Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A Basvurusu Oncesi Soyadi Degisikligi

• Merhaba
    ben 3 yıldır permanent resident card holder olarak ABD de yaşamaktayım. Uc hafta once Türkiye'de evlendim. Eşim için F2A vize surecini başlatmadan once soyadımla ilgili sorularım var.
    Benim su anki pasaportumdaki ve green cardimin uzerindeki soyadim eski esimin soyadi. Esimi yillar once kaybettim ve kizlik soyadima geri donmedim. Simdiki esimin soyadini kullanmak istiyorum ama bu soyisim degisikligini yapmak cok fazla zaman alacagi icin
    1-sureci su an pasaport ve greencard uzerinde gozuken soyadiyla baslatabilir miyim?
    2-Eski esin soyadiyla basvuruda bulunmak dosyayi negatif etkiler mi? (Su anki esimle 20 yildir birlikte oldugumuza, ben buraya gelmeden once ayni evde yasadigimiza dair kanitlarimiz var.)
    Turkiye kanunlarina gore evlenildiginde esin soyadiyla duzenlenmis yeni pasaport almak gerekiyor.
    3-Esimin vize surecini baslattiktan sonra pasportumu yenilesem olur mu?
    4-Pasaport yenilenince greencard uzerindeki soyisimle pasaportdaki soyismi ayni olmayacak bu degisikligin belgesi olarak aile cuzdani ya da Formul B gostermek yeterli olur mu?
    5-Vatandasliga gecerken esimin soyadini almam mumkun olur mu?
    6- Medeni durum degisikligim hakkinda hangi kurumlari bilgilendirmem lazim?

Tesekkur eder harika bir gun dilerim.

• S sbayraktar bu başlıktan bahsetti

• @sbayraktar, içinde söyledi: F2A Basvurusu Oncesi Soyadi Degisikligi

Merhaba
    ben 3 yıldır permanent resident card holder olarak ABD de yaşamaktayım. Uc hafta once Türkiye'de evlendim. Eşim için F2A vize surecini başlatmadan once soyadımla ilgili sorularım var.
    Benim su anki pasaportumdaki ve green cardimin uzerindeki soyadim eski esimin soyadi. Esimi yillar once kaybettim ve kizlik soyadima geri donmedim. Simdiki esimin soyadini kullanmak istiyorum ama bu soyisim degisikligini yapmak cok fazla zaman alacagi icin
    1-sureci su an pasaport ve greencard uzerinde gozuken soyadiyla baslatabilir miyim?
    2-Eski esin soyadiyla basvuruda bulunmak dosyayi negatif etkiler mi? (Su anki esimle 20 yildir birlikte oldugumuza, ben buraya gelmeden once ayni evde yasadigimiza dair kanitlarimiz var.)
    Turkiye kanunlarina gore evlenildiginde esin soyadiyla duzenlenmis yeni pasaport almak gerekiyor.
    3-Esimin vize surecini baslattiktan sonra pasportumu yenilesem olur mu?
    4-Pasaport yenilenince greencard uzerindeki soyisimle pasaportdaki soyismi ayni olmayacak bu degisikligin belgesi olarak aile cuzdani ya da Formul B gostermek yeterli olur mu?
    5-Vatandasliga gecerken esimin soyadini almam mumkun olur mu?
    6- Medeni durum degisikligim hakkinda hangi kurumlari bilgilendirmem lazim?

Tesekkur eder harika bir gun dilerim.
    Sayin@sbayraktar, TCde evlendiginizde yasal olarak yeni esinizin soyadini almak zorundasiniz. Bu nedenle eski ve yeni soyadinizla sureci baslatabilirsiniz. Ancak TCde evlenince esin soyadi ne sekilde oluyorsa o kurallara uymaniz gerekecektir. Bir tek eski esin soyadi TCde evlenince tasinamadigi icin kanuna uygun yeni soyadinizla sureci baslatmaniz gerekecektir. Ancak pasport vs. dokumanlari daha sonra degistirebilirsiniz, yeni pasaporta basvurdugunuzu gostermeniz yeterli olur . Bu durum basvuru baslangincina engel teskil etmez ancak durumu daha komplike hale getirecektir. Soyadi degisikliklerini aciklamaniz gerekecektir. Kisacasi evlilik TCde ise TC kanunlarinin geregini yerine getirmeniz gerekecektir. Soyadi degisikliklerini aciklamaniz gerekecektir ve evlilik yeterli bir aciklama olacaktir. Medeni durum degisikligini bir cok kuruma bildirmeniz gerekebilir, vergi dairesi ( vergi bildirimi zamaninda), sigorta ile ilgili kurumlar, esinize haklariniz transfer etmek isteyeceginiz durumlar gibi. Evlilik cuzdani genelde kanit olarak yeterlidir. Vatandasliga gecince yeni isim alabiliyorsunuz. Soyadinizi kanunen gerektigi ve izin verildigi sekilde kulllanmaniz gerekecektir.

• Cevabiniz icin tesekkur ederim...

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• iltica reddi sonrası E2 başvurusu mümkün mü?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @K-Ran, içinde söyledi: Iltica basvurusunda bulunan birinin GC Basvurusu Hocam vize ile giriş yapıp bir süre sonra ilticaya başvurmuş birinin ilticası red olursa o kişi e2 ye başvuru yapabilir mi ? bu arada geçen trump döneminde vize ile ilticaya başvuru mahkeme süresi kısaltılmıştı acaba şimdi durum farklı mı ? teşekkürler şimdiden Sayin@K-Ran, iltica basvurusu red olunca ABDden cikmak gerekecektir. Verilen karara bagli olarak genelde ABDye giris yasagi sozkonusu olabilir. O durumda E2 basvurusu yapilamaz.
  • N400 Basvurusu

2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @greenati, içinde söyledi: N400 Basvurusu Merhabalar N400 basvurusunu submit yaptiktan sonra fark ettim ki Turkiye de acilan davalarimi yazmamisim. Davalarim 15 sene icinde yasanmis ve hepsi kapali durumda. Bir tanesi miras hukuku davasi , digeri gorevi kotuye kullanma davasi (kurumsal bir dava). Herhangi bir ceza almadim. Davalar kendiliginden dustu. N400 uzerinde bunlari eklemem gerekli mi? Evet ise nasil gunceleme yapabilirim? Sayin@greenati, davalari yazmaniz gerekebilir. Gorusmeden once bir mektup yazarak yazili olarak bunlar degismistir diyebilirsiniz. Eger online basvuruda bulundu iseniz online ekleme ihtimaliniz de olur. Gorusmeden once mutlaka bu konuyu yazili olarak USCIS gorevlisine iletin.
  • EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi

2
    0 Oy
    2 İleti
    158 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Who-Am-I, içinde söyledi: EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi Merhaba ben 24 yaşındayım EB3 other workers olarak mc donald’s ve ya wendy’s de bir işe başvuracağım iş şartları arasında 19 kg’a kadar yük kaldırabilmek ve 8 saat ayakta kalabilmek var. Doğuştan kalp deliğim var Askerlikten muaf oldum (yani alınmadım) fakat ameliyatlık bir durum yok günlük işlerimi kısıtlamıyor sadece askerlik, dalgıçlık ve pilotluk yapamam bunun dışında bir işi yapmamda sorun yok benim merak ettiğim soru şu bu kalp deliği konusu bana mülakatta sorun çıkartabilir mi? Unganlar hastanesinde röntgen de belli oluyor mu ya da iş yerinin sözleşme şartlarında yazdığı gibi 8 saatlik ayakta durma ve 19 kilogramlık yükleri kaldırabilirim fakat mülakat sırasında direkt ret alma gibi bir durum olabilir mi yoksa en fazla ek belge vs mi talep edilir? Cevabınıza göre başvurumu yapacağım teşekkür ederim. Sayin@Who-Am-I, siz bu basvuruyu nereden yapacaksiniz bunu tam anlamis degilim. Mulakattan bahsettiginiz icin TC olarak dusunuyorum. Gocmenlik saglik testlerini gecmeniz gerekecektir. Onun disinda bunun sorun olmasi ekstra saglik masrafi cikarmasi (public charge) olmak konusunda olabilir. Saglik durumunuz detayli bilmeden bir sey diyemesem de zaten saglik kontrolunu gecemezseniz gocmen vizesi alamiyorsunuz. Bazen saglik nedeni ile istisnalar (waiver) almaniz gerekebilir. Ornegin kimi insanlar COIVD asisi olamadi, cunku bagisiklik sistemleri buna izin vermiyordu, bunun icin waiver aldiktan sonra saglik durumlari onaylandi.
  • EB-2 NIW Başvurusu Hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    400 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k