TPS - Temporary Protected Status
-
Ic savas, doga olaylari gibi sebeplerle Amerika icinde kalmaya ve calismaya yarayan bir durum TPS (Temporary Protected Status), Türkçesi “gecici korumalı “ statu sahipleri.
USCIS linkinde detayli tum aciklamalar mevcut
https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status
Daha once Afganlar, Ukrayna’dan gelenler, Sudan'daki ic savastan dolayi gelenler ve Haiti depreminden etkilenip de Haiti'ye geri donemeyenler Amerika icinde oturum ve calisma izni de veren bu durumdan yararlandi.
Bu basligi acmamin sebebi ise Avukat Remzi Kulen'in instagram profinde paylasmis oldugu imza kampanyasi postu. Turkiye'de depremden etkilenen ve geri donemeyen kisiler icin iyi niyetle baslatilmis bir kampanya. Kampanya linki asagida mevcut;
Ilk etapta 18 aylik bir TPS istegi ile baslatilmis kampanya ama genelde uzatim mumkun oluyor.
Yanlis anlasilmama adina bir sey eklemek istiyorum, nasil ki iltica konusunda gercekten ihtiyaci olanlar disinda bir kullanimi tasvip etmiyorsam umarim depremi de insanlar bahane edip bazi haklara sahip olmaz cunku ulkemiz cidden cok zor zamanlardan geciyor.
-
Süper bir girişim. Tebrik ediyorum aklına gelen ve öncü olan herkese.
-
B btek14 bu başlıktan bahsetti
-
H hashirama bu başlıktan bahsetti
-
Burada TPS ile ilgili açıklama var. Ayrıca diğer bilgilere de ulaşabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum



