Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek

Benzer Başlıklar

• Amerika Dava Katilim icin vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • 2 Oy
    5 İleti
    6k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @eren57tr, içinde söyledi: Eb3 vizesi ile iş nasıl bulabilirim? Siz yardımcı oluyor musunuz? Sorudan da anlaşılacağı gibi 2-3 aydır eb3 vizesiyle ilgilenmekteyim. Bazı aracı kurumlar var ama güvenemiyorum. Çok büyük rakamlar istiyorlar. Kendi başımıza iş bulamaz mıyız? Sayın @eren57tr, Türkiye’den ABD’de EB3 ile is bulup gelmek çok zor bir işlemdir. Öncelikle sizin özelliklerinizin ise uyması ve ABD’de bu konu ile ilgili yeterli eleman bulunmadığının tespiti ve onayı gerekir. Buna “testing the labor market”, is piyasasını test etmek deniyor. Bu testi, size is verecek firma, Is Bakanlığına bağlı birimlere başvurarak yapıyor. Ayrıca bu firmanın ABD’de ise kalifiye eleman bulamadığını ispat etmesi gerekiyor. ABD’de is bulmak istiyorsanız öncelikle ABD’de bulunmanız bunu kolaylaştıracaktır. Teşekkürler.
  • Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    1 Oy
    4 İleti
    616 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @andaj, içinde söyledi: Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek Selamlar, öncelikle göstermiş olduğunuz ilginize çok teşekkür ederim. Sığınmacı olarak Amerikaya göç etmekle, eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek arasında çok büyük bir fark yok sanırım. Sunmam gereken bir evrak yada bunu başlatmak için atmam gereken adımlar sıralaması nedir acaba ? Sayın @andaj, Eşcinsel olmak nedeni ile ABD’ye göç etme talebi iltica başvurusunun bir çeşidini oluşturur. Bunun için ilk şart ABD’de olmaktır. Böyle bir talep Türkiye’den yapılamaz. İltica talebi “Membership in a particular social group” sosyal bir grubun parçası olmak nedeni ile yapılacak bir başvurudur. Grubun nasıl tanımlandığı başarı şansını etkileyecektir. Ayrıca Türkiye’ye dönmekten can kaybı veya işkence görme korkunuz olması gerekir. Sizin veya aile üyelerinin eşcinsel durumdan dolayı fiziksel, psikolojik veya sosyal zarar görmüş olmanız gerekir ve bunu kanıtlayabilmeniz gerekir. Size verebileceğim genel bilgiler bunlardır. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    516 Bakış
    K
    @Claudia-J-Muslu Kusura bakmayin Claudia Hanim, sorum aslinda CR1'e basvuru icindi. Yeni evlendim ve basvuru yapacagim yani AOS surecini baslatacagim. I-485 basvurusunu ABD'de out-of-status olsam da yapabilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k