Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak

• Merhaba,
    Eşim yaklaşık 10 aydır Amerikada B1 vizesini F1 e dönüştürmek için USCIS’e başvurmuştu ama pandemi süreci araya girince başvuru askıda kaldı. Bu arada ben Türkiyedeyim ve bana 2021 yılı için greencard çıktı. Case numaramız 10binlerde. Bende ve çocuklarımızda turist vizesi var. Eşimin F1 statüsü onaylandığında ben ve çocuklar F2 statüsünde olup Amerikadan AOS yapıp greencard alabilir miyiz? Ds 260 formunu hala doldurmadık. Doldurmalı mıyız? Ya da eşimin F1 statüsü onaylanmadı ve orda kaçağa düştü Türkiyeye dönmeden greencard başvurusunu ordan yapabilir mi? Şu an için ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz. Türkiyede Ocak 2021e kadar göçmenlik başvurusu kaldırıldığı için herhangi bir işlem yapamayacağımız için greencard alma sürecini Amerikada yapmak istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim.

• @feyzaşener, içinde söyledi: Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak

Merhaba,
    Eşim yaklaşık 10 aydır Amerikada B1 vizesini F1 e dönüştürmek için USCIS’e başvurmuştu ama pandemi süreci araya girince başvuru askıda kaldı. Bu arada ben Türkiyedeyim ve bana 2021 yılı için greencard çıktı. Case numaramız 10binlerde. Bende ve çocuklarımızda turist vizesi var. Eşimin F1 statüsü onaylandığında ben ve çocuklar F2 statüsünde olup Amerikadan AOS yapıp greencard alabilir miyiz? Ds 260 formunu hala doldurmadık. Doldurmalı mıyız? Ya da eşimin F1 statüsü onaylanmadı ve orda kaçağa düştü Türkiyeye dönmeden greencard başvurusunu ordan yapabilir mi? Şu an için ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz. Türkiyede Ocak 2021e kadar göçmenlik başvurusu kaldırıldığı için herhangi bir işlem yapamayacağımız için greencard alma sürecini Amerikada yapmak istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim.

Bu bolumu detay gerektiren sorular icin kullanamazsiniz maalesef. Sorulariniz ozel degil genel surecleri ilgilendirmeli. Oncelikle bolum kurallarini suradan okuyabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız

Daha sonra su konuyu okuyup:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

genel AOS sureci hakkinda bilgilendikten sonra aklinizda hala net olmayan genel sorulariniz icin bu kismi kullanabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    357 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @aysagroglu, içinde söyledi: N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları Merhaba tesekkur ederim yanitlariniz icin kira sozlesmesini duzenledik vergilerimizide durumu izah edip sisteme yukledik ayni gun sabah onay aldik aksama dogru oath ceremony icin 14 temmuza gun aldim tesekkur ederiz yardimlariniz icin Sayin @aysagroglu, tebrikler. Sizin adiniza cok sevindim. Vatandaslik en cok yardimci oldugumuz ve cok basarili oldugumuz alanlardan biridir.
  • Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    563 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi Merhabalar, 4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını. Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur? Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
  • Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

3
    0 Oy
    3 İleti
    336 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.
  • Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

3
    4 Oy
    3 İleti
    571 Bakış
    goodluckG
    Cevabiniz icin tesekkur ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k