Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri


  • Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler.


  • @baybora, içinde söyledi: Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri

    Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler.

    Sayin@baybora, ABD disinda bulundugunuz 6 aydan fazla surelerde ABD ile ikamet baginizi koprattiginiz varsayilir ve bunun aksi oldugunu sizin ispat etmeniz gerekir. Vatandaslik basvurusunda son 5 yilda yaptiklariniz cok onemlidir. Eger son 5 yilda her sey normal ise daha geriye bakmazlar, ancak son 5 yilda problem var ise, yesil karti aldiginiz tarihten itibaren butun islemlerinize cok daha dikkatli olarak bakarlar. 1.5 yillik surecte ABD disinda kalisiniz vatandaslik icin olumsuz bir durumdur. Ancak niyetinizin hep donmek oldugunu ve olaganustu nedenlerden dolayi donemediginizi iddia edebilirsiniz. Delilleriniz bunun icin onemli olacaktir. Bu tur bir basvuruyu ancak avukat ile yapmanizi tavsiye ederim. Yesil kartinizi uzatmaniz uygun olur.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    349 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Naturalization 5 yıl kuralı ve Abd dışında kalış süresi @Claudia-J-Muslu cevabınız için çok teşekkür ederim. Hastalığım nadir görülen ve yeni yeni tanımlanan bir hastalık. Bu sebeple tedaviler de deneysel tedaviler ve neredeyse hiçbir sigorta karşılamıyor. Out-of-pocket ücretler de çok pahalı olduğu için tedaviyi Türkiye'de yaptırmak durumunda kalıyorum. Zaten Abd'de tanıyı koyan ve hastalığımdan haberdar bir kaç doktor da var. Vatandaşlığıma bir sene kaldığı ve şayet alırsam 5 senelik süre de donacağı için re-entry permit düşünmüyorum. Zaten 6 ay dolmadan ülkeye giriş-çıkış yapacağım, beni tedirgin eden sık sık 5 aylık seyahatler yapıp Abd'ye gelince de kısa sürede kalmamın vatandaşlık başvurusunda olumsuz bir etki yapması. Yukarıda bahsettiğim doktorlardan teşhis ve tedavi ile ilgili evrakları ibraz edebileceğim, ancak dediğim gibi maalesef dosyama baktıklarında most recent seyahatler hep uzun süreli olmuş olacak. Detaylı bilgi alışverişi için ofisinizi arayabilir miyim? Sayin @Emre-Dilekçi, oncelikle cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim. Yine de bu tedavileri ABDde neden yaptiramadiginizi soracaklardir ve alacaginiz dr raporlarinda soylediklerinizi onaylayan ifadelerin bulunmasi gerekecektir. 6 aydan uzun ve 1 yili asmayan sureli seyahatler vatandaslik icin her zaman ekstra bir risk olusturur. Ancak yine de ozurunuze bagli olarak asilabilir bir engeldir. 6 aydan az ama surekli seyahatler de aciklama gerektirecektir. Hastaliginiz ve alacaginiz dr. raporlari bu durumu aciklamaya yardimci olacaktir. Dr. raporlarinda ve sizin ifadelerinde celiskili ifadeler olmamasi cok onemlidir. Basvurudan sonra daha cok ABDde kalmaya ozen gostermeniz durumunuza yardimci olacaktir. Ancak yine de seyahat edebilirsiniz, kisa sureli olmasini tavsiye ederiz. Tabii ki dilerseniz ofisle temasa gecebilirsiniz bu durumda detayli danismanlik alabilirsiniz. [email protected] a email ile ulasabilirsiniz.
  • Naturalization için ay hesabı

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    176 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Amy-Yilmaz, içinde söyledi: Naturalization için ay hesabı Selamlar tekrar, Peki kendimiz yapabiliyor muyuz basvururken belirtebilecegimiz bi bolge var mi? Uscis.gov Dan basvuru yapiliyor ama basvuru belgesi disinda belgeler gerekiyor mu? Yoksa sadece o formu doldurup mi gonderecegiz avukat ile? Basvuru nasil yapilir biliyorum ve sureci biliyorum sadece Covid oldugu icin eve kapandigimizdan dolayi gelemedik okul da Verdi ek olarak bunu basvuru bekgesinde yani n-400 formunda belirtmemiz gerekiyor degil mi? Sayin@Amy-Yilmaz, bu tur bir basvuruyu kendi basiniza yapmayi tavsiye etmem. Evet durumu ve kanitlari basvururken; basvuru mektubunuzda belgeleyip belirtmeniz uygun olur. Ancak durum belgelerle yeterince lehinize degil ise o zaman bir sure daha bekleyip basvurunuzu yapmaniz gerekir.
  • Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    crazycellsC
    @feyzaşener, içinde söyledi: Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak Merhaba, Eşim yaklaşık 10 aydır Amerikada B1 vizesini F1 e dönüştürmek için USCIS’e başvurmuştu ama pandemi süreci araya girince başvuru askıda kaldı. Bu arada ben Türkiyedeyim ve bana 2021 yılı için greencard çıktı. Case numaramız 10binlerde. Bende ve çocuklarımızda turist vizesi var. Eşimin F1 statüsü onaylandığında ben ve çocuklar F2 statüsünde olup Amerikadan AOS yapıp greencard alabilir miyiz? Ds 260 formunu hala doldurmadık. Doldurmalı mıyız? Ya da eşimin F1 statüsü onaylanmadı ve orda kaçağa düştü Türkiyeye dönmeden greencard başvurusunu ordan yapabilir mi? Şu an için ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz. Türkiyede Ocak 2021e kadar göçmenlik başvurusu kaldırıldığı için herhangi bir işlem yapamayacağımız için greencard alma sürecini Amerikada yapmak istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim. Bu bolumu detay gerektiren sorular icin kullanamazsiniz maalesef. Sorulariniz ozel degil genel surecleri ilgilendirmeli. Oncelikle bolum kurallarini suradan okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız Daha sonra su konuyu okuyup: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak genel AOS sureci hakkinda bilgilendikten sonra aklinizda hala net olmayan genel sorulariniz icin bu kismi kullanabilirsiniz
  • J-1 waiver ile AOS basvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    1 Oy
    5 İleti
    352 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu Sayin @Claudia-J-Muslu, Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim: 24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c. 24.b. Have you complied with the foreign residence requirement? 24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you? 24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda? Sayın @dream-for-a-requiem, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum