyadimi yer değostirerek girmişim.Mulakata Kanada'da gireceğim ve tedirginim
    Ankara dışında mülakatlarda sorun olabilir deniyor.Sizin deneyiminizi şimdi gördüm ve umutlandım 🙂..Umarım her şey yolunda gider benim için de.Size bu durumla ilgili bir soru soruldu mu mülakatta ve asıl talihli siz miydiniz acaba?

• @Senem-Yukselen Gördüm,eşinizmiş talihli 🙂

• Sonunda o gün geldi... acaba bir gün bende mülakat deneyimimi yazabilecekmiyim diye düşünürken şimdi Litvanyada kaldığım yurt odasından bu yazıyı yazıyorum. Deneyimimi yeni kazananlara ışık tutması açısından paylaşmak istiyorum, mümkün olduğunca kısa tutmaya ve bilgilendirici şekilde paylaşmaya çalışacağım.

6 Mayıs 2023:
    3. Başvurumda gc kazananı olduğumu öğrendiğim gün..ekrana bakakaldım ve tek hatırladığım ağzım açık bir şekilde ekrana bakarken kalp atışımın çok hızlanmasını hissetmemdi, burada hayatın farklı bir versiyonunun olduğunu ve bunu yaşamanın artık mümkün olabileceğini anlamak kabullenmesi uzun süren ve heyecan verici bir süreç.

Aynı gün daha önceden de takip ettiğim yeşilkart forumu daha detaylı kullanmayı öğrendim.

Başkaları da aynı durumdaysa stres yapmamaları için birkaç not ekliyorum: gc başvurusunda kullandığım fotoğrafın doğruluğundan emin değildim, photocheck gibi bir uygulamadan kontrol ettiğimde gözlerim istenen aralığın altında kaldığı için mülakatta sorun olabileceğini düşünerek stres yapmıştım.
    Bir diğer durum ise, gc başvurusundaki city of birth durumu: benim doğum yerim ve pasaportumda yazan yer de Konak, başvuruda city of birth kısmına pasaportunuzda ne yazıyorsa onu yazmanızı istiyorlar aslında ama ben konak yerine İzmir yazmıştım. Ds260 doldururken de province İzmir, city olarak da Konak girdim.
    Ama bu iki durumda hiçbir sıkıntı yaratmadı çok şükür, günlerce boşuna stres yaptığımla kaldım, yapmayın arkadaşlar 🙂 bu sorular ile forumda arkadaşların başını ağrıtmış olabilirim kusura bakmayın 🙂 sıkılmadan cevap veren, vermeyen herkese çok teşekkür ederim bu forum bulunmaz bir nimet..

De260 doldurduktan sonra ve türkiyede gc durumunun iç açıcı olmadığını bidiğimden dosya taşıma araştırmalarına ilk günden itibaren başladım, birçok seçeneği değerlendirirken en masrafsız olanımı seçmem gerekiyordu çünkü üniversite son sınıf öğrencisiyim. Araştırma yaparken mülakat için herhangi bir avrupa ülkesinden oturum izni alırsam mülakat alabileceğime karar versim ve bumum da en masrafsız yöntemi olarak daha önceden de bildiğim ve yapmak istediğim European Solidarity Corps programını detaylı olarak incelemeye başladım.
    Bu süreç içinde Nato nun italya bölgesindeki bir birimine intern olarak seçilmek üzereydim, ama tahmini gc mülakat alabileceğim tarihler uymuyor, italyadaki kontratım haziran ayında bitiyordu, bu yüzden kararımı verip gitmekten vazgeçtim ve tamamen Avrupa gönüllülük projeierıne odaklandım, bu süreçte 2023 temmuz ayına girmiştik bile, 4 ay boyunca sistemdeki tüm gönüllü projelerine başvurdum, sistemde 2000 proje varsa bunun sadece 100ü Türk kabul ediyor bilginize!,
    4 ay sonunda interview yapmak isteyenler oldu ve 2 tanesiyle görüşmek istedim biri bulgaristan biri litvanyadandı, bulgaristanın avrupaya geçiş izni olmadığı için mülakat ihtimalini arttırmak için eledim.
    Litvanyadaki proje ile interview yapıp seçildiktem sonra vize işlemlerine başladık ve ilk gidişte d tipi ulusal vize, daha sonra geçici oturum izni vereceklerini söylediler. Tam benim kabul aldığım ay litvanya sistemini değiştirdi ve artık gönüllülere oturum izni vermeyeceğini açıkladı. Ben vize işlemlerime başlamıştım ve bu işlemler hiç kolay geçmiyordu.
    Litvanyadaki amerikan konsolosluğuna mail atıp durumu açıkladım ve uzun süreli vizem olduğu takdirde dosyamı taşıyacaklarını belirttiler ve d tipi vize icinde mulakata girdikten sonra vize işlemlerim tamamlandı, 2 defa izmirden ankaradaki vfs ye gitmek zorunda kalsam da 3 aylik vize islemleri sonunda d tipi ulusal cok girisli 8 aylik vizemi aldim, vizem 1eylul2024 tarihine kadar gecerliydi.

Vizemi aldigim gun litvanyadaki amerikan konsolosluguna mail ile benden almami istedikleri vizenin fotografini atarak dosyamin tasinmasini rica ettim, verdikleri cevap : “gecici oturum izni alman gerekiyordu, dosyani tasiyamayiz.”
    Okadar ugras sonucu dosyami tasimadilar… hayal kirikligi sonrasi pes etmeden sanki dosyami tasimislar gibi litvanyaya geldim, klaipeda sehrinde orman okulunda gonullu olarak calismaya basladim, hep birgun tasiyacaklardir diye dusunerek elcilige mail attim,aradim ama hep oturum izni istediler. Bu sirada kcc ye de ayni tasima mailini gondermistim ama geri donus olmamisti. Kcc ye bu sefer gonulluluk anlasmam ve uzun sureli ulusal vizemi gonderip tasimalarini istedim ve litvanyada yasadigim adresi maile acikca yazdim. Birkac saat icinde dosyami tasidilar 🥳, ama sonraki surec daha sanciliydi cunku kcc dosyami tasimisti ama konsolosluk oturum izni istiyordu, burada oturum izni almaya cabaladim fakat alamadim, bu sirada amerikan konsoloslugunu arayip durumu anlatip soruyordum ve oturum izni olmasi gerektigini belirtiyorlardi, birkac ay sonra FAM dosyasinda yeni guncellemeler yapildi ve benim icim rahatladi cunku eger “dosyaniz kcc tarafindan baska bir post a reassignment olduysa o post dosyanizi kabul etmek zorunda” ibaresini eklemislerdi.
    Mulakat alamayacagimi dusunurken bir gece ansizin uzun bekleyisler sonrasi mulakat maili geldi ve sevinc basladi 🙂

Saglik muayenesi:
    2 yetkili klinikten 1 tanesini secmelisiniz, mail uzerinden iletisime gecerek randevu alabilirsiniz. Ben Inmedica kliniginden dr.ruta ile sureci tamamladim ve bana cok yardimci oldu. Litvanyada saglik kontrolunde asilari malesef yapmiyorlar, tum asilari kendiniz yaptirip saglik muayenesine oyle gitmeniz gerekiyor, bende yabanci oldugum icin asilar ile ilgili bilgi almak cok zahmetli oldu, ilk once Anteja kliniginde kovid asisi yaptirdim, sonra Affidea kliniginde immunization test yaptirdim ve cikan sonucu dr.rutaya atip hangi asilar gerekliyse onlari yaptirdim. Covid+immunization test+3asi= 230€ tuttu

Bu belgeleri hazirladiktan sonra, fotoğraf cektirip(burada fotograflari kesik sekilde vermiyorlar-tek sayfa halinde veriyorlar, bunun icin 2 defa fotograf cektirmek zorunda kaldim kendim kesemedim) muayene ucretini de hazirladiktan sonra 17 hazirandaki randevuma Vilnius sehrine 4 saat otobus yolcugu ile inmedica klinigine gittim, ilk defa gittigim icin vilnius otobus istasyonundan bolt taksi kullandim 10€ civari tutuyor (ama daha sonra sonuclari almaya giderken yuruyerek gittim ve 50dk surdu) dr kapida karsilayip gerekli evraklari imzalatti, idrar kan testi, goz boy kilo ölçümü ve detayli saglik gecmisi sorularindan sonra chest xray icin Kardialita isimli baska bir klinige gitmem gerektigini soyledi, burasi biraz uzakta yaklasik 1 saat 20 dk yuruyerek, bolt ile 15euro civarina gittim. Sonrasinda saglik islemi bitti ve sonuclari 8 gun sonra tekrar gelip alabilecegimi soylediler.
    Saglik raporu=320€+Aşılar 230€= 550€ tuttu toplam ve tüm işlemler için yukarıda bahsettiğim 4 ayrı kliniğe gitmek durumunda kaldım ,Bu sirada sehir merkezine donup litvanya adli sicil kaydimi(Extract) dilekçe ile almaya çalıştım fakat ertesi gün teslim alabileceğimi söylediler ama benim kalacak yerim olmadığından geri döndüm ve adresime postaladılar.

Litvanya icin evrak cevirilerini vilniusta airv.lt sirketinde yaptirdim ve 5 belge ve copyleri icin 115€ aldilar, diplomami şubat ayında Turkiyede cevirtmistim oda 1200tl tutmustu noter onayi ile birlikte.

Mulakat gunu:
    Mulakata yaklasik 150-200 evrak bulunan dosyami cantama koyup gece 3 te klaipedadan vilniusa dogru yola koyuldum, randevum 11.15 teydi ,ben konsolosluga ilk 10.35 de gittim ama almadilar, max 10dk once alabiliyorlarmis. Iceri girdikten sonra guvenlikte tum elektronik esyalarinizi teslim ediyorsunuz ve size veriler visitor card ile iceri giriyorsunuz. yerdeki sarı çizgiyi takip edip consular section a gecince 3 numaralı vezneye gittim. Yetkili kişi vizenin dv tipi olduğunu ve ilk önce ödeme yapılması gerektiğini söyledi, yanındaki vezneden ödemeyi aldı ve tekrar 3 numaralı vezneden evraklarımı almaya başladı, evrak dolu dosyamdan sadece 5 adet evrak aldı ve ben sürekli yanımda şu evrak da var vermemi istermisiniz diyordum nedeni ise en gerekli olarak söylenen evrakları bile benden alamamalarıydı.

İstenilen evraklar:

Lise Diploma + Lise mezuniyet belgesi
    orj + copy/çeviri+copy

Vukuatlı nüfus kayıt örn.
    orj + copy/çeviri+copy

Arşivli Adli sicil kaydı LT+TR
    Orj+copy

2adet 5x5 foto

Medical report in sealed envelope

Lithuanian Post kaydı(prepaid-zarfın üzerine kargo çıktısı yapıştırıp zarfı teslim ediyoruz)

Bu evrakların orjinallerini geri bana teslim etti. Ve mülakat için sıra beklememi söyledi, hemen 2 sol veznede ise başka bir litvan aile mülakat yapıyordu ama dv kategorisi değildi ve çok fazla soru soruldu, herşey net bir şekilde duyulduğu için bende biraz stres yapmadım değil, benim sıram geldiğinde ilk olarak tebrik ederim lotoyu kazanmışşın dedi ve kazandığımı ilk gördüğümde bende çok mutlu olmuştum dedim 🙂 sonra alınan evrakları inceledi ve özellikle diplomaya dikkat ettiğini gözlemledim, sag elimi kaldırıp yemin ettirdi ve tek soruluk mülakat başladı 😅 sorduğu soru “ tamamladığım en yüksek eğitim seviyesi nedir” oldu..aslında bu soru benim için çok kolay değildi ve beklediğim bir soruydu cevabını önceden hazırlamıştım, çünkü hem başvuruda hemde ds260 da tamamlanan en yüksek eğitim seviyesini university,no degree olarak işaretlemiştim ama derslerimi bitirsemde stajımı bitirmediğimden halen üniversite öğrencisi olarak gözüküyordum ve mülakata lise diplomam, üni transkriptim ve öğrenci belgem+kartım ile birlikte geldim ama üni için hiçbir belge almadılar, sorun olmadı..2019 da lisemi bitirdiğimi 2023 de üni derslerimi bitirdiğimi ama diplomamı staj durumumdan almadığımı net cümlelerle açıkladım. Bundan sonra bilgisayarda işlemlerini yaptı ve we will be issuing your visa and you’ll receive it in 1 to 2 weeks by mail dedi ve mülakat bitti. Ne formül A belgesi, ne askerlik belgesi, ne banka hesap dökümleri, ne öğrenci belgesi,ne transkript, ne pasaport copysi, ne ds260 confirmation page hiçbirşey istenmedi… ben biraz şaşkınlık ile ve emin olmak için mülakat sonrası tekrar mülakat veznesine geri dönüp banka dökümanımı isterseniz verebilirim dedim ve hayır teşekkürler cevabını aldıktan sonra dışarıya doğru yürümeye başladım 😅
    Sonra hemen bir kebapçıya gidip bunu kutladım 🙂 mangal man isimli türk restorantını tavsiye ederim.

Benim için çok zorlu geçen bu sürecin şuanda pasaport bekleme aşamasındayım, ceac status check de dosyam ilk ap oldu ve ertesi gün issued a döndü. Süreç çok yıpratıcı ve sabır gerektiriyor ama sonunda cekilen her zorluğa değiyor..Litvanyaya gelmeden önce 96 kiloydum, şuanda 72 kiloyum, diyet yapmadım…greencard kazandım…Selametle👋 (Texas/Houston tarafına gidecek arkadaşlar ile tanışmak isterim, birbirimize destek olalım:)

• ⭐⭐

@Gokhan-Eke tebrik eder yeni hayatınızda mutluluklar dilerim özellikle bir konuya değinmek isterin ilk başvuruda eşimin doğum tarihi gün ay olarak girildiği için hayatı kendime zehir etmiştim bu ve başka konuların mülakatta lafı bile olmadı çok canınızı sıkmayın

• ⭐⭐

@Gokhan-Eke
    Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @salih-atilla teşekkür ederim sizede yeni hayatınızda iyi şanslar diliyorum, evet aslında formları ve başvuruyu gereğinden daha çok dikkatli bir şekilde doldurduğum için ufak hatalar yaptığımda aylarca mülakat gününe kadar o ufak hatayı düşünerek geçirdim, ufak hatalar yapan herkesi rahatlamaya davet ediyorum 🙂 o süreçteki stres ,mülakat sonucu negatif olsa bile, bizim için sonuçtan daha zararlı.

• şuan konsolosluk kaçıncı sıralamayı mulakat yapıyor acaba bilgisi olan var mı? Kaç bin ile kapatacağına dair öngörü verebilecek olan var mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71

46.1k
Users

4.6k
Topics

454.4k

| | | |